HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2015 Cuma - 08:24

Şok eden karar: Şehidin anne ve babası borçlu çıktı!

PKK'nın saldırısı sonucu yanan otobüste şehit olan Anıl Eruluç'un ailesi tarafından açılan tazminat davası, yürek sızlatan bir kararla bitti. Bilirkişi,anne ve babayı 100'er bin TL borçlu çıkardı. Askeri mahkeme bu bilirkişiyi dikkate almadı ancak aileye tazminat ödenip maaş bağlandığını savunarak, talebi reddetti. Yalnızca şehidin kardeşine 9 bin TL tazminata hükmedildi. Ancak bu paranın 6 bin 200 TL'si vekalet ücreti olarak geri alındı.

Şok eden karar: Şehidin anne ve babası borçlu çıktı!

Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanlığı Kabul Toplama Merkezi’nden 18 Eylül 2012’de hareket eden bir sivil otobüs, içerisindeki, izinden dönmüş onlarca askeri birliklerine teslim etmek üzere yola çıktı.   Otobüs Bingöl-Muş karayolunun 18. kilometresine vardığında PKK tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Otobüsün yanması üzerine araçtaki on er şehit oldu. Manisalı er Anıl Eruluç da otobüste şehit olan askerlerdendi. Şehit erin annesi Şükran, babası Nevzat ve kardeşi Cemal Eruluç, maddi ve manevi tazminat istemiyle Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 2. Daire Başkanlığı’nda dava açtı. Milli Savunma Bakanlığı adına yapılan savunmada, askerlerin şehit olmasıyla sonuçlanan olayda idarenin herhangi hizmet kusurunun bulunmadığını savunarak, davanın reddini istedi.

Mahkeme yargılama kapsamında Avukat Ahmet Alpaslan’ı bilirkişi olarak atadı. Alpaslan bir tablo hazırlayarak, baba Nevzat’ın oğlunun kaybından ötürü 9360 Tl 4 kuruş, anne Şükran’ın ise 14 bin 533 TL 45 kuruş maddi kaybının olduğu sonucuna vardı. Buna karşılık erin şehit edilmesinden sonra Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından annesi ve babasına ayrı ayrı 34 bin 806 TL manevi tazminat ödendiğini ve TSK Vazife Malülü Aylığı bağlandığını kaydetti. Bu nedenle babanın “maddi yararının” 101 bin 664 TL 72 kuruş, annenin “maddi yararının” ise 117 bin 96 TL iki kuruş olduğunu savundu. Bu nedenle MSB’nin babadan 92 bin 304 TL 69 kuruş, anneden ise 102 bin 562 TL 58 kuruş borçlu çıkardı. Avukatların itirazı üzerine bilirkişi raporu dikkate alınmadı.

Ancak mahkeme kararında, anne ve babaya geçmişte ödenen 34’en bir 806’şar TL’lik tazminatın maddi ve manevi zarar karşılığı olduğunu belirterek “Bu yarar mahkememizin emsal olaylarla takdir ettiği manevi tazminat miktarı kadar olduğundan davacıların manevi tazminat istemlerinin reddine karar verilmiştir” dedi. Yalnızca şehidin kardeşi Cemal açısından “olay nedeniyle duyduğu ve ömür boyu duyacağı ıstırabı kısmen de olsa karşılayabilmek amacıyla” 9 bin TL manevi tazminata karar verildi. Bunun da 6200 TL’si vekalet ücreti olarak kardeşten alınıp bakanlığa verildi.

Eruluç Ailesi’nin avukatı Altan Ulutaş, ihtisas sahibi olmayan bilirkişilerin görevlendirilmesine itiraz etti. Kararın oy çokluğuyla verildiğini ve yargıç kökenli olmayan iki subayın katılımıyla bu yönde çıktığını belirterek, “Bilhassa iki kurmay subayın hakim sıfından olmadığını ve emir altında çalıştıklarını söylemek isterim. Bu tür olaylarda mahkemenin çok daha özenli ve kapsamlı çalışmasını istiyorum” dedi.(İsmail Saymaz/Radikal) 

 
Erdoğan: Tek derdimiz var; İslam, İslam, İslam...
 
KKTC'de mülkiyet kaosu: 'Vatanı satıyor diyorlar ama...'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
31 Temmuz 2015 Cuma 08:46

Türkiyede hukuk yeniden tesis edilmelidir. Böyle hukuk olmaz. Anca üstünlerin hukuku olur. Türkiyede adı üstünde var olan Yargı gerçekte yoktur. Yargı masrafları ücretsiz olmalıdır. Yargı bağımsızlığı para ile ölçülemez. Yargı tümden ücretsiz olması için TBMM'deki 550 işe yaramaz vekil çalışmalıdır.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet müdürlüğüne silahlı saldırı: 2 şehit
Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda ...
'Kırmızılı kadın’ şimdi levhada
Antalya’da henüz açılışı yapılmayan bir parkta, trafo üzerine resmedilen ...
Dehşet anları: Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü kavga kamerada!
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde karşıt görüşlü iki grup öğrenci ...
 
Flaş! F-16’lar PKK kamplarına bomba yağdırdı
Şırnak'ta, PKK'lıların Görmeç ve Sislice üs bölgelerine izinden dönenlerin ...
Dikili’de atık isyanı: Site ayaklandı
İzmir’in Dikili İlçesi, Kabakum Mevkisi'ndeki Müsellim Deresi'ne bırakılan ...
Karaburun’da yeni bir RES mücadelesi: Vekillere çağrı
Hukuki mücadele kapsamında bir davada Mordoğan RES Projesi’nin durdurulması ...
 
Gözyaşları sel oldu: Şehit eşini o tişörtle uğurladı…
Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde dün gece PKK'lı teröristlerce şehit edilen ...
İzmir bürokrasisinde flaş gelişme: 1 haftada 2 atama
Seçimlerin ardından İzmir bürokrasisinde ardı ardına iki atama gerçekleştirildi. ...
Flaş! İstanbul'da tabura silahlı saldırı
İstanbul Büyükbakkalköy'de, Maltepe Cezaevi'nin içinde bulunan Askeri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva