HABERLER>POLİTİKA
28 Kasım 2023 Salı - 19:25

AK Partili isimden 'can pazarı olacak' tepkisi... Aktepe pazar yeri çöktü!

Gaziemir Aktepe-Emrez’de pazaryeri olarak kullanılan bölgede yaşanan kayma ile ilgili konuşan Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, “Faciadan kıl payı dönüldü resmen çünkü bak pazarın kurulduğu anda bu kayma yaşansaydı ne olacaktı? Allah korusun, orada pazar değil can pazarı olacaktı” diye konuştu

AK Partili isimden  can pazarı olacak  tepkisi... Aktepe pazar yeri çöktü!

EGEDESONSÖZ – Gaziemir’de yapımı yılan hikayesine dönen Aktepe-Emrez kapalı pazar yeri ile ilgili çalışmalar bir türlü başlanamazken bölgede dikkat çeken bir heyelan yaşandı.

Daha önce temelini dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı kentsel dönüşüm bölgesinde Altan  Aydın Caddesi kısmında kaymanın yaşandığı süreçte, pazar yeri olarak kullanılan tarafında da bir kayma meydana geldi.

Yaşanan durumu sosyal medya hesabından kamuoyuna duyuran Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu.

DAHA ÖNCE 2 KEZ GÜNDEME GETİRDİK
Süreci değerlendiren Atmaca, “Yaşanan olayın bulunduğu bölgede hani Kemal Kılıçdaroğlu'nun temel attığı kentsel dönüşümü yılan hikayesine döndüğü yerde aslında asıl pazar yer orasıydı. Sonrasında o temel atmayla birlikte bu pazar yerinin atıldığı yere aldılar. Meyilden dolayı kayma riski olan iki cephesi vardı pazar yerinin. Bir cephesine taş duvarlarla istinat duvarı yaptılar. Orası şu anda sağlam. Kayma olan cephesine ise maalesef tedbiri almadılar. Dolayısıyla bu tedbiri almamaları sebebiyle bu tarafa doğru bir kayma söz konusu oldu. Allah korusun insanlar oradayken böyle bir şey gerçekleşmiş olsa belki can kayıpları bile olabilirdi.  Afet değil, yağmur değil… Burada bir zihniyet sıkıntısı var. Ya kardeşim bir tarafını yapmışsın öbür tarafını da yap. Sonuçta sen 2019’da Aktepe-Emrez bölgesinde kapalı pazar yeri söz vermişsin. Hadi bunu yapmamışsın. Hiç olmazsa şu yaptığın pazar yerini eli yüzü düzgün hale getir ki uzun bir süre burası hizmet verebilsin. Bizim daha önce de hem Gaziemir Belediyesi hem de büyükşehir belediye meclisinde önergelerimiz var. Önergemizde şunu içeriyordu; bu alana katlı, kapalı pazar yeri yapılsın. En alt katında, otopark ihtiyacı karşılansın. Zemin katında  pazar yeri olsun. Bir üst katında da cemevi ve kültür merkezi olsun. Gaziemir Belediyesi'ne önerge verdik. Bu red oldu. Aynı önergeyi Selahattin Başkan(Dönemin MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin) götürdü büyükşehir belediye meclisine verdi. Orada da ret oldu. Yani bölgeye bakışlarında da sıkıntı var” dedi.

ZEMİN SIKINTISI BİLİNEN BİR GERÇEK
Bölgede kayma riskinin devam ettiğini vurgulayan Atmaca “Kesinlikle kayma riski bölgede devam ediyor. Zaten biz bölgeyle ilgili, zeminle ilgili endişelerimizi daha önce dile getirdik basında yer aldı. O yol göçtüğü zaman, Altan Aydın Caddesi zamanında bunu dile getirdik. Bir süre çok uzun bir süre kazıyı yaptılar. Inşaata başlayamadılar. Çünkü zemin etütleriyle ilgili bir problem olduğunu biz de biliyoruz orada. Ondan sonra tekrar yapılan o temeli yıkıp  yerine tekrar toprağı kazımak suretiyle zemin iyileştirmesi yaptılar. Ciddi anlamda oraya işte taşlarla,  birtakım malzemelerle zemini güçlendirip ondan sonra üzerine tekrar yeni temeli attılar. Yani zemin sıkıntısı zaten var orada. Bilinen bir gerçek” ifadelerini kullandı.

PAZAR OLSA NE OLACAKTI?
Faciadan kıl payı dönüldüğünü belirten Atmaca, “Bir barikat tarzı konmuş ama alttan yani barikatı da kaydırıp oraya göçmesine imkan verecek birtakım şeyler, gelişmeler olabilir. O yüzden bölgenin tamamen kapatılması lazım. Ivedilikle orada çalışma yapılması lazım ve hemen  istinat duvarlarının yapılması suretiyle bölgenin korumaya alınması lazım. Yoksa Allah korusun mesela çocuklar gelip top oynuyor. O anda bir kayma göçme olabilir. Veya pazar tekrar kurulursa kesinlikle orada bir kayma göçme olursa çok ciddi can kayıplarına sebep olabilir. Yani buradaki bu masraftan kaçıp işte bu tür sorunlarla bu sefer karşı karşıya kalıyorsun.  bu anlamda Tunç Soyer'in sözüyle ben karşılık veriyorum ‘Artık yeter’ diyorum yani.  Faciadan kıl payı dönüldü resmen alanda. Çünkü bak pazarın kurulduğu anda bu kayma yaşansaydı ne olacaktı? Allah korusun, orada pazar değil can pazarı olacaktı” diye konuştu.

 
İzmir açıklarında 50 göçmen kurtarıldı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik görüşme
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Kasım 2023 Salı 22:31

Yenitepe İzmir projesinin zemini sağlam mı?

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de adaylar 15 Aralık'tan itibaren netleşecek
AK Parti'de, 2024'te yapılacak yerel seçimler için aday belirleme süreci ...
CHP’li Alkız belediye başkan aday adayı oldu
Menderes Belediye Başkan aday adayı olan İlker Alkız, baba ocağı Menderes’e ...
Mert Özcan adaylık için yola çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkanlığı aday adaylığı süreci 5 ...
 
Özel: Tüm partileri güç birliğine davet ediyorum
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında ...
Eski başkan Arslan, Çiğli için yeniden aday adayı!
Çiğli önceki dönem belediye başkanı Hasan Arslan, yeniden belediye başkanı ...
Özgür Erdoğan, Çiğli'den aday adayı oldu
İzmir'in başarılı bürokratlardan Özgür Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nden, ...
 
Başvurusunu yapan Devran’dan iddialı çıkış: Aliağa’yı CHP kazanacak
Maden Mühendisi Ümit Devran, 2024 Yerel Seçimleri’nde Aliağa Belediye ...
AK Partili Bursalı'dan Soyer'e 'Polonya' eleştirisi: Gemiyi ilk terk etti!
AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir’i etkisi altına alan ...
Seferihisar ve Karaburun’da son durum… Kimlerin adaylık için isimleri geçiyor?
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Karaburun’da Belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva