HABERLER>GÜNCEL
5 Mart 2015 Perşembe - 11:12

Tursun ailesine ‘Gezi ruhu’ sahip çıktı!

İzmir’de 7 yıl önce 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle oğlu Baran Tursun'u öldüren polis Oral Emre Atar'a hakaret ettiği gerekçesiyle mahkum olan Berrin Tursun, polisin bin 734 TL'lik avukatlık ücretini ödemeyince icra takibi başladı. 5 milyon liralık mal varlıklarına el konup, satış kararı çıkmasına rağmen, Tursun ailesi, oğullarını öldüren kişiye para ödemeyeceklerini söyleyip, karara da itirazda bulunmadı. Bunun üzerine Gezi olaylarından sonra kurulan Karşıyaka Halk Forumu, kendi aralarında topladıkları parayla, haciz işlemini kaldırdı. Çok duygulandığını söyleyen baba Mehmet Tursun, "İzmirlilerle gurur duyuyorum. Gezi ruhu bizim aileye sahip çıktı" dedi.

Tursun ailesine ‘Gezi ruhu’ sahip çıktı!

Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde, 7 yıl önce meydana gelen olayda, polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun'un da içerisinde bulunduğu araca, arkadan ateş açıldı. Olayın ardından yapılan araştırmada, Baran Tursun'un ölümüne neden olan tabancayı polis memuru Oral Emre Atar'ın kullandığı ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan polis memuru Oral Emre Atar'a, duruşma çıkışında hareket ettiği gerekçesiyle Baran Tursun'un annesi Berrin Tursun hakkında, dava açıldı. 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi de anneyi, 5 ay 20 gün hapis cesasına çarptırdı. Ayrıca şikayetçi olan katil zanlısı polis memuru Oral Emre Atar'ın, bin 734 TL'lik avukatlık ücretini de ödemesine karar verdi.
 
HACİZ GELDİ
Ancak Tursun ailesi, Berrin Tursun hakkındaki mahkumiyet kararını Yartgıtay'a taşıdı. Avukatlık vekalet ücretini ise ödemedi. Bunun üzerine Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan sanık polis memuru Oral Emre Atar da, avukatlık ücretinin ödenmesi için Tursun ailesine karşı, icra takibi başlattı.
 
İzmir 5'inci İcra Dairesi de, bin 734 TL'lik alacak için, Tursun ailesinin sahip olduğu, birisinde Baran Tursun Vakıf binasının da bulunduğu yaklaşık 5 milyon TL'ik mal varlığına el koydu. Bilirkişilerin yaptıkları değerlendirmeler sonrasında da bu gayrimenkuller için satış işlemi başlatıldı. İcra takibi başlatılan para miktarının çok üzerinde haciz işlemi yapmalarınını ortaya çıkmasının ardından İcra Dairesi, ailenin kendilerine 'itirazda' bulunmaları durumunda bu hatalarını düzeltebileceklerini açıkladı.

VATANDAŞLAR PARA TOPLAYIP HACİZİ KALDIRDI
Bu gelişmeler üzerine o zaman açıklama yapan baba Mehmet Tursun, bütün mal varlıklarına el konulmasına rağmen oğullarının katil zanlısına para ödemelerinin kendilerinin kanına dokunduğunu, bu nedenle de mallarını kaybetme tehlikesine karşın yine de itirazda bulunmayacaklarını anlattı.
 
Aileyle ilgili bu yönde haberlerin çıkmasının ardından Gezi olaylarının ardından kurulan Karşıyaka Halk Forumu üyeleri, parayı kendi aralarında topladı. Ardından da, bunu icra dairesine yatırıp haciz işlemini kaldırdı. Paranın ödendiğine dair makbuz da, Mehmet Tursun'a verildi. Bu gelişme karşısında çok duygulandığını söyleyen Mehmet Tursun, "İzmirlilerle gurur duyuyorum. Gezi ruhu bizim aileye sahip çıktı. Hepsine teşekkür ederim. Bizi ailece, ömür boyu yaşayacağımız bu ızdıraptan kurtardılar. Biz oğlumuzun katiline bu parayı ödemedik. Tüm malımız da gitse de bunu yapmazdık" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Konya’da askeri uçak düştü: 2 şehit
Konya'da F-4 tipi askeri eğitim uçağı düştü. TSK, 2 pilotun şehit olduğunu bildirdi.
Alkol kontrolünde üfleyemen artık yandı!
Anayasa Mahkemesi, trafikte polisin alkol ve uyuşturucu kontrolüne direnerek, ...
Korkunç rapor: 11 bin gözaltı, 776 taciz ve tecavüz…
İHD'nin 2014 yılında meydana gelen insan hakları ihlallerine ilişkin raporu ...
 
Tire Süt 8 Mart'ta gökten karanfil yağdıracak
Tire Süt Kooperatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için özel bir ...
Dördüncü operatör 4G ile yolda
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, mobil iletişimde 4G yetkilendirme ihalesini ...
İzmir’den kara haber: Lösemiyle mücadelenin simge ismi…
Türkiye'de kemik iliği bekleyen kanser hastalarının sesi olan İzmirli ...
 
Aliağa’da işbaşı: Ve Kuito'nun sökümüne başlandı
Angola'dan İzmir'in Aliağa İlçesi'ne getirilen ve radyoaktif madde taşıdığı ...
İzmirli Cemre'den kara haber: 17 yaşında şofben kurbanı
Balçova’da duş almak için banyoya giren Prof. Dr. Aydın Şanlı ile İl Sağlık ...
Yardım çığlığı atan sevgilisini öldürdü!
Antalya’da 20 yaşındaki Deniz Aktaş, birlikte yaşadığı 40 yaşındaki Lokman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva