HABERLER>GÜNCEL
16 Ekim 2012 Salı - 17:10

‘Seri katil’e rekor ceza istemi: Üç kez müebbet!

İzmir’de 2.5 yıl önce, ilk olarak bankada çalışan Esra Yaşar, ardından üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, son olarak da 'Azra' takma adlı travesti Mustafa Has'ı birer gün arayla öldüren Hamdi Ayri'nin tutuklu yargılandığı davada, savcı, 3 kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezası talep etti. Duruşma, karar için 14 Aralık'a ertelendi.

‘Seri katil’e rekor ceza istemi: Üç kez müebbet!

İZMİR - 24 Nisan 2010 tarihinde bankacı 27 yaşındaki Esra Yaşar'ı, bir gün sonra üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Ayşe Selen Ayla'yı, üçüncü gün de 'Azra' takma adlı travesti 30 yaşındaki Mustafa Has'ı tabancayla başlarından vurarak öldüren, işlediği seri cinayetlerle korku yaratan tutuklu sanık 28 yaşındaki Hamdi Ayri hakkında İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın görülmesine devam edildi.
 
Duruşmaya sanık Hamdi Ayri ile avukatı Mert Çelikdemir, ölen Ayşe Selen Ayla'nın babası Sertel Ayla, annesi Hatice Ayla, Esra Yaşar'ın annesi Türkan Yaşar, ablası Tuğçe Tuba Yaşar, müdahillik talepleri kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşaviri avukat Birsel Kurt, Siyah Pembe Üçgen Derneği avukatı Kerem Dikmen ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına Sanem Deniz Kural katıldı.
 
Duruşmada söz alan Sanem Denis Kural, üç cinayetin de birbiriyle bağlantılı olduğunu öne sürerek, bunun için dosyanın uzman bilirkişiye gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti bu talebi yerinde görmeyip, kabul etmedi.
 
Mahkeme heyeti sanık Hamdi Ayri'ye bir diyeceği olup olmadığını sordu. Hamdi Ayri de bir diyeceğinin bulunmadığını söyledi.
 
Duruşma savcısı İbrahim Engin, beş sayfadan oluşan son iddialarını mahkemeye sundu. Savcı Engin, sanığın olayda kullandığı silahı, Bodrum'da yemek yediği restoranın sahibi A.B.'nin işyerinin camını kırıp çaldığını, Adli Tıp Kurumu raporuna göre de, üç kişiyi aynı silahla başlarından birer kurşunla vurup öldürdüğünü, cep telefonlarını gasp ettiğini belirtti. Toplanan deliller, dinlenen tanık ifadelerine göre, sanığın üç kişiyi kasten öldürmekten üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahla yağma suçundan 45 yıl, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı Engin, adli emanette bulunan delillerden lazım olanların saklanmasını, olmayanların ise imhasına karar verilmesini, ayrıca olayda kullanılan silahın da karar kesinleştikten sonra sahibine iadesini istedi.
 
 Mahkeme heyeti, karar verilmek üzere duruşmayı 14 Aralık'a erteledi.
 
DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile çocuklarını kaybeden aileler, duruşma öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı. Grup, üzerinde Hamdi Ayri'nin öldürdüğü üç kişinin fotoğrafları bulunan 'Her an öldürülebiliriz. Çünkü nefrete bahene çok!' yazan siyah tişörtleri giydi. Grup, adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, üyesi Deniz Sanem Kural yaptı. Kural, şunları söyledi: "Bizler burada kadın cinayetlerine karşı toplanmış bulunmaktayız. Her gün artan cinayetle yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Kadın katillerine verilen cezalarda, 'haksız tahrik', 'iyi hal', 'gelecek', 'etkin pişmanlık' gibi pek çok gerekçe gösterilerek sürekli ceza indirimi uygulanıyor. Bugün birçok kadın, cinsiyetinden, cinsel yöneliminden ötürü her türlü şiddetin ve cinayetlerin kurbanı olmaktadır. Bizler 'kadın dostu kent' olarak sunulmaya çalışılan İzmir'de de şiddet görüyor, öldürülüyoruz. 2010'un Nisan ayında İzmir'de öldürülen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Mustafa Has'ın tek suçları kadın olmalarıydı." (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ergenekon’ sanığından oğluna veda: Cezaevi-cenaze-cezaevi!
Ergenekon davasının tutuklu sanığı, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. ...
İzmir’de ‘açıköğretim’ çilesi
İzmir’de yüzlerce öğrenci, ek yerleştirme, lisans tamamlama, sınavsız ...
Egeli öğrencilerden yemeğe zam eylemi
Ege Üniversitesi kampüsü içerisindeki KYK’ya ait karma öğrenci yurdunda ...
 
İZBAN krizine son nokta: Makinistler dönüyor
İZBAN’da yaşanan kriz sona erdi. Yeterli maaş alamadıkları gerekçesiyle ...
Teröristler 3’ü öğretmen 4 kişiyi kaçırdı
Siirt’in Pervari ilçesinde yol kesen PKK’lı teröristler, 3 kadın öğretmen ...
Afyon’daki patlamada ölen 25 asker doğal afet şehidiymiş!
Afyon'da patlamada şehit olan 25 askerin "doğal afet şehidi" sayıldığı ...
 
Sürpriz ziyaret: Komutan donanmayı denetliyor...
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel inceleme ve denetlemelerde bulunmak ...
Adalet bu kez aile dağıttı: Raşit 10 yıl hapiste
Bayındırlı berber Raşit Bayar, 2006 yılında, yaşı küçük olduğu halde kaçırdığı ...
Evlat acısını evine en yakın cezaevinde çekti!
Trafik kazasında kaybettiği oğlunun cenazesine katılmak üzere Ankara’ya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva