HABERLER>EGE
1 Aralık 2015 Salı - 15:17

Kurtuluş Savaşı'ndan kalma mermi imha edildi!

Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Yaylapınar Mahallesi'nde, evine giden içme suyu hattını tamir etmek için kazı yapan bir vatandaş, Kurtuluş Savaşı'ndan kalma olduğu sanılan patlamamış bir top mermisi buldu. Sovyet yapımı olduğu düşünülen mermiyi taşıyan kamyonun çamura saplanması nedeniyle, bulunduğu yerden 18 km uzaklıkta imha edildi.

Kurtuluş Savaşı ndan kalma mermi imha edildi!

Evine içme suyu taşıyan şebeke borusunun yüz metre mesafedeki mezarlık duvarının bulunduğu noktadan patladığını fark eden 24 yaşındaki Süleyman Tunç, dün (pazartesi) saat 19.00'da, tadilat için toprağı kazmaya başladı. Yaklaşık 50 santime sonra kazmanın ucu, metal bir cisme çarptı. Kazmayı bir kenara bırakan Tunç, toprağı eliyle eşeleyince eski bir top mermisi olduğunu fark etti. Mermiyi bulunduğu yerden 100 metre taşıyarak evinin bahçesine getiren Tunç durumu, mahalle Muhtarı Dündar Balcıoğlu'na anlattı. Muhtar Balcıoğlu da durumu jandarmaya bildirdi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_12/2015_12_01/b43113722f360f4ba45163ae8e30e8e9.jpg

PATLAMAMIŞ OLDUĞU BELİRLENDİ
İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmanın yaptığı incelemede; yaklaşık 15 kilo ağırlığında, 15x58 santimetre ebadında, menşei ve seri numarası tespit edilemeyen mühimmatın patlamamış bir top mermisi olduğu tespit edildi. Tunç'un bombaya yakın olan evi tahliye edildi. Top mermisinin etrafında güvenlik şeridiyle güvenlik önlemi alındı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanı istenirken; itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine çağrıldı.

TOPU TAŞIYAN ARAÇ ÇAMURA SAPLANDI
Bomba imha uzmanları tarafından incelenen top mermisi, güvenli bir bölgede patlatılmak üzere bomba imha uzmanlarının ekip aracına konuldu. Mahalleden çıkarak yaklaşık üç kilometre dağlık arazide ilerleyen araç, yağışlardan dolayı yumuşayan zemine saplandı. Minibüs, mahalle sakinleri ve jandarmanın yaklaşık 30 dakika süren çabaları sonucu, çamura saplandığı yerden kurtarıldı.
 




İMHA EDİLDİ
Daha sonra mermi, bulunduğu noktadan 18 kilometre mesafedeki Haluk Alıcık Atış Poligonu'na getirildi. Jandarma ekipleri, atış poligonu yakınında bulunan vatandaşları ve araçları yaklaşık bir kilometre uzaklaştırdı. Kurtuluş Savaşı'ndan kalma olduğu tahmin edilen top mermisi, burada imha edildi. Mermiden kalanlar, incelenmek üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

"MERMİYİ KENARA KOYDUM"
Patlayan su borusunu tamir etmek istediğini belirten Süleyman Tunç, "Boruyu onarmak için toprağı kazdığım sırada 40 santimetre uzunluğunda bir şey buldum. Ellerimle çıkardığımda bunun top mermisi olduğunu anladım. Yaklaşık 15 kilo ağırlığındaki mermiyi kenara koydum ve yetkililere bilgi verdim" diye konuştu.

5 YIL ÖNCE ARANMIŞ
Yaylapınar Mahallesi'nin Milli mücadele döneminde Nazilli'yi Ödemiş'e bağlayan Kuvayı Milliye yolu olduğunu hatırlatan Muhtar Dündar Balcıoğlu, mahalle sakinlerinden olan yaşlıların bir Efe'nin mezarlık içine bir top mermisi gömdüğünü anlatması üzerine, beş yıl önce konuyu jandarmaya bildirdiklerini söyledi. Ancak yapılan aramalara rağmen merminin bulunamadığını söyleyen Balcıoğlu, "Jandarma ekipleri mezarlık içerisinde günlerce kazı yapmış, ancak bulamamıştı. Bugün mezarlık duvarının dışında bulundu" dedi.

SOVYET YAPIMI OLDUĞU SANILIYOR
Bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatılan top mermisinin Sovyet yapımı olduğu tahmin edilirken, bunca yıl toprak altında kalmasına rağmen büyük bir gürültüyle patlayan merminin hala etkisini kaybetmediği görüldü.(dha)

 
Didim'de yaralı bulunan caretta carettaya yardım eli
 
Çiğli deve güreşleri ile şenleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Didim'de yaralı bulunan caretta carettaya yardım eli
Aydın'ın Didim İlçesi'nde deniz kıyısında yaralı halde bulunan caretta ...
CHP’li vekiller ‘o sahilden’ botla denize açılacak!
CHP Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi bir ...
Soma'da kömürlerin arasında kahreden intihar!
Manisa'nın Soma İlçesi'nde borçları nedeniyle bunalımda olduğu ileri sürülen ...
 
İskele yasağına oltalı eylem!
Marmaris'te balık tutmak için çıktıkları iskeleden otelin güvenlik görevlileri ...
3’ü TIR 4 araç birbirine girdi: 1 ölü, 2 yaralı
Aydın’ın Didim İlçesi'nde, 3'ü TIR 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ...
Oltaya 18 kiloluk trança takıldı
Bodrum'da, balıkçılık malzemeleri satışının yapıldığı bir işyeri bulunan ...
 
Kaçaklara yardım elini yine Sahil Güvenlik'ten
Kuşadası'nda bu gece devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, ...
Muğla hortumun yaralarını sarıyor!
Muğla’nın Menteşe İlçesi'nde, geçen 27 Kasım akşamı aniden ortaya çıkan ...
Eski koca dehşeti: Kızının gözü önünde vurdu!
Denizli’de 33 yaşındaki Zeynep Karateke, kızı ile annesinin gözü önünde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva