HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ocak 2018 Pazartesi - 13:41

AK Partili Doğan'dan Kocaoğlu'na 2018 mesajı: Zamcı başkan!

İzmirlilerin zamlar ile belediye eliyle mağdur edildiğini açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Zamcı Başkan" sözleriyle seslendi.

AK Partili Doğan dan Kocaoğlu na 2018 mesajı: Zamcı başkan!

İzmirlilerin yeni yıla zamlarla girdiğine dikkat çeken ve Aziz Kocaoğlu’na “Zamcı Başkan” diyerek seslenen AK Parti’li Doğan, “Ne yazık ki, zararı zamla kapatmaya çalışan aynı başarısız belediyecilik anlayışının bu yıl da devam ettiğini görmekteyiz. Geliriyle gideri birbirini tutmayan, her yıl zararı katlanarak artan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi, yaptığımız onca tasarruf çağrısına bu yıl da kulaklarını tıkamış, zamları vatandaşlarımıza reva görmüştür. Özellikle otopark, ulaşım ve su tarifelerinde her yıl tekrar tekrar karşımıza çıkan fiyat artışları bu yıl da yeni bir zam rüzgarıyla kendisini göstermiştir” dedi.

"TÜM BUNLAR YETMEZMİŞ GİBİ..."
Belediyenin gelecek yıl hazırladığı bütçenin kent hizmetlerinde yetersiz kaldığını da vurgulayan Doğan “Bu kentte icraatten çok zam yapan, yaptığı her işi hüsranla sonuçlanan Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun idarenin uğradığı kamu zararları ve belediyenin israf giderlerini de İzmirli hemşerilerimizin sırtına yüklediğini görüyoruz. Her seçim bildirgesinde İzmir’e 22 otopark projesi vaadiyle seslenen ancak, göreve geldiği günden bu yana 4 otopark yapan ama otoparklara 14 kere zam yapan Kocaoğlu, “Zamcı başkan” ünvanını bu yıl da korumuştur. Otopark tarifelerinde getirilen yüzde 50’ye yakın zamlara ilaveten, hemşerilerimiz su ücretlerine yapılan fiyat artışları nedeniyle bir başka mağduriyetle daha karşı karşıyadır. Son bir yılda suya getirilen üçüncü zam sonrasında fiyatlar neredeyse yüzde 25 artmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi toplu ulaşım alanında yapılan yüzde 10’luk zam ise dar gelirli hemşerilerimizin bütçesine adeta darbe vurulmuştur” diye konuştu.

BÜTÇE ELEŞTİRİSİ
Zamların elle tutulur bir gerekçesi olmadığını BELİRTEN Doğan sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Kocaoğlu’na bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, artık elinizi İzmirlinin cebinden çekin. Otobüse 17 yıl önceki gibi kağıt biletle bindirdiğiniz, suyu kiralık tankerlerle dağıttığınız hemşerilerimizin karşınsa şimdi hangi mantıkla çıkıp bu zamları savunacaksınız? Kayda değer hiçbir projesi olmayan, tüm gelirini tadilat, tamirat, boya, badana ve tüketim giderlerine harcayan, israfta sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi bu gidişattan acilen kurtulmalıdır. Bu yıl bütçede İzmir'in bitmek bilmeyen sorunları arasında yer alan kentsel dönüşüm için sadece Karabağlar'daki projeye 29 milyon 440 bin lira, trafik sorununu ortadan kaldıracak yeni yol projelerine 250 bin lira, öve öve bitirilemeyen kırsal kalkınma projelerine ise toplam 9 milyon 38 bin lira harcanması öngörülüyor. Fakir, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlarımıza 25 milyon 65 bin maddi yardım sunacak olan Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından konser, festival, şenlik gibi kültür ve sanat faaliyetlerinin yürütülmesi içinse 383 milyon 965 bin lira harcanacak. Şarkıya türküye bütçe bol kepçeden bütçe ayrılırken, bütçede kalan para ise şirket zararlarına gitmektedir. Peki bu işlere bu paraları ayırırken, ortada somut bir proje yokken, hizmetlere yapılan bu zamlar neyin nesidir? Reklamlarla ve havada kalan vaatlerle kandırmaya çalıştığınız İzmirliler 2019’da bu zamların hesabını sizden soracaktır. 2018 senesinde kentin kaynaklarına sahip çıkan ve ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üreten, kamu kaynaklarını etkin kullanabilen bir belediyecilik örneği sergilenmesini istiyoruz.”

 
Bornovalı minikler can dostlar için bir arada
 
İzmir'de korkutan kaza: Aracı bırakıp kaçtı!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meraklı 2 Ocak 2018 Salı 02:42

Zam yapılmış haliyle bile taşımanın, suyun, atık suyun maliyeti karşılanamıyor! Bu ne demek? Bu,bu hizmetlerden yararlanmayan vatandaşların da ödedikleri vergilerle bu hizmetlerin yapılmasını sağlıyorlar demek! O nedenle, dar gelirli insanlarımız için yapılabilecek sübvansiyon yapılmış, yetmediği yer zamlardan karşılanıyor! Belediyenin kar amacı gütmediğini unutuyor insanlar, kar etmesin etmesin de, zararı da makul seviyede tutsun! Makul seviyede tutsun ki, yatırımları yapabilsin!

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 1 Ocak 2018 Pazartesi 22:39

Genel yönetim zam yapar, yerel yönetim zam yapar vatandaş ne yapsın? Haksız, haksıza "sen daha haksızsın" kavgası çıkartıp duruyor olan vatandaşa oluyor.

Yorumu oyla      12      5  
Cengaver 1 Ocak 2018 Pazartesi 21:28

Hemem sizde yalnış anlıyorsunuz zamcı Başbakan diyeceğine Başkan demiş iğneden ipliğe zam geldi ya dili sürçmüş işte

Yorumu oyla      21      5  
efe 1 Ocak 2018 Pazartesi 20:49

Elektriğe zam geldi mi su hizmetlerine yansır akaryakıta zam gelince ulaşıma yansır 30 senedir böyle neden ilk defa duymuş havası yapıyorsunuz sayın doğan

Yorumu oyla      21      5  
hakan 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:14

Ama gercekten festivale kültüre ayrılan bütçe fazla...onun yerine yol yap alt geçit yap ust gecit yap..bir sene konser olmayıversin olmeyiz

Yorumu oyla      12      12  
Bülent ışık 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:07

Peynir 40 lira tereyağı 40 lira.Ankara'da havaalanına toplu ulaşım aracı ile gitmek 11 lira.indirimli bilette yok.

Yorumu oyla      17      6  
Zor zanaat 1 Ocak 2018 Pazartesi 18:00

İzmir‘de en zor zanaat Ak Partide yerel siyaset yapmak.Belediye her konuda çok başarılı, her konuda çözüm üretiyor.En son seçimde karşısına en icracı bakan aday çıkartıldı sonuç alınamadı ki kendisi şimdi ülkenin başbakanı.Bir tarafta belediyenin yaptıkları ülkeye örnek, öyle başarılı ki Ak Partili seçmen bile oy veriyor, bunları dile getiremiyorsun çünkü seni aday gösterenlerle ters düşmemen lazım.Ama milletvekili olursan bu sorunlar bitiyor.Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarını Ak Parti çizdi insanlar kızdığı için kendi partisine hala belediye seçimlerinde oy vermiyor.Onun için Ak Partide İzmir‘de siyaset yapmak çok zor.

Yorumu oyla      22      5  
İzmir‘mi Ankara‘mı 1 Ocak 2018 Pazartesi 17:40

Sayın Doğan‘da İzmir‘de yapılanların çok güzel olduğunu biliyor ama söyleyemez çünkü onu aynı koltuğa aday gösteren Ankara‘da genel merkezi var.Güzel yapılan işlerde kendi imzası olanlarda var ama çıkıp övünemez zira sonra tekrar aday yapmazlar.

Yorumu oyla      21      5  
GAZİEMİRLİ 1 Ocak 2018 Pazartesi 16:36

sn. akp li doğan; siz yapınca fiyat ayarlaması,valla biz yapmıyoruz otomatik oluyor.!diyebileceksiniz. Aziz başkanlı belediye yapınca eleştireceksiniz.yok öyle geçin bunları....

Yorumu oyla      31      7  
ksk 1 Ocak 2018 Pazartesi 14:37

tüm türkiye hükümetin yaptığı herşeye zamla birlikte girdi yeni yıla ...

Yorumu oyla      28      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da kadına elini kaldıran yanacak!
Bornova Belediyesi ile Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm-Yerel-Sen arasında ...
Başkan Doğruer'den yılbaşı ziyaretleri
Kınık ilçesinde yeni yılı çalışarak karşılayanları ziyaret eden Belediye ...
Büyükşehir'den 'ilaç gibi' çözüm... 50 bin zeytin ağacı böyle kurtuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karaburun’daki üreticiler için uyguladığı ...
 
Foça'da yılbaşı coşkusu
Foçalılar ve 2018 yılını karşılamak için ilçeye gelen misafirler, yeni ...
Başkan Kocaoğlu zar attı, destek istedi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il kongresi öncesinde ...
Bornova zabıtasına kişisel gelişim semineri
Bornova Belediyesi ile Yaşar Üniversitesi arasında Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının ...
 
2 yılda 13 ton... Zirve yine Bornova'nın
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası'nda ...
Başkan Piriştina'dan miniklere sürpriz ziyaret
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina anaokulu öğrencilerinin yeni yıl kutlamasına katıldı.
Başkan Selvitopu'ndan vefa örneği
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlardaki huzurevlerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva