HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2024 Cuma - 11:40

AK Parti'den yeni vaat… Liman arkasına teknokent!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e ziyarette bulundu.  Ziyarette önemli mesajlar veren Dağ, “Alsancak limanının arkasında kalan bölgeyi yüksek teknoloji enstitüsüne entegre ederek burayı bilişimin, Teknokent’in merkezi yapabiliriz. Bunun için alt yapımız var. Bu yatırım bir nevi bacasız bir fabrikadır” dedi.

AK Parti den yeni vaat… Liman arkasına teknokent!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimlere az bir süre kala adaylar saha çalışmalarını hızlandırdı. Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulunurken Büyükşehir Adayı Dağ ve Konak Belediyesi Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı katıldı.

Dağ ve Çankırı’yı kahvaltılı toplantıda ağırlayan Özgener, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

LİMAN ARKASINDAKİ BÖLGEYİ TEKNOKENTE ENTEGRE EDECEĞİZ
İzmir’i teknokentin merkezi yapmak için çalışacaklarını ifade eden Başkan Dağ, “İzmir’i bir yenilebilir enerji üssü haline getirmek zorundayız. Yani RES’lerin ve GES’lerin İzmir’de kurulması değil İzmir’de üretilmesi konusunda mesafe kat ettik. Özellikle önceki dönem sanayi bakanlarımız zamanında beşinci bölge ilanıyla ciddi anlamda ilerleyen bir süreç var. Bu ilerleyen süreci bizim daha efektif bir hale getirmemiz lazım. Buraya gelenlerin işini kolaylaştırmamız lazım. Çandarlı limanı ve arkasını da bu anlamda iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Öte yandan, İzmir'de teknokentler vasıtasıyla ciddi anlamda bir ilerleme söz konusu. Bizim de bu anlamda Ticaret Odası, Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Ankara'yla beraber hamleler yapacağız. Teknokentte yetişmiş olan çocuklar hem oyun sektöründe hem bilişim sektöründe hem de Teknokent sektöründe ciddi anlamda bir mesafe kat ediyorlar. Alsancak limanının arkasında kalan bölgeyi yüksek teknoloji enstitüsüne entegre ederek burayı bilişimin, Teknokent’in merkezi yapabiliriz. Bunun için alt yapımız var. Bu yatırım bir nevi bacasız bir fabrikadır” şeklinde konuştu.

TRAFİK VE ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
İzmir’in bir liman kenti olması dolayısıyla deniz ticaretinin daha etkili kullanılması gerektiğini ve bunun için de başta trafik ve ulaşım gibi kronik sorunları en kısa sürede çözeceklerini söyleyen Dağ, “Mahmut Özgener Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, yıllardır İzmir’in meseleleriyle dertleniyorlar. Biz de o dertlere deva olma adına milletvekillerimizle birlikte karınca kararınca destek olmaya gayret ettik. Mesafe de aldık.  Kemalpaşa Lojistik Köy’de, Tarım İhtisas’ta, Organize Sanayi Bölgelerimizde mesafe aldık ama yetmiyor gerçekten yetmiyor. Bizim İzmir vizyonumuz çok daha ileri, çok daha ötelerde. İzmir tarih boyunca ticaretin merkezi olmuş bir şehir. Hatta 150 yıl önce Beyrut ve Selanik limanları Osmanlı devletinin sınırları içinde olduğunda dış ticaret fazlası veren tek liman İzmir Limanı’ydı. Dolayısıyla biz burada denizi ve deniz ticaretini çok daha etkili şekilde kullanmak mecburiyetindeyiz. İzmir için gerçekten çok daha önemli işler başarmak durumundayız ama önce kronik hale gelen sorunlarımızı çözüme kavuşturmak durumundayız. Bunun başında da ulaşım ve trafik geliyor. 2 yıl içinde yapacağımız köprülü kavşaklarla, battı çıktılarla ve sinyalizasyon düzenlemeleriyle trafik ve ulaşım sorununu İnşallah biz en kısa zamanda İzmir’in gündeminden çıkartacağız” diye konuştu.

KARABURUN’UN ÖYLE KALMASINDAN MUTLUYUM
Sağlık turizmini İzmir’de geliştirmek istediklerini kaydeden Dağ, “sağlık turizmi bizim için çok kıymetli. Bu da yine bacasız fabrika olarak tamamen cari açığı kapatmaya dönük önemli bir çalışma. Bu anlamda da doğayı koruyarak çalışacağız. Hiç merak etmeyin, ben kendim Karaburun’un öyle kalmasından mutluyum zaten. Öyle kalması lazım. Biz gittiğimizde orada rahatlıyoruz, kendimize geliyoruz” dedi.

AK Parti’ye betonlaşma eleştirisi yapıldığını ifade eden Dağ,” Bizi betonlaşma diye eleştiren belediyeler, 25 yıllık CHP’li belediyeler. Suçlamaya gelince suçlarlar. Kuşadası öyle, Çeşme öyle, Bodrum öyle” şeklinde konuştu.

MESLEK KURSLARI KONUSUNDA HÜKÜMETLE YARIŞACAĞIZ
Meslek kurslarının önemine dikkat çeken Dağ, “Bunun dışında organize sanayi bölgelerinde genişleme çalışmaları var. Organize sanayileri genişletilmesi gereken yerler ve bunlar bizim için artık tecrübe itibariyle basit işler. Aynı durum meslek liseleri için de geçerli. Sanayi sitelerinin en büyük sorunları meslek okulları. Hükümet bir çalışma yapıyor, bizim belediye olarak bu işin içinde kesin girmemiz lazım. Türkiye genelinde belediyelerin bu işe girmesi lazım. Belki de bu dönem 11 tane Büyükşehir’in bizde olmamasıyla beraber orada bir entegrasyon sorunu yaşandı. Belediyeler acilen İSMEK olur İZMEK olur, meslek lisesi kursları olur. Belediyeler bu işe girerse sosyal belediyecilik olur, gençler kötü alışkanlıklardan uzaklaşır. Birer meslek sahibi olurlar. Meslek kursları konusunda hükümetle yarışacağız.  2 türlü bakıyoruz, birincisi; Gerçekten çocuk meslek sahibi olsun tornacı ise tornacı. Vatandaşların hepsini belediyede istihdam edecek halimiz yok ama meslek sahibi yapacağız ve aynı zamanda da genç yaşlardan itibaren özellikle  semtlerde başlayan kötü alışkanlıklar gençlerin üzerinde olmaz bundan da istifade etmiş oluruz” dedi.

UYUMLU ÇALIŞMA VURGUSU
Dağ konuşmalarının devamında ise şöyle konuştu: “bugüne kadar gerçekten İzmir için yaptıklarınız için yani İzmir sevdanız için hepinize teşekkür ediyorum. Başkan Özgener ile uyumlu bir çalışma burada var ve bize Büyükşehir Belediye Başkanı nasip olursa bu huyumuzu sonuna kadar götüreceğiz ama işimiz vaktimizden çok… Daha çok çalışacağız. Nasrettin hoca hesabı ben oraya çıkınca arkaya baktığında sizi göremezsem de iyi olmaz.  Onun için bu kadar işi ancak beraber yapabiliriz, birlikte yapabiliriz, birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. Allah’ın izniyle de 5 sene sonunda İzmir’de herkes şunu diyecek. Birçok şey yaptılar ve başardılar. Bu da bizim için mutluluk kaynağı”

ÖZEGENER: UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMAK GÖREVİMİZ
İZTO Başkanı Mahmut Özgener ise, Dağ’ın açıkladığı seçim projelerinin şehre değer katacağını ifade ederek, “Lansmanda bizzat bulundum. İzmir’e değer katacağına inandığım çok önemli projeleri gündeme getirdiniz. Gerçekleştiğinde şehrimize hem ekonomi hem istihdam alanında değerli katkılar sağlayacak projeler paylaşıldı. Size ve ekibinize çok teşekkür ederiz.. Sizlere başarılar diliyoruz. Beraber uyum içerisinde çalışacağımızdan hiçbir tereddütlümüz yok.  Uyum içerisinde çalışmak bizim görevimiz” dedi.

 
Uzayda ilk ameliyat... Dünyadan kontrol edildi
 
Cami arkasındaki cinayette 2 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Şubat 2024 Cumartesi 00:48

Yakın zamanda liman arkasında AVM yapalım diyen sizler değil miydiniz?

Yorumu oyla      1      1  
ÖNERİ 16 Şubat 2024 Cuma 20:32

Baran rumuzlu yorumcuyu okumayın. Gözünüze ve harcayacağınız 10 saniyeye yazık.

Yorumu oyla      1      1  
baran 16 Şubat 2024 Cuma 18:20

Bulut seni tanıyanlar nasıl bir yalancı olduğunu bilir. Önce bir aynaya bak.

Yorumu oyla      3      2  
CEVAP 16 Şubat 2024 Cuma 17:44

Ben iktidarda olan ve şimdi İzmir'i yönetmeye talip olan bir adaya soruyorum İliç'i Sayın " yerel ile genel karışımı" rumuzlu yorumcu. O konudaki hassasiyeti ve yaklaşımı, Sayın DAĞ'ı tercih edecekler için önemli olacaktır.

Yorumu oyla      2      2  
Bulut 16 Şubat 2024 Cuma 17:14

Bunları yalan makinesine bağlasan sabahtan akşama zil çalar. Halkapınar otogar metrosuna hükümetin verdiği ödenek 3 bin lira kalkmış bana teknokent yapacak.

Yorumu oyla      6      3  
yerel ile genel karışımı 16 Şubat 2024 Cuma 16:15

Öncelikle maden kazasında yaşamını yitirenlere allah'tan rahmet yakınlara başsağlığı dilerim. Ama ne yazık ki vatandaşın biri iliç ile düşünceniz nedir diye sormuş. Ben bunu soran vatandaşa derim ki madem yereli genele döküyorsun keşke aynı soruyu imamoğlu için de sormuş olsaydın. Deseydin ki seçim de mazbatımı verin mazbatımı verin diye bağıran imamoğlu mazbatısını alır almaz göreve başlayacağına tekneye atlayıp bodrum'a gitmiş İstanbul sel olup su altında kalmıştı. Yine imamoğlu İstanbul halkı kar altında inim inim inlerken o ingiltere büyükelçisi balıkçı da yemek yiyip o zamanın parası ile 60 bin liralık fatura ödemişti. Yine o imamoğlu elazığ depremzedeleri ziyaret edeceğim derken öncesi bir kar tatili yapmış ve elazığ bölgesine geçmişti. Peki sen o zaman bu soruların cevabını almış mıydın

Yorumu oyla      3      6  
16 Şubat 2024 Cuma 16:05

2 tane battı çıktı, sinyal sistemiyle trafik bitseydi.

Yorumu oyla      6      3  
16 Şubat 2024 Cuma 15:56

22 yıldır niye yapmadınız?

Yorumu oyla      7      4  
Maden 16 Şubat 2024 Cuma 15:52

Heyelan tabi. Bu doğal bir heyelan değil sorumlular elbette yargılancak. Bir de 8 şubat ta Kızıl deli imam niki ile sosyal medya da mesaj atan ^^Rüyamda gördüm Erzinca İliç te felaket olmuş Siyanür havuzu patlamış^^ diye yazdıktan sonra bu kaza olması nedir. 135 kere denetlenmiş 3 kere uyarı almış 3 ay kapalı kalmış 17 Milyon da ceza verilmiş bu şirkete! Halk tv muhabiri gaz maskesi ile gelip nefes alamıyorum diyor. Çekim sonrası maskesini çıkarıyor.

Yorumu oyla      8      1  
arif 16 Şubat 2024 Cuma 14:34

valla sen yaparsın hemde en güzelini yaparsın

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer Partisi'nden Karabağlarlı Göztepeliler Derneği'ne ziyaret
Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Naşit Birgüvi ve ...
AK Parti Torbalı Adayı Çağlar: Hem belediye binasını hem de meydan projesini tamamlayacağız
AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, belediye hizmet ...
'Suudi Arabistan'a turist götürebiliriz'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan'ın iddialı turizm ...
 
Bornova adayı Eşki'den 'kadın emeği' vurgusu!
CHP’li Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, Bornova Kadın Girişimi ...
Bergama’nın efsane başkanı Taşkın, bugünkü felaketi 35 yıl önce yazdı!
Bergama’da 10 yıl Belediye Başkanlığı yapan Sefa Taşkın, Erzincan İliç’te ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir mi yorgun yoksa 'CHP' mi?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir mi yorgun yoksa 'CHP' mi?
 
CHP'de yapay zeka adayı ankete eklendi
Özel, ankette olmadığı halde yapay zekanın yakaladığı bir ismi ankete ...
Dikili'de hükümete 'Özel' salvo: İzmir cezalandırılıyor!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk Buluşmaları kapsamında açıklamalarda ...
CHP'nin seçim klibinde Lütfü Savaş ayrıntısı!
CHP lideri Özgür Özel, 14 büyükşehir ve il belediye başkan adayının yer ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva