HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2014 Salı - 21:36

Ortaylı İzmir’in Borsası’nda hükümeti vurdu: Hayalci!

Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, İzmir Ticaret Borsası'nda yaptığı konuşmada hükümetin dış politikasını çok sert şekilde eleştirdi. Ortaylı, "Hayal ile iş göremezsiniz. Bu adamlar nasıl çıktı? Hayal kuruyorlar" dedi.

Ortaylı İzmir’in Borsası’nda hükümeti vurdu: Hayalci!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ -  İzmir Ticaret Borsası meclisinin onur konuğu olan Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, iktidara sert eleştiriler getirdi.

Ülkeyi yönetenlerin hayal gördüğünü dile getiren Ortaylı, "'İslam Devletleri Birliği kurup başına geçerim'. Allah Allah. Hayal işe iş göremezsiniz" dedi.

Türkiye'de asıl sorunun etnik olduğunu vurgulayan Ortaylı, bunun üzerinde durmak gerektiğini söyledi. HDP'li milletvekillerini eleştiren Ortaylı, "'Mecliste Kürtçe konuşacağım' diyor. Konuş desem konuşacak kadar Kürtçesi yok. Hiçbirinin ciddi milliyetçilik yaptığı yok. Göreceksiniz, etnik gruplaşmaların getirdiği problemler söz konusu olacak. Bunlar nasıl çözülür? Bana öyle geliyor ki işadamları çevresi de bilginler grubu kadar farkında değiller. Sorunu açıkça ortaya koyup konuşmalıyız" diye konuştu.

'BİLGİSİZ VE HAYALCİLER'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği 'Yeni Türkiye' kavramını eleştiren Ortaylı, "Ona göre yeni, bana göre değil. Bu lafları edenler fevkalade bilgisiz ve hayalci… Hayal ile iş göremezsiniz. Bu adamlar nasıl çıktı?  Hayal kuruyorlar. 'Ben Esad'ı istemiyorum' diyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Senin müttefiklerin gidip adamla anlaşıyorlar. Zaten en büyük anlaşanı Rusya... Onun orada olmasını kabul etmek zorundasın. Bu bir realite. Realiteyi kabul etmek zorundasın" şeklinde konuştu.



'İZMİR EN ÖNEMLİ LİMAN'
İzmir'in çok zengin toprağa sahip olduğunu dile getiren Ortaylı, İzmir'in Doğu Akdeniz'in en önemli limanı olmaya devam edeceğini söyledi. Ortaylı, şöyle konuştu: "Bu topraklar birazcık çapa sallayana çok ürün verir. Kimse burada açlıktan ölmez. Herkes barış içinde buradaki hayata uyuyor. Lakin mütareke gelene kadar... Burası Doğu Akdeniz'dir. Üç limanı Selanik, İzmir, İskenderun'dur. Kala kala elimizde İzmir kalıyor. İzmir Borsası'nın devam edişi doğrudan doğruya liberalizmin işlerliliğinin rahatlığı ve kanuniliğine tabidir. Bu büyük merkezin, son 5 asırdır ortaya çıkan gelişmelerle ortaya çıkan bu sanayi ve ticaret merkezinin, Cumhuriyetin en büyük ihracat limanının yapısının değişmediğini görürüz."

KOCAGÖZ'DEN ORTADOĞU UYARISI
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Anadolu'nun istikrarsızlaştırılması için çok ciddi bir oyun oynandığını söyledi. Kocagöz, "Son günlerde ülkemiz üstünde dolaşan kara bulutların dağıtılması adına hepimize düşen görevler var. Ülkemiz çok zor bir coğrafyanın en stratejik noktalarından birinde. Özelikle enerji ve gıdanın dünya stratejisinde başrol oynadığından beridir, petrolce zengin olan bu yatakların kontrolü ve gıdaca zengin olan Anadolu'nun istikrarsızlaştırılması hep o çirkin masanın üstünde duran plan. İşte bu filmin baş kahramanı olan Türkiye'nin hataya düşmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Farklı düşüncede ve politikada olan taraflar dahi ülke bütünlüğü adına çekişmeyi bırakıp doğru olanın peşinde koşmalıyız" dedi.

'GÖÇ DEVAM EDER'
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ise Orta Vadeli Program'da istihdamda tarımın payının düşürüldüğüne dikkat çekti. Kestelli, bu yıl istihdamda yüzde 21.3 olan tarımın payının 2017 sonunda yüde 18.5 seviyesine gerileyeceğini belirterek, "Yani kente göç ve tarımdan kopuş devam edecek. Oysa Türk tarımının çok acil el atılması gereken sorunları var. En canlı örnek bugünlerde pamukta yaşanıyor" diye konuştu.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 22 Ekim 2014 Çarşamba 10:04

Hocamı destekliyorum. Aynı şiddette devam hocam.

Yorumu oyla      13      5  
Nadi 22 Ekim 2014 Çarşamba 02:02

Hoca çok konuşuyor yaw rte kısıverecek sesini

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akaryakıtta indirim üstüne indirim!
Petrol fiyatları son dört yılın en düşük seviyelerinde seyrederken, motorinin ...
Denizcilik ve lojistik sektörü Aliağa’da buluşuyor
İzmir'in Sanayi ve Deniz Ticaret kenti Aliağa, geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği ...
İzmir’den bir EXPO geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından İzmir Uluslararası ...
 
Ünlü yatırımcı 1 milyar dolar kaybetti
IBM'de 70,2 milyon hissesi bulunan ünlü yatırımcı Warren Buffett, bir ...
Türkiye’nin balıkları Paris vitrininde!
Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen SIAL ...
Ege’de Putin bereketi!
Rusya'nın Avrupa Birliği ülkelerine uyguladığı gıda ambargosu, Egeli gıda ...
 
EBSO'da ‘borç yapılandırma’ zirvesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü işbirliğinde, ...
Lufthansa THY ile yeni şirket kurmak istiyor
Avrupa Havayolları Birliği’nin toplantısı için İstanbul’a gelen Lufthansa ...
Özel sektörün kredi borcu arttı
Türkiye’de özel sektörün uzun vadeli kredi 165 milyar dolara çıktı. Kısa ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva