HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2014 Cumartesi - 17:03

Yıldırım’dan ‘duble yol’ yanıtı: Biz ne yaptığımızı…

Halefi Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın tartışma yaratan otoyol çıkışını değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili eski Bakan Binali Yıldırım, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Sathi kaplamalar o zaman işler hızlı ilerlesin diye yapıldı” dedi. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da adaletli olmasını istedi.

Yıldırım’dan ‘duble yol’ yanıtı: Biz ne yaptığımızı…

Fatih YAPARA/EGEDESONSÖZ - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım kendisinin yerine geçen ve kabinede görev verilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’ın otoyol değerlendirmesi hakkında konuştu.

İzmir Çevreyolu kapsamında yapını devam eden Menemen-Koyundere Otoyol Şantiyesi’nde incelemelerde bulunan Yıldırım, Elvan’ın “Yapılan duble yolların yüzde 80’i 2-3 yıl dayanabilen sathi kaplamalardan oluşuyor” sözlerine yanıt veren Yıldırım, “Biz ne yaptığımızı biliyoruz” dedi.
 
Elvan’ın tartışma yaratan sözlerini daha sonra düzelttiğini belirten Yıldırım, “Biz ne yaptığımızı, neyin nasıl yapılacağını biliyoruz. Bu ülkede aksi halde 79 yılda altı bin kilometreye karşılık 17 bin 500 kilometre yol yapılamazdı. 10 yıla 17 bin 500 kilometre yol sığdırdık.  Ve tüm Cumhuriyet tarihinin 79 yıllık yol miktarını neredeyse üçe katladık. Türkiye bugün ihracatını 160 milyar dolar, ticaret hacmini 400 milyar dolara çıkarttıysa, üç kat büyüdüyse bu yollar sayesinde oldu. Kaldı ki sathi kaplamalı yollar başlangıçta çok hızlı devreye girsin diye, tıkanan damarlar açılsın diye yapıldı.  Sonra da ana güzergahlardan başlamak üzere her tarafı sıcak asfalt ile daha kaliteli, güzel hale getirdik. Şu anda sıcak asfalt 16 bin kilometreye ulaştı” diye konuştu.
 


BEKTAŞİ USULÜ!
Bakan Elvan’ın sözlerinin cımbızlandığını belirten Yıldırım, “Sözleri cımbızlayıp, içinden bir şeyler çıkartıp Bektaşi usulü namaza yaklaşma diye tevil ederek haber yapmak ahlaki değil. Bunu 17 Aralık sürecinde de çok yaptılar. Ama millet bütün bunları gördü, hiç birisine itibar etmedi. Kararını da kendi doğrultusunda verdi” diye konuştu.
 
İZMİR BUNUN HESABINI SORAR!
Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın belediye başkanları ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptıkları adalet çağrısını da değerlendirdi. Kocaoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında söylediği, “Karayollarından asfalt alıyorlar” sözlerine tepki gösteren Yıldırım, “Bütünşehir yasası ile birlikte ana yollar hariç tüm yollar Büyükşehir’in sorumluluğuna geçti. Ödemiş’in 100 tane köyü var. Buranın köylerini görmezden gelirsen, Tire’de iş yaparsan bu partizanlık olur. Biz bu kanunu CHP’nin kazandığı yerlerde hizmet yapın, diğerlerinde yapmayın diye çıkartmadık. Bunun hesabını İzmirli sorar. AK Parti’nin adalet ismi orada yazılı kalmıyor. Hizmete yansıyor. İzmir’in her köşesinde AK Parti’nin hizmeti var. İzmir bize en yüksek oyu veren bir il de değil.  Ama en yüksek yatırımı alan bir ilimiz. Oy verdi hizmet var, oy yoktu nasihat var mantığı olmaz. O yapmayınca kim yapacak? Tabi ki Karayolları mevzuat çerçevesinde elinden gelen desteği verecek. O da verse, ihtiyaç karşılansa fena mı olur? Yani yol yaptı diye şikayetçi olan bir belediye başkanı dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Sen iftihar et. O vermiş, bu yapmış. Ne yapmış, yol yapılmış. Bu yol kime yapıldı? Şehrin insanına yapıldı.  Aslında oradan çıkartılması gereken ders var. Burada ‘ben üzerime düşeni yapmadığım için arkadaşlar çözüm üretiyor, imkanlar kullanılarak yol yapılıyor’ denilmelidir” dedi.
 
DÜRÜST OLACAKSIN
Yıldırım, Üçyol-Üçkuyular Metrosu’ndaki yangın söndürme sisteminin olmaması yönündeki soruyu da yanıtladı. Yıldırım, “Allah'a emanet. İnşallah bir şey olmaz. Kimsenin burnu kanamaz, bir şey olmaz. Eğer bir şeyde eksiğiniz, açmazınız varsa açıkça ‘üzerimde baskı var, 10 yıldır dayanamıyorum, artık bu haliyle açayım’ diyeceksiniz. Dürüst olacaksınız. Millet zaten bunu anlayışla karşılar. İnsan hayatı ile dalga geçilmez. Emniyet her şeyin önünde gelir. Yangın tertibatı önemli bir şey… İnşallah geçici tedbirleri almışlardır. Öyle kabul ediyoruz. Yoksa bu büyük bir aymazlık olur. Burada ilginç olan şudur. Bu konuyu İzmir adına gündeme getirenlere afra tafra yapmak ‘kara propaganda yapıyorsunuz’ demek doğru değil. Gerçeği gündeme getirenlere teşekkür edip bu gerçeği İzmir ile paylaşmanız gerekiyor” diye konuştu.
 
Yıldırım, hükümetin İzmir’e yönelik projeleri arasında yer alan yeni havalimanı projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Adnan Menderes Havalimanı’nda genişletme yapıldığını, kapasitenin arttığını anlatan Yıldırım, “Buranın yapımı 2023 hedefleri doğrultusunda devam ediyor. Mesele daha kolay. Çünkü burada (Kaklıç Askeri Havalimanı) mevcut bir tesis var. Bir anlaşma çerçevesinde sivil uçuşlara açılacak” yanıtı verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
burka çayan 30 Kasım 2014 Pazar 10:06

Ulaştırma Bakanının dediğine göre otoyolların yıllık bakım maliyeti 1.7 milyar lira imiş.1.7 milyar lira ile her yıl yaklaşık olarak 60 bin kişilik öğrenci yurdu yapılırdı.

Yorumu oyla      16      9  
ercan 29 Kasım 2014 Cumartesi 20:31

eski bakan için güzel bir yorum yazmıştım ama yayınlanmadı. saglık olsun Sert bulundu sanırım sayın yıldırım bence aziz kocaogluyla ugraşçagına izmiri devamlı cezalandıran iktidarıyla ugraşsın.Mesela onaylanmıyan körfez projesi. Adaletsiz teşvik uygulaması.Limmanın derinleştirmemei .Alsancak statının ortadan kaldırılması.İzmire girmiyen tokinin çok lazımmış gibi çeşmeye girmesi.Say say bitmez.Sayın yıldırım izmire bu kadar zararı olan iktidarın seçimde nasıl izmiri kazanacaklarına dair bir şeyler söylerse çok sevinecegim.

Yorumu oyla      30      13  
29 Kasım 2014 Cumartesi 20:25

siz izmiri istiyosanız seçime 3 4 kala gelip konak tuneli açıp oy isticekseniz avcunuzu yalarsınız..kopru tunelle bu iş olmaz vizyon projesi lazım örnk: sağlık serbest bölgesi

Yorumu oyla      27      15  
poyraz 29 Kasım 2014 Cumartesi 18:09

Oy veren ile oy vermeyeni ayırt etmiyorlarmış.Kemalpaşa belediye başkanı Arif Uğurlu merkezi hükümetin arkalarında olmasının heyecanlarını kamçıladığını söylemedi mi ?

Yorumu oyla      26      13  
bülent ışık 29 Kasım 2014 Cumartesi 17:58

Üçkuyular metrosunda yangın söndürme sistemi yokmuş.Maden ocakların da yaşam odasını reddeden sanki başka iktidar.

Yorumu oyla      39      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Papa Francesco’nun şaşırtan otomobil talebi
Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, ...
CHP Çıray'dan Şimşek'e akaryakıt soruları
CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Dr. Aytun Çıray, Ham petrol fiyatlarındaki ...
Cihaner’den çözüm çıkışı: CHP müdahil olmalı
CHP Denizli Milletvekili, eski Başsavcı İlhan Cihaner, Kürt sorununun ...
 
Yüksel Alevi öğrencilere baskı iddiasını Meclis’e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Bayraklı Cemil Atlas Ortaokulu’nda ...
Davutoğlu el öptürme dönemini kapadı!
Başbakan, "Bütün devlet erkanına başbakan olarak, talimat olarak söylüyorum. ...
Yıldırım’dan CHP’ye bombardıman: O sözlerle yüklendi
AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın kongresinde konuşan Ulaştırma Denizcilik ...
 
Balbay: Önceliğimiz Anadolu Birliği
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Ben Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ...
Papa Francis Sultanahmet'te dua etti
Papa Francis ziyaretinin ikinci gününde İstanbul'da. Papa bugün Fener ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir ajandası: Önce örgüt sonra patronlar
CHP Lideri yeni haftanın ilk gününü kentte geçirecek. Önce partisinin ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva