HABERLER>POLİTİKA
12 Şubat 2024 Pazartesi - 00:26

AK Parti'den ihraç edilmişti... Sahaya indi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ihraç edilen AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül sahalara geri döndü. Şengül, partinin Konak adayı olan Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın programına eşlik etti.

AK Parti den ihraç edilmişti... Sahaya indi!

EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi İzmir’de Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın öncülüğünde çalışmaları sürdüren AK Parti programlara devam ediyor. İlçe belediye başkan adaylarıyla birlikte saha faaliyetlerine ağırlık veren parti geçtiğimiz haftalarda adayların tamamını kamuoyuna ilan etmişti.

Parti, İzmir’in metropol ilçesi ve şehrin kalbi Konak’ta milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’yı aday gösterdi. Konak’ta programlara katılan Çankırı, Şanlıurfalılarla buluştu. 

SÜRPRİZ İSİMLE YAN YANA
Konak adayı Çankırı’ya buluşmada, AK Parti’den ihraç edilen ve 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında disiplin kararı alınan AK Parti İzmir eski İl Başkanı Aydın Şengül de eşlik etti. Salonda, Şengül’ü sağ tarafına oturtan Çankırı, soluna ise babası Mardin eski Milletvekili Süleyman Bölünmez’i aldı. 

Toplantıya ayrıca AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Veysel Güldoğan, Halit Aydın Kayacan, Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş da katıldı. 

ADI İYİ PARTİ İLE ANILMIŞTI
AK Parti eski İl Başkanı Şengül’ün ihracından sonra partide birçok değişim yaşanırken parti içi dengeler de farklı noktalara geldi. İhraç işleminin yapıldığı dönem İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yerine parti Bilal Saygılı’yı il başkanı olarak atadı. Tam üç yıl önce genel merkez tarafından alınan karar sonrasında Şengül’ün adı İYİ Parti’den milletvekili adaylığı için gündeme gelmişti. Aradan geçen zamanda Şengül başka partiye geçmezken sessiz sedasız işleri ve projeleriyle ilgileniyordu. Parti içinde hareketliliğe neden olan bir hamle yapan Şengül’ün Konak’tan çalışmalara başlaması dikkat çekti.  

KİM NE DEMİŞTİ?

DERVİŞOĞLU: İKTİDARDA SIKINTI YARATIR
Şengül’ün İYİ Parti’ye katılacağı iddialarıyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu "Öyle bir kulis bilgisi var. Ben Aydın Bey'le görüşüyorum. AKP'nin il başkanı ve milletvekili neresinden bakarsanız kendisi benim mevkidaşım olurlar, görüşmem kadar doğal bir şey yoktur. İYİ Parti'ye katılımı ile alakalı olaraksa sorunuz evet böyle bir çalışmamız vardır. Aydın Bey'in İYİ Parti'ye katılmasının iktidar çevrelerinde sıkıntılar yaratacağını da biliyorum. Bu 15 günden beri konuşulan bir mesele incir çekirdeğini dolduracak bir mesele koyulmadı. Ben siyasi şeffaf yaparım ama bir şeyi yaşarken de olgunlaşmasını bekleyecek tecrübeye sahibim. İl yönetim kurulumuz ve ilçe başkanlarımız ile bir toplantı gerçekleştirdik. Aydın Şengül zamanı geldiğinde İYİ Parti'ye katılacağını dair büyük bir umudum var" ifadelerini kullanmıştı.

ÇIRAY: PARTİ YENİÇERİ OCAĞI DEĞİLDİR!
O dönem İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in başdanışmanı olan İYİ Parti İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray ise “Bu parti fikir kulübü değil, yeniçeri ocağı da değil, bir hiyerarşi vardır. Genel başkandan aşağıya doğru giden… Benim buradaki görevin genel başkana Türkiye meselelerinde bilgi sahibiysem onu, değilsem bilgi sahibi olan kişilerin bilgilerini alıp onları raporlayıp sunmamdır. Yaptığım bundan ibarettir. Büyümekte olan bir partiye talebin olması normaldir. Partinin de bizlerin de görevi kapıları sonuna kadar açıp, ancak açık kapı politikasında da seleksiyona dikkat etmektedir. Yoksa DEAŞ de İŞİD de girdi ülkeye ne yaptılar? Ankara’da 100 gencimizi öldürdüler. Olaya asla kişisel bakmam. Kişisel sorunum da olmaz. Aydın Bey’in ne yanında ne karşısında olacak bir hukukum da olmadı. Bu iş böyle mecrada yürüyen bir iştir”

 
Şehit ateşi Ege'ye düştü!
 
Hayata dönüş... Düzensiz göçmenler kurtarıldı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
serkan 12 Şubat 2024 Pazartesi 15:12

Şu anda ceyda hanım oylarınızın yarısını kaybettınız gecmıs olsun artık bılerek mı yapıyorusnuz bılmeden mı orasını da siz bilin lakin olay konakta bıtmıstır chp konagı kazanmıstır.Cbaskanına hakarete den birisiyle aynı pozu vermek akıl işi mi

Yorumu oyla      3      1  
dünyalı 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:01

alışkındır kapı pencere baca yüzüne tükürse reis yarabbi şükür der adam hizmete değil çorbaya koşuyor ne yapsın

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçe’nin ‘Kadıköy’ çıkışına İnan’dan yanıt: İzmirli neler yaşıyor farkında değil!
CHP’li Gökçe’nin Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Kurum’a Kadıköy Kurbağalıdere ...
Bahçeli: CHP demek, DEM demektir!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi ile DEM Parti arasında ...
TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu!
İYİ Parti'den istifa eden Gökhan Zan'ın TİP Hatay Büyükşehir Belediye ...
 
Gençler sordu, Cumhur'un adayı Dağ yanıtladı: Şato'da oturmayacağım!
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Av. Hamza Dağ, seçilmesi ...
CHP Büyükşehir adayı Tugay iddialı konuştu... Önce belediye, sonra iktidar!
İzmir Bingöllüler Derneği buluşmasında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan'dan 12 yıl sonra Mısır'a ilk ziyaret!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni haftada 2 önemli ziyaret gerçekleştirecek. ...
 
Büyükşehir adayı Tugay Romanlarla buluştu: İzmir'i İzmirlileri ezdirmeyiz!
CHP İzmir Büyükşehir Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Konak İsmetpaşa, Boğaziçi ...
CHP İzmir önünde 'Soyer’ çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmemesi ...
Erdoğan: Bizde CHP gibi kibirli bir dil olamaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Tekirdağ mitinginde halka hitap ediyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva