HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2016 Pazartesi - 12:35

AB Bakanı Çelik'ten Batasuna örneği!

AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin içinden geçtiği sürece ilişkin Batı'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi. Çelik, HPP'li milletvekillerinin tutuklanması konusuna değindiği bölümde, İspanya'daki Batasuna örneğini verdi.

AB Bakanı Çelik ten Batasuna örneği!

AB ülkelerinin büyükelçileriyle Ankara’da bir araya gelen AB Bakanı Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin AB'den doğru düzgün bir destek göremediğini ve fiili bir dayanışma içinde olunamadığını söyleyen Çelik, "'Kınadık, yanınızdaydık' deniyor ama esas olan, AB liderlerinin, tıpkı Charlie Hebdo sonrası Fransa'ya gittikleri gibi, Türkiye’ye gelmesi ve dayanışma içinde olduklarını göstermesiydi, bunu beklerdim.

Türkiye - AB ilişkileri stratejik bir ilişkidir, pozitif bir ajandayla ilerlemelidir. Sürekli Türkiye'nin eleştirilmesi ve Türkiye karşıtlığı yapılması doğru değildir. Merkel 'Birbirimiz hakkında konuşmayalım, birbirimizle konuşalım" der. AB'de sürekli Türkiye hakkında konuşmamalı...

Toplantıda, AB büyükelçilerinin olağanüstü toplantıya davet edilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını ifade ettim. Bu yapılacaksa, terör saldırıları için yapılmalı ve Türkiye ile dayanışma içinde olunmalı.

HDP'LİLERİN TUTUKLANMASI
Milletvekilinin işi toplumun talebini siyasi temsile çevirmektir. O sebeple Meclis'te çoğulculuğun olmasını kıymet veriyoruz. Seçilmişlere, kanunlar çerçevesinde hareket ettiği; demokrasi, insan hakları ve hukuk içinde kaldığı sürece tabi ki dokunulmamalıdır. Ama seçildikten sonra, halkın yararı için siyaset yapmak yerine terör örgütünün temsilcisi gibi davranıyorsa, sorumluluğu yerine getirmiyor demektir...
Bir kişinin milletvekili olarak seçildikten sonra terör faaliyeti yapması hususunda bir serbestiyet var diye bir ilke yoktur. Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve ifadeye çağrıldığı halde gitmeyenler hakkında işlem yapıldı. Nitekim çoğunun dosyasına bakalım, birçoğu da serbest bırakıldı. Eğer burada bir partiye dönük hasmane bir tavır söz konusu olsaydı o zaman biz parti kapatmalara karşı olan bir parti olmazdık. Biz her zaman söyledik, 'Biz parti kapatmalara karşıyız' dedik."
Açık ve net olarak ifade ediyorum. Hiçbir Avrupa parlamentosunda TBMM'de konuşulan konular kadar ileri seviyede sesler yükselmiyor. Orada seslendirilenler kadar hür bir şekilde Avrupa'da bazı şeyler söylenmiyor... Bu yollar açık, kim tersini iddia edilebilir. Burada terör propagandası yapan, teröre destek veren ve çağrıldığı halde ifade vermeye gitmeyenlere karşı işlem yapılıyor. 

BATASUNA ÖRNEĞİ
Herkese, İspanya yüksek mahkemesinin Batasuna Partisi hakkında verdiği kararı okumasını tavsiye edi,orum. AİHM'de bu kararı onaylamıştır. Bir milletvekilinin, Venezuela'daki ETA'yı destekleyen bir mitinge katılması, Batasuna Partisi'nin, sosyalist partinin ETA tarafından tehdit edilmesini kınamaması, bir milletvekilin terörist cenazesine katılması ve ETA propagandası yapması... Bu, demokratik meşruiyet ile terör arasındaki sınırı çizen bir karardır...

'MÜZAKERELER KESİLSİN' ÇAĞRILARI
(Müzakerelerin askıya alınması çağrısı) Müzakereler kesilsin çağrısı yapanlar ırkçıdır. AB ile ilişkilerin kesimlesini istemem.
(Nazi dönemi eleştirisi) Nazilerle yapılan mücadele sırasında demokrasiyi korumak için yapılan uygulamalar. FETÖ’cülerin yanında Naziler çırak gibi kalır. Kimse mücadeleden geri adım atacağımızı düşünmesin.

 
CHP İl Başkanı Güven: O zirve İzmir’de yapıldı çünkü…
 
'Her 100 reçeteden 30'unda antibiyotik var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Güven: O zirve İzmir’de yapıldı çünkü…
Güven, İzmir’deki Yerel Yönetimler Toplantısı için “Toplantının İzmir’de ...
CHP'de 6.5 saatlik PM sonrası 4 maddelik bildiri
CHP Parti Meclisi Pazar günü 6.5 saat süren zirvenin ardından bir bildiri yayımlandı.
HDP'li Kürkçü'den PKK'ya sert tepki!
Valilik, Diyarbakır'daki terör saldırısını terör örgütü PKK'nın düzenlediğini ...
 
İzmir’in başkanlarına yurt dışı yasağı Meclis’e taşındı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, Soyer ve Piriştina’ya İçişleri Bakanlığı ...
AK Partili Kaya açıkladı: İnciraltı için ‘Yıldırım’ talimat!
AK Parti İzmir Milletvekili Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimat ...
CHP'de 6.5 saatlik Parti Meclisi zirvesi!
CHP'li milletvekillerinin de katılımıyla, parti genel merkezinde yapılan ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu densizlerin amacı...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dokunulmazlıklar üzerinden Meclis'e ...
Başbakan Yıldırım'dan HDP'ye: Yol yakınken...
Yıldırım, HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye yönetilmiyor, savruluyor!
Başbakan Binali Yıldırım’a yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva