HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2016 Pazartesi - 14:12

AB'den Türkiye'ye kritik çağrı

Güneydoğu'da yürütülen operasyonlara değinen AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Mogherini, önemli açıklamalarda bulundu.

AB den Türkiye ye kritik çağrı

Mogherini, "PKK'nın saldırıları olsun ya da başka terörist faaliyetler olsun biz hemen bir ateşkes ve geçen senelerde başlatılan barış sürecine dönüşü destekliyoruz. Bu süreç bizce hâlâ barış ve istikrarın ülkede sağlanabilmesi için tek çözüm" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komiseri Johannes Hahn, Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, Cenevre'de Suriye'yle ilgili yapılacak toplantıya ilişkin "YPG gibi terör örgütlerinin de muhalefetin içinde yer almasını istemek bu süreci akamete uğratmaktır. Bunu isteyen bazı ülkeler olabilir ama bunun son derece tehlikeli olduğunu söylememiz lazım. Terör örgütlerinin müzakere heyetinin içinde olmaması gerekiyor" dedi.

MOGHERİNİ: TÜRKİYE'NİN BARIŞ SÜRECİNE DÖNÜŞÜNÜ DESTEKLİYORUZ

Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı, Türkiye tarafından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla AB Bakanı Volkan Bozkır ve Avrupa Birliği tarafından AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini'yle Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn'ın katılımıyla Ankara Palas'ta yapıldı. Toplantının ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Mogherini, Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yürütülen terörle mücadele kapsamındaki operasyonlara değindi. Türkiye'nin barış sürecine dönüşünü desteklediklerini belirten Mogherini, "Türkiye'nin güneydoğusundaki iç problemleri ele alma fırsatımız oldu. AB her türlü terörist saldırıyı kınamaktadır. PKK'nın saldırıları olsun ya da başka terörist faaliyetler olsun biz hemen bir ateşkes ve geçen senelerde başlatılan barış sürecine dönüşünü destekliyoruz. Türk makamlarının son derece cesur vizyonuyla başlatılan bir barış süreciydi bu. Bu süreç bizce hala barış ve istikrarın ülkede sağlanabilmesi için tek çözüm" diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN MÜZAKERE HEYETİNİN İÇİNDE OLMAMASI GEREKİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ortak basın toplantısında, Suriye'yle ilgili Cenevre'de yapılacak toplantının PYD'den katılımın olması sebebiyle ertelendiği yönündeki iddialara ilişkin konuşarak "Terör örgütleri müzakere heyetinin içinde olmamalı" dedi. YPG'nin muhalefetin içinde yer almasını istemenin süreci akamete uğratacağını savunan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Cenevre'de başlayacak rejim ve muhalefet arasındaki müzakerelerin bir an evvel başlamasında fayda var. Çünkü ateşkesin bir an evvel sağlanması gerekiyor. Şu anda rejim güçlerinin İran'ın da desteğiyle ve Rusya'nın da havadan desteğiyle sivillere yönelik saldırıları çok sayıda çocuk ve kadın dahil sivillerin ölümüne neden oldu. Suriye'de kesin çözüm siyasi çözümdür. Bu konuda hepimiz hemfikiriz. Bu süreçte özellikle muhalefeti sulandırmaya yönelik bazı ülkelerin çabaları var. Biz buna karşıyız. Muhalefet de buna karşı. Özellikle YPG gibi terör örgütlerinin de muhalefetin içinde yer almasını istemek bu süreci akamete uğratmaktır. Bunu isteyen bazı ülkeler olabilir ama bunun son derece tehlikeli olduğunu söylememiz lazım. Rejimin kuklası olan diğer önerilen isimler çok istiyorlarsa rejim tarafından heyete katılabilirler. YPG için de bu geçerli. Suriye'de kontrol ettiği alan bakımından YPG önemliyse o zaman DEAŞ da bir terör örgütüdür o da Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 40'ını kontrol ediyor. Dolayısıyla terör örgütleriyle ılımlı muhalefet arasındaki ayrımı çok iyi yapmak lazım. Terör örgütlerinin müzakere heyetinin içinde olmaması gerekiyor." (dha)

 
Göztepeli Gökhan’ın acı günü
 
Karşıyaka tarih yazdı: En başarısız seri!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir li 25 Ocak 2016 Pazartesi 17:54

Lafa bak ateşkes ilan edilsin miş!!!Sizin ülkenizde polis elinde bıçak olanı bile silahla vuruyor,Ülkemizde elinde rokeatar bile olan teröristlerle mücedale etme diyorlar.Allah'ım sen ülkemizi yurtdışı ve yurtiçindeki hainlerin,bölücülerin tuzaklarından koru.Bizlerin aklına mukayyet olmayı,Cumhuriyet değerlerine,vatanımıza,bayrağımıza sahip çıkmayı nasip eyle.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de yas: Kamer Genç’e veda…
Kanser nedeniyle hayatını kaybeden Kamer Genç için Tunceli merkezde bulunan ...
Çavuşoğlu'ndan kritik YPG açıklaması
YPG'nin Cenevre'de yapılması planlanan Suriye toplantısına çağrılma ihtimaline ...
HDP’nin yeni PM’sine 4 İzmirli
HDP 2. Olağan Kongresi’nde seçilen 100 kişilik Parti Meclisi’ne (PM) İzmir’den ...
 
TBMM’ye gökten bir elma düştü!
TBMM Genel Kurulu ve komisyonları özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ...
CHP’de MYK’nın 2 İzmirlisi konuştu: Hesaplaşma mı yaşanacak?
‘A Takımı’na giren Sındır ve Aksünger, Kocaoğlu-Yüksel yapısına karşı ...
CHP'li Sertel'den Ovacık'a destek ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Urla İlçesi Ovacık Köyü’nde ...
 
Adalet Bakanlığı'ndan 'Alevilik' hamlesi
Adalet Bakanlığı bünyesinde, "Alevilik" ile ilgili çalışma yapmak ve Alevi ...
Gökçek'in davasında Arınç tanık olacak mı?
Melih Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ankara Mimarlar ...
AK Partili Sürekli’den ilçe ilçe halk günü!
AK Parti İzmir Milletvekili, ilçelerde halk günü uygulaması başlattı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva