HABERLER>POLİTİKA
29 Kasım 2014 Cumartesi - 13:49

Yıldırım’dan CHP’ye bombardıman: O sözlerle yüklendi

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın kongresinde konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yerel yönetimleri eleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dava açmak ve ulaşımdaki sistemi değiştirmekten başka bir iş yapmadığını söyleyen Yıldırım, “Seçimlerde paralel yapı ve 17 Aralık darbesinin arkasına saklandılar. Sezai Karakoç’un dediği gibi İzmir’de yenilgi yenilgi büyüyerek yolumuza devam ediyor, oyumuzu arttırıyoruz” dedi.

Yıldırım’dan CHP’ye bombardıman: O sözlerle yüklendi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından kongre süreci devam eden AK Parti’de Çiğli ve Menemen kongreleri gerçekleştirildi. 



Çiğli kongresine katılan Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı İzmir Milletvekili Binalı Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Yıldırım kürsüye çıkar çıkmaz, “Epey zaman oldu. Nereden başlasak bilemiyorum. Birbirimizi çok özlemişiz” dedi. Seçim sürecine vurgu yapan Yıldırım, “Sular ısınıyor. Önümüzde yine hareketli günler var. İzmir bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturacak. AK Parti İzmir teşkilatı hazır mısınız?” dedi. Hafta sonu İzmir’de enerji toplayıp dolu dolu Ankara’ya döneceğini ifade eden Yıldırım, çalışmaların hızlanacağını söyledi.


 
SEZAİ KARAKOÇ’UN SÖZLERİ İLE…
Konuşmasında stat konusunu ve açılan davaları gündeme getiren Yıldırım, “Biz Karşıyaka ile gurur duyuyoruz ama Karşıyakalıların stat taleplerini birileri duysun. Karşıyakalıyım demek lafla, yapımına karar verilen stadı mahkemeye götürmekle olmaz. Siz Karşıyaka ve Göztepe'nin karşısına çıkıp 'emrinizdeyiz' diyeceksiniz. Artık İzmir suçu ona buna atmayı yemiyor. Siz, statlara dava açmakla övünmeyeceksiniz. Bu statlar yapılacaktır. Çiğli’de yapılan devlet hastanesinin yolunu yapmadılar. Onlar yol yapmaz, onlar mahkemeleri suyolu yaparlar. Hizmetleri engellemek için bunlar mahkemeyi suyolu yapar. Özel idare mallarının hazineye devri için 160 mahkeme açmakla övünüyorlar. İşleri engellemekle övünmeyin. İzmir’e ne hizmet yaptınız, ne ürettiniz bunları anlatın. İzmir bunları duymak istiyor. Bunların iki lafının birisi ‘Biz Cumhuriyeti kuran partiyiz’…İyi de Cumhuriyeti kuran, bağımsızlık için mücadele eden büyük Atatürk, silah arkadaşları ve aziz millet kurduktan sonra demiryolu seferberliği başlattı. İzmir İktisat Kongresi’nde alınan ekonomi kararlarını uyguladı. O dönemden sonra ne oldu? Bunlar, Cumhuriyet’i kuran partiyi emanet edilenler,  vesayetin peşinde koştular. Darbecilerin arkasına saklandılar. Hizmeti unuttular. Ellerinden gelen iş yok. Acaba bir fırsat doğar da iktidarı kapabilir miyiz diye düşünüyorlar. Millete hizmet etmeden iktidar olunmaz Olursanız da o koltukta kalamazsınız. İzmir’de biz birçok seçime girdik. Türkiye genelinde 9 seçim geçirdik. İzmir’deki seçimlerde AK Parti gücünü kararlı bir şekilde arttırmaya devam ediyor” dedi. Yıldırım, Sezai Karakoç’un “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirindeki “Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır” sözlerini hatırlatarak, “Aynen Sezai Karakoç’un sözleri gibi. Partimiz yenilgi yenilgi büyüyerek yoluna devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
PARALEL YAPININ ARKASINA SAKLANDILAR
Yıldırım, seçim sürecinde kentin sorunlarının konuşulmadığını genel konuların gündeme getirildiğini söyledi. Yıldırım, “İzmir’in verdiği karara diyecek bir şeyimiz yok. Başımızın üstünde yeri var. Biz İzmir’de altı belediyede hizmet siyasetinin farkını evelallah göstereceğiz. 2019 yılı için de Büyükşehir’in AK Parti’nin kadrolarına geçmesini isteyeceğiz. İzmir’de belki seçimi alamadık. Ama biz İzmir’de 4 milyon İzmir’in gönlünü kazandık. Bu bile bizim için en büyük zaferdir. Seçimlerden bu yana 8 ay geçti. Ne konuşuluyor? Kentte, iyi kötü oturmuş bir toplu ulaşım sistemi vardı. Onu da bozdular. Trafik sıkışıklığını rahatlatacakları yerde Arap saçına döndü. Başka hatırladığınız bir şey var mı? Yaptığımız hizmetleri engellemek için mahkemeye gittiler. Biz bunları biliyorduk. Hemşerilerimize anlattık. O günün şartları farklıydı. İzmir’i konuşmadılar. Konuşmaktan kaçtılar. Çünkü İzmir’de konuşacak bir şeyleri yoktu. Anlatacakları yoktu. Neyi konuşsunlar. Neye sığındılar? 17 Aralık darbecilerinin, paralel yapının arkasına saklanarak seçim kampanyası yaptılar. Onlar sandılar ki ‘biz höt dediğimizde giderler’… Öyle yok. Millet arkanızda olduğunda hiçbir yere gönderemezler. Siyaseti ülkenin kalkınması, güçlenmesi için, kardeşlik için esas aldık. Bunun için mücadele ettik” diye konuştu. Yıldırım, Türkiye AK Parti ile birlikte 12 yılı geride bıraktığını, önemli başarılara imza attığını söyledi. Yıldırım konuşmasında çözüm sürecinin önemine vurgu yaparken ülkenin bölünmez bütünlüğü ve milletin güvenliğinin de göz ardı edilmeyeceğini sözlerine ekledi.


 
ONLAR ÇÖP VE ÇAMURU GETİRDİ
Yıldırım, Çiğli’nin yıllardır hizmet görmediğini de söyledi. Yıldırım, “Yıllardır oy aldıkları Çiğli’ye ne yaptılar? Çevreyolunu, Koyundere Otoyolu’nu, 650 yataklı hastaneyi, İZBAN’ı kim yaptı? Şimdi Kuş Cenneti’nin olduğu, tuzlanın yer aldığı Çiğli’ye layık gördükleri çöp ve çamurdur. Biz İzmir için 35 projeyi yaparken onlar da Çiğli’ye 35 yıllık çamur projesi yapıyorlar. Yaptıkları budur. Bizim için İzmir demek İstanbul’dan sonra gelir. İkinci büyük şehir demektir. Turizm, ticaret, eğitimde öncü demektir. Buraya üniversiteyi kim kazandırdı? Katip Çelebi Üniversitesi büyüyor. Şimdi bin 100 yataklı yeni bir yurdu da yap-işlet modele ile ilçemize kazandırıyoruz. Eğer hastanenin 100 metrelik yolu yapamayacaklarsa yoldan çekilin de bırakın biz yapalım” dedi.
 
ADAM OLUNCAYA KADAR TEPELERİNE VURACAĞIZ
Yıldırım, hükümetin ve partinin önüne sürekli engeller çıkartılmaya çalışıldığını söyledi. Yıldırım, “Bazı umutsuz vaatlere kanan, yolunu ayıran arkadaşlar oldu. Ama 26 Nisan sanal muhtırası ile zannettiler ki karşılarında sanal bir iktidar var. O muhtıraya öyle bir cevap verdi ki millet, Erdoğan ve arkadaşları felekleri şaştı. Mecliste 367 icadını çıkarttılar. İcatlar zannetmeyin ki bilimsel çalışmalarda oluyor. Zamane hukukçuları bugün de aynısını yapıyorlar. Milletin seçtiği iktidarı yargı darbesi ile devirmeye çalıştılar. Bu kadar aymazlık yaptılar. Ama bunlar uslanmıyorlar. Demek ki bir yandan çalışacağız, diğer yandan da bunların tepelerine vuracağız. Ne zamana kadar adam oluncaya, milletin yoluna girinceye kadar. Ne zaman milletin arkasından yürümeye başlarlarsa, milletten talimat almaya başlayacaklarsa o zamana kadar bizden çekecekleri çok şey var.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı kurdular, tavan yaptılar o da başlarına çöktü. Çatı çöktü, artçıları da devam ediyor.  Şimdi de kendi aralarında birbirlerine düştüler. Ve ‘MİT bizim partimizi, içimizi karıştırıyor’ dediler. Ya MİT’in hiç işi gücü yok mu? Bize bir şey demeye gerek kalmadı. Onların çok efendi bir milletvekili var. İzmir milletvekili (Prof. Dr. Rıza Türmen) çıkıp ‘MİT’e ne gerek var. Biz birbirimizi karıştırmaya yetiyoruz’ dedi. İşte durum budur” diye konuştu.
 
DERVİŞİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE ODUR
Partideki değişim sürecinde muhalefetin kendileri için ‘parçalanacaklar, ayrışacaklar’ dediğini anlatan Yıldırım, “Dervişin fikri neyse zikri de odur. Bunlar günlerini öyle geçirdikleri için zannediyorlar ki AK Parti de öyle olacak. AK Parti’de senlik benlik kavgasına düşmeden ‘bayrak yarışıdır’ denildi. Liderimiz Cumhurbaşkanı olduktan sonra bayrağı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bıraktı. Yeni başbakanımız ile hedeflere ilerliyoruz.  Biz her şeyi tartışırız, konuşuruz ama karar verdiğimizde o karar herkesin kararıdır. AK Partide ben değil biz siyaseti var. İki tane bir’i alt alta koyarsanız iki, yan yana koyarsanız 11 yapar. Bizim çalışma şeklimiz budur.  Biz İzmir’i, İstanbul ile birlikte Türkiye’nin lokomotif ili yapacağız. Bunu herkes bilsin ve duysun” dedi. Partililerin “İzmir’e Binali Yıldırım gerek” sözlerine, “Demek ki gerek yokmuş” yanıtını verdi.
 
TİRE’DE SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Seçimleri alamadıkları için “AK Parti hizmet yapmayacak” laflarının piyasaya sürüldüğünü anlatan Yıldırım, “Bunların işi gücü nerede hayırlı iş varsa onun önüne set çekmektir. O işi engellemektir. Seçim meydanlarında günlerce ‘İzmir’i ham yaptırmayacağım, malları yetirmeyeceğim’ diye avaz avaz bağıran belediye başkanı Tire’de suçüstü yakalandı. İl başkanımıza teşekkür ediyorum. Tire’de malları haraç, mezat satarken yolda durdurdu. Kim İzmir’in mallarını koruyor, kim savunuyor. İzmir’de yatırımlar yapıldı. Yollar tamamlandı. Bu kardeşinize görev verildi ve yaptı. Bugün İzmir’de gözle görülen hizmetlere bakın hepsinin altına AK Parti imzası var. Şimdi yeni dedikodular yayıyorlar. Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli’nin durduğunu ifade ediyorlar. Bunların hepsi koca bir yalan. Nisan’da Konak’ta tüneli açacağız. Bir yalanlarını da yüzlerine vuracağız. Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün altyapısı bitti. Bundan sonrası lojistikçilerin işidir. Yollar devam ediyor. Kemalpaşa-Torbal, İzmir-İstanbul yolları devam ediyor.   İstanbul-İzmir yolu 20 milyar TL’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inciği cinciği hepsinin bütçesi 4 milyar TL’dir. Biz bunun beş katını bir projeye harcıyoruz. Ey İzmir duy bu sesi. Biz kilometrelerce yol yapıp bir arpa boyu konuşacağız. Biz hikaye anlatmıyoruz. Kaç tane dava açtığımızı anlatmıyoruz. Biz hizmet yapıyoruz onlar açtıkları davaları gündeme getiriyorlar” diye konuştu.


 
İZMİR’İN HAVASI DEĞİŞİYOR
İl Başkanı Bülent Delican da kongrede yaptığı konuşmada AK Parti’de siyaset yapmanın önemine vurgu yaptı. Delican, “Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar var. Ellerinden geleni yapanlar var. Bizim de inanmış bir liderimiz, ona bağlı başbakanımız, milletvekillerimiz, il başkanları ve teşkilat mensuplarımız var. Binali Yıldırım İzmir’de havalimanından girdiğinde İzmir’in havası değişiyor. İzmir’in orkestra şefine ihtiyacı vardı. Bazı süreçler insanlara anlatmamıza izin vermedi. 35 proje çalışmaları sürüyor. Bir il başkanı olarak ondan razıyım. Allah da ondan razı olsun. İzmir’e ağabey, baba oldu. Sırtımızı sağlam yere dayadık. Ne zaman telefon açsam İzmir’in sorunları için çabalıyor” dedi
 
KAZANDINIZ DA HAYIR MI DEDİK?
Konuşmasında daha önce gündeme getirdiği başkanlık sisteminin olmasını istediklerini belirten Delican, kendisini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’a tepki gösterdi. Delican, “Geçen gün Kınık’ta yaptığım konuşmada ‘liderimizi başkanlık sistemine taşıyacağım’ demiştim. Mehmet Ali Susam alınmış. Değerli milletvekili siz kazandınız da biz size ‘hayır’ mı dedik. Onlar da yatırım yapsınlar. Hükümetimiz zamanında 24 milyar TL yatırım yapıldı. Güneş balçıkla sıvanmaz. 2019 seçimlerinde AK Parti’nin bayrağını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dikeceğiz. Biz insanlara ulaşmak zorundayız. Halkımıza hiç çekinmeden gideceğiz. Bizi tersleseler de yine gitmekle mükellefiz” diye konuştu.


 
DÖRT Y FORMÜLÜ
AK Parti MKYK Üyesi İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “AK Parti siyasi hayata gireli 13 yıl oldu. Parti teşkilatlarını tabandan tavana kadar ilgilendiren ilkemiz var. Bunu dört Y olarak değerlendirebiliriz. Yıkılma, yorulma, yılma ve yürü diyoruz. Partimiz birçok süreçten, operasyondan, olaylardan geçti. Bunlara rağmen yıkılmadık. Parti 5 olağan kongre, il danışma toplantıları, ilçe sandık çalışmalarını yaptı. Bu hizmet etme yarışında da hiç yorulmadık. Hizmetler altın harflerle tarihe yazılacaktır.  Önümüzde çok önemli bir seçim süreci var.  Hepimize düşen önemli görevler var. Nasıl arı gibi çalıştıysak yine çalışacağız. İzmir’de aldığımız milletvekili sayısından daha çok milletvekili meclise göndereceğiz” diye konuştu.


 
BİZİ YİNE YAKSINLAR, TAŞLASINLAR!
Kongreye tek aday olarak giden mevcut İlçe Başkanı Özgür Kaner, Gezi Parkı sürecinde yaşanan olayları gündeme getirdi. Kaner, “Bizi yaktılar, taşladılar. Bir daha yaksınlar, bir daha taşlasınlar. Yeni Türkiye yolunda hep beraber yürüyeceğiz.  Biz hepimiz kardeşiz. Çiğli’de çok önemli bir yol aldık, çok çalıştık. Kendimizi iyi anlattık. Seçimde istediğimizi alamadık. Seçmenimiz bize çöp toplama görevini vermedi ama hizmet yapma görevini verdi. Bizim halen daha çöp ve yol derdimiz devam ediyor. Yeni açılan hastaneye gidecek olan yolu belediye ne yazık ki yapamadı. Çok çalışacağız” dedi
 
Kongreye İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, İlknur Denizli, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, İl Başkanı Bülent Delican, belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİVATANDAŞ 30 Kasım 2014 Pazar 13:59

Buradaki yorumları okudumda sanki BİNALİ YILDIRIMI belediye başkanı seçmişlerde vaatlerini yerine getirmesini istiyorlarmış gibi yorumlar yazmış %58 lerde oy alan KOCAOĞLUNDAN isteklerinizi ve verdiği vaatlerini yerine getirmesini isterseniz daha makul olur Çok vahim durum

Yorumu oyla      11      8  
Murat Akarsu 30 Kasım 2014 Pazar 10:47

Bunlar Gene Rüya Görmeye Başladı 2015 Seçimleri Geliyor Ya Başladılar Atıp Tutmaya :)

Yorumu oyla      14      5  
bülent ışık 29 Kasım 2014 Cumartesi 17:53

İzban'ı gene sahiplenmiş. TCDD'nin yaptığı sadece küflü raylar onun parasını da belediye versin bunları ortaklıktan çıkarsın.

Yorumu oyla      23      10  
29 Kasım 2014 Cumartesi 17:27

Binalı bey, İzmir'in 35 projesinin somut sonuçlarını görmek istiyoruz.Lafta kalmasın lütfen.İzmir'linin boş lafa karnı tok.Komya,Bursa,Kayseri,Trabzona 40*50 bin kişilik stadyum.İzmir'e 15 bin kişilik.Ayrıca Karşıyaka sahiline stad olur mu.

Yorumu oyla      23      8  
kvncozsy 29 Kasım 2014 Cumartesi 16:19

Tamam CHP başarısız bunu kabul etmek lazım ama Sen ne yaptın bu şehir için binali bey? onu söyle bize! şu ana kadar taşın altına elini koydugunu görmedik! stadyum sorunu,liman sorunu,konak tünelleri,sabuncubeli tüneli,metro sorunları! bırak yapılacakları daha mevcut sorunlara bile elini sürmedin.

Yorumu oyla      21      11  
29 Kasım 2014 Cumartesi 15:55

İzmir'de büyük Atatürk, başka yerde Gazi Mustafa Kemal :)))

Yorumu oyla      24      9  
29 Kasım 2014 Cumartesi 15:51

Ankara belediyesi hemen hemen herkese asfalt parası gönderiyor. 8 bin lira asfalt parası bile istemiş. Durmak yok yola devam :)) sabah gazetesi neredesin?

Yorumu oyla      21      9  
29 Kasım 2014 Cumartesi 15:41

İBB Çiğli'ye sadece arıtma yapmadı. Evka 5 köprülü kavşak, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Çiğli İzban İstasyonu gibi önemli projelerde yapıldı. Ayrıca arıtma yapılmasın mı? Atıklar körfeze mi aksın?

Yorumu oyla      20      11  
konak 29 Kasım 2014 Cumartesi 15:28

Izkaray,guzelbahce barinak,otogar Metro noldu? Enkazlarin duruyo laf cok oy Istiyosan. Vizyon projesi. Gorelim kopru tunelle olmaz bu is anlayin artik ya

Yorumu oyla      20      10  
29 Kasım 2014 Cumartesi 14:13

35 proje yapıyoruz, 24 milyarlık yatırım yapıldı :))) 35 proje nerede? 24 milyarlık ne yapılmış? Hayal dünyasında olmaya gerek yok.

Yorumu oyla      24      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay: Önceliğimiz Anadolu Birliği
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Ben Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ...
Papa Francis Sultanahmet'te dua etti
Papa Francis ziyaretinin ikinci gününde İstanbul'da. Papa bugün Fener ...
Kılıçdaroğlu’nun İzmir ajandası: Önce örgüt sonra patronlar
CHP Lideri yeni haftanın ilk gününü kentte geçirecek. Önce partisinin ...
 
Işık ‘Amerika bahisini' artırdı: Dünyanın küre olduğunu…
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ''Dünyanın küre olduğunu ...
Demirtaş: Bu ziyaret kışkırtmadır!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "MHP'nin Dersim ziyareti, Başbakan'ın ...
AK Parti’de ‘Yıldırım’ zirve: Ne mesaj verdi?
İlçe kongreleri için kente gelen Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve İzmir ...
 
Ulema’ya Genel Merkez’de özel görev
İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’ya, AK Parti Genel Merkezi tarafından yeni bir görev verildi.
CHP’li Güler: Görev kutsal, sorumluluk büyük!
CKD Karşıyaka’ya konuk olan CHP İzmir Milletvekili, “Görev kutsal, yük ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Papa’ya Sisi sitemi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva