HABERLER>POLİTİKA
9 Temmuz 2020 Perşembe - 16:15

AK Partili Dağ, 'telefonuma eylem daveti geldi' dedi ve ekledi: Kendi mensupları bile destek vermiyor!

Çoklu Baro Yasası’nın, adalet ve iyi hizmet rekabetini getireceğini savunan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Barosu’nun kendisine “Bu akşam eylem var” mesajı attığını belirtti. Dağ, “Eylemdeyiz, siz de katılın diye mesaj atıyorlar. Eylemde150 kişi var. 50 kişi cüppeli… Kendi mensuplarından bile destek bulamayan bir baro. Dar, ama örgütlü azınlık, diğer kesime tahakküm ediyordu. Bu sona erecek. Yeni yasa, hepimize hayırlı olsun.”

AK Partili Dağ,  telefonuma eylem daveti geldi  dedi ve ekledi: Kendi mensupları bile destek vermiyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Çoklu Baro Yasası görüşmelerinin yapıldığı TBMM’deki konuşmasında, yeni yasanın avukatlar arasında rekabeti getireceğini söyledi. Bu rekabetin, adalet ve iyi hizmet rekabeti olacağının altını çizen Hamza Dağ, mensubu olduğu İzmir Barosu’nu da eleştirdi. Dağ, “9 senedir vekilim ve avukatım. Bu süreçte 4 baro başkanı geçti İzmir’den... Avukatların meseleleri değil sadece, mevzuat düzenlemesiyle ilgili  bile beni bir kez olsun misafir etmediler. Bizim kapımızı çalan bir baro başkanı olmadı” siteminde bulundu.

HER ŞEYİ MÜZAKERE ETTİK
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, komisyonda 5-6 gündür bu kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını, 5 bin avukatın olduğu yerlerde 2 bin avukatın yeni bir baro kurmasını sağlayacak kanunu savundu. Adalet komisyonunda, Meclis genel kurulunda, 300’e yakın milletvekilinin konuştuğunu, liderlerin konuşmaları da dahil hepsini değerlendirdiğini belirten Dağ, şu açıklamalarda bulundu:

“Öncesinde de AK Parti ve MHP Grubu olarak ortak çalışma içinde olduk. 5 bin avukatın olduğu yerlerde 2 bin avukatın baro kurma imkanı olacak. Kılık kıyafet değişikliği var. Mali yükümlülüklerinde kolaylaştırmalar getirecek. Hem avukat, hem milletvekili arkadaşlar, kendi mesleki tecrübelerini  sergileyerek bu kanun teklifini ortaya koydu. Pek çok şeyi müzakare ettik.  Yeni baroların oluşturulmasıyla, yargının siyasallaşacağı iddiasını attılar. Baroların, siyasal işler yaptığını biliyoruz. Siyasi kanaatler olduğunu biliyoruz. Benim İzmir barosunda, istifa edip siyasete atılan çok kişi oldu. Burada sorun yok. Baro başkanlığını, siyasi amaçlar için atlama taşı olarak kullananlar olduğunu kabul etmek lazım. Daha fazla baronun olmasıyla yargı siyasallaşır mı? Bir baronun, bir dünya görüşüne sahip olmasıyla, aynı dünya görüşüne sahip bir hakimin bilinmesiyle, farklı yargılamalar olabileceği söyleniyor. Ben buna inanmıyorum. Hiçbir şekilde gerçekleşme ihtimali yok. Herkesin siyasal görüşü olabilir. Bir hukuk büyüğünün söylediği söz vardır, ‘yargıcın, karar verirken kürsüye çıktığında dünya görüşünü kapı  eşiğinde bırakması lazım’ diye…  Yargıdaki sonuçların istinaf, Yargıtay aşamaları var. Bölüp, parçalayıp ele geçirmeyi düşünüyorlar, iddiası var. AK Parti’nin, böyle bir düşüncesi hiçbir zaman olmadı. 18 yıldır ülkeye bir şeyler katma derdindeyiz. Çoklu barolar, vatana ihanet demektir, diyorlar. Bu iddia da doğru değildir. Avukatları misafir edemediniz, diyorlar. Ben 9 yıldır milletvekiliyim ve avukatım. Bağlı bulunduğum İzmir Barosu’nda bu süreçte 4 başkan geçti. Avukatların meseleleri değil sadece, mevzuat düzenlemesiyle ilgili bile beni bir kez olsun misafir etmediler. Bizim kapımızı çalan bir baro başkanı olmadı. Yeni düzen, rekabet getirecek.Bu rekabet, adalet rekabeti olacak, iyi hizmet rekabeti olacak.”

İzmir’de 9 bin avukatın olduğunu, İzmir Barosu’nun kendisine “Bu akşam eylem var” mesajı attığını belirten Hamza Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eylemdeyiz, siz de katılın diye mesaj atıyorlar. Eylemde150 kişi var. 50 kişi cüppeli. Kendi mensuplarından bile destek bulamayan bir baro. Dar, ama örgütlü azınlık, diğer kesime tahakküm ediyordu. Bu sona erecek. Yeni yasa, hepimize hayırlı olsun.”

 
Kamyon, 130 kilometre hız yapan ambulansa yol vermedi!
 
Ruslar, Türkiye'ye gelebilmek için engelleri aşıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 9 Temmuz 2020 Perşembe 17:01

Sayın DAĞ'ın, Ankara'da bir türlü sözlerini dinletemeyen ve dinlenmeyen baro başkanları içinde söyleyeceği bir çift sözü vardır diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Yorumu oyla      8      3  
Komedi 9 Temmuz 2020 Perşembe 16:56

"Diğer kesim" daha çok ise başkanda bu "diğer kesimden" olması gerekmiyor mu? Seçilmiş başkanı tanıyorum, bizde kendi baromuzu kurar, aramızdan başkan seceriz derseniz bu işin sonu nereye kadar gider? Yarın biri de çıkar; bende hükümeti tanıyorum diyebilir.

Yorumu oyla      6      3  
sezarın hakkı sezara 9 Temmuz 2020 Perşembe 16:34

Yahu ben şurada AKP hakkında yorum yapmaya korkuyorum avukatlar ne yapsın ? ülkede korku imparatorluğu hakim. farzetki 100 kişi değilde 1000 tane avukat geldi oraya ne malum toma getirip adamlara sıkmayacağınız? ileri gidip gözaltıları başlatmayacağınız?

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan liderlere kurultay mektubu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 25-26 Temmuz'da yapılacak kurultayla ilgili parti ...
Faaliyet raporuna ret oyu kullanmıştı: Menemen'de istifa krizi!
Menemen Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un faaliyet ...
Beko: Bakanlık 84 işçinin sürgününü itiraf etti!
CHP I?zmir Milletvekili Kani Beko, Ulas?tırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailog?lu’nun, ...
 
Meclis'te ilk: Bahçeli'den İYİ Parti'nin teklifine onay!
TBMM Genel Kurulu’nda, İyi Parti Denizli Milletvekili Öztürk’ün, “Denizli’de ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin kurdu, CHP’dir!
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin kurdu, CHP’dir!
Bahçeli'den çoklu baro açıklaması
MHP Lİderi Devlet Bahçeli, "Görüşülen çoklu baro kanun teklifiyle barolar ...
 
Baro başkanlarına meclis daveti!
AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Meclis Genel Kurulu'nda bugün görüşmeleri ...
'Perinçek'e bile imza veren delege bana mı vermeyecek?'
CHP liderliği için adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı, seçime girmesi için ...
Menemen’deki krize müdahale: Sakin olun, birbirinize düşmeyin!
Menemen Belediyesi’nde faaliyet raporuna CHP’li isimlerin AK Partiyle ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva