HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2015 Pazartesi - 13:18

AK Parti Konak’tan 1 yıl raporu: Yerel yönetime bombardıman!

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım bir yılını değerlendirdi. İlçe binasında yaptığı açıklamada bir yılda hayata geçirdiği faaliyetlerine değinerek, yerel yönetimi eleştirdi. İlçenin hizmete aç bir yer olduğunu söyleyen Yıldırım, “Konak’ta yerel yönetim bitmiştir” dedi. Yıldırım Kemeraltı esnafı için iki de müjde verdi.

AK Parti Konak’tan 1 yıl raporu: Yerel yönetime bombardıman!

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım başkan seçildiğinden bu yana geçirdiği bir yılı değerlendirdi. İlçe başkanlığında düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, ilçe yönetimi, meclis üyeleri ve partililer katıldı.
 


Bir yılda yaptıkları faaliyetleri anlatan Yıldırım, seçim sürecine ve yerel yönetim konularına değindi. Konak’ta yerel yönetimin bittiğini söyleyen Yıldırım, sorunları çözmek için çalıştıklarını dile getirdi.
 
FAALİYETLERİNİ ANLATTI
Göreve geliş süresinin üzerinden bir yıl geçtiğini söyleyen Yıldırım, yaptıkları faaliyetleri anlattı. Yıldırım, “2014 yılı sonunda 7 Aralık itibariyle kongremizi gerçekleştirmiştik. Delegelerimizin teveccühü ile yönetimi devralmıştık. İlk etapta ilçemizde bulunan STK, dernekler, muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştuk. Esnaflarımızla her Cuma günü belirli bir mahallede Cuma namazını eda ettik, halkımızla buluştuk. Halkımızın iyi günde olduğu gibi kötü günlerinde de yanında olduk. Halkımızla her anlamda empati kurmaya çalıştık. Yılbaşı gecesi herkes eğlenirken biz kamu çalışanlarıyla bir araya geldik, yeni yıllarını kutladık. Sosyal faaliyetlere ağırlık vermeye çalıştık. İzmir göç alan bir yapıya sahip olduğu içini halkın en önemli sorunlarından olan işsizlik üzerine çalışmalar gerçekleştirdik. 2 binin üzerinde işsiz ile işvereni buluşturduk. Köprü vazifesi gördük. Hedefimizi gerçekleştirdik. Hayırseverlerden elde ettiğimiz katkılar da kadın kollarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Sorunlarını dinledik, çözüm yolları aradık. Konak ilçe sosyal işler tarafından başkanlığım il tarafında birinci seçildi. Halkla ilişkiler başkanlığımızın önemli etkinlikleri oldu. Toplu sünnet şöleni, Çanakkale’den Sarıkamış’a şehitlere vefa adı altında organizasyon düzenledik. Çanakkale ruhunu, Sarıkamış destanını günümüze taşıdık. Roman vatandaşlara yönelik Nükhet Hotar’ın katılımıyla eğlence gerçekleştirildi. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarımıza Kordon’da fayton gezisi düzenledik. 23 Nisan’da dar gelirli vatandaşlarımızın çocuklarından oluşan bowling turnuvası düzenledik.  Konak’ı eğitim merkezi haline getirmek istedik. Kurslar açtık. Halkla ilişkiler başkanlığımız, tanıtım medya birimimiz, kültür sanat komitemiz vasıtasıyla halk eğitimle ortaklaşa kurslar açtık. Osmanlıca kursu açıldı, sertifika verildi. Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın vaadi olan kursları biz açtık. Tiyatro kursları açtık. Stat sorununun büyük oranda çözülmesine katkıda bulunduk. Ramazan ayında da faaliyetlerimizi gerçekleştirdik” dedi.
 
BİZ KONUŞMADIK, HALKIMIZI DİNLEDİK
İki seçim geçirdiklerini söyleyen Yıldırım, 7 Haziran seçim sonuçlarını mahallelere giderek irdelediklerini dile getirdi. Yıldırım, “7 Haziran seçim sonuçlarını bire bir gittiğimiz mahallelerde vatandaşlardan dinledik. İrdeleme şansı yakaladık. Biz konuşmadık halkımızı dinledik. Oy verdiyse neden verdiğini, vermediyse de neden vermediğini anladık.  Bir yıl boyunca devam ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz. Seçimlerimizin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 7 Haziran’da istediğimiz sonucu elde edemedik.. Konak’ta beklentimizin altında oy oranlarıyla karşılaştık. 7 Haziran sonrası gerekli çalışmaları yaparak bu sorunların sebeplerini irdeledik. 1 Kasım’a çok daha iyi hazırlandık. 1 Kasım’da da milletimizin yüzünü güldüren umutlarımızı ileriye taşıyan seçim zaferine ulaştık. Oylarımız Konak’ta da yüzde 20 civarında arttı. Yüzde 4 genel artışla birlikte 65 binin üzerinde seçmenimizin oyuna mazhar olduk. Sandık güvenliği sağlama noktasında etkili, bir çalışma yürüttük. Sandıklarımızın tamamında güvenliği sağlamada başarı sağladık” ifadelerini kullandı.


 
KONAK’TA YEREL YÖNETİM BİTMİŞTİR
Konak’ın hizmete aç bir yer olduğunu söyleyen Yıldırım, belediyenin yeterince hizmet etmediğini vurguladı. 25 yılda tek bir çivi dahi çakılmadığı söyleyen Yıldırım, ilçede yapılan en büyük yatırımın ise Binali Yıldırım'ın katkılarıyla yapılan Konak Tünelleri olduğunu söyledi. Konak Tünelleri için bir çok engellemelerin olduğunu ifade eden Yıldırım, “Yatırımı geciktirmek için de çok ciddi gayret gösterdiler. Bugün günde 30 bine yakın aracın kullandığı o yolu Buca-Konak arasını bir dakikaya indiren geçişin önünü kesmek için ne kadar yanlış çabalar sarf edildiğini biliyorsunuz. Damlacık’ta insanlarımızı kışkırtarak ve dava açarak projenin önünü kesmeye çalıştılar. Hamdolsun başaramadılar. Vizyonu olmayanlar yapılanları da engelleme yolunda takoz görevi görüyorlar. Belediyenin 2’nci yılı vaatlerine bakıyorum, bugüne kadar yapılanlara baktığımızda elde hiçbir şey yok. Kaybeden bir Konak ve İzmir var. Belediyenin çözmesi gereken çok sorun var. Gündüz 1 milyonu aşan bir yer burası. Otopark, ulaşım, alt yapı, üst yapı sorunları mahallelerde ulaşım sorunu. İki otobüsün yan yana geçemediği diğer araçların geçmek için beklediği güzergahlarımız var. Nereye gitseniz aynı sorunlar var. Yık kaldırımı, yap yenisini. Bu kısır döngü içerisinde Konak’ın mesafe alması ve çevresinin genişlemesinin imkanı yok. Çağ dışı olmuş semt pazarlarıyla karşı karşıyayız. Pazar kurulduğu günler ne ambulans ne itfaiye aracı giremiyor. Belediye’nin kentsel dönüşümden anladığı yık binayı vatandaşı mağdur et aynı yere yenisini yap. Hükümetimizin vizyonu bu değil. İmar sorunları hat safhada, kentsel dönüşüm ruhuna uygun yapılmıyor. Belediye sadece çalışanlarının maaşını ödeyebilecek bütçeler yapıyor. Kendi itiraflarıyla söylersem olması gerekenin üç katı kadar belediye çalışanı, hoyratça harcanan kamu kaynakları… Yatırım bütçesi yok. Kaynak yok. Bulmak için faaliyette yok. Sosyal faaliyet adı altında 3-5 aynı sanatçılarla konserler ve geziler. Bunları da yapamaz hale geldiler. Konak’ta yerel yönetim bitmiştir. Tarihi eserleri koruyalım diyoruz. ‘Kentsel dönüşümü beceremiyorsanız gelin el ele tarihsel dönüşüm yapalım’ diyoruz burada yoklar. Kemeraltı’nda da yoklar. Yani Konak’ta yerel yönetim bitmiştir” diye konuştu.
 
KEMERALTI'NA İKİ MÜJDE VERDİ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İzmir’den adaylığı döneminde Kemeraltı için mobese kamera sistemiyle ilgili vaadinin gerçekleşeceğini söyleyen Yıldırım, geçen hafta Ankara’ya yapılan ziyarette bunun için Eroğlu’ndan bilgi aldığını ve yakın zamanda yapılacağını söyledi. Yıldırım, “Bakanımız müjdeyi verdi. Mobese sisteminin hayata geçirilmesi için gerekli olan kaynak valiliğe aktarılmış. Kemeraltı esnafı bundan sonra hırsızlık ve gasp gibi olaylarda daha güvende olacak. AK Parti’nin en büyük özelliği verdiği sözü takip eder, tutar, yerine getirir” dedi. Yıldırım Kemeraltı’yla ilgili yağmur yağdığı zamanlarda oluşan sel baskınıyla ilgili olarak da DSİ’nin kuşaklama sitemi projesinin hazırladığını söyledi. İZSU’dan bu anlamda birlikte çalışma ortamı beklediklerini dile getirdi.
 
Hükümetin İzmir’e gereken değerin verilmesi için bilinçli olduğunu söyleyen Yıldırım, halkın “Biz belediyeden bir şey beklemiyoruz. Ne olur siz el atın” talebi üzerine sorunları çözüme kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. Yıldırım ayrıca ülkenin terör ve dış meseleler noktasında milli birlik bilincinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

 
O ülkede gündem: Herkese 800 euro maaş!
 
6 çocuğun öldüğü facia göz göre göre gelmiş!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
8 Aralık 2015 Salı 08:43

Chp bu kafayla değil Konak'ı İzmiri kaybedecek 2019'da. Çünkü hiçbir icraat yaptıkları yok. 3 Mart 2014 yerel seçimlerini kazanan Aziz Başkan hemen ardından Aktarma rezilliğini devreye sokarak milyonlarca İzmirliyi sersefil etti.Halen acısı taptaze. Sadece bu bile chp'yi 2019da seçim kaybettirir. Çiğli, Chp'ye rekor oy verdi. Hiçbir icraat yok.

Yorumu oyla      11      5  
7 Aralık 2015 Pazartesi 15:21

Konak Belediyesi İzmir'in en çalışkan belediyesidir. Her gün yeni bir proje. Projeleri merak edenler sitesinden görebilir :)))))))) Bu kafayla CHP Konak'ı kaybedecek. Bölgenin otopark sıkıntısı var. Büyükşehir yine de otopark yapıyor ama Konak? Kentsel dönüşüm en öncelikli sırada ama en ufak bir çalışma yok. Narlıdere nasıl yapıyor? Varsa yoksa Alsancak sokaklarındaki taşlar. Her gelen başkan bir kere değiştiriyor. Konak'ın semtlerine bakarsak yarısından fazlası çarpık ve gecekondu. Üstelik buralar şehir merkezi.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den zehir zemberek sözlerle istifa!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi eski Müdürü ...
Demirtaş: ABD süreç devam etsin istiyor!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD'de geçen hafta yaptığı görüşmeler ...
Kırmızı plaka memlekette: Purçu Romanlar'a gitti
Türkiye'nin ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ...
 
Serter’den sandık maratonu değerlendirmesi ve ‘Kılıçdaroğlu’ yanıtı!
CHP İl Başkanı 2 haftada 30 başkanın seçildiği sandık mesaisini değerlendirirken, ...
CHP’li kadınlardan Kütahya’ya dikiş makinesi desteği
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde CHP'li kadınlar, Kütahya’nın CHP’li tek ...
MKYK’daki tek İzmirli Tekin konuştu: Kadın vicdanın sesidir!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 2014 yerel ...
 
CHP’de 30 ilçe seçimini yaptı: Kongrede kimler oy atacak?
Kongre maratonu tamamlanırken, ilçeler il kongre delegeleri de seçildi. İşte ilçe ilçe liste…
AK Partili Delican: İzmir CHP'nin yükünü silkeleyerek...
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığı’nın 1 Kasım seçimleri sonrası düzenlemiş ...
CHP'den Musul çıkışı: Velev ki IŞİD'ten temizlendi...
IŞİD’in 47 kişiyle birlikte 101 gün rehin tuttuğu eski Musul Başkonsolosu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva