HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2015 Çarşamba - 08:47

Savcılık'tan Tarık Akan'a 'Gökçek' davası!

Osman Gökçek'in "Berkin Elvan'ın katili sizsiniz" dediği sanatçılar arasında yer alan Tarık Akan, "Melih Gökçek'in kafasında heykele tüküren ve heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır" diye yanıt vermişti. Akan'ın bu sözlerine dava açıldı.

Savcılık tan Tarık Akan a  Gökçek  davası!

“Berkin Elvan’ın katili sizsiniz” diyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e, “Melih Gökçek’in kafasında heykele tüküren ve heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır” diye yanıt veren sanatçı Tarık Akan’a “hakaret” suçundan dava açıldı. Akan’ın Melih Gökçek’e sövdüğünü iddia eden savcılık, “Ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük tepki gören, terör nitelikli eylemler gerçekleştiren bir örgüt örneğinden yola çıkılarak yapılan benzetmede eleştiri sınırlarının aşıldığını” savundu.

İstanbul ’daki Gezi Parkı gösterileri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümü öncesinde, aralarında Tarık Akan’ın da bulunduğu bir grup sanatçı, “Berkin Elvan için hayatı durdur” başlıklı kısa bir video klipte yer almıştı. Bu filmden sonra Melih Gökçek’in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Adayı Osman Gökçek, sahibi olduğu Beyaz TV’ye çıkarak, Akan’ı hedef almıştı. Gökçek kendi kanalındaki TV programında, “Başta Tarık Akan olmak üzere asıl provokatörler ve Berkin Elvan’ın sonunun sorumluları bu zihniyetlerdir” dedi. Gökçek, Yeni Akit’in haberine göre de “Berkin Elvan’ın katili sizsiniz. Tarık Akan, Berkin Elvan’ı bu kadar düşünüyorsan, kendi çocuklarını göndersene… Allah aşkına bu sahtekârlıktan uzaklaşın” diye konuştu.

Tarık Akan da Oda TV adlı internet sitesi tarafından yöneltilen soru üzerine yanıt hakkını kullanarak “Melih Gökçek’in kafasında heykele tüküren, heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı var. Oğlu da aynı mantıktadır” dedi. Bu üzerine baba oğul Gökçekler Akan’dan şikâyetçi oldu. Akan, ifadesinde, Osman Gökçek’in kendisini kastederek “Berkin’in katili ve sahtekâr” dediğini ve bunun üzerine hakarete varmayacak ölçüde yanıt hakkını kullandığını belirtti.  
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Akan hakkında ‘hakaret’ savıyla dava açtı. İddianamede, Akan’ın düşünce açıklama özgürlüğünün dışına çıktığı savunularak, “Ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük tepki gören, terör nitelikli eylemler gerçekleştiren bir örgüt örneğinden yola çıkılarak yapılan benzetmede eleştiri sınırlarının aşıldığı, eleştiri için gerekli bulunmayan değer yargılarında bulunmasının sövme suçunu oluşturduğu” ileri sürüldü. Bakırköy 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması, 9 Ekim 2015’te görülecek.
Avukat Turgut Kazan, o tarihte milletvekili adayı olan Osman Gökçek’in de seçilebilmek için Akan’a saldırdığını, müvekkilinin yanıt hakkını kullandığını söyledi. Melih Gökçek’in geçmişte bir heykel için “Böyle sanatın içine tüküreyim. Ahlaksızlığın adını sanat koymuşlar” dediğini hatırlatan Kazan, Akan’ın da bu söze gönderme yaptığını vurguladı. Bu ifadenin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını anlatan Kazan, “Türkiye’de savcılıklar AKP tarafından temsil edilen bazı makamların koruyucu bürosu gibi çalışmaktadır. Bu da hukuk devleti için çok çarpıcı ve dramatik bir durum yaşadığımızı gösteriyor” dedi.(radikal)

 
Bahçeli'nin koalisyon için 3 şartı var: Birbirimizi...
 
Barcelona'ya transferi sonrası ilk kez konuştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de operasyon: Ev değil cephane!
İzmir’de ihbar üzerine operasyon düzenleyen polis, TSE standartları dışında ...
Korkunç şüphe: Aynı aileden art arda 3 ölüm
Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan aileden 3 kişi, ...
Flaş! Basmane’de bomba paniği!
İzmir’in Konak İlçesi Basmane Semti'nde, kimliği belirsiz bir kişinin ...
 
Karşıyaka Yalı Lions’dan can dostlara anlamlı yardım
Karşıyaka Yalı Lions Kulübü yaz sıcaklarında susuzluk çeken sokak hayvanları ...
Yazılım mühendisliği eğitiminde önemli işbirliği
Tıptan tarıma, bankacılıktan uzay sistemlerine kadar pek çok sektör tarafından ...
İzmir’de sahte içki baskını: 2 tutuklama
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, bir ihbar üzerine polis tarafından düzenlenen ...
 
Karaburun’da kritik RES mesaisi: Halk heyete sordu!
Çalık Enerji A.Ş’ye ait Sarpıncık RES Projesi’nin iptali için açılan davada ...
İGC Başkanı Dikmen: Haber yaptığı için gazeteci işten mi atılır?
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “Dünyanın neresinde ...
Mahkum askerleri yaralayarak kaçtı!
Ankara'da, hastaneye götürülen bir mahkum, silahını aldığı uzman çavuşu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva