HABERLER>POLİTİKA
17 Mart 2017 Cuma - 08:43

AK Partili Kalkan’la A’dan Z’ye referandum: 16 Nisan ‘onlara’ cevap olacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, referanduma ilişkin durum değerlendirmesinde bulundu. Alan çalışmaları hakkında bilgi veren Kalkan son bir aylık süreç için birbirinden önemli mesajlar verdi.

AK Partili Kalkan’la A’dan Z’ye referandum: 16 Nisan ‘onlara’ cevap olacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi halk oylamasına kilitlendi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada referandum ve sürecine ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kalkan, bir ay sonra sandığa giderek Türkiye’nin kaderi için irade gösterecek milyonlarca vatandaşın vesayete karşı duracağını ve evet oyu kullanacağını vurguladı.  

Saha çalışmalarına ilişkin bilgi veren Kalkan, “Tabi bir kesim önyargılı davranıyor. Algı operasyonlarına kapılanlar var. Onlara da erdemimizle yaklaşıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de birçok bölgede çalışmalarını yürüten Kalkan, kent özelinde de bir durum değerlendirmesi yaptı ve “İzmir’de hayır diyeceklerin birçoğu 18 maddelik değişikliğin ne olduğunu bile umursamıyor. Sadece Tayyip Erdoğan diktatör olacak diyorlar. Kendi fikirleri ama yanlış düşünüyorlar. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin en başarılı liderlerindedir” dedi.

Kalkan ayrıca gerçekleşecek referandumun önemine dikkat çekmek için “15 Temmuz’da milletin iradesine kast edenlere de 16 Nisan bir cevap niteliğinde olacak” açıklamasını yaptı.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YILLARCA SÜREN ÇALIŞMAMIZ VAR

Referandumun alandaki çalışmaları nasıl ilerliyor, halktan ne yönde tepkiler geliyor?

Referandum çalışmalarımıza Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın 25 Şubat’ta Ankara Arena’da yaptığı büyük toplantıyla başladık. Referandum bilindiği gibi halk oylaması demektir. 1789 Fransız İhtilali ile ilk olarak Fransa’da yapılmıştır. Vatandaşların ülkede gerçekleşecek bir yenilenmeye katılıp katılmadıkları sorulur. Demokrasinin bir parçası olan bu oylamada milletimiz ülkenin geleceği için bir karar verecek evet veya hayır diyecek. Yapılacak olan anayasa değişikliği konusunda yıllardır süre gelen bir çalışmamız var. Vatandaşın refah seviyesinin artması, devletin imkânlarından daha verimli ve hızlı yararlanması için böyle bir değişikliğe gidiyoruz. Ülkesinin, çoluğunun, çocuğunun geleceğini düşünen, Türkiye’nin bu değişiklikle gücüne güç katacağına inanan herkesin tepkisi doğal olarak olumlu. Teröre çanak tutanların, ülkenin gelişimini istemeyenler de kendilerince bir propaganda içindeler. Onlar da gerek sosyal medyada gerekse kendi çevrelerinde aslı astarı olmayan bilgilerle kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Ama vatandaş onlara inanmıyor biz anlattıkça bizi anlıyor ve inanıyorlar.

BİR KESİM ÖNYARGILI DAVRANIYOR!

Vatandaş değişiklik hakkında yeterli bilgiye sahip mi?

Tabi ki vatandaşlarımız bugüne kadar gerek basından kamuoyuna aktarıldığı şekliyle anayasa değişikliği ile ilgili bilgi sahibi oldu. Şimdi de bizler sokakta, evlerde, sivil toplum kuruluşlarında programlar düzenleyerek milletimizin anlayacağı şekilde, ülkemizin geleceği için önem taşıyan bu değişiklik hakkında bilgi veriyoruz. Bu bilgileri bir tek biz milletvekilleri olarak vatandaşlarımızla paylaşmıyoruz. Aynı zamanda partimizin kadın ve gençlik kolları da ev, çarşı pazar gezerek partimiz tarafından hazırlanan broşür ve gazeteleri dağıtıyorlar. Akıllarında soru işareti olan öğrenmek isteyen herkesle oturup konuşuyorlar. Tabi bir kesim önyargılı davranıyor. Algı operasyonlarına kapılanlar var. Onlara da erdemimizle yaklaşıyoruz. Çünkü biz sonuna kadar demokrasiyi savunan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz.

İZMİR’DE HAYIR DİYECEKLER 18 MADDELİK DEĞİŞİKLİĞİ UMURSAMIYOR!

Evet tercihini alanda anlatırken zorluk yaşıyor musunuz?

Biz kendimizden sonuna kadar eminiz. O yüzden sorun yaşayacak bir durumla karşılaşmıyoruz. Söylediğim gibi bizim erdem ve ahlakımız ile milletin içerisindeyiz. Ön yargıları kırmak tabi ki kolay değil. Çok büyük bir algı operasyonu yürütülüyor. İzmir’de hayır diyeceklerin birçoğu 18 maddelik değişikliğin ne olduğunu bile umursamıyor. Sadece Tayyip Erdoğan diktatör olacak diyorlar. Kendi fikirleri ama yanlış düşünüyorlar. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin en başarılı liderlerindedir. Ancak millet hizmet edenle, etmeyenin farkı sandıkta ortaya çıkmaktadır. Millet inanmadığı lidere oy vermez. 2019 yılında seçim yapılacak ardından 5 yıl sonra tekrar seçim yapılacak millet kime inanıyorsa kimin ülkemize faydalı olacağını hissediyorsa ona oy verecektir. Yönetim de çift başlılığın kalkmasıyla, koalisyonların önüne geçilmesiyle bu sistem dünya nezdinde güçlü bir Türkiye’nin önünü açmaktadır.

16 NİSAN, 15 TEMMUZ’DA MİLLETİN CANINA KAST EDENLERE CEVAP OLACAKTIR!

Partiniz bu süreçte neyi yapmalı, neyi yapmamalı?

Bizim yaptığımız ve yapacağımız vatandaşlarımıza bu değişikliği en doğru ve yalın haliyle anlatmak. Yapmayacağımız da bu işi kışkırtanların, algı operasyonlarını yaratanların tacizlerine kulak asmak. Biz kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın önderliğinde bir yola çıktık. Bu yolun doğru olduğuna canı gönülden inanıyoruz. 15 Temmuz’da milletin iradesine kast edenlere de 16 Nisan bir cevap niteliğinde olacak.  Türkiye’nin büyümesinin, güçlenmesinin önüne geçmek isteyenlerin başını Avrupa çekiyor. Biz ülkemizin bağımsızlığı, şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması, yatırımların devamı için evet diyeceğiz. Bunları da somut örneklerle anlatıyoruz. Otoyollar, 3. Havalimanı, Marmaray, Avrasya Tüneli ve sayamadığım yüzlercesi. İstanbul Boğazı’nın altından bir tünel geçeceği 15 yıl önce kimin aklına gelirdi. Biz bunları yaptık. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Konu millete hizmet… Bu konu da 14 yıldır AK Parti hükumeti olarak üstümüze düşeni yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Kamuoyunda bilinen ve basına yansımayan bazı anketlerde evet ile hayır oranının birbirine çok yakın olduğu söyleniyor. Kararsızların yüzde 20 olduğu belirtiliyor. Bunlar göz önüne alındığında nasıl bir sonuç ön görüyorsunuz?

Şu ana kadar Genel Başkanımız nezdinde elimize herhangi bir anket ulaşmadı. Ancak çalışmalarımızda görüyoruz ki milletimiz bu anayasa değişikliği ile ülkemizin istikrarlı duruşuna devam ettireceğine inanıyor. Bu da sonucun milletin lehine olacağını gösteriyor.

İzmir'de ve Türkiye'deki beklentiniz nedir?

İzmir’de de Türkiye’de de milletimizin vesayetçilere karşı olacağını 15 Temmuz’a, dış güçlere, ülkemizin önüne geçmek isteyenlere karşı sandıkta evet oyu kullanacaklarını savunuyorum.

 
İzmir’deki darbe davasında çarpıcı ifade: Emir veren amirim teröristmiş!
 
İzmir'de alkollü sürücü cami duvarına çarptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.E.Aslan 17 Mart 2017 Cuma 13:40

Sayın Kalkan; bu anayasa değişikliğinin ülkeyi refaha kavuşturacağını söylüyor. Acaba bu değişikliğin hangi maddesinde bundan bahsediliyor. Bu bir anayasa değişikliğimidir yoksa ekonomik paketmidir? Önce bunu anlatsın. Kendisi İzmir milletvekili olarak İstanbul'a yapılan Otoyolları, 3. Havalimanı, Marmaray ve Avrasya Tünellerinden bahsedeceği yerde İzmir'e yapılanları anlatsa daha iyi olacak. Ayrıca demokratik parlementer sistemin önemli ölçüde ortadan kaldırılıp bütün yetkilerin neden bir kişide toplanmasının gerekçesini de halka anlatsa ki analatabilirse, çok daha iyi olacak.

Yorumu oyla      16      5  
TC misafir 17 Mart 2017 Cuma 10:28

Sayın Kalkan, hayırcıların sadece diktatörlük üzerinden eleştiri yaptığını ifade etmiş oysa ki bizler her zaman ülkenin gerçek olan işsizlik, gelir adaletsizliği, terör, ekonomi, asgari ücret, emekliler, çiftçiler gibi sorunlarını sorup bunların 18 madde içinde yer alıp almadığını sorguluyoruz ve sizler 18 maddenin içinde yer almayan bu unsurları varmış gibi gösterip insanları yanıltıyorsunuz. Bir ekleme daha yapacak olursak Sayın Kalkan, "Kalkan, bir ay sonra sandığa giderek Türkiye’nin kaderi için irade gösterecek milyonlarca vatandaşın vesayete karşı duracağını ve evet oyu kullanacağını vurguladı." böyle bir demeç vermiş fakat herkesin malumu akp'den başka bir güç dağı ülkede kalmadığı için dolayısıyla vesayet olarak kendilerini kastediyor olmalılar.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: 15 bin mültecinin önünü açalım da...
İçişleri Bakanı Soylu, "Avrupa size söylüyorum, bu kadar cesaretiniz var ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sofuoğlu'nu ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli motosikletçi Sofuoğlu'nu evinde ziyaret etti.
CHP'li başkan çağrı yaptı, AK Partili başkan yırttı!
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm’ün "Rotterdam anlaşmasını iptal ...
 
Dervişoğlu'ndan o yasağa 'Hollanda' göndermesi!
Akşener'in Niğde'de yapacağı toplantıya Valilik tarafından getirilen yasağı ...
Kılıçdaroğlu: Başbakanlık kalkmasın kardeşim!
Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir ...
Başbakan Yıldırım: Sayın Kılıçdaroğlu, 3 madde değişecek olsa…
Başbakan Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 3 maddesi değişecek ...
 
Erdoğan: Ey Rutte seçimi almış olabilirsin ama...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ey Rutte, sen seçimi birinci parti ...
Başbakan’dan Kılıçdaroğlu’na: Bir eksiği kaldı, bizim kampanyaya dahil olsun!
Başbakan Yıldırım, "Bizim anlatmaya çalışıp da anlatamadığımızı Kemal ...
Delican’dan İzmir’e broşürlü çağrı: Büyük fotoğrafı görme zamanı
AK Parti İl Başkanı kentin dört bir yanında dağıtımına başlanan ‘yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva