HABERLER>POLİTİKA
29 Haziran 2015 Pazartesi - 14:00

Onur Yürüyüşü’ne müdahaleye İzmir’den tepki seli!

İstanbul’da LGBTİ Onur Haftası kapsamında düzenlenen yürüyüşe yapılan polis müdahalesine CHP ve HDP İzmir cephesinden sert tepki geldi. Ayrıca Konak Kent Konseyi LGBTİ Çalışma Gurubu adına İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği üyesi Selda Şenol da alanda yaşadıklarını anlatarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Onur Yürüyüşü’ne müdahaleye İzmir’den tepki seli!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks) Onur Haftası kapsamında İstanbul Taksim’de düzenlenen yürüyüşe polisin sert müdahalesine tepki yağıyor.
 
‘Ramazan’ gerekçesiyle izin çıkmayan yürüyüşe katılan yüzlerce kişiye TOMA’lı ve plastik mermili müdahale İzmir siyasetinde yankı uyandırdı. HDP ve CHP milletvekilleri alana giderek kalabalığa destek verirken İzmirli vekillerden bazıları sosyal medya hesaplarından da açıklamalarda bulundu. 
 
Ayrıca yürüyüşe katılan İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği Üyesi Selda Şenol da dernek bileşeni olan Konak Kent Konseyi LGBTİ çalışma grubu adına konuştu ve alanda yaşananları anlattı.
 


RAMAZAN BAHANE
Müdahalenin siyasi bir saldırı olduğunu belirten HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur,  Ramazan ayının bahane edildiğini söyledi. Amerika’daki Beyaz Sarayın gökkuşağı renklerine bürünmesini örnek gösteren Uğur, “AKP hükümeti kendi dışındaki bütün farklılıkları yok saymaya dönük uygulamaları tekçi, asimilasyoncu, faşist saldırıların son halkasını dün eklemiştir. Sözüm ona kendisi de AK LGBTİ var diye, LGBTİ bireylerini sahiplendiğini söylediği halde ikiyüzlü bir politika olduğu dün Taksim'de ortaya çıkmıştır. Taksim'de insanlar her zaman kendi renklerini söyledikleri demokratik bir gösteri hakkını kullanmışlardır. Yürüyüş bir farkındalık yaratmak açısından son derece önemliydi ama tahammülsüzlük bir kez daha açığa çıktı. Kabul edilemez. Aslında beklemediğimiz bir durumdu. Ramazan bahane edilerek böyle bir saldırı gerçekleştirilmiştir. LGBTİ bireyleri toplumun dezavantajlı bireyleridir. Toplumsal farkındalık yaratma açısından onur yürüyüşleri yapılmalıdır. Beyaz Saray bile Onur yürüyüşünden dolayı gökkuşağı renklerine bürünmüştür. Amerika'da bu varken bizim ülkemizin AKP hükümeti dolayısıyla muhafazakarlaştırıldığı, tekleştirilmeye çalışıldığı ve toplumun ezilen kesimlerine baskının aslında hükümet eliyle yapıldığının aslında göstergesidir. Bu saldırıları protesto ediyoruz. Partilerin siyaseten bunu savunması tutarlılık gerektirir. AKP çıkarına uygun davrandığı için bunu yapıyor. AKP'ni hiçbir politikasının iç tutarlılığı yoktur. Onun tek tutarlılığı kendine müslüman, kendine demokrat bir siyasettir. Onun için 7 Haziran'da ders almamışa benziyor, halk bunu söylemiştir” diye konuştu.


 
İNSANCA BİR YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de müdahaleyi kınadı. Serter, “Böyle bir yürüyüşe polisin müdahalesi uygun değildi. Sonuçta insanca bir yürüyüş düzenlendi. Tüm dünyada kutlandı ama bir tek Türkiye'de böyle bir müdahale yaşandı. İnsanca düzenlenen bu yürüyüşe yapılan müdahaleyi esefle kınıyorum” dedi.
 


İKİNCİ BİR GEZİ DOĞABİLİRDİ
İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği Üyesi Selda Şenol, derneğin bileşeni olan Konak Kent Konseyi LGBTİ Çalışma Gurubu adına konuştu. Şenol, “Organizasyonu yapanların engellemeye dair bilgisi varmış. Fakat korteji yapan arkadaşlarla bu bilgi paylaşılmadı. Biz planladığımız gibi yürüyüşümüzü yaparken sokak aralarında sıkıştırıldık. Devlet eliyle şiddet böyle bir organizasyonda bir ilkti. Polis biber gazı, plastik merminin yanı sıra TOMA’yla üstümüze su fışkırttı.  Ellerinde Türk bayraklarıyla beraber sivil halk da bize saldırdı. Herhangi bir acıma ve iyi niyet yoktu. CHP ve HDP milletvekilleri sayesinde alana inebildik. Yine o vekiller sayesinde arkadaşlarımızı mahsur kaldığı yerlerden çıkarabildik. Ramazan ayı bahane edilerek, sözde ahlak timsali kimseler tarafından böyle bir saldırıya uğradık.  Orada konuşulanlardan biri de şuydu; galiba ikinci bir Gezi geliyor… Çünkü 3’üncü katta duranlara bile isabet edilerek plastik mermi atıldı. Gerçekten dün ikinci bir Gezi doğabilirdi” ifadelerini kullandı.
 


İŞTE SOSYAL MEDYADAKİ O TEPKİLERİ:
CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: "Yine tahrik oldular! Gerekçe 'ramazan hassasiyeti' Çocuktan tahrik ol baş ört fikirden tahrik ol adam yak, LGBT'den tahrik ol, mermiyle saldır. Neden? Rengarenk bayraklarla neşe içinde yürüyen insanlara saldırmak Neden?
 
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: "Nerdesin aşkım?  Ayrımcılığa uğrayan, ötekileştirilen, yoksullaştırılan, şiddetle susturulmaya çalışan herkesin yanında olacağım."
 
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Kıblemiz insan! İnsanı savunmak özgürlükleri savunmakla başlar.
 
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü: Her yer onur... Taksim'den Firuzağa'ya!

 
Orman koruma memuru kulede ölü bulundu
 
Başkan Akpınar'dan o eleştirilere sert tepki: Cahil ve acımasız!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HANGİ ONUR 30 Haziran 2015 Salı 09:52

özgürlükleri savunuyormuş.Başörtüsüne gelince kamusal alan dersiniz ama değil mi? Şimdi mi özgür oldunuz? Tatlısu özgürleri sizi.Köftehorlar.

Yorumu oyla      15      7  
muhalif 29 Haziran 2015 Pazartesi 22:04

taksim semboldür, 22 yıl boyunca önur yürüyüşü taksimden başlayarak tünele kadar yapıldı23.cüde ne değişti aaba da engellendi.tüm dünyada türkiye antidemokratik bir ülke olarak görüldü.istanbulda yapıldığı gibi, izmirde de yapılabilir. mesela izmir gay rrid yapılabilir. tüm avrupa kentlerinin gay prideları var, izmirde niye yok?

Yorumu oyla      13      13  
egeden 29 Haziran 2015 Pazartesi 17:09

ÖZgürce yürümek istiyorlar ise gelsinler izmirde yürüsünler! İzmir bu özgürlüğü insanlara veriyor. ama nedir bu taksim ısrarı anlayamıyorum. Taksime çıkınca ödülmü veriyorlar? türkiyede eşcinsel evlilik servest mi oluyor? ne oluyor taksime çıkınca? nedir bu istanbul sevdası anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      17      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu-İhsanoğlu zirvesi: Ne kadar sürdü/ne mesaj geldi?
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP'nin Meclis Başkan Adayı Ekmeleddin ...
Flaş! Baykal kendisine oy atamayacak çünkü…
CHP’nin TBMM Başkan adayı deniz Baykal, Antalya gazeteciler Cemiyeti’nde ...
Serter’den flaş kongre açıklaması: Onayı aldım…
CHP’de kongre takviminin açıklanmasından sonra parti içinde il ve ilçe ...
 
CHP’li Purçu’nun ‘kurul’ gururu: Vekil oldum bu kadar…
Meclis yönetim organları seçimini gerçekleştiren CHP’de İzmir Milletvekili ...
Doğan'dan Kocaoğlu’na tramvay çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, Başkan ...
CHP İzmir’de danışma kuruluna tüzük engeli
İl Örgütü’nün son yönetim kurulu toplantısında aldığı danışma kurulları ...
 
Davutoğlu'ndan Suriye açıklaması: Her ihtimale...
Başbakan Davutoğlu, Suriye'deki gerilimin Türkiye'ye sıçramaması için ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik 'operasyon' açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye sınır ötesi operasyon ...
HDP'den MHP ve İhsanoğlu'na sert tepki
MHP'nin Meclis Başkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun HDP'yi ziyaret etmeme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva