HABERLER>POLİTİKA
23 Aralık 2018 Pazar - 16:39

AK Partili Dağ: İzmirliler, İzmir'in çantada keklik olmadığını CHP'ye gösterecekler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin "2004'ten bu yana AK Parti olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamamış olabiliriz. Ama bu seçimde bunun CHP için gerçekten çantada keklik olmadığını, CHP zihniyetinde 'ceketimizi koysak kazanırız' mantığı hem İzmir'de teşkilatlarında hem genel merkezde olmadığını İzmirli hemşehrilerimiz Allah'ın izniyle bu seçimde CHP'ye bunu göstereceklerdir." dedi.

AK Partili Dağ: İzmirliler, İzmir in çantada keklik olmadığını CHP ye gösterecekler

Dağ, partisinin Bayındır ilçe başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde önümüzdeki 4 yıl seçim olmamasını sağlayacak bir netice almanın ülke açısından önemli olduğuna işaret etti.

İzmir'de açıkladıkları büyükşehir belediye başkanı adayının hem belediyecilik anlamında hem de ülkenin tamamına hizmet üretme noktasında önemli mesafeler kaydetmiş biri olduğunu belirten Dağ, seçim hazırlığı sürecinde rakibin birbirinin altını oyma derdinde olduğuna dikkati çekti. Dağ, şunları söyledi:

"Bir ilçe belediye başkanı adayının ismi ön plana çıkar çıkmaz büyükşehir belediye başkanı onun nasıl önünü engellerim diye demeç veriyor. Bir aday tarifi yapmış büyükşehir belediye başkanımız. Sadece ismini koymamış. Milletvekilliği yapmış, parti meclisi üyeliği yapmış, il başkanlığı yapmış. Ben İzmir çukurunda bir adam biliyorum böyle. O da Alaattin Yüksel. Beyefendilerin derdi şu, İzmir çukurunda benim şahsi iktidarım kaybolmasın. Ben olmazsam benim idaremde kim olacaksa, kiminle daha rahat edeceksem, kime şurada şunu yap diyeceksem o olsun. Başka bir niyet, bu şehre daha iyi kim hizmet eder, bu yok. Çünkü ne yazık ki zihinlerinde şu var: İzmir'i çantada keklik görüyorlar. İzmir CHP için çantada keklik değil. İzmirli hemşehrilerimiz bunu iyi biliyor. 2004'ten bu yana AK Parti olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanamamış olabiliriz. Ama bu seçimde bunun CHP için gerçekten çantada keklik olmadığını, CHP zihniyetinde 'ceketimizi koysak kazanırız' mantığı hem İzmir'de teşkilatlarında hem genel merkezde olmadığını İzmirli hemşehrilerimiz Allah'ın izniyle bu seçimde CHP'ye bunu göstereceklerdir."

"Fenerbahçe ve Manchester United'in teknik direktörleri değişti CHP'nin de değişecek"

Dağ, bu seçimin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açısından da bir anlam taşıdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu seçimden sonra Kılıçdaroğlu'nu CHP içinde farklı bir süreç beklediği kanaatindeyim. Bir futbol takımında teknik direktör girdiği 10 maçı kaybettiği zaman o teknik direktör değişir. Fenerbahçe'de bunu yaşadık. Birçok maç kaybetti, dünyaca ünlü olduğu söylenen teknik direktör bıraktı. Geçenlerde Manchester United'ın teknik direktörü dünyaca ünlü bir teknik direktör, Real Madrid ve birçok büyük takımı çalıştırdı, arka arkaya mağlubiyet alınca gözünün yaşına bakmadılar, gönderdiler.

CHP'de ilginç bir durum var. Teknik direktör maç kaybediyor, seçim kaybediyor. Hala görevine devam ediyor. Ama bu son maç. Bu maçta özellikle İzmir'de alacakları netice bu teknik direktörün CHP içindeki sonunu hazırlayacaktır. CHP Genel Başkanı'nın CHP içindeki sonunu hazırlayacaktır. Onun için İzmir herkesin çok önem verdiği, dikkatle takip ettiği bir seçim süreci olacak. Allah'ın izniyle 3 ay gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden sahada günde kilometrelerce yol yaparak bu seçimde iyi çalışarak netice alacağız. 31 Mart akşamı şunu diyeceğiz: Ne çalıştık be kardeşim."

"922 ilçenin adayları netleşmiş vaziyette"

Cumhur İttifakı'na da değinen Hamza Dağ, ilçelerde ittifak konusu üzerinde çalışmaların sürdüğünü anımsatarak, "Son rötuşları yapıp, bu hafta içinde bir nihayete erdirecekler. Genel başkanlara yazılı bir şekilde sunacaklar. Onların da onaylamasıyla bu ittifakın ne boyutta olduğu görülecektir. Hem MHP açısından hem bizim açımızdan bazı ilçelerde aday çıkartmama durumu söz konusu olacaktır. Önümüzdeki hafta içinde hem MHP hem biz adaylarımızı açıklarız. 922 ilçenin tamamında adaylarımız ufak tefek değişiklikler olacak olsa da netleşmiş vaziyette. İttifaktaki görüşmelere göre aday çıkartmayacağımız yerlerde aday göstermeyerek kamuoyuna açıklamaya başlarız." değerlendirmesinde bulundu. (AA)

 
İki ünlü isim hakkında soruşturma başlatıldı!
 
CHP İzmir'in sevilen ismine kanser teşhisi konuldu
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:50

Genel Merkezden izin almadan televizyon programına çıkamayan CHP milletvekillerinden bahsediyoruz. Barış, çözüm deyince HDPKKK-ABD hendeklerine özlem duyanlardan, ABD Suriye'den çekilme kararı alınca, "ne olur bizi bırakma ABD" diyen HDP "sosyalistleriyle" aynı saflarda buluşan CHP'nin sözde sosyalistlerinden bahsediyoruz. Lütfen, söylemden öteye gitmeyen, karın doyurmayan, pasta-cila sözlerden vazgeçelim. Gerçekleri konuşalım. Başka partileri eleştirmeden önce, eleştirdiğin partideki sorunları aynısının senin partinde de var olması eleştirini sıfırlamıyor mu zaten? CHP sadece İzmir partisi olmaya doğru ilerliyor desek bence daha gerçekçi olabilir. Peki seçimde CHP sadece İzmir'e sıkışırsa, parti patronu Kemal midir, eski Başkan Aziz midir? Yeni başkan mıdır? Ya da yerel gölgenin il başkanı mıdır? Bunlar sanki daha gerçekçi sorular...

Yorumu oyla      10      6  
Işık Dikicigil 24 Aralık 2018 Pazartesi 11:24

YAPILAN YORUMLARDAN DA ANLAŞILABİLECEĞİ GİBİ , SORUN GENELDE DİR. İZMİRLİ İÇİN GENEL POLİTİKA ÖNEMLİDİR. HAK ÖZGÜRLÜK İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ. YARGI BAĞIMSIZLIĞI , ÖZGÜR BASIN. İZMİRLİ İÇİN BUNLAR ÇÖPTEN ULAŞIMDAN DAHA ÖNEMLİDİR.

Yorumu oyla      10      7  
TC misafir 24 Aralık 2018 Pazartesi 11:07

2002 den beri anlayamadınız, İzmirli ne çantada kekliktir ne de size oy verecek kadar akıl ve vicdandan uzak.

Yorumu oyla      10      5  
feti deniz 24 Aralık 2018 Pazartesi 10:24

CHP zihniyeti kadar taş düssun başınıza başka laf bilmezler

Yorumu oyla      10      5  
Oğuz Kaan 24 Aralık 2018 Pazartesi 00:40

İzmirli hiç bir zaman çantada keklik olmadı ki. Bizi aktrollerle karıştırmayın sayın Dağ, bir doğru tercihlerimizi aklın ve mantığın rehberliğinde alırız. Bu arada Metin Akpınar gerçek sanatçıdır, ona “müsvette” demekle değeri düşmez. Kötü söz sahibine döner.

Yorumu oyla      17      7  
akp li 23 Aralık 2018 Pazar 21:16

İstanbulu nasıl chp alamıyorsa, İZMİR' i akp alamaz vekilim lütfen gerçekçi olun size bu yakışır.

Yorumu oyla      15      6  
yeter ama 23 Aralık 2018 Pazar 20:39

Sayın Dağ siz, Sayın Kaya ve İl başkanı Sayın Kocaoğlu ile uğraştıkça Ak Parti oy kaybediyor çünkü Sayın Kocaoğlu yaptıkları ile Ak Parti seçmeninden de oy alıyor ve artık bırakıyorum diyor yapılacak şey bugüne kadar yaptıklarına teşekkür etmektir. Külliyenin bütçesi %233 artmış, vıp jumbo jet alınmış, Marmarise yazlık külliye yapılıyor biz ise pazar ve market fiyatlarıyla baş edemiyoruz. Basın ister yazsın ister yazmasın enflasyon,hayat pahalılığı belimizi büktü siz ne anlatırsanız anlatın artık yokuz.

Yorumu oyla      22      6  
görün artık 23 Aralık 2018 Pazar 20:29

16 yıldır dava diye destek verenler artık yanınızda değiliz. Çünkü konu İzmir ise takım tutar gibi siyasi parti tutmuyoruz. İzmir'in hiçbir hakkını savunmadınız hep cek cak yapıyorsunuz. İzmir'in sorunu metro siz sürekli körfez geçişi diyorsunuz. Ak Parti seçmeni artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor. İsteyenin özgürce aday olacağı ilçelerin kongreleri ve il kongresi olmadığı sürece destek verenlerin hızla azaldığını hepimiz görüyoruz. 2019 da 2009 tekrar edecek hatta daha da vahim tablo ortaya çıkacak. İzmir'e hiç bir şey yapmadınız, sadece vaat ettiniz. Ya Ankara İzmir'i anlamadı yada Ankara'da İzmir'i temsil edenler ile Ankara ile irtibat halinde olanlar İzmir'i anlatamadı. Bu şehirde yaşam tarzı sorunu yok, İzmir'li metro istiyor. Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırları en büyük sorun bunu daha nasıl anlatalım.

Yorumu oyla      20      5  
bir sen 23 Aralık 2018 Pazar 20:01

Bak zaten canımız sıkkın, derdiniz ne sizin de Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'e dava açtınız? Bi git, acısını senden çıkarmayalım. Kaybol!

Yorumu oyla      19      5  
Mustafa yıldırım 23 Aralık 2018 Pazar 19:51

Sy genel Bş yrd bu sefer tamam İzmir hizmete doğacak bu iş bilmezlerden izmiri kurtaracağız herkes ilçesine sahip çıksın biz konakta hazırız konağın anahdarını size teslim edeceyiz sizde Reise teslim edin

Yorumu oyla      10      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Yücel: Kubilay yaşıyor, bu kavga sürüyor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Devrim Şehidi Asteğmen ...
Erdoğan: Bunlar sanatçı müsveddesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK Mali Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "Beni ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Noel mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyan vatandaşların 24 Aralık Noel yortularını tebrik etti.
 
CHP yerel seçimlerde 'ekonomi' diyecek
Yerel seçim hazırlıkları kapsamında bugüne kadar aralarında Ankara ve ...
Küstah sözlere Türkiye'den çok sert cevap!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ...
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Gelişmenin odağında kültür ve sanat olacak
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, kültür ...
 
AK Partili Şengül'den Kocaoğlu'na yanıt: Ne yaptın, barajın altına mı baktın?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
MHP Lideri Bahçeli: Ya beka, ya bela!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "İster Fırat'ın doğusu, ister bir başka yer ...
CHP Bayraklı aday adayı Erel: Bana karşı ciddi bir teveccüh var
Bayraklı ilçesinden Belediye Başkan aday adayı olan CHP'li Barış Erel, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva