HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2018 Perşembe - 11:20

Abdullah Gül açıklaması: Adaylık ihtimali olur

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Abdullah Gül Bey kıymetli bir kardeşimiz, elbette aday olma ihtimali olur. Ama 'şu anda adayımızdır' demek doğru olmaz. Fakat bu vasıflara uygun bir insan." dedi

Abdullah Gül açıklaması: Adaylık ihtimali olur

Şişli'de bir otelde düzenlenen toplantıya, ulusal medyanın temsilcileri katılırken, Karamollaoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AA'nın aktardığına göre, Karamollaoğlu, uzun zamandır siyasetin içerisinde olduğunu ancak bu kadar badireli bir döneme girildiğini hatırlamadığını, ihtilal dönemlerinde dahi kısa süreli bir baskı oluştuğunu, sonrasında fikirlerin tekrar dile getirebildiğini, bugün yaşananların da üzücü olduğunu savundu.

YARGIYA ELEŞTİRİ
Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgenin bu kadar karmaşık bir noktaya gelmediğini savunan Karamollaoğlu, "Irak, Suriye, Mısır, Libya bir kaosun içerisinde, nereye baksak üzüntü verici gelişmeler var. Memleketteki kutuplaşmayı en ciddi tehlike olarak görüyoruz çünkü kutuplaşma diyaloğu ortadan kaldırıyor. Sıkıntılı bir noktaya girdik, en çok tedirgin eden, artık adalet mekanizmasına güvenin kalmaması. İki gazetecinin tahliyesi noktasında, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı, yerel mahkemenin kabul etmemesi ve yerel mahkemenin kararının şu anda icra edilir durumda olması. Benim kanaatim hukukun bittiği nokta çünkü anayasa en üst mercidir, anayasa mahkemesinin verdiği kararlara itiraz da edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

"S-400 ALIMI İSABETLİ BİR KARAR"
Savunma sanayisi noktasında Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemlerini almasının isabetli bir karar olduğuna vurgu yapan Karamollaoğlu, ancak eğitim konusunda hala bir karmaşa olduğunu henüz üstesinden gelinemediğini aktardı.

AFRİN OPERASYONU
Türkiye'nin olası Afrin operasyonu için de konuşan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Amerika, akıl almaz bir şekilde bu bölgeyi silahlandırıyor. 4 bin 900-5 bin tır silah gönderiyor. Kim kullanacak bunu? Eninde sonunda onları yine Amerikalılar kullanacaklar çünkü Amerikalılar o silahları kullanmak üzere yetiştirilmişler, öbürleri 3 ay içinde o silahları kullanamazlar. Amerika, orada barış ne kadar bozulursa o kadar memnun. Afrin'e girdik, çıktık, bu Suriye problemini çözecek mi? Kuzeyde bir koridor oluşmasını engelleyeceğiz, bizim derdimiz bu. Ben hükümetin bu noktadaki tavrının kapsamlı olmadığı, bu yaklaşımın oradaki problemi çözmeyeceği kanaatindeyim. İncirlik Üssü, kurulduğundan beri bizim bilmediğimiz işler çevriliyor. Artık o üssün Amerika'ya da faydası yok gibi geliyor bana, Amerika da yavaş yavaş İncirlik'ten elini çekmeye çalışıyor çünkü artık Suriye'nin içerisinde Amerika'nın yeteri kadar üssü var."

"ÖYLE BİR ADAY ÇIKARMAMIZ İCAP EDER Kİ..."
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir aday çıkaracaklarını belirten Karamollaoğlu, "Öyle bir aday çıkarmamız icap eder ki, bütün partilerin tabanından oy alabilsin. Bu o kadar kolay bir iş değil, bu ne demek, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanından oy alması icap eder, Ülkücü tabandan oy alması icap eder, HDP tabanından oy alması icap eder, AK Parti'den ümidini kesen AK Partililerden oy alması icap eder. En zor iş ama ben bunun aşılabileceğine inanıyorum." diye konuştu.

" ABDULLAH GÜL KIYMETLİ KARDEŞİMİZ, ELBETTE ADAY OLMA İHTİMALİ OLUR"
Temel Karamollaoğlu, şu anda farklı düşünen partilerle ittifak sağlanabileceğini düşündüğünü dile getirerek, güçlü bir meclis olması gerektiği ve seçim barajının kalkması gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmayacağını düşündüğünü kaydeden Karamollaoğlu, "Birinci turda bile netice alacak bir aday çıkabilir." dedi.

Bir gazetecinin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığının söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Karamollaoğlu şu cevabı verdi:

"Abdullah Gül Bey kıymetli bir kardeşimiz, elbette aday olma ihtimali olur. Ama 'şu anda adayımızdır' demek şu anda doğru olmaz. Fakat bu vasıflara uygun bir insan. Burada iki husus var; kendisi böyle bir noktada, 'ben böyle bir teşebbüste bulunabilirim' diyebilir, demesi gerekiyor. İkincisi; diğer tarafta da onun seçilebileceği noktasında da sağlam bir kanaatin oluşması icap ediyor. Bunlar sağlanırsa, o da olabilir, başkaları da olabilir. Ama başka isimler de bizim kulağımıza geliyor."CHP ile ittifak konusundaki soruya ise Karamollaoğlu, bu konuda bir yorum yapmanın doğru olmayacağını belirtti.(AA)

 
Urla Belediye Başkanı Uyar esnafla buluştu
 
Karşıyaka'da çocuklar hem öğrendiler hem eğlendiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan AB'nin zirvesi ile görüşecek
Türkiye ve AB arasında ilişkileri yumuşatmaya yönelik yeni adımlar atılıyor. ...
'Türkiye'nin bekası için büyük riskler alınacaktır'
Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, ...
Kritik MGK sonrası 5 maddelik bildiri!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK sona erdi. Kritik ...
 
İyi Parti İzmir tam gaz devam ediyor: Divan oluştu, kimler/ hangi görevde?
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, 85 kişilik il yönetim kurulu ...
Ümit Kocasakal'a CHP'den ilk tepki!
CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal’ın genel başkanlığa adaylığını ...
Ümit YALDIZ yazdı... Mesele Canan Hanım değil…
Ümit YALDIZ yazdı... Mesele Canan Hanım değil…
 
CHP’de o talimatın altında yatan sebep belli oldu: İzmir’de kimleri etkileyecek?
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, ‘2019’da aday olacaklar kongrelerde hiçbir ...
Kaftancıoğlu göreve başladı, eleştirilere yanıt verdi!
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan ...
AK Partili Kan: İzmir'de rekor kırmaya var mıyız?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, İzmir'in Aliağa ilçesinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva