HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2017 Perşembe - 13:59

AK Partili Dağ'dan 'grev' çıkışı: Yönetimsel fiyasko!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, İzmir’in son günlerde gündemini meşgul eden grev hakkında konuştu.

AK Partili Dağ dan  grev  çıkışı: Yönetimsel fiyasko!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesinin kamu yararı gözeterek ve vatandaşa hizmet etmesi amacıyla kurduğu işletmelerinin günümüzde geldiği nokta, tamamen yönetimsel fiyasko olarak değerlendirilecek türdedir. En son yaşanan olayın detaylarına bakınca, yine İzmir’in kronikleşmiş kötü belediyecilik örneğiyle karşılaştık.

Plansız olarak yapılan büyük hacimli yatırımların ve atıl durumda kalan verimsiz işletmelerin faturası her zaman olduğu gibi bu sefer de İzmirliler için büyük oldu. Günlük 40 bin yolcu ve 2 bin civarı araç taşıyan işletmenin, 21 günlük grevden kaynaklı zararı yaklaşık olarak 4,5 milyon Türk Lirasıdır. Ve bu sadece yanlış yönetilen bir işletmeden kaynaklıdır! Yazın ortasından İzmir’in bir ucundan öbür ucuna gitmek için trafikte geçirdikleri zamanın faturası ve buna ek olarak İzmirlilerin geliştirmiş oldukları alternatif çözümlerin maliyetinin, kamu zararının kat be kat üstünde olduğu tahmin ediyoruz. Dünya Bankası’ndan alınan yaklaşık Yarım Milyar Türk Lirası krediyle satın alınan gemilerin 21 gündür iskeleye bağlı kalmasından kaynaklı bakım onarım maliyetlerini de hesaba katarak bir toplama yaparsak, İzmir’in yönetimsel olarak içinde bulunduğu zararın yanında, kamunun zararının sözü bile edilmez. Birde öte yandan bu kadar büyük zararın sebebi olan çalışanların tarafından istenen zammın 12 aylık maliyeti 960 bin lira ve istenilen rakamlar belediyenin diğer işletmeleriyle aynı oranda. Bunlar diyalog ile çalışanların menfaatleri gözetilerek çözülebilecek hususlar iken yaşananlar ortadadır

Biz İzmirliler, ne yazık ki kenti yönetenlerin yapmış oldukları hatalardan dolayı sürekli mağdur oluyoruz. Diyalog ve iletişim ile çözülebilecek birçok konuda inatlaşmanın bedelini elbette herkesten önce bizler ödüyoruz. Kamu kaynaklarının heba edilmesi uğruna bu inatların devam ettirilmesine her gün yüzbinlerce insanın çile çekmesine 21 gün boyunca hep birlikte şahit olduk. Bugün gelinen noktada sorunlara pansuman çözümler üretmek üzere bazı çözümler ortaya atılmaktadır. İzmir’in kentsel dönüşüm, çevre düzenlemesi, imar, trafik, toplu ulaşım gibi sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi konusunda tüm İzmirlilerin mevcut yönetimlerden ümidini kestiğini tekrar ifade etmeye gerek bile yoktur. İzmir’in birçok sorunu “Yönetişim ve diyalog” mantığıyla ve yaklaşımı ile çözülebilecek sorunlardır. Tek taraflı ve yüksek bir ses tonu ile iletişim ya da diyalog değil sadece monolog ortaya çıkmaktadır. Oysa Türkiye’nin birçok yerinde yönetişim mantığıyla hareket eden belediyeler kentsel dönüşüm, toplu ulaşım gibi en zor sorunlara dahi çözüm üretebiliyorlar.

İzmirliler ile sağlanamayan bu diyalog ortamından kaynaklı sorunların büyüdüğünü gördükçe bir İzmirli olarak üzülüyorum. Bizler iletişimin ve yönetişimin önemini bilen kişileriz. İzmirlilerin bunu hak ettiğini de sonuna kadar düşünüyoruz. Bu hususta en azından pansuman çözüm dediğimiz, anlık bir takım sorunların giderilmesi konusunda mevcut yönetimlerin bu kadar isteksiz olmasını ve ağırdan almasını da anlayamıyoruz”

 
Fiyatlar uçtu! İzmir'de kurban fiyatları cep yakıyor!
 
Haluk Levent açıkladı... Hayatı dram çıktı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'li 3 Ağustos 2017 Perşembe 23:42

NE ZAMAN ADAM OLURUZ.BUNDAN BÖYLE KİMSE BİRBİRİNİ SUÇLAMAYIP İYİ YAPILAN HİZMETE TEŞEKKÜR EDİP KÖTÜ YAPILAN HİZMETE ELEŞTİRİ GETİRDİĞİMİZ ZAMAN TABİİ Kİ PARTİ GÖZETMEDEN.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli olmak 3 Ağustos 2017 Perşembe 22:21

Sayın Dağ; bütün büyükşehir belediyelerine metro yatırımı için yardım yapılıyor izmir‘e neden verilmiyor? Haydi bunu yapmıyorsunuz belediyenin gönderdiği metro planları neden uzun süre bekliyor? Madem iktidar ve İzmir milletvekilisiniz neden yardımcı olmuyorsunuz? Bayrakllı ve Karabağlar ilçe sınırları İzmir‘lilere rağmen çizildi insanların istediği gibi niye hala düzeltilmedi?İ İnanın herkesten çok Ak Partili seçmen kızıyor iki ilçenin sınırlarına

Yorumu oyla      18      5  
Hadi canım sen de! 3 Ağustos 2017 Perşembe 19:43

Bu işte kimlerin sendikayı didiklediğini biliyoruz. Fazla kurcalamayın altından çapanoğlu çıkar.

Yorumu oyla      15      5  
3 Ağustos 2017 Perşembe 16:22

Olayın siyasi olduğu nasıl da belli :)

Yorumu oyla      16      6  
3 Ağustos 2017 Perşembe 16:00

Konu zarardan açılmışken benim de birkaç sorum var : temeli 2011'de atılan Kuzey Ege Limanı ( Çandarlı ) na şu ana kadar ne kadar yatırım yapılmıştır ve bu yapılan yatırım niye çürümeye bırakılmıştır ? 150 milyon maliyeti olacağı söylenen Konak Tüneli 310 milyona niye mal olmuştur ? Temeli 2011'de atılan Sabuncubeli Tüneli ne zaman açılacaktır? Bilindiği üzere girişin her iki tarafında da zamanında çökmeler meydana gelmiş, yüklenici işi bırakmış ve tekrardan ihale olmuş, borç kamuya kalmış, proje geciktikçe gecikmişti. Zarar nedir ? "2008 yılında" yapımına başlanacağı söylenen körfez geçişi aradan geçen bu kadar yıla rağmen neden yapılmamıştır? Ekonomik kayıp nedir? Otogar metrosu neden hala daha yapılmamıştır ? Ekonomik kayıp nedir? Temeli 2014'de atılan ve 2016' da açılacak denilen Bayraklı Şehir Hastanesi neden bitmemiştir ? Osmangazi ve 3.köprüden geçen araç sayısı nedir ? Zarar var mıdır ? ...

Yorumu oyla      17      5  
3 Ağustos 2017 Perşembe 14:57

Yahu sizin belediye yokuş çıkamayan otobüs aldı, 20 yıldır yönettiğiniz şehir 10 günde 2 defa sular altında kaldı:) zarar nedir ?

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Güven’den kongre sürecinde tek liste sinyali!
İl Yönetim Kurulu’nda oluşturulan komisyon ilçelerden gelen itirazları ...
AK Partili Sürekli'den Kınık ziyareti
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, dün Kınık ilçesini ziyaret etti.
CHP İzmir’in acı günü
İl Disiplin Kurulu Üyesi Belkiya Sertoğlu 63 yaşında hayatını kaybetti. ...
 
AK Parti İzmir'de yeni atamalar: İki bölge onlardan sorulacak
Kongre sürecinde 7 bölgede koordinatörlük yapacak isimleri belirleyen ...
İzmir'de AK Partili belediyenin personellerine suç duyurusu: O ilçede neler oluyor?   
Menderes’te fotoğrafçılık yapan CHP’li yönetici Uz, belediyenin düğün ...
CHP'li Balbay: 'FETÖ'nün yerini ENTÖ alırsa...'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
 
CHP’li Sertel vergisiz ithalatı Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, tarım ve ...
AK Partili Sürekli'den 2019 açıklaması: Hedef 50 artı 1!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayındır ve Bornova İlçelerinde ...
CHP’li Bakan İzmir'de 'tarih'e verilen desteği sordu
İzmir’in antik kentlerini mercek altına alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva