HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2013 Pazar - 15:03

Valiler kararnamesinde İzmir’e büyük şok!

Köşk’te imzada bekleyen ‘Valiler Kararnamesi’nde İzmir’de şok etkisi yaratacak bir atama yapıldı.

Valiler kararnamesinde İzmir’e büyük şok!

EGEDESONSÖZ - Yeni Valiler Kararnamesi’nde İzmir için şok bir atama gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı için Köşk’te bulunan Valiler Kararnamesi’nde ilk kez doğu illeriyle batı illeri arasında bir becayiş yapıldı. Kararnameye göre Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak İzmir Valiliği’ne atanırken, İzmir Valisi Cahit Kıraç Diyarbakır’a atandı. Kararnamenin haftaiçinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından sonra Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Hükümetin 'Barış sürecini', doğu ve batı illerindeki valilerin yerlerini değiştirerek sürdüreceği öne sürülürken, bu kapsamda ülkenin batısındaki illerde görev yapanları dogğudaki illere doğuda görev yapınların da batıdaki illere atanmaya devam edeceği konuşuluyor.

EXPO ŞEÇİMİ ÖNCESİ BÜYÜK ŞOK
İzmir’deki görevinde 7. yılına giren Vali Cahit Kıraç, Kasım ayında yapılacak tarihi oylama öncesi EXPO’nun patronu durumundaydı. Kıraç EXPO’nun hem yürütme kurulu hem de yönlendirme kurulu başkanlığını sürdürüyordu. Vali Kıraç Haziran ayında, kasım ayı öncesi yapılacak sunuma gitmeye hazırlanıyordu.

RIFAT SAİT TWİTTER'DAN BAŞARILAR DİLEDİ
İzmir Valisi Kıraç, kararname imzalanmadığı için bu konuda açıklama yapmazken Başbakan ile birlikte Kızılcahamam kampında bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, atamayı, Facebook ve Twitter hesaplarından "İzmir Valimiz Diyarbakır’a, Diyarbakır Valimiz İzmir’e geliyor. Valilerimize yeni görevlerinde başarılar diliyorum" diye paylaştı.




DİYABAKIR VALİSİ MUTAFA TOPRAK KİMDİR?
Mustafa Toprak 1964 yılında Erzincan’da doğdu. İlk-Orta ve Lise tahsilini Erzincan’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu Kaymakam Adaylığı yarışma sınavını kazandı. 1987 yılında İçel İli kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1988-1989 yılları arasında 1 yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından ingilizce dil öğrenimi ve mesleki çalışmalarda bulunmak üzere İngiltere’ye gönderildi. İngiltere’nin Margate şehrinde “Fitzroy College of English”de dil eğitimi aldı ve İngiliz yönetim sistemi ve kurumlarında inceleme ziyaretlerinde bulundu. İngiltere dönüşünde 6 ay süreyle Kütahya İli Emet İlçesi Kaymakam vekilliği görevini yürüttü.Kaymakamlık Kursunu üstün başarılı olarak tamamladı.
 
1990-1992 yılları arasında Kayseri İli İncesu Kaymakamlığı, 1992-1994 yılları arası Ağrı İli Taşlıçay Kaymakamlığı, 1994-1997 yılları arasında da Bitlis İli Ahlat Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1997-2001 yılları arasında Rize Vali Yardımcılığı yaptı. Görev süresi içerisinde çeşitli kurs ve seminerlere katıldı.
 
2001 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’na Mülkiye Müfettişi olarak atandı ve 6 ay sonra Mülkiye Başmüfettişi oldu.
 
2003 yılında Turizm Bakanı Sayın Güldal AKŞİT’in danışmanı olarak Turizm Bakanlığında görev yaptı. Daha sonra 2 yıla yakın bir süreyle Sosyal Hizmetler, Aile, Kadın ve Özürlülerden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Güldal Akşit’in, Devlet Bakanı Başdanışmanı olarak görev yapan TOPRAK, buradaki görev süresi içerisinde Sayın Bakanın talimatları çerçevesinde; Özürlüler Kanunu, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile Sosyal Hizmet ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün Yeniden Yapılandırılması konularında Bakanlıkta yürütülen kanun tasarıları hazırlık çalışmalarını yönetti.
 
İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği yanında, 2005 yılı Şubat ayı ile 2007 yılı Mart ayları arasında iki yılı aşkın süreyle İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaptı ve görev süresi içerisinde İçişleri Bakanlığı ile bir çok ülke İçişleri Bakanlıkları arasında imzalanan ve yürütülen güvenlik ve işbirliği anlaşma çalışmalarında bulundu.
İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri olarak görev yapmakta iken 05/03/2007 Tarih ve 2007/11773 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Çorum Valiliğine atandı ve bu görevi 23/03/2007 tarihinden bu yana yürütmekte iken 11.05.2010 tarih ve 2010/407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliğine atandı. Diyarbakır Valiliği görevini 01.06.2010 tarihinden itibaren yürütmekte olan Vali Mustafa toprak, ingilizce bilmekte olup, Hazine Avukatı Selime Toprak ile evli ve iki kızı bulunmaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 6 Mayıs 2013 Pazartesi 15:04

Harun Demirkol DİYARBAKIR ve DİYARBAKIRLI HİKMET, alın M.Cahit Kıraç sizin olsun. Öyle hemşerilik ayaklarınla iş yürümüyor, önemli olan hemşeri vali olmak değil Devletin iş bilen valisi olmaktır. Biz İzmir halkı olarak kendisinin bir faydasını görmedik umarım sizler görürsünüz. Devlette hiç bir makam kişilere tapulu olmadığından biri gidecek diğeri gelecektir. Ama bu ülke ne çekti ise hemşericilikten çekmiştir buda göz önüne alınmalıdır.

Yorumu oyla      14      6  
HAYIRLI OLSUN ANCAK 6 Mayıs 2013 Pazartesi 12:22

Yorumlara şöyle bir gözattım. 32 yorumu dan 3'ü hariç herkes İzmir valisinin gitdeceğinin şokunu yaşıyor. Bence Vali beyin Çözüm Sürecinin Koordinatör Valisi olarak atanması gayet yerinde bir karar. Ancak bizim birde EXPO 2020 adaylığımız var. Hem teknik hemde diplomatik açıdan zor bir süreç... Yeni Vali bunu nasıl algılayacak 163 ülke ve binlerce karmaşık ilişki koordine edilecek. Yeni vali bunu algılaması gerçekten çok zor. Devletimiz bunu nasıl algılamadı,öngörmedi..şaşkınıyız ve şoooktayız.

Yorumu oyla      11      7  
Sinan Öztan 6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:39

Vali Kıraç uzun süredir İzmir'de görev yapıyordu.Makamlar kişilere tapulu değildir.Günümüz Valileri,devletin Valisi olmak yerine İktidarın valisi oldular.Gelende gidende aynı doğrultuda.EXPO'ya gelince yeni vali bu konuyada kısa sürede vakıf olur.Her iki Valiyede hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      14      6  
ZÜTTTÜ 6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:30

YA ARKADAŞLAR YOK AZİZ BEY ÜZÜLECEK YOK KIRAÇA YAZIK OLDU FALAN SANKİ ATAMA ANLAŞAMA GÖRÜŞME PLATFORMUNDA SİZLERDE VARDINZI AZİZ BEY EN ÇOK MUTLU OLACAK KİŞİLERİN BAŞINDA CAHİT BEYDE ÇOK MUTLU İZMİR İÇİNDE BÜÜYÜKLERİMİZ UYGUN GÖRMÜŞŞ EEE BZİE NE OLUYIR

Yorumu oyla      14      5  
MUSTAFA KEMAL ALBAYRAK 6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:23

HERKES KENDİ ÇAP EKSENİNDE YORUM YAPIYOR DİYARBAKIR İZMİRDEN ÇOOK BÜYÜK İDARE VE YÖNETİM YÖNÜNDEN ZOR SAYILABİLECEK VİLAYET İZMİR VALİSİ İÇİN DİYARBAKIR TAM POTANSİYELİNE GÖRE ZATEN EYALET METKEZİ OLMAK ÜZERE EEE İZMİREDE AYDIN GENÇ TAZEKAN GEREKLİYDİ BENCE SÜPER BİR TERCİH HAYIRLSI

Yorumu oyla      13      6  
Harun Demirkol DİYARBAKIR 6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:05

İzmir Valisini Diyarbakırlılar olarak istiyoruz. Bizi anlar, duygularımıza,yaşam biçimimize,geleneklerimize,kültürümüze yabancı değildir. Bence bu sürecin en güzel kararıdır. Diyarbakır muhteşem bir şehir. Enerjik ve geleceği çok açık olan,yatırımlara susamış, Türkiye'nin 5. büyük ekonomisi olmaya adaydır. Vali Kıraç bu sürecin mimarı olma özelliğine sahip. Biz keşke gelsin diyoruz. Geleceğin eyalet valisi olmaya aday hemşehrimizdir. Diyarbakır sokaklarında gezerken TERCÜMANA GEREK yoktur

Yorumu oyla      12      11  
DİYARBAKIRLI HİKMET 6 Mayıs 2013 Pazartesi 10:52

Ya arkadaşlar gerçekten ayıp oluyor. M.Cahit Kıraç hemşerimizdir. Elazığlıdır ve Diyarbakır'da da seviliyor. Biz gelmesini yıllar önce istmeiştik. Adana valisiyken.. A.Kadir Aksu o zaman(bekleyin) demişti. Bence çözüm sürecini koordine edecek önemli bir şahsiyettir. Valimizi yoluna taş koymayın. Onu sabırsizlıkla bekliyoruz. Saygılarımla Diyarbakır Haklar ve Özgürlükler Platforumundan Hikmet Çizreli

Yorumu oyla      12      9  
Hamiyet Ak 6 Mayıs 2013 Pazartesi 10:46

İzmir'de Vali Kıraç denince akla sivil toplum örgütleri gelir. Bugün kentte bir anket yapılsın Vali Kıraç'a güvenenler,onu tanıyanların oranı bütün siyasileri beşe katlar. Bence İzmir hem bir halk adamını hemde dürüst,karekterli ve operasiyon gücü yüksek bir valiyi kayıpediyor. İnşallah sayın Cımhurbaşkanımız EXPO 2020 projesinden dolayı bu atamaya imza atmaz.

Yorumu oyla      13      10  
izmirim 6 Mayıs 2013 Pazartesi 09:56

bu vekıllerın ısı ama ben bılıyorumkı cumhurbaskanımız abdullah gul bu duruma dur dıyıcek tek kısı umarım bu kararnameyı ımzalamaz cunkı bu surec ıyı olmaz ızmır ıcın sunu bılın sayın valımız hıc kımsenın adamaı degıl kendısı kısılık sahıbı durust bır validir

Yorumu oyla      13      7  
hasan tufan 6 Mayıs 2013 Pazartesi 08:50

YENİ VALİMİZ TAM AKP Lİ.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asker eğlencesi dönüşünde feci kaza: 2 ölü
Ödemiş'te asker eğlencesi dönüşü meydana gelen trafik kazasında biri asker ...
Basmane Çukuru’nda TMSF krizi!
Basmane'de yapılması öngörülen, ancak 14 yıldır temel çukuru aşamasında ...
Hollandalı turistten mavi kapak desteği!
Hollanda'dan Türkiye'ye tatile gelen turistlerden 83 yaşındaki Jan Mekking, ...
 
İzmir’de silahlı kavga: 3 yaralı!
Alsanca’ta bir restoranda iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.
163 kişini ifadesi tamam: ÖSYM'de neler olmuş neler!
KPSS skandalıyla ilgili 163 ÖSYM çalışanının ifadesi alındı. 3 bin sayfa ...
Bedriye'nin kalbi artık Özkan'da atacak
Gaziantep'te beyin ölümü gerçekleşen 14 yaşındaki Bedriye Aydın'ın kalbi, ...
 
Çekilme başladı ancak kontrolsüz gruplar var!
Sınır dışına çekilme başlarken, terör örgütünde kontrolsüz grupların olduğu belirlendi.
Karşıyaka'da yürekler ağza geldi!
Konak’ta hareket eden yolcu vapuru teknik arızadan dolayı geri manevra ...
İzmir’de korkunç son: Çocukları evdeyken...
İzmir’de Buca İlçesi’nde, resmi nikahsız birlikte yaşadığı A.Ç. ile tartıştıktan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva