HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Nisan 2013 Salı - 18:17

Yıldırım ‘bayramlık’ ağzını açtı: Taşeronu bitirmemiş miydi?

23 Nisan programı için kente gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım çok önemli açıklamalarda bulundu. ‘İZELMAN’ krizi hakkında Başkan Kocaoğlu’nu eleştiren Yıldırım, “Taşeronu bitirdik dememişler miydi?” diye sordu. Yıldırım metroyu tıkayan keşif artışı onayının ‘Çankaya’ya çıktığını duyurdu.

Yıldırım ‘bayramlık’ ağzını açtı: Taşeronu bitirmemiş miydi?

EGEDESONSÖZ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TRT’nin Kültürpark Fuar Alanı’nda kurduğu Çocuk Ülkesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı kent gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’ın personel alım ihalesini kaybetmesi sonrası oluşan krizle ilgili olarak Başkan Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. Kocaoğlu’nun yasal düzenleme talebini değerlendiren Yıldırım, “Yanlış hatırlamıyorsam, Belediye Başkanı ‘İzmir'de taşeronu bitirdim’ demişti. Demek ki bitmemiş! İzmirlilere doğruyu söylememiş. Şimdi nasıl bu hale soktuysa kendisi halletsin! Arkadaşlar, adrese teslim yasa çıkartılmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taşeron giremez, taşeronu bitirdik' dedi mi, demedi mi? O halde şimdi bu ne? Demek ki burada bir samimiyetsizlik var. Olay budur. Yapılması gerekeni ben bilemem. Onu muhatabına sorun. İhale yasası on senedir uygulanıyor. İtfaiyecilere de aynısını yaptı. İşini doğru yapsın” dedi.

Bakan Yıldırım İzmir metro Üçyol-Üçkuyular hattındaki çalışmaları yeniden durma noktasına getiren keşif artışı onayı hakkında net konuştu. Yıldırım, Büyükşehir’in beklediği onayın imza için Cumhurbaşkanı’na gönderildiğini duyurdu. 



TÜNEL’DE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ!
Konak Tüneli'ndeki kazıların Konak tarafından da başlaması ile ilgili olarak da kısa bir açıklama yapan Yıldırım, “Bir an önce bitsin diye hem Yeşildere'den hem Konak'tan çalışmaya başladık. İzmir için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Dedikodularla meşgul değiliz. O onu dedi, bu bunu dedi, bunların İzmir'e bir faydası yok. Biz işimizi yaparız” dedi.

BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR!
Yıldırım, askı süresi yarın dolacak olan EXPO Planları'na, Şehir Plancıları Odası'nın açacağı dava ile ilgili de konuştu. Yıldırım "İş mi yapacağız, yoksa bunlarla mı uğraşacağız? Kusura bakmasınlar, biz İzmirlilerle omuz omuza ‘İzmir'e her gün daha nasıl bir şey, yeni bir şey yapabiliriz, İzmir'in sorunlarını nasıl azaltırız’ diye çalışıyoruz. Bazıları da bunu görmezden gelip, işleri engellemek için elinden geleni yapıyor. İzmirli bunu çok iyi takip ediyor. Kimse İzmirlilerin bu konuya kayıtsız kaldığını zannetmesin. Günü gelince bütün bunların hesabını, bu engellemelerin İzmir halkı sorar” diye konuştu.
 
Yıldırım’a hafta sonu İzmir'e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un ‘İzmir kasaba gibi’ sözleri de soruldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Ben arkadaşlarımın konuştuklarının tamamını görmeden, içeriden bir kelime çıkartılarak yapılan değerlendirmelere itibar etmem. Hiçbir arkadaşımız, İzmir'in faydasına olmayacak değerlendirme yapmaz. İzmir'de şehirleşme ile ilgili sorunların olduğunu herkes biliyor. İzmir büyük bir köye döndü diye her İzmirli söylüyor zaten. Onlar söylediğine göre, bir gerçeği ifade etmekten neden rahatsız olalım" ifadelerini kullandı.
 
ÇİĞLİ’YE HAVAALANI AÇILACAK MI?
İzmir'in kuzey aksında kalan 9 ilçenin belediye başkanının 'Çiğli Havaalanı sivil kullanıma açılsın, bunun için imza toplayacağız' şeklindeki çıkışını da yanıtlayan Yıldırım, “Şu anda gündemimizde yok. Havaalanının kapasitesini iki kat artırıyoruz. Kısa ve orta vadede Çiğli ile ilgili bir programımız yok. EXPO alınırsa, EXPO'ya yönelik olarak 2017'den sonra orada da bir tedbir düşüneceğiz” dedi.
 
‘İZMİR’ ANKETİ VE MHP MİTİNGİ ÜZERİNE…
Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın milletvekilleri toplantısında açıkladığı anket sonuçları ve kendisinin İzmir adaylığı ile ilgili anket ve oranları hakkında kısa bir açıklama yaptı. Bakan, “2011 seçimlerinde alınan oylar da böyle... İster inanın ister inanmayın! İzmirli'nin verdiğine neden razı olmuyorsunuz? Benim adaylığım ile ilgili soruyu da görmedim, oranları da görmedim” şeklinde konuştu. MHP'nin Bayrak Mitingi için de “Bizim kimsenin sayısına, işine gücüne karışmayız., herkes kendi alanında etkinlik yapıyor” yorumunu yaptı.

23 NİSAN MESAJI
Yıldırım’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı ise şöyle şekillendi: 23 Nisan 1920'de TBMM kuruldu, ulusal egemenliğimiz ilan edildi. Cumhuriyetin ilanından önce olan bir şeydir. Burada Büyük Atatürk bir şey daha yaptı, ‘Çocuklarımızı da unutmayalım’ dedi, ‘Bu, Ulusal Egemenlik Bayramı olsun ama aynı zamanda da çocuklarımız için bayram olsun’ dedi. Bunun çok önemli bir anlamı var. Anlamı şu: Gelecek çocuklarımızın... Türkiye'yi yavrularımıza bırakacağız. Onların, dünyada ilk ve tek böyle bir günü bayram olarak kutlanması için meclisimizin aldığı karara, Büyük Atatürk'e bütün gençler ve çocuklar minnettardır. Onları rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu ülkeyi bağımsız, hür olarak bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 23 Nisan İzmir'de bu sene farklı kutlanıyor. TRT 35 yıldır, 23 Nisan'ı uluslararası düzeyde kutluyor. 35'ncisini 35 İzmir'de kutluyor. Bu da bizim için çok anlamlı... Bir haftadır İzmirliler 750 civarında, 40 küsur ülkeden gelen çocukları bağrına bastılar, evlerine aldılar, misafir ettiler. İzmir'in kardeşliğini bütün dünyaya gösterdiler. İzmirlilere çok teşekkür ederim. Bu yapılan çalışma ile İzmir dünyaya, Türk'ün misafirperverliğini en iyi şekilde, kendi evlerinde kendi çocukları ile kardeş yaptı. İzmir'i ve ülkemizi tanıttı. İzmir çok güzel iş başardı. Hem TRT'ye hem İzmirlilere şükranlarımı sunuyorum. Valilik ve emniyetimiz de fedakarca çalışıyorlar…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 42 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEVE 25 Nisan 2013 Perşembe 00:18

BİNALİ BİNALİ BİNALİ NE BİNALİSİ 650 KİŞİ İŞSİZ KALMIŞ NE DİYE ONA SORUYORLARSA SORU GELİYOR CEVABA BAK HANİ İZMİRDE TAŞERON BİTMİŞTİ, HALLETSİNDE GÖRELİM, ADRESE TESLİM YASA OLMAZ, NİYE OLMAZ BU ÜLKENİN İNSANINA GÜNAH DEĞİLMİDİR. MİT MÜSTEŞARI İÇİN YASA ÇIKIYOR YA KİŞİYE ÖZEL. KDV LERLE OYNANILDI BU ÜLKEDE GÜNÜ BİRLİK. İşci baba dediği AZİZ LE papaz olmuş, Salak bellediler galiba AZRAİL İMİZİ BİZE MELEK DİYE KAKALAMAYA ÇALIŞIYORLAR. BİNALİ GELİR BU FİLİM KOPAR HAYIRLI İŞLER.....

Yorumu oyla      11      8  
İSMAİL 24 Nisan 2013 Çarşamba 22:11

BURDA SON SÖZMÜ SÖYLÜYORUM MHP Lİ KARDEŞLERİM EĞER GERÇEKTEN TÜRKİYE SEVDALISIYSANIZ İZMİRE SEVDALIYSANIZ BAYRAİĞIMIZA SEVDALIYSANIZ BU KANDİL SEVDALILARINA DESTEK VERMEYİN BENDE ÖMRÜMCE HİÇ DETEK VERMEDİĞİM SİYASI HAREKETİNİZE SONUNAKADAR DESTEKÇİ OLACAĞIM ÇOK YÜKSEK OY POTANSİYELİM VAR VE İKİ DUDAĞIM ARASINDA YETERKİ ŞU PARTİ DİYEYİM .. MERAK EDERNLERE ... ERBAKAN HOCANIN TALEBESİYİM....

Yorumu oyla      14      8  
İSMAİLL 2 24 Nisan 2013 Çarşamba 17:52

BİNALİ BEY GELECEK VE İZMİRİ HAKETTİĞİ YERE GETİRECEK İZMİR GÖZTEPEDEN İBARET DEĞİL GÖZATEPELİ AMCA .. BU HALK İZMİRLİ BURHAN ÖZFATURA GİBİ BİR İNSANA 2 DÖNEM BAŞKANLIK VERDİ BİNALİ BEYALACAK HİÇ BİR ZAMAN İDDİALI OLAMDILAR ALMA DERDİ OLAMDI İZMİRİ ALMANIN AMA ALINACAK İZMİR ALINACAK

Yorumu oyla      19      8  
İSMAİL 24 Nisan 2013 Çarşamba 17:48

GÖZTEPELİ AĞIR ABİLER İZMİR GÖZTEPEDİR GÖZTEPEDE CHP NİN YANINDA .. DİYORSUNUZ BUYRUN SİZDE GİDİN DSETEK VERDİĞİNİZ SEVGİLİ KOCAOĞLUYLA KANDİLE GÖZ KIRPAN KOCAOĞLUYLA DİYARBAKIRA GİDİN PLİTİKA S,YASET AMA BİRAZDA TUTAR OLSUN TUTARLILIK OLSUN DAHA DÜN BİR MENOPOZ TEYZE BAĞIRDI HAYUR EFENDİM KÜRTLERLE BENİ BİR TUATAMZASINZI EŞİT TUTAMAZSINIZ DEDİ DİĞERİ SÖZDE PKKLILAR KAÇIRDI GİİTİ TUNCELİDE EŞKİYALARLA PİKNİK YAPTI PAZAR GÜNKİ BAYRAK EYLEMİNDE MHP DESTEKLENDİ SİZDE SAHADAYDINZI EEEE B

Yorumu oyla      19      6  
GÖZTEPELİ İŞADAMLARI 24 Nisan 2013 Çarşamba 16:52

bizler sosyal sorumluluğumuz gereği laf cambazlığı yapmayız ismail evladımız akapenin avukatlığını yapsın.akapeli değilim dedikten sonra bundan sonra binali sonuna kadar derse düşünmek lazım ama nerede düşünenler????.son söz İZMİR GÖZTEPEDİR GÖZTEPEDE CHP NİN YANINDADIR.

Yorumu oyla      13      10  
AZİZ KOCAOGLU KOCA BİR TAŞARON YALANCISI... 24 Nisan 2013 Çarşamba 16:00

Adama Derler, YA OLDUGUN GİBİ GÖZÜK, YADA GÖZÜKTÜGÜN GİBİ OL...İşte şimdi DİYARBAKIRA Gidiyor.Aşagıdaki NİŞANGAHSIZ ATAN YORUMCULAR. ATINCA MANGALDA KÜL BIRAKMIYAN YORUMCULAR.Aziz KOCAOGLU NASIL SİZİ TERS KÖŞEYE YATIRDI...Hikaye malum...(Deveye sormuşlar) aynısoruyu KOCAOGLUNADA sormuşlar...Cevabıda bilirki şi olarak aşagıdaki yorumcular versin.ne ögürüyorsun uz...Konuşsanızya...

Yorumu oyla      14      9  
SEZZGİN 24 Nisan 2013 Çarşamba 14:54

İSMAİL EVLADIM NERDE BİN ALİDE İZMİRDEN ADAY OLACAK YAPI, HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Yorumu oyla      15      10  
İSMAİL 24 Nisan 2013 Çarşamba 13:32

GÖZTEPELİ İŞADAMI ABİLERİM BEN İNANIN AKPLİ DEĞİLİM BANA AKPENİN AVUKATLIĞNI YAPTIRMAYIN AMA KABÜL EDİN İKTİDAR TÜRKİYEYE CHP İZMİRE ÇÖREKLENMİŞ HOYRATÇA YİYORLAR .. YAZILARIMIN DEVAMI GELİYOR..

Yorumu oyla      16      7  
DEVLETÇİ 24 Nisan 2013 Çarşamba 13:26

SAYIN BAKAN DÖNEMİZDE YAŞANAN HIZLI(?) TREN VAKASI GİBİ DEVRİLİR BİR GÜN HAREMİLERİN SALTANATI ? ÜLKEDE GREV ZAMANI !

Yorumu oyla      14      12  
GÖZTEPELİ İŞADAMLARI 24 Nisan 2013 Çarşamba 12:59

İSMAİL EVLADIMIZA CEVABEN ŞUNLARI DİLE GETİRİYORUZ.SÜTTE SINIFTA KALDIN.TABLET BİLGİSAYARDA SINIFTA KALDIN.AMERİKA VE İSRAİL POLİTİKALRINDA VE FIRÇA YEMEKTE SINIFTA KALDIN.ANKARA METROSUNDA SINIFTA KALDIN.AKAPE BELEDİYELERİNDEKİ YOLSUZLUKLARI SORUŞTURMADA SINIFTA KALDIN.EMEKLİNİN HALİNDEN SINIFTA KALDIN.DENİZ FENERİNDEN SINIFTA KALDIN.BU KADAR DERSTEN SINIFTA KALIRSAN DÖNEM SONUNDA OKULDAN ATILIRSIN EVLADIM.

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya çocukları Aliağa'da
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Özgür Dünya Çocukları ...
Gaziemir’de koltuk miniklere emanet
Başkan Şenol’un makamını devralan çocuklar kentin yönetimiyle ilgili ...
Selçuk’ta coşkulu 23 Nisan
Selçuk’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ...
 
Ata’nın bayramına dünyadan ögvü
16.’sı düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel açılış resepsiyonunda ...
Narlıdere’de tüm koltuklar çocukların!
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
İzmir’in köyleri geleceğini Teos’ta çizecek!
Seferihisar’daki dokuz köyün başlattığı “Geleceğin Köyleri Hareketi” İzmir ...
 
‘Çevre’ kavgası: Kocaoğlu’ndan müdürlüğe bir kontra daha!
Başkan Kocaoğlu yazılı bir açıklama yaparak Çevre İl Müdürü Erpolat’ın ...
Çiğli'de 23 Nisan coşkusu sokaklara taştı
Çiğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yoğun katılımın olduğu ...
Balçova’da 23 Nisan’a alternatif kutlama
İçişleri Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliğiyle kutlanış şekli de değişen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva