HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2020 Perşembe - 11:37

AK Parti'den Menemen açıklaması: Yeni yolsuzluk belgeleri açıklayacağız!

Menemen'de yapılan başkan vekili seçiminden sonra sular durulmadı. AK Parti'li meclis üyesi Hanifi Can'ın rüşvet açıklamalarına CHP'den yanıt gelmişti. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik'te açıklama düzenleyerek CHP'nin 3 maymunu oynadığını ifade etti. Çelik açıklamasında "önümüzdeki günlerde belgelerle ortaya koyacağımız bir çok yolsuzluklarla ilgili elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum" dedi.

AK Parti den Menemen açıklaması: Yeni yolsuzluk belgeleri açıklayacağız!

Menemen'de CHP’li belediye başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan olaylı başkanvekili seçimi AK Parti'li Aydın Pehlivan tarafından yargıya taşınmıştı. Mahkeme eğer başvuruyu uygun bulursa, seçimin sadece kura kısmı yenilenecek. Seçimin iptal edilip edilmeyeceği tartışmaları yaşanırken AK Parti'li Hanifi Can'ın " 2 milyon rüşvet teklif ettiler, belgeli delilli" açıklaması sonrasında CHP Menemen İlçe teşkilatı basın açıklaması düzenleyerek iddiaların gerçek dışı olduğunu ve belge varsa acilen belgelerin kamuoyuna sunulmasının gerektiğini açıklamıştı.

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik basın açıklaması yaparak CHP Menemen İlçe Teşkilatına sert çıktı. Rüşvet belgelerini yayınladıklarında ne yapacaklarını merak ettiğini ifade eden Çelik, "Bugün meclis üyemiz Hanifi Can Menemen halkının hakkını savunmak için konuşuyor ama CHP yönetimi ne yazık ki, olayı araştırmayı seçmek yerine ‘iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi‘ olarak niteliyor. Belediyede daha önce dönen karanlık oyunların ve hesapların peşinde olduğumuz gibi, şimdi de bu olayın peşine düşeceğiz" şeklinde konuştu.



İşte Ahmet Can Çelik'in açıklamasının tam metni;

Çok kıymetli Menemen halkı, 

Hepinizin bildiği gibi son 15 gündür ne yazık ki hareketli günler yaşıyoruz. Serdar Aksoy’un gözaltına alınmasıyla birlikte Menemen’de kendine ‘halkçıyım’ diyenlerin bir bir maskesi düşmüş ve aslında hepsinin sadece kendi cebini düşünen  ‘hırsızlar’ olduklarını izlemiştik. 

Aksoy’un tutuklanmasından önce birçok defa parti yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve vatandaşlarımız belediyede yanlış işler döndüğünü söylemişti. Lakin faaliyet raporunun oylandığı ‘Temmuz Ayı Toplantısı’nda Millet İttifakının bir kaç meclis üyesi haricinde diğer millet ittifakı meclis üyeleri üç maymunu oynamayı seçmişti. 

Geldiğimiz noktaya baktığımızda, CHP yönetiminin hala 3 maymunu oynamaya çalıştığını görmekteyiz. Bugün meclis üyemiz Hanifi Can Menemen halkının hakkını savunmak için konuşuyor ama CHP yönetimi ne yazık ki, olayı araştırmayı seçmek yerine ‘iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi‘ olarak niteliyor. Belediyede daha önce dönen karanlık oyunların ve hesapların peşinde olduğumuz gibi, şimdi de bu olayın peşine düşeceğiz. Ve önümüzdeki günlerde belgelerle ortaya koyacağımız bir çok yolsuzluklarla ilgili elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum. 

Diğer bir hususta; Hanifi Can’ın açıklamasının diğer kısımlarını görmezden gelmeleri ve sadece rüşvet konusu üzerinde durmaları da oldukça normal geldi. Çünkü Hanifi Can’ın söylediği 37 milyon araç kiralama, 100 bin lira sıradan bir vazo, ve bunlar gibi birçok yolsuzluk, tüyü bitmemiş yetime ait olan 50 milyon kayıp para onayladıkları faaliyet raporunun öncesinde de konuşulmuştu ama yine de temmuz ayında o faaliyet raporunu onaylamışlardı. Ve sonrasında Serdar Aksoy bu suçlardan ötürü tutuklanmıştı.  

Basın açıklamalarında yer vermedikleri kısımlara ‘hayır, öyle bir şey yok’ demeye yüzleri olmadıkları için o kısımlar es geçmişler. Bu es geçtikleri kısımların içinde çalışanların 4 aydır maaşlarının ödenmemesi de var… Rüşvet konusunda da ispat olmayacağını düşündükleri için bu kadar rahat sert ve dik duruş göstermeye çalışıyorlar. Yarın bunu ispat ettiğimiz zaman, ne yapacaklar? Rüşveti teklif eden kişiyi görevden alıp ihraç mı edecekler? Bugün karşı durulmayan ve halkın korunmayan hakkı yarın karşınıza duvar olarak çıkacaktır.  Takdir çok kıymetli Menemen Halkınındır.

 
Cübbeli'nin iddiası sonrası İzmir'de polis baskını!
 
İngiltere'ye aşı sevkiyatı başladı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
menemenli 3 Aralık 2020 Perşembe 23:18

AÇIKLAMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ!

Yorumu oyla      2      3  
Bülent ışık 3 Aralık 2020 Perşembe 14:42

Halkın yüzde 53 ünün oy verdiği bir belediye başkanı değil yüzde 44 oy almış ittifakın adayı belediye başkanı olsun istiyorlar. Aslında kendileri aday bile çıkarmaması lazım.

Yorumu oyla      7      5  
İzmirli Asena 3 Aralık 2020 Perşembe 12:29

Başkan uzatma. Meclis üyeniz belge var dedi. Siz araştıracağız, bulacağız falan diyosunuz. Varsa bir belge neyi araştırıyorsunuz, açıklayın, olsun bitsin. Kendinizle çelişmeyin. Yoksa bir belge bari susunda, kendinizi daha da zor durumda bırakmayın.

Yorumu oyla      5      4  
Z.B 3 Aralık 2020 Perşembe 12:09

Bu ülkede yaşanan her türlü ama her türlü yolsuzluk, hırsızlık mutlaka araştırılıp ortaya çıkarılmalıdır. Bunun; partisine, siyasetine ,dine, imanına v.s. bakmadan yapmalıyız. Kimler kabahatliyse yasalar önünde hesap vermelidir. Hırsız, senin veya benim hırsızım diye korunup kollanmamalıdır. Hırsız HIRSIZDIR ve zararlıdır. NOKTA:

Yorumu oyla      6      3  
Fikret ASLAN 3 Aralık 2020 Perşembe 12:06

AKP'li belediyeler sütten çıkmış ak kaşık.!!!! Bu ülkeyi parsel parsel Fetöye, Türgeve ve Ensar vakfına peşkeş çekenler ne oluyor peki...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan ‘Türkiye Çevre Ajansı’ eleştirisi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, “Türkiye ...
CHP’li Sertel’den Tarihi Elektrik Fabrikası çıkışı: İhalenin iptali siyasi karardır
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi ...
Başkan Sürekli’den ‘Dünya Engelliler Günü’ mesajı: Duyarlılığımız artarak devam ediyor
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘3 Aralık Dünya Engelliler ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Torbadan başkan çıkmaz
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Torbadan başkan çıkmaz
Menemen’de seçim resmen yargıda: Kuraya itiraz!
Menemen’de olaylı seçim sonrası iptal başvurusu resmen yapıldı. Cumhur ...
Şahin, Şahin’e karşı… ‘Menemen 25 yıldır zulümle yönetiliyor’ polemiği!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in “Vatandaş hem hizmet almıyor, hem ...
 
CHP'li Sertel: Tarım Bakanlığı kendi kurumunu desteklemiyor!
Farklı illerde 17 işletme ve 3 milyon 272 bin dekar arazide tarım ve hayvancılık ...
AK Partili Dağ, ‘vatandaşın söylemi’ dedi: Kılıçdaroğlu delidir, ne yapsa yeridir!
Canlı yayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan AK Parti ...
AK Partili meclis üyesinden şok iddia: 2 milyon rüşvet teklif ettiler!
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva