HABERLER>GÜNCEL
18 Nisan 2014 Cuma - 09:41

Türkiye'nin ormanları için çok kötü haber!

Ormanlık alanları petrol boru hatları, enerji santralları, petrol ve doğalgaz aramaları gibi işletmelere açan yönetmelik Resmi Gazete yayımlandı.

Türkiye nin ormanları için çok kötü haber!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Orman Kanunu’nun 16, 17 ve 18. maddelerinin uygulanmasına ilişkin yönetmelikler ile, ormanlık alanlarda enerji üretim santralleri, petrol ve doğalgaz boru hattı, petrol ve doğalgaz arama tesislerinin kurulmasına izin verilmesinin önü açıldı.

Yönetmelik hükümlerine göre ormanlık alanlarda ayrıca, haberleşme tesisleri, işletilme ve yeraltı doğalgaz depolanmasına ilişkin tesisler ile eğitim ve spor tesislerine, yol, liman geri hizmet alanı, havaalanı, demiryolu, teleferik hattı, tünel gibi ulaşım tesislerine izin verilebilecek.

Ayrıca, özel yükseköğretim kurumları dışında, yükseköğretim kurumlarının eğitim ve araştırma amaçlı tesislerine ve izin verilen bu alan içinde izin sahibi yükseköğretim kurumuna veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yurt yapılması için izin verilebilecek.

Bunların yanında, ormanlık alanlar içinde, balık üretim tesislerine, odun kömürü gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocaklara, define aramasına, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılmasına da izin verilebilecek. Buna karşılık, arkeolojik kazı ve restorasyon yapılması için yalnızca Kültür ve Turizm Bakanlığı izin verebilecek.

Ormanlık alanlarda kurulmasına izin verilen tesislerin kontrol ve denetimleri de "serbest yeminli ormancılık büroları"na yaptırılacağı hüküm altına alınan yönetmelikte şöyle deniliyor:

"Ancak su isale hattı, baraj, gölet, doğalgaz boru hattı, petrol boru hattı, elektronik haberleşme sistemlerine ait baz istasyonu, enerji nakil hattı, yol, telefon iletim hattı izinlerinde saha kontrolleri yatırım tamamlanıncaya kadar her yıl, yatırımın tamamlanmasını takiben sonu sıfır ve beş ile biten yıllarda yapılır."

Ormanlık alanlarda kurulmasına izin verilen tesislerde patlayıcı madde depolanması halinde çevre güvenlik alanları için yer üstünde de emniyet sahasına izin verilebileceği de belirtilen yönetmelikte, "Ormanlık alanda olmayan yer üstündeki patlayıcı madde depolarına çevre güvenlik alanı için izin verilebilir. Ormanlık alanda yer üstünde patlayıcı madde deposuna izin verilmez" deniliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz nesine kızmayın 18 Nisan 2014 Cuma 23:59

ormanları teröristler yaktı,piknikçiler yaktı,köylü avanta arazi kazanmak için yaktı,rantçı arsa kazanmak için yaktı,mafya arsa için elkoydu, avantayı seven kömürcü,makarnacı çakal yurtaş gecekondu için yaktı,belediye oy avcılığı için yol yaptı,su verdi,otobüs koydu,şimdide de devlet son darbeyi vursun,ondan sonra neden yağmur yağmıyor diye aptalca sorun,sonra Allaha dua edin yağmur versin diye,aziz nezine kızmayın,adam az bile söylemiş.........

Yorumu oyla      13      5  
18 Nisan 2014 Cuma 12:15

ADAMLARIN İŞİ GÜCÜ 11 YILDIR ÜLKEYİ KURUTMAK ÜLKE MENFAATLARINI GÖRMEZDEN GELMEK ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETMEK BARAJLARI KURUTMAK ORMAN ARAZİLERİNE DÜNÜRLERE PEŞKEŞ ÇEKMEK TERÖR OLAYLARINDA BIÇAK KEMİĞE DAYANDI SÖZCÜKLERİ İLE GEÇİŞTİRMEK VS VS..

Yorumu oyla      14      6  
TC misafir 18 Nisan 2014 Cuma 12:03

Aldığın temiz havanın, içtiğin temiz suyun, yağan yağmurun önemi nedir ki paranın karşısında? yeter ki cebe para girsin. Yapılanın bahanesi cebe girecek olan para ama nedense bu para vatandaşın cebine uğramıyor! doğanın katledilişinin bedelini de en çok vatandaş ödüyor. Varsın yerin dibine batsın böyle projeler.

Yorumu oyla      15      5  
18 Nisan 2014 Cuma 11:29

utku kardeşim yağmur ile ilgili sorunları yok ki arkadaşların, orman bakanı duaya çıkarız olur biter dedikten sonra çok mu şaşırıyorsun bu haberlere?

Yorumu oyla      15      5  
utku karademir 18 Nisan 2014 Cuma 10:14

akp türkiyenin geleceğine kalması gereken ormanları yok ediyor neden yağmur yok diye de ağlamasınlar zaten

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Savcı Öz hakkında kritik karar: İnceleme...
Müfettişler raporunu tamamladı, HSYK 2. Dairesi iddialar karşısında incelemeyi ...
İzmir'de ‘fuar’ öncesi korsan kitap operasyonu
İzmir Kitap Fuarı öncesi polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 3 bin ...
İzmir'de 193 kilo zehir yakalandı: 5 kişi tutuklandı
İzmir'de, uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan 3 ayrı operasyonda yaklaşık ...
 
Başçı'dan istifa söylentilerine yanıt
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, istifa edeceği söylentilerine ilişkin, ...
Kan donduran ayrıntılar: Umut değil ölüm yolculuğu!
Menderes’in Gümüldür Beldesi'nde, Suriye uyruklu 16 kaçağın, yeni bir ...
'Urla Villaları' kararına dört koldan dava!
Urla Hacılar Koyu'nda, 17 Aralık sürecinde yayınlanan telefon dinlemeleriyle ...
 
PKK Diyarbakır'da 4 kişi kaçırdı
Şırnak'ta önceki gün PKK'lılar tarafından kaçırılan yol yapımında çalışan ...
Efe Boz davasında ceza yağmuru
2010 yılında İstanbul Maltepe'de anaokulu öğrencisi Efe Boz'un okul tuvaletindeki ...
İzmirli yazı beklerken fırtına geliyor!
İzmir Valiliği’nden yapılan uyarıya göre akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva