HABERLER>POLİTİKA
8 Nisan 2024 Pazartesi - 16:13

AK Partili Delican'dan iddialara sert yanıt: Su uyuyor, düşman uyumuyor!

AK Parti Önceki Dönem İl Başkanı Bülent Delican; sosyal medyada FETÖ’nün propaganda hesaplarından ve aynı çizgide yayın yapan bazı isimlerce yayılan ‘örgüte destek ve bylock’ iddialarına sert yanıt verdi. Aralarında kendisiyle birlikte partinin öne çıkmış isimlerinin de yer aldığı iddiaları “Su uyuyor, düşman uyumuyor. Zan altında bırakmaya çalışmaları, çamurlarının izinin kalması hayalleri, beyhudedir. Bu kumpasçı ve iddiacıların röntgenleri çoktan çekilmiştir. Kaldı ki Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’mız da gerekli açıklamayı yapmıştır” sözleriyle yalanladı.

AK Partili Delican dan iddialara sert yanıt: Su uyuyor, düşman uyumuyor!

EGEDESONSÖZ- Terör örgütü FETÖ/PDY’ye yakınlığı ile bilinen bazı yayın organlarında AK Parti yönetiminin parti içinde ByLock haberleşme programını kullanan isimleri belirlemek için Emniyet ve MİT’e rapor hazırlattığını öne sürdü.

İddia edilen raporda çok sayıda önemli isim geçerken AK Parti İzmir İl eski Başkanı Bülent Delican’ın adının geçmesi ile ilgili olarak Delican cephesinden yazılı bir açıklama geldi.

Delican “suskun kalmam mümkün değildi” ifadelerini kullandığı açıklamasında “ Sosyal medyada, partimizin ileri gelen isimlerinin yer aldığı ve şahsımı da içine alan bir liste yayımlayarak FETÖ’cülükle yaftalamaya çalışan o bildik güruha cevabımdır; “İftira atanların bir parmağı karşısındakini, ellerinin üç parmağı ise kendilerini göstermektedir.”Bu kumpasçı ve iftiracıların “Çamur at izi kalsın.” zihniyetleri, röntgenleri çekildiğinde apaçık görülmektedir. Zan altında bırakmaya çalıştıkları bu isimlerde çamurlarının izinin kalması hayalleri, beyhudedir. En başından itibaren partimin yolculuğuna riayet etmiş, davamızın arkasında durmuş ve bu uğurda pek çok fedakarlıkta bulunarak politikalarımızı hayata geçirmiş; alnı açık başı dik bir isim olarak; bu dayanaksız iddialara karşı suskun kalmam mümkün değildir” diye konuştu.

KATIKSIZ VATANSIZLIKLARINI CÜMLE ALEM BİLİYOR
Söz konusu paylaşımın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’nın yaptığı yalanlama açıklamasını da paylaşan AK Partili Bülent Delican sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak bu açıklamamın amacı, cümle alemin bildiği bukatıksız vatansızları; devlete, Cumhuriyete, Türklüğe, demokrasiye, sisteme karşı sınır tanımadan cephe kuranları hedef alarak, onların gayzlarını büyütmek değildir. Haksızlık ve iftira karşısında dik durma savaşım; AK Parti iktidarının yıllardır FETÖ terörüne yönelik mücadelesi ve bu süreçteki emeğimize sahip çıkmaktır. Bu tür girişimlerle; İzmir İl Başkanlığım döneminde yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde gece gündüz tutuğumuz demokrasi nöbetlerine; devletin ve milletin birliğine, dirliğine kasteden FETÖ’yü tavizsiz bir şekilde bertaraf etme mücadelemize halel getirilmesine izin vermem mümkün değildir. Kaldı ki, Cumhurbaşkanımıza da arz edildiği iddia edilen söz konusu dosyanın devletin kurumları tarafından hazırlanmadığı, dayanaksız bir iftira materyali olarak 2017’de de öne sürüldüğü; manipüle amaçlı olduğu Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı’mız tarafından da açıklanmıştır”

DURUŞUMU VE BAĞLILIKLARIMI SORGULATMAM
Delican, “Gerek; Bülent Delican olarak gerekse partimin bana verdiği görevlerim çerçevesinde bu iddialara bırakın teğet geçmeyi; her zaman karşısında durdum. Türkiye Cumhuriyeti’ Devleti’ne, demokratik ilkelere bağlılığımı; milli değerlerimizden, birlik ve beraberliğimizden yana duruşumu sorgulatmam.Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdogan’ın izinde, ihanet zincirinin tüm halkalarına karşı, tüm engellere ve zorluklara rağmen verdiğimiz mücadelenin dün olduğu gibi, bugün ve yarın da sonuna kadar içinde olacağım.” diye konuştu.

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ: KURGUDAN İBARET!
Diğer yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Terör örgütü FETÖ’nün propaganda hesaplarından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, “AK Parti’de bylock kullananlar ifşa oldu” iddiası doğru değildir. Ülkemizin güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından hazırlandığı ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a arz edildiği iddia edilen dosya tamamen kurgudan ibarettir. Devletimizin ilgili kurumları tarafından böyle bir dosya hazırlanması söz konusu değildir. Bahse konu paylaşımlardaki sahte görsellerin 2017 yılında da sosyal medya mecralarında paylaşıldığı belirlenmiştir. Hiçbir belgeye dayanmayan görüntülerin, FETÖ’yle mücadele konusunda kamuoyunu manipüle etme amaçlı servis edildiği tespit edilmiştir” denildi.

 
İspanya'dan 'Altın Vize' kararı
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Hatay' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 günde 3 ameliyat olan Özel taburcu edildi
3 gün önce ses tellerinden, dün ve bugün ise gözlerinden mercek ameliyat ...
Lütfü Savaş'tan Hatay açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi MYK Üyeleri ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan ...
Sert açıklama: Saldırılar mesnetsiz, haksız, izansız!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Filistin davasını milli siyasetimizin temel ...
 
İYİ Parti'de şok dalgası... Özlale istifa etti!
İYİ Parti’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak seçim ...
Liderlerin bayram programı belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve siyasi ...
İYİ Parti'de sıcak saatler... Koray Aydın da aday!
Gazeteci İsmail Saymaz, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kongrede ...
 
Akşener duyurdu: Aday olmayacağım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olağanüstü Genel Kurul'da aday olmayacağını açıkladı.
Erdoğan'dan 4 il için özel çalışma talimatı!
AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının yarıştığı ...
Kocaoğlu’ndan Hamza Dağ yorumu: Kampanyası başarılı, aldığı sonuç çok iyi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhur ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva