HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2016 Perşembe - 16:18

Aile baskısına direnen kadın davasında karar açıklandı

İzmir’de eşinden boşanmak isteyen 3 çocuk annesi kardeşleri Bahar S.'yi dövmekle suçlanan Fariz A., Mahsun A., Hamza A. ve Murat A., 'başkasını intihara yönlendirme, yardım etme, tehdit' suçlarından yargılandıkları dava sonuçlandı. Hakim, tüm sanıkları delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Aile baskısına direnen kadın davasında karar açıklandı

Bayraklı İlçesi Yamanlar Semti'nde oturan üç çocuk annesi Bahar S., eşinden boşanmak isteyince iddiaya göre ağabeyleri tarafından dövüldü. Bahar S. temizlik maddesi içerek intihara kalkıştı. Tedavi gören taburcu olan Bahar S., karakola gidip ağabeylerinden şikayetçi oldu. Can güvenliği olmadığı için de koruma istedi. Genç kadın devlet koruması altına alındı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, 4 kişi hakkında 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'başkasını intihara yönlendirme, yardım etme, tehdit' suçlamasıyla dava açtı. Bugün beşinci celsesi yapılan son duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Fariz A., Murat A., Hamza A. ve Mahsun A. katılmazken; Bahar S., avukatı Seda Ayaz Aksoy ile sanıkların avukatı Figen Iğdır geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da gözlemci olarak duruşmayı izledi.

Avukat Seda Ayaz Aksoy da "Müvekkilimin kendi öz kardeşlerini bu şekilde haksız yere suçlaması için nedeni yoktur. Kendisi sanıklardan korkması nedeniyle polis koruması altında duruşmalara katılmaktadır. Porçöz içmesini de gerektirecek sebep yoktur. Hayata bağlı bir insan olarak porçöz içmesi de uzak bir ihtimaldir. Herhangi bir psikiyatrik rahatsızlığı bulunmamaktadır. Ayrıca tanık olarak dinlenenler sanıkların ve müvekkilimin annesi ve ablasıdır. Her ikiski de doğu kökenli kadınlardır. Bu nedenle olayı gerçek olarak ifade etmeleri hayatın olağan akışına uymamaktadır. Gerek anne ve abla olan tanık beyanları hazırlık ve mahkeme aşamalarında tamamen farklıdır. Böyle bir olayda ifadeleride farklılıklar bulunmasını mahkemenin taktirine bırakıyoruz. Müvekkilim halen sağlık sorunları yaşamaktadır. Sanıkların cezalandırılmasını talep ederim" dedi.

Sanıkların avukatı Figen Iğdır da, müvekkillerinin beraatını talep etti. Hakim Osman Levent Akçalı, her ne kadar katılan tarafından kardeşleri olan sanıkların intihara yönlendirme, yardım etme ve tehdit etme iddiasıyla cezalandırılmaları için kamu davası açılmış ise de delil yetersizliğinden tüm sanıkların beraatına karar verdi. Bahar S.'nin, avukatı Seda Ayaz Aksoy, kararı temyiz edeceklerini belirtti

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Adliye C-Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Sanem Deniz Kural, “Mahkemelerde kadının ifadesi göz önünde bulundurulmadığından, buna benzer olayların tekrar edeceğini düşünüyoruz. Bugüne kadar Bahar'ın yanındaydık. Bundan sonraki süreçte de yanında olacağız" dedi. (dha)

 
MHP’den flaş dokunulmazlık hamlesi!
 
İbrahim Tatlıses'ten eski eşine ilan-ı aşk!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Sur’da çatışma: 1 uzman çavuş şehit
Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında ...
İzmir’de Erdoğan’a hakaret davasında 2 beraat
Öncü Gençlik İl Başkanı Osman Seçkin Can ile Meltem Ayvalı ve Erdem Şahin'in ...
Dernekler İl Müdürü’nden Mahsun Kırmızıgül’e: Yavşak!
İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürü Turgay Esen Sanatçı Mahsun Kırmızıgül’e ‘yavşak’ dedi.
 
Cübbeli Ahmet Hoca'ya beraat!
"Karagümrük çetesi''ne yönelik soruşturma kapsamında, ''Cübbeli Ahmet ...
Tokat'ta 65. gün: Kayıp çocuklardan hala haber yok
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile ...
İşte son anket: Erdoğan’a başkanlık şoku!
Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmaya göre başkanlık sistemine ...
 
Flaş gelişme: 2 teröristin örgütü belli oldu
Hava destekli yürütülen operasyonda iki terörist ölü olarak ele geçirildi. ...
Bayrampaşa saldırganları öldürüldü!
Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı ...
Meteorolojiden İzmir için önemli uyarı!
Kentte sağanak yağışlar bu gece ve yarın da etkili olacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva