HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2018 Çarşamba - 16:55

Ümit Kocasakal'a CHP'den ilk tepki!

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal’ın genel başkanlığa adaylığını açıklamasına ilişkin "CHP’nin üyesi olan herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP’nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir" dedi.

Ümit Kocasakal a CHP den ilk tepki!

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrasında parti binasında açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu Almanya’da tedavi gören Deniz Baykal’ı ziyaret edeceğini kaydederek Genel başkanımız önceki genel başkanımız Deniz Baykal’ı ziyaret edecek bu haftasonu Münih’te. İyi haberler alıyoruz bu bizi sevindiriyor bir an önce sağlığına kavuşup ülkeye dönmesini hem biz hem ülke siyaseti bekliyor. Kendisinin bir an önce sağlığına kavuşup aramıza katılmasını bekliyoruz" dedi.

Bülent Tezcan, geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesinin Mehmet Altan ve Şahin Altay’ın tahliye kararına mahkemenin uymamasını eleştirerek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz hafta skandal sayılabilecek bir yargı uygulamasıyla karşı karşıya kaldık. Yargı skandallarıyla karşı karşıya kalmaya başladı. AYM önemli dönüş yaptı kararlarıyla. Tutuklu gazetecilerle ilgili hal ihlali kararı verdi ve tahliye edilmelerine işaret etti. Bir hukuk devletinde beklenen olması gereken şuydu: mahkemenin tahliye kararı vermesi. Mahkemeden AYM kararına uymasını bekledik ama mahkeme uymadı. Bunun yerine Sayın Erdoğan’ın talimatına uymayı yeğledi. İktidarın emrine uymayı yeğledi. Mahkemenin yaptığı suçtur.

OHAL’in altıncı kez uzatılması hazırlığının yapıldığını bildiren Bülent Tezcan, "OHAL’i altıncı kez uzatmanın hazırlığını yapıyorlar. Parlamentoya bunu indirecekler. Bu iktidar uyuşturucu, bonzai bağımlısı gibi OHAL bağımlısı olmuşlardır. Bu milleti cendere altında tutmaktadır. Bu ayıp OHAL’i i uzatmaya oy verecek olan milletvekillerinin ayıbıdır" diye konuştu.

"GEÇMİŞ FOTOĞRAFLAR ÇIKARSA ARŞİVLERDE BOĞULURSUNUZ"
Bülent Tezcan, Man Adası belgelerine ilişkin iddiaları tekrarlayarak soruları tekrarlayarak şunları söyledi: "Belgelere sahte dediniz, Savcılığa verdik. Dün de dilekçe verdik savcılığa ayrıntılı olarak şikayetlerimizi bildirdik. O sahte dedikleri belgeleri teslime tarihleri savcılığa verdik belgeleri. Sayın Erdoğan yakınlarınız hangi şirketi satmıştır, şirketin adı nedir, bilançosu ne kadardır? Bunların tamamı cevaba muhtaç. Millete borcudur bunu açıklamak. Başka türlü çıkış yolu bulamıyor kendisine Sayın Erdoğan bizim hiçbir partilimize söylenecek sözün çoktu, yanağında şakağında Hikmet Yar’ın dizinin sıcaklığı vardır. Soğumadı daha. Arşivlerde boğulursunuz geçmiş fotoğraflar çıkarsa" diye konuştu.

"BÖLGEDEKİ YAPILANMA, CAN SUYUNU SENİN UYGULAMALARINDAN ALDI"
Bülent Tezcan Afrin konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

Sınır bölgelerimizde Suriye, Kuzey Irak’ta ülkemizin güvenliğini tehdit edecek adımlara cesaretle karşı koymak zorundayız. Türkiye’nin sınırları içinde tehdit edecek şekilde destek veren müttefiklik anlayışı tebrik edilemez. Karşı çıkacağız ama bunları yaparken diplomasiyi hamasete kurban etmeyeceğiz. Bunu dinamitlerseniz Türkiye’nin güvenliğini tehdit altına sokarsınız demiştik. Birileri dışarıda kendi hesabını yapabilir. Aklına gelince milli ve yerli lafını hovardaca kullanamazsın. Bölgedeki yapılanmanın can suyunu senin bu uygulamalarından aldı.

"İL BAŞKANIMIZ UNUTULAN NEZAKETİ GÖSTERDİ"
CHP İstanbul İL Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Gezi olayları sırasında attığı tweet nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilemesine ilişkin Tezcan "İl başkanımız siyasette unutulan nezaketin ne olduğunu basın toplantısında göstermiş oldu." dedi.

"HİÇ KİMSE ADAY OLURKEN CHP’NİN POZİSYONUNU TARTIŞMAYA AÇMA HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR"
Bülent Tezcan, Ümit Kocasakal’ın CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "CHP’nin üyesi olan herkes aday adayı olabilir. Aday adayı olanların aday olabilmesi için delegenin yüzde 10 imzasını alıp kurultay divanına vermesi gerekir. Herkes aday adayı, aday olabilir. Ancak hiç kimse aday olurken CHP’nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına, yetkisine, hakkına sahip değildir. CHP kuruluşundan bu yana misyonu belli bir partidir. Misyonu hem CHP’nin kuruluş değerlerini koruyan hem ulusal bütünlüğümüzü koruyan hem de Kurtuluş Savaşını Kuvayı Milliye ruhunu sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle buluşturan bir siyasi partidir. Partinin kimliği parti programında bellidir, açar okurlarsa kimliği net anlatılır. Bugün ki partinin yönetim anlayışı bu kimlikten zerrece sapmayan bir yönetim anlayışıdır. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir onun da yönetimi bellidir. Buna rağmen beğenmeyip aday olanlar olabilir bunun da yöntemi bellidir." (Hürriyet)

 
İzmir'de eski karısını kabloyla boğarak öldürmüştü... Tanıktan 'mesajlı' ifade!
 
Bodrum'da öldürülen Özdemir için İzmir'de son görev
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 17 Ocak 2018 Çarşamba 17:07

Paçalar en üst düzeyde tutuşmuş. Alayına isyan.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı... Mesele Canan Hanım değil…
Ümit YALDIZ yazdı... Mesele Canan Hanım değil…
CHP’de o talimatın altında yatan sebep belli oldu: İzmir’de kimleri etkileyecek?
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, ‘2019’da aday olacaklar kongrelerde hiçbir ...
Kaftancıoğlu göreve başladı, eleştirilere yanıt verdi!
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi Cemal Canpolat'tan ...
 
AK Partili Kan: İzmir'de rekor kırmaya var mıyız?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, İzmir'in Aliağa ilçesinde ...
Kılıçdaroğlu'na karşı aday oldu!
Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, düzenlediği basın toplantısında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Galapagos
Mehmet KARABEL yazdı... Galapagos
 
AK Partili Dağ'dan CHP'ye çok sert eleştiri: Bir terör partisi olma noktasında...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ana muhalefetin bir terör ...
CHP İzmir’de anlamlı fotoğraf: Hiç küslük olmadı!
İl kongresinde yarışan Yücel ve Gümrükçü 7 Ocak sonrasında ilk defa bir ...
İyi Parti İzmir’den faaliyet raporu: Başkan Ulupınar’dan mesaj yağmuru!
İzmir İl Başkanı Ulupınar, ilçe başkanlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva