HABERLER>POLİTİKA
3 Aralık 2017 Pazar - 14:48

Ahmet Davutoğlu'ndan İzmir'de Zarrab yorumu

İzmir’de, Konyalılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelen 26'ncı Dönem Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, ABD'de devam eden, Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği Hakan Atilla davasıyla ilgili konuştu.

Ahmet Davutoğlu ndan İzmir de Zarrab yorumu

AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, Konyalılar Federasyonu tarafından Buca Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen 2'nci Konya Hemşehri Buluşması'na katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da yer aldığı buluşmada Konyalı hemşehrileriyle bir araya gelen Davutoğlu, Atlı Spor Merkezi'ni gezdi. Atlara yem veren Davutoğlu, "Küçük kızım ve ben de iyi biniciyizdir" dedi.

Davutoğlu, ABD'nin New York kentinde devam eden Hakan Atilla davasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 'İzzeti ve adaleti olmayan bir devletin yaşama şansı yoktur' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugünlerde, ciddi sınamalarla karşı karşıyayız. Bugünlerde ülkemize, devletimize, vatanımıza dönük farklı kuşatma faaliyetinin farkında olmamız lazım. New York’ta bir Türkiye Cumhuriyeti ve yöneticilerini de izam etmeye çalışan bir mahkeme görülüyor. Bir kere, şunun bilinmesini ve bütün dünya tarafından ve zihinlerden çıkarılmamasını isteriz. Devletimiz, izzet temeli üzerine kurulmuştur. Devletimizin izzetine kim el uzatırsa 80 milyon, tek yürek olarak çelik bir sur gibi oluruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin izzeti, bağımsızlığı ve egemenliği ile inşa edilmiştir. Biz, onun için Selçuklu’da Moğollara ve haçlılara karşı, Osmanlı’da yedi düvele karşı, İstiklal Harbi'nde ‘Ya istiklal ya ölüm’ dedik. Kimse, bizi böyle bir tercihle karşı karşıya bırakmasın. Yine deriz ki 'Ya istiklal ya ölüm'."

'KONYA MERKEZSE İZMİR UFUKTUR'
Konya ile İzmir arasında farklı bir ilişki bulunduğunu, İzmir’in, gönüllerinin diğer yarısı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Konya, merkezse İzmir, ufuktur. İzmir, penceredir. Dünyaya açılan kapıdır. Anadolu’ya girenler, İzmir’e doğru yürümüşlerdir; bizim medeniyetimizi taşımak için. Bir merkezden bir ufka yürümüştür Konya-İzmir ilişkisi. İzmir’in tarihimizde oynadığı rol, Konya ile bütündür. Bazı kısır ve kıt görüşlülerin Konya ve İzmir’i iki farklı ideoloji gibi görme anlayışının karşısında İzmir’de yaşan Konyalıların asli görevi, ‘Konya ve İzmir hiçbir zaman ve hiçbir şartta ayrılmayacaktır’ demektir. İzmir’deki Konyalı temsilciler, İzmir ve Konya arasındaki bu manevi ve tarihi bağı mutlaka yaşatacaktır" diye konuştu. 

AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, toplantının ardından hemşehrileriyle fotoğraf çektirdi.

'BİZİM SOLCUMUZ HİÇBİR ZAMAN VATAN HAİNİ OLMAMIŞTIR'
Konyalılar Federasyonu’nun İzmir’de gerçekleştirdiği 2. Konya Hemşehri Buluşması’na katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi. AK Partili Başçı, herkesin görüşüne saygı duyulması gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"15 Temmuz’da bu millet bu halk üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Son dönemlerde bildiğiniz gibi ülkemizi kuşatıyorlar. Tüm terör örgütlerini bu ülkeye gönderiyorlar. En sağından en soluna kadar tüm terör örgütlerinin de kaynağı belli. Ama yine bu İç Anadolu Bölgesi'nin o güçlü kudretli Konyamız ve çevresindeki bölgeler yine en sert şekilde cevap verecek kesimlerdir. Çünkü bizler konu vatan olduğu zaman her şeyi bir kenara bırakırız, canlarımızı verdik vermeye devam ederiz. Herkesin bir görüşü düşüncesi olacaktır. Herkesin görüşüne ve düşüncesine saygılı olacağız. Bu görüşler ve düşünceler bizim mozaiğimizdir. Ama konu hemşehri dernekleri olunca, bu derneklerde vakıflarda güç birliği yapmak için bir araya geleceğiz. Ocudur, bucudur demeyeceğiz. Çünkü bizim solcumuz da aşırı uçlar denen kesimlerden de olsa düşünceleri olan vatandaşlarımız hiçbir zaman vatan haini olmamıştır. Olamaz da, o en uçta bulunan vatandaşımız konu vatan olunca gider canını verir. İşte böyle bir milletiz biz."(DHA)

 
İzmir'de ilginç eylem... Gören telefona sarıldı!
 
Başkan İnce'ye saldırı soruşturmasında son durum... 5 kişi daha...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ülkenin ihtiyecı 3 Aralık 2017 Pazar 22:22

Dilinde DAVA gönlünde-gözünde siyaset sayesinde kazanılan-kazanılacak parayı düşünenler Ak Partiden temizlenmesi gerekiyor çünkü 15 yıldır gönlünde DAVA nedeniyle Ak Partiyi destekleyen, siyaset sayesinde zenginleşmemiş, kimse ile dirsek teması olmamış bugüne kadar bu susmuş kesim artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor.Sebebi ötekileştirmenin artık ülkeye zarar verdiği ve ekonominin kötü gidişi, yapılan her Başarısızlığı başkalarının üzerine atılmaya çalışılması.Aslında bu kesimin sayısı çok fazla ama bunları kimse duymuyor, görmüyor.Bunların bir kısmı referandumda uyarıyı yaptı.Zaman konuşma değil zaman bütün ülkenin birleşmesini sağlama zamanı.Hayat pahalılığı insanları bezdirdi.Biran önce tarım ve hayvancılık, sanayi kısaca üretim seferberliği yapılmalı.İyi partiyide yabana atmayınız.24 saat konuşmak hiçbir derde deva olmuyor.Taraflı anket şirketleri, beklenti içinde olan akademisyenler, televizyon kanalları ve gazeteciler Ak Partiyi yanıltan başlıca aktörler.

Yorumu oyla      11      5  
İsyan 3 Aralık 2017 Pazar 18:55

Ülkemdeki suriyelilerin, savaşın, şehitlerin sorumlusu neden hala gezebiliyor? İnançlı olduğunu söylüyor, ölenlerin vebalini de mi hissetmiyor? Nasıl bir anlayış, nasıl bir kişiliktir böyle tanrım!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 8 il ve 280 ilçe kongresi tamamlandı
CHP'nin 3 Mayıs'ta başlayan kongre takvimi çerçevesinde bugüne kadar 8 ...
CHP İzmir'den 3 Aralık mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, 3 Aralık Dünya ...
Başbakan Yıldırım'dan engelli vatandaşlara müjde
Başbakan Yıldırım 2018 yılında 5 bin engellinin işe başlayacağını dile getirdi.
 
CHP İzmir’de sandık heyecanı: 4 ilçe tek adayı oyladı, Ödemiş'te Birlik, Bornova'da Kavalar zaferi!
İlçe kongreleri tüm hızıyla devam ederken Menderes, Güzelbahçe, Kınık ...
CHP'li Güven'den AK Partili Dağ'a sert yanıt!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, AK Parti İzmir ...
Neçirvan Barzani'den açıklama... Çark ettiler!
Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmek üzere Fransa'nın başkenti Paris'te ...
 
Erdoğan'dan ABD'deki mahkemeye sert sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimisi Hans'ın kulu kölesi oluyor... Kimisi George'un ...
AK Parti İzmir’in yerel yönetimler zirvesinde kim/ne mesaj verdi?
İl Başkanlığı’nın organize ettiği Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı ...
Flaş! CHP'de kongreler durduruldu... Gözler İzmir'de!
CHP’de kongre süreci devam eden İstanbul’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva