HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2020 Çarşamba - 13:09

AK Parti İzmir’de değişim rüzgarı: O başkanlar gidiyor!

Kongre süreci devam eden AK Parti İzmir’de Torbalı, Selçuk, Kemalpaşa, Ödemiş ve Buca ilçe başkanları görevlerini bırakacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti sonrasında şimdilik 5 olan ilçe başkanı sayısı çalışmaların ardından 15’e kadar çıkacak.

AK Parti İzmir’de değişim rüzgarı: O başkanlar gidiyor!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın belirlediği takvime göre delege seçimleri ve kongre sürecini yürüten İzmir Teşkilatı’nda görevi bırakacak ilçe başkanları netleşiyor. Parti, yapılan değerlendirme sonrasında yerel seçimde bayrağı CHP’ye kaptıran ilçe başkanlarından başlama kararı aldı. Belediyeleri kaybeden ilçe başkanlarının öncelikli olarak değiştirilmesi fikri netleşti.

Buna göre, Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, Selçuk İlçe Başkanı Halil Düztaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Ramazan Şerif Delibalta yapılacak ilçe kongrelerinde aday olmayacak. Yerel seçimi kaybeden ve Belediye Başkanı Bülent Soylu ile birlikte görevi bırakan  İlçe Başkanı Mehmet İmre’nin yerine Süleyman Artcı atandığı için Menderes İlçesi’nde bir değişim yapılmayacak.  Öte yandan, değişim listesinin ilk bölümüne Buca da dahil edildi. Buca İlçe Başkanı Ali Boyla’nın devam etmemesi kararı alındı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin verdiği bilgiler ve ilçelerden gelen raporlar dahilinde değişimi sürdüren genel merkezin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir ziyareti sonrasında çalışmaları tekrar yürüteceği öğrenildi. Kuzey Ege Otoyolu açılışı ile birlikte çeşitli etkinliklere katılmak üzere 22 Şubat’ta İzmir’e gelecek olan Erdoğan sonrası teşkilat çalışmalarına kaldığı yerden devam edilecek. Bu kapsamda değişim ve görevi bırakacak ilçe başkanı sayısının 15’e kadar çıkması bekleniyor.

Parti İzmir’de görevi bırakacak ilçe başkanlarının koltukları hemen boşaltması yerine ilçe kongresinin yapılacağı tarihe kadar makamlarında kalması yönünde ayrı bir karar daha verdi. İlçe başkanları, yeni isimlere görevi teslim ederek ayrılacak. Böylece, önce atama yapıp sonra da kongrede aday gösterme gibi ayrıntı için uğraşılmadan doğrudan kongrede aday gösterilecek. 

SÜREKLİ: AK PARTİ TAKIM RUHUNU ASLA KAYBETMEZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli açıklamasının başında aday olmayacaklarını duyuran ilçe başkanlarına teşekkür etti. Kongre sürecinin mevki değil, millete hizmet için yarışılacak bir süreç olacağına inancını vurgulayan Başkan Sürekli; “AK Parti; takım ruhunu asla kaybetmez. Birlik ve dirliğinden taviz vermez. Kongrelerimizi de bu minvalde, uyum ve coşku içinde gerçekleştireceğiz. Bunun en güzel örneği; aday olmayacaklarını davalarına bağlılıklarıyla birlikte açıklayan ilçe başkanlarımızdır. AK Parti farkı budur. Hepsine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ASLA TAVİZ VERMEYİZ
Başkan Sürekli açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Başkanlarımız önümüzdeki dönemde başkanlık görevine talip olmadığını açıkladı. Yaptıkları açıklamalar; partililiklerini tartıştırmadıkları, millete hizmetten, davamızdan asla taviz vermedikleri açıklamalardı. Bu tablo ancak ve ancak AK Parti çatısı altında yaşanabilir. Hepsine emekleri için teşekkür ediyorum. Kongrelerimizi birlik ve beraberlik içinde tamamlayacağız. Sen, ben demeden aynı kutlu davanın neferleri olarak gönüldaşlığımızı sergileyeceğiz.”

KONGRELER 8 MART’TA BAŞLIYOR 19 NİSAN’DA SONA ERİYOR
İlçe kongrelerinin 8 Mart’ta Kınık, Bergama ve Aliağa ilçeleriyle başlayıp, 19 Nisan’da son bulacağını ve diğer ilçelerin kongre tarihlerinin de önümüzdeki günlerde netleştirileceğini duyuran AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ilçe teşkilatlarının büyük bir heyecan içinde olduğunu, her zamankinden daha büyük bir katılım ve coşku beklediğini belirterek; örnek bir seçim süreci yaşayacaklarına inandığını söyledi.

 
Ailesine siyanür içiren zanlıya tahliye yolu!
 
İYİ Partili Kırkpınar’dan MHP’li Şahin’e 'zirve' göndermesi: Katılmamasının mahsuru yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
narlıdere 12 Şubat 2020 Çarşamba 13:38

değerli başkanım, narlıdere yi lütfen unutmayın.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin ve Erdoğan İdlib meselesini görüştü
Rus devlet ajansı TASS, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan'dan 'Rejimi her yerde vururuz' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı ...
Akar: NATO somut destek sağlamalı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO'ya Esad rejiminin İdlib'deki saldırıları ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bize yan bakan belasını bulur!
Mehmet KARABEL yazdı... Bize yan bakan belasını bulur!
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Ankara'da
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib müzakereleri için Ankara'ya geldi.
'NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız'
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, "NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız. Esad ...
 
Aksoy'dan Kıbrıs'ta 'siyasi eşitlik' vurgusu
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Kıbrıs’taki garanti ...
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na yanıt!
AK Parti Sözcüsü Çelik, "Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanımızla FETÖ terör ...
CHP’de gençler ve yedekler tüzüğe takıldı: Yücel 4 kişiyle yola devam edecek!
İzmir’de seçilmiş ve doğal olmak üzere toplam 655 delegenin beşte birine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva