HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Eylül 2015 Salı - 14:10

Onur Konuğu İl Eskişehir’e fuar ziyaretçilerinden tam not

84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu İli olan Eskişehir, Kültürpark, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1-A holünde ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu seneki teması “Eğitim” olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda “Şehir Eğitir” sloganıyla yeralan Eskişehir, üniversitelerinden müzelerine, tarihi mekanlarından eğitim merkezlerine, eşsiz yer altı kaynaklarından heykellerine birçok alanda misafirlerine kapılarını açtı.

Onur Konuğu İl Eskişehir’e fuar ziyaretçilerinden tam not

İZMİR - Türkiye’de ve Dünya’da marka şehir haline getiren  projeleri fuar ziyaretçilerine tanıtan Eskişehir standı, ziyaretçilerden tam not aldı.
 
Üniversiteler arasında önemli yere sahip olan Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin stantları, “Üniversite Şehri” olarak bilinen Eskişehir’in eğitim alanında gelinen son noktayı ziyaretçilerine anlatıyor.
 
Tarihe damga vurmuş önemli kişilerin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan Balmumu Heykeller Müzesi’nin tanıtıldığı alan ise ziyaretçilerin fotoğraf çektikmek için tercih ettikleri uğrak bir nokta.
 
Eskişehir’in eğitimden spora, ekonomisinden etnik yapısına kadar birçok konuda geleceğe not düşmek için hayata geçirilen Kent Belleği Müzesi ve cam sanatının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi stantları da fuar ziyaretçilerine Eskişehir’in önemli müzelerini tanıtıyor.
 
Masalların öğreticiliğini daha etkili ve keyifli kılan, çocukları adeta masallar diyarına bir yolculuğa çıkaran Masal Şatosu’nun görkemli bir maketi de alana minik ziyaretçiler kadar büyüklerin de en beğendikleri nokta. Şatoda ayrıca “Kral Midas”ın hikayesi düzenlenen farklı seanslarla, mapping yöntemiyle anlatılıyor.
 
Çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkı sağlamak, onları sorgulayan ve alternatif düşünen bir nesil olarak yetiştirmek aynı zamanda da eğlenerek yeni bilgiler öğrenmelerine yardımcı olan Bilim-Deney Merkezi ve Uzay Evi ziyaretçilerine pozitif bilimlerin keyifli dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. Bilim-Deney Merkezi’ndeki deney aletleri ve Uzay Evi’nde seanslar halinde gerçekleştirilen film gösterimleri de ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor
 
Alanda ayrıca Eskişehir’in ilk yerleşim bölgelerinden olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin koruma ve kurtarma projeleriyle yeniden hayat bulan Odunpazarı Evleri ve eski hal binasının restorasyonuyla Eskişehir’deki sosyal yaşamın önemli parçalarından biri haline gelen Haller Gençlik Merkezi’nin büyük ölçekli maketleri fuar alanında adeta Eskişehir sokaklarında yürüyor hissi uyandırıyor. Dünyada sadece Eskişehir’de çıkartılan ve “Beyaz Altın” olarak adlandırılan Lületaşı atölyesi ve Eskişehir’in sanat alanındaki önemli bir kolu olan cam işleme atölyesi de bu mekanların ilgi gören noktalardan birisi.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları özellikle ev hanımlarına yönelik düzenlediği kursların tanıtıldığı stantlardaki uygulamalar fuarı ziyaret edenlere eğitimin hayatın her alanında var olduğunu vurguluyor.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi atölyelerinde tasarlanan ve üretilen fuar alanındaki yapılara, duvarlardaki Eskişehir fotoğrafları ve çeşitli noktalara kurulan ekranlardaki Eskişehir ile ilgili tanıtım filmleri eşlik ediyor. Ayrıca Eskişehir’in simgeleri haline gelen heykeller ve çeşitli peyzaj düzenlemeleri de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazanıyor.
 
 
 

 
CHP'li kadınlar '1 Eylül' için güvercin uçurdu
 
Başkan Şenol’un GAZİGEM gururu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEF’de Funda Arar rüzgarı esti
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
Behzat Ç. Başkan Kocaoğlu'ndan sözü aldı!
84.İzmir Enternasyonal Fuar’ı Erdal Beşikçioğlu’nu ağırladı. Önceki gün ...
Tarık Dursun K'nın kitapları gitti
İzmir'de 11 Ağustos'ta tedavi gördüğü hastanede vefat eden yazar Tarık ...
 
84. İEF’de karnaval heyecanı
84. İzmir Enternasyonal Fuarı birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği ...
Bennu Yüz 25 sanatseverlerle buluştu
Başarılı fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin “Bennu Yüz 25” sergisi açılış ...
İEF'de sahne sırası Fireter'da
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 84. İzmir ...
 
Fuar Açıkhava’nın ilk konuğu Circle of Evolution Show
Küba devlet sanatçılarından oluşan Circle of Evolution Show Grubu, 30 ...
MFÖ’den Fuar'da muhteşem konser
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
Bingöl: Onlar solcuysa ben Castro'yum
Kısa süre önce evlenen ancak hemen Aşk Zamanı dizisinin setine dönen Yavuz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva