HABERLER>POLİTİKA
12 Ağustos 2018 Pazar - 16:09

AK Partili Çankırı’dan İzmir’e 'Mardin modeli'

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardinli hemşehrisi Mehmet Taş’ın Selçuk’ta hizmete aldığı taş konak butik otel yatırımını örnek göstererek, İzmir’de bu tip otellerin sayısının artırılarak, turizmdeki otel çeşidinin artırılabileceğini belirtti

AK Partili Çankırı’dan İzmir’e  Mardin modeli

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Selçuk’ta yeniden restore edilerek turizme kazandırılan ve taş konak olarak yapımı tamamlanan MSM Celsus butik otelin açılışına katıldı. Açılışta Bölünmez Çankırı’nın yanı sıra Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcıları Tülay Ayarman, Özkan Arıcı ve Yılmaz Çırak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sema Yeşilçimen, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri ve davetliler de hazır bulundu.

BÜYÜK BİR MERTLİK VE ÖZVERİ
Otelin açılışında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, hemşehrisi Mehmet Taş’ın Selçuk’ta yapmış olduğu butik otel yatırımdan kendisine çok teşekkür ettiğini belirterek, “Ülkenin şu anda ekonomik olarak darboğaza alınmaya çalışıldığı bir dönemde sizin yapmış olduğunuz yatırım büyük bir mertlik ve özveridir. Bu bölgede sizinle birlikte açılacak olan oteller, restoranlar ve kafeler ile bu güzel ilçemiz turizm açısından daha da ileri seviyeye gelecektir. İnşallah yaptığınız bu yatırım ile diğer yatırımcılara da güzel bir örnek olacaksınız. Bu yatırımı Mardinli bir hemşehrimiz yaptığı için ayrıca onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

İZMİR VE MARDİN BİRBİRİNE BENZİYOR
İzmir’de Selçuk-Şirince ve Ödemiş-Birgi’de butik taş konak otellerin olduğunu ve bu tip otellerin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ilgi çektiğine değinen Bölünmez Çankırı, “Bildiğiniz üzere ben bir önceki dönem Mardin milletvekiliydim. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın ve partimizin takdiri ile İzmir’den aday gösterildim ve şu anda İzmir Milletvekili olarak İzmirli hemşehrilerimize hizmet vermekteyim. Mardin’de asırlık konaklarda yaşayanlar yaşadıkları yerleri butik otellere çevirerek hem kendilerine hem de turizme büyük bir gelir sağladılar. Mardin’deki taş konak butik otellerin en genci 300-400 yıllıktır. Şu anda Mardin’de hem kışın hem de yazın çok ciddi turizm yoğunluğu var. İzmir’den de Mardin’e turizm konusunda çok ciddi rağbetin olduğunu biliyorum. İzmir ve Mardin turizm noktasında da birbirine çok benziyor” diye konuştu.

İZMİR’İN POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARMALIYIZ
Mardin’de 40’dan fazla taş konak butik otelin olduğuna dikkat çeken Bölünmez Çankırı, “İzmir’de taş konak butik otellerin sayısını artırmak mümkündür. Çünkü İzmir tarihi, kültürel yapısı ve doğası ile buna çok müsait bir yer. Yatırımcıların İzmir’e ve bölgemize gelmesini sağlamak için turizmde daha fazla yatırım yapılabilir. İzmir’in havası ve iklimi; turizmin 12 aya yayılması için yatırımcılara çok iyi fırsat sunuyor. Bu yıl ülke turizminde iyi bir yıl geçiriyoruz. İzmir’de turizmdeki bu iyi gidişten nasibini alıyor. İzmir’de turizmde artış oldukça, otellerin kapasitelerini de daha fazla büyütebiliriz. İnşallah turizmdeki potansiyelimizi daha da açığa çıkartarak İzmir’in turizmde de hak ettiği yeri almasını sağlarız. Turizmde taş konak butik otellerin meyvesini Mardin’de fazlasıyla gördük. İzmir’de de Mardin gibi taş konak butik otellerin sayısını artırabilirsek İzmir’de bu konuda büyük bir ivme yakalanabilir” şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra oteli gezerek inceleyen Bölünmez Çankırı, otelin yapısı, hizmetleri ve durumu hakkında Otel İşletmecisi Mehmet Taş’tan bilgi aldı.

 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin acı kaybı
 
'Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezo 13 Ağustos 2018 Pazartesi 08:41

Bizde mardine alaçatı modelini götürelim. izmirin cumbalı eski evlerini götürelim. mardin modeli nedir allasen yav? İZmir modeli bitti de mardin modeli ne zaman başladı? bütün istanbul ve ankara izmir modeli olsun derken mardin ne yav?

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener yeniden başkan: Yeni yönetime İzmir'den 4 isim!
İYİ Parti 2. Olağanüstü Kurultayı'nda Meral Akşener tek aday oldu. Kurultayda ...
STK'lara çağrı: Yarın çok geç olabilir
CHP’li Muharrem İnce, Twitter’dan ekonomi dünyasına seslendi.
CHP'de muhalifler toplandı: Kritik zirvede neler konuşuldu?
Muharrem İnce, olağanüstü kurultay talep eden delegelerin, bundan sonraki ...
 
AK Parti İzmir milletvekilleri Nasır ve Kırkpınar Kiraz'da
AK Parti İzmir milletvekilleri Necip Nasır ve Yaşar Kırkpınar, Kiraz ilçesini ziyaret etti.
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. ...
BBP'den Erdoğan'a destek
 Büyük Birlik Partisi (BBP) Denizli İl Başkanı İlhami Çiçek, dolardaki ...
 
AK Parti'den 'erken seçim' açıklaması
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, ...
AK Partili Çankırı İzmir esnafıyla buluştu: Ne boyun eğeriz ne diz çökeriz!
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Selçuk’taki teşekkür ...
Erdoğan: NATO ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz
Erdoğan, ''Türkiye'yi yola getirmeye çalışmak yanlıştır. Ben yine sesleniyorum ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva