HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2021 Pazar - 13:26

AK Partili Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na eleştiri: Bir sonraki aşama cennetten bahçeli ev!

Anket tartışmaları üzerinden CHP’ye yüklenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Kemal Kılıçdaroğlu’nda bir gerginlik ve saldırganlık var. AK Parti’ye verilen oyları haram, kendilerine verilenleri helal olarak nitelendiriyor. Bir sonraki aşamada ‘CHP’ye oy verenlerin cennette bahçeli evi olacak’ diyecek. Açıkladıkları anketler ise manipülasyon amaçlıdır” dedi.

AK Partili Dağ’dan Kılıçdaroğlu’na eleştiri: Bir sonraki aşama cennetten bahçeli ev!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ son günlerde anket ve kamuoyu yoklaması sonuçları üzerinden yaşanan tartışmalara değindi. Yeni kurulan partilerin oy oranları, ekonomik gelişmeler, dış politika ve Demirtaş kararı başta olmak üzere birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Katıldığı bir televizyon programında son dönemde yaşanan anket tartışmaları ve oy oranlarına değinen Genel Başkan Yardımcısı Dağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile atışmasını sebeplerini anlattı. CHP’ye yakın anket firmalarının “iktidarın oyları düşüyor” algısı oluşturmaya çalıştığını anlatan Dağ, “Son zamanlarda bu konuda fazla açıklamalar oldu. Cumhur İttifakı’na yönelik yayınlanan anketler manipülasyon amaçlıdır. Bizim elimizdeki anketlere ve verilere göre 24 Haziran’daki sonuçlar duruyor. Biz oyumuzu koruyoruz. CHP’nin yaşadığı gerginliğin sebebi de budur. Son zamanlarda Kemal Kılıçdaroğlu’nda bir gerginlik var. Birileri ona ‘toplum ger, sürekli sert sözler konuş’ demiş olacak ki böyle davranıyor. Çiftçiler ve öğretmenlerle başlayan sert yaklaşımını ‘AK Parti’ye oy vermek haramdır’ konusuna kadar götürdü. CHP’ye verilen oyları helal olarak nitelendirmeye çalışan ve karşıtlık yaratan Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki süreçte geleceği mantık şöyle olacaktır; CHP’ye oy verenlerin cennette bahçeli evi olacak” diye konuştu.

“Anket sonuçlarından medet umarsanız manipülasyon amaçlı açıklarsınız” diyen Dağ, kamuoyu araştırmalarının yol gösterici nitelikte olduğunu AK Parti olarak da kendilerinin bu amaçlı yaptırdığını söyledi. CHP’nin yaptırdığı ve açıkladığı sonuçlar için, “üzerinde oynanmış, ayarlanmış” diyen Dağ, “Bizim oy oranımızda sorun yok. Mesela son günlerde bir Ayasofya tartışması sürüyor. Biz bu konuda ibadete açılması noktasında araştırma yaptırmıştık. Toplumun yüzde 70’i buna destek verdi. HDP’ye oy verenlerin yüzde 65’i, İYİ Parti’ye oy verenlerin yüzde 55’i, CHP’ye oy verenlerin ise yüzde 45’i Ayasofya’nın ibadete açılmasına olumlu baktı. Bizim dış politikada yaptığımız işler ve aldığımız kararlara destek de çok yüksek oranda. Suriye meselesi, Karabağ’daki politikamıza yüzde 95 oranında bir destek var. Milletimiz milli ve manevi konularda bir arada olmamızı istiyor” dedi.

AK Parti’den ayrılan isimlerin kurduğu yeni partilerin oy oranlarının çok küçük olduğunu anlatan Dağ, CHP’den ayrılarak yola çıkan başta Muharrem İnce gibi isimlerin partide bölünmelere yol açtığını gördüklerini anlattı. Dağ, “Muharrem İnce’nin siyasi tabloyu etkileyebilecek bir oy potansiyeli var. Bunu Ege’de, İzmir’de ciddi oranda gördük. Çünkü artık CHP’de belli bölgeden ve yapı içinden gelmeyen insanlar siyaset yapamıyor. Bunu hem İzmir’de hem de Türkiye’de görüyoruz. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik birinci, ikinci tur, üçlü, beşli, yedili olarak kombinasyonların tamamına çalıştık. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve öncülüğünde bir sorun görünmüyor” ifadelerini kullandı.

SİYASİ TAKİYECİLER!

Dağ, son zamanlarda yaşanan ve Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar’ın sözleriyle alevlenen başörtüsü tartışmalarında CHP’nin samimiyetsiz davrandığını söyledi. Dağ, “CHP bu konuda siyasi takiye yapıyor. Kendi kafalarının arkasında olan düşünceyi ortaya çıkarttılar. Biz hiçbir zaman başörtüsünü siyasi malzeme yapmadık. Aksine bunu önce üniversitelerde sonra da tüm kamu kurumlarında çözerek ortadan kaldırdık. İrticacı dedikleri insanlar bugün bilim üretiyor. Sağlıktan ulaşıma, ekonomiden savunmaya kadar her alanda çalışıyor. Biz yaptıklarımızla gündeme geliyoruz. Başörtüsünü dert edinenler bugün uzaya füze gönderiyor” dedi.

YOLSUZLUK VE TACİZ BELEDİYECİLİĞİ

Dağ, AK Parti’nin bugün geldiği noktaya yerelden geldiğinin altını çizerken CHP’nin belediyelerinin halinin toplum tarafından da görüldüğünü söyledi. Dağ, “Ortaya çıkıp da ‘CHP’li belediyecilik’ diyebiliyorlar mı? Kesinlikle hayır. Kendi belediyelerinin yaptıkları yolsuzlukları bile inkar edemiyorlar.  İzmir’in Menemen ilçesinde hiç tanınmayan bir ismi aday yapıp ittifakın da getirdiği rüzgarla belediye başkanı seçtirdiler. Sonra da kendi belediye başkanlarına bile sahip çıkmadan ihraç ettiler. Yolsuzluktan ihraç etmek zorunda kaldılar. Şu anda kendisi cezaevinde. İzmirlilere ‘nasıl olsa oy verirler’ mantığıyla bakanlar bugün alınan kararlar üzerinden başka noktaları suçlamaya çalışıyorlar. Kendi içlerinde operasyon yaptılar. Onların belediyecilik anlayışı taciz ve yolsuzluk belediyeciliğidir” dedi.

DEMİRTAŞ KARARI SİYASİDİR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Selahattin Demirtaş tahliye edilsin" kararını da yorumlayan Dağ, kendisinin siyasi yaşamı boyunca birçok demokratik kitle örgütleri içinde faaliyet gösterdiğini, avukat olduğunu söyleyerek kararı “siyasi” olarak nitelendirdi. Dağ, “AİHM siyasi bir karar vermiştir. İspanya’da Batasuna Partisi ile ETA Örgütü arasında bağlantı olduğu için partinin kapatılması kararı verildi. Oradaki karar listesinde yazılanların tamamı PKK-HDP ilişkisi için var.  Ne yazık ki Avrupa söz konusu Türkiye olunca konuya farklı bakıyor. Bir çifte standarttan söz ediyoruz. Hendek olayları ve 6-8 Ekim’de yapılan açıklamalar Demirtaş’ın teröristlere cesaret verdiğini kanıtlamıyor mu? Bunları siyasi bir fikirmiş gibi değerlendirmek yanlıştır” diye konuştu. 

 
CHP'li Sertel: TCDD'den 'ballı' kiralamalar!
 
Bir kenti ayağa kaldıran vicdansızlık... Kemiklere zehir sürüp ormana atmışlar!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 3 Ocak 2021 Pazar 14:53

bu adam bir şaka dostum !!!

Yorumu oyla      4      3  
Zamlar 3 Ocak 2021 Pazar 13:36

Haramdır diye ne zaman, nerede söylemiş? Yılbaşı zamlarını unutturmak için suni gündemler yine başladı.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: TCDD'den 'ballı' kiralamalar!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Yıllardır zarar eden TCDD’nin 2019 ...
AK Partili Kaya kısıtlamada vatandaşları dinledi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yılbaşı tatili nedeniyle ...
AK Parti İzmir’den 2021’in ilk toplantısı!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 2021 yılının ilk toplantısını video konferans ...
 
Erdoğan yerli aşı için tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü'nün açılış töreninde yaptığı konuşmada, ...
Soylu, 'ağrıma gitti' dedi... 'Vitrin mankeni' tartışması!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ...
CHP ile AK Parti arasında 'anket' polemiği!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ellerinde olan ...
 
Erdoğan'dan koronavirüs aşısı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aşılarda alınan bir mesafe var. Şu anda yaptığımız ...
AK Partili vekil ve ilçe başkanından ilk bebeklere ziyaret
AK Parti Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Cemal ...
CHP Konak yeni yılı polis teşkilatıyla sokakta karşıladı
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı yeni yılın ilk saatlerini ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva