HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2024 Perşembe - 14:08

AK Partili İnan’dan CHP’ye gönderme: İzmir, İstanbul’un uydusu olamaz!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, CHP’deki aday belirleme süreci ile ilgili olarak açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun İzmir adayını belirleme noktasında adımlar attığına dair gönderme yapan İnan, “İzmir çantada keklik göreceğiniz kent değil. İstanbul'dan yönetilecek kent değil. İstanbul'un uydusu asla olamaz İzmir. Sözüm ona en güçlü oldukları yerde bu tartışmadan adaylarını bile açıklayamıyorlar” dedi.

AK Partili İnan’dan CHP’ye gönderme: İzmir, İstanbul’un uydusu olamaz!

EGEDESONSÖZ - AK Parti’de bugün yapılacak aday tanıtım toplantısı öncesi AK Parti İzmir Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan TGRT Haber’de açıklamalarda bulundu

İzmir ve seçim süreciyle ilgili değerlendirmeler yapan İnan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne sert sözlerle yüklendi.

İZMİR’İ ÇOK GERİYE GÖTÜRDÜLER
İzmir’in belediyecilik anlamında geride olduğunu söyleyen İnan, “İzmir için yapılan ‘kale’ değerlendirmelerine hep karşı çıktık. Son 2019'daki yerel seçimlerde 1 milyon 100 bin İzmirli hemşehrimiz AK Parti'ye oy verdi. Kale nitelendirmesine kabul etmiyoruz. Kale olarak nitelendirdikleri yerde seçime 70 gün kaldı, hala adayları belli değil. İzmir'i çok geriye götürdüler. Son 25 yıldır CHP belediyeciliği anlayışı ile çok sıkıntılar ile boğuştu İzmir. O kadar kronik sıkıntılar var ki şehircilik çökme noktasına geldi. CHP'nin 5 yıl boyunca geriye götürdüğü şehri, ilk 1 sene içinde adayımız ile tüm kronik sıkıntıları ortadan kaldırmayı ve İzmir'i yeni imkanlarla buluşturmayı vaat edeceğiz. İnşallah Cumhurbaşkanımız da şehrimiz ziyaret edecek ve ilçe başkan adaylarımızı da tanıtacağız. İzmir'de hükümet yatırımları olmasaydı, Cumhurbaşkanımızın destekleri olmasaydı İzmir’imiz nefessiz kalırdı. İstiyoruz ki İzmir en güçlü desteği versin, biz de zaten bu zamana kadar İzmir'e hep destek verdik. Şu saatten sonra yerelde AK parti, genelde de AK Parti hükümeti ile bu bütünlük şehrimize çok kazandıracaktır” ifadelerini kullandı.

CHP TARİHİ BOYUNCA BAŞIRILI BELEDİYE BAŞKANI ÇIKARAMADI
CHP’deki aday tartışmaları üzerine yorum yapan İnan, İmamoğlu-Özel arasındaki ilişkiye dikkat çekti. İzmir adayının belirlenmesi noktasında İmamoğlu faktörünün olabileceğine dikkat çeken İnan, “İzmir çantada keklik göreceğiniz kent değil. İstanbul'dan yönetilecek kent değil. İstanbul'un uydusu asla olamaz İzmir. CHP’de kimin genel başkan belli olmadığı için eş başkanlık yaptıkları için genel başkan tartışması devam ederken CHP’nin bu konuda karar vermesi zorlaşıyor. Sözüm ona en güçlü oldukları yerde bu tartışmadan adaylarını bile açıklayamıyorlar. İstanbul ve Ankara’da seçmen mevcut CHP’li başkanlara şans verdi 2019’da. Ancak CHP tarihi boyunca hiçbir zaman başarılı bir belediye başkanı çıkaramadı. Bu 2 belediye başkanı vatandaşa hizmet etmek yerine, İstanbul’a hizmet etmek yerine  an geldi cumhurbaşkanlığı yardımcılığı oynayarak, an geldi kongrede divan başkancılığı oynayarak, an geldi İstanbul'un kaynakları partilerini dizayn etmek için kullandılar ve vatandaşın onlara tanıdığı şansı iyi değerlendiremediler. Kendini değil kentini düşünen başkan için hazırız. İzmir’de 25 senedir oluşan cari açığı kapatmak için hazırız.İzmir’den bu yalanları çok duymuş biriyim. Son  100 yılın tüm yalancılarını toplayın CHP'de son 10 yıldır üretilen yalanlar kadar etmez. İzmir, Ankara,İstanbul’da gençlik alanında tek bir kalem icraatini sayabilir misiniz desem ortada cevap yok. Bu mazeret siyasetinin malzemesi olarak duruyor. Bu konuda hemşerilerimiz ile mutabık durumdayız” açıklamasını yaptı.

Aday belirlerleme sürecine değinen İnan, “AK Parti her zaman istişare geleneğini önde tuttu. Demokrasi geleneğinde istişare kültünün en fazla uygulandığı dönem son 2 ay oldu. Genel Başkanımız tüm illere 2 saatten fazla ayırarak uzun toplantılar yaptı. Milletin, sokağın sesini merkeze aldı. AK Parti elbette her seçim sonuçlarını masaya yatırır. Bizim için bir seçim biter başka bir seçim çalışması başlar. İstişarelerimiz bu noktada eşi benzeri olmayacak derecedeydi” ifadelerini kullandı.

Nasıl bir seçim çalışması yürüteceklerinin sorulmasına yanıt veren İnan, “Her kentin kendine ait ruhu var. 2023 seçimlerinde Türkiye yüzyılı takvimimiz oluştu. Şimdi şehirlerimiz için hazırız ve karalıyız diyoruz. AK Parti sahada en fazla program yapan bir parti olacak. En kısa zamanda seçim beyannamemizi kamuoyuna takdir edeceğiz” diye konuştu.

Seçim sürecinde nerede mesai yapacağının da sorulmasına yanıt veren İnan, “İzmir ağırlıklı olacağım ancak gençlik kolları genel başkanıyım. Malumunuz üzere burada da tecrübelerimiz aktaracağız.6 Şubat depremini yaşadık. Belediyelerin yapacağı işler o zaman da vardı, bu zaman da var. Daha fazla belediyecilik icraatlarını ortaya koymak lazım. Yeni belediyecilik ihtiyaçları ile birlikte zihnen de bir reform gerekiyor. Bu konuda gençleri anlayan belediyecilik kadrolarını AK Belediyeciliğin sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 
'Bir Türk uzaya gidecek, onu konuşalım'
 
Çevreci avukat Cangı son durumu anlattı: İzmir’in Çernobili’nde adım atılmadı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
At, tutarsa 19 Ocak 2024 Cuma 11:36

Hizmet treni mi? Binali Yıldırım geçen dönem aday olduğunda Fatih Altaylı'nın programında o dönem 50 milyarlık proje açıklamıştı. Altaylı da peki bütçe deyince , bunlar 10 yıllık projeler demişti. Kardeşim sen 10 yıllık mı seçiliyorsun?

Yorumu oyla      1      1  
sıradan vatandaş 19 Ocak 2024 Cuma 10:11

izmirli hizmet trenini binali yıldırım zamanında kaçırdı. 1 dönem olsun akp gelmeliydi diye düşünüyorum. izmir den denizi al geriye ne kalır ki... gerçi chp çalışan belediye başkanı sevmiyor. eskişehirde hocanın durumu ortada..

Yorumu oyla      1      2  
Sabriİzmir 19 Ocak 2024 Cuma 09:47

Ahaaaa, yine gelmiş bizim mahallenin delikanlısı !!! Bu vekilin seçilme nedenini geç te olsa anlamaya başladım. Demişler ki " sen memleket sorunlarını, emeklinin durumunu, ekonomiyi falan boş ver. Senin görevin Chp ye, belediye başkanlarına giydirmek olsun" İyi de delikanlı bunu da tam beceremiyor...

Yorumu oyla      3      2  
BF 19 Ocak 2024 Cuma 01:10

Genc AKP izmir milletvekiline yazik oldu, her konuya bilsin bilmesin baliklama daldi, gundemde kalmak icin , ama aday gosterilmedi. Yazık üzüldük.

Yorumu oyla      3      1  
Fatma Koruyucu 18 Ocak 2024 Perşembe 23:04

Tensip edilmeden nefes alamayanlar neler söylüyor...

Yorumu oyla      3      2  
Urfalı 18 Ocak 2024 Perşembe 16:32

Urfa ağzı ile "Yanfırı Yanfırı konuşma!"

Yorumu oyla      11      1  
MURTAZA GERDİ 18 Ocak 2024 Perşembe 15:58

CHP'nin derdi(!) Sayın İNAN' gerdi diye bilir miyiz? Dedik bile...

Yorumu oyla      12      1  
bekir 18 Ocak 2024 Perşembe 15:56

eski akpli yalanı bırak chp trölüyüm desene

Yorumu oyla      1      12  
Eski AKP'li 18 Ocak 2024 Perşembe 14:43

BUnun gibi konuşmaktan aciz ne dediğini bilmeyenler yüzünden ayrıldık partimizden. Sadece kendi koltuğunu düşüneneler yok edecek bu partiyi. Adama sormazlar mı emekli maaşları, asgari ücret zamlarıyla halk açlığa terk edilirken sesin niye çıkmadı diye. Vallahi yazık oluyor bu partiye. Ama memlekete yazık olacağına bunların çıkarlarına yazık olsun daha iyi.

Yorumu oyla      15      2  
:) 18 Ocak 2024 Perşembe 14:33

Sanane kardeş. sen kendi partine kendi adayına bak çalış alaliliyorsan al izmiri. Bu konuşma ya göre İzmiri alamayacağınızı sizde biliyorsunuz. İzmir li belirler adayı den merak etme . ok hadi kendi işine..

Yorumu oyla      18      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday Adayı Atila iddialı: Sokakta da anketlerde de birinciyiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, 30 ilçede halkın ...
MHP, 55 ilçenin başkan adayını açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi, 55 ilçenin daha belediye başkan adayını açıkladı.
BTP'nin İzmir adayı, sosyal medyanın ünlü ismi oldu
Bağımsız Türkiye Partisi'nin genel başkanı Hüseyin Baş, İzmir Büyükşehir ...
 
Erdoğan'dan aday toplantısında mesajlar: Hedef muhalefetin elindeki şehirler!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
Saadet Partisi İzmir'in 4 ilçe adayı belli oldu
Saadet Partisi, 48 seçim bölgesinde belediye başkan adayını açıkladı. ...
Adaylar netleşti... Erdoğan yarın açıklayacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı 16'sı büyükşehir, ...
 
Erdoğan kürsüde elini kaldırdı… AK Parti’nin adayı Hamza Dağ!
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tanıtım ve Medyadan ...
Aden Körfezi tezkeresi Meclis'te kabul edildi
TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve Arap Denizi'ndeki ...
Meral Akşener'den CHP'ye 'DEM' eleştirisi
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörle mücadele konusunda Meclis'in ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva