HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2014 Pazar - 12:14

Konak’ta yenilenen park Aydın Erten’in adına yakıştı

İzmir Körfezi'ni en güzel açıdan görme şansı veren Çınartepe Rekreasyon Alanı, yenilenerek İzmirliler'in hizmetine girdi. Gültepe eski Belediye Başkanı Aydın Erten’in adıyla taçlanan rekreasyon alanının tanıtım törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gültepe’nin efsane Başkanı Aydın Erten’in başlattığı mücadeleyi diri tutarak, mücadele bayrağını yücelteceklerini söyledi.

Konak’ta yenilenen park Aydın Erten’in adına yakıştı

İZMİR - Konak Belediyesi’nin Gültepe’de yenilenen yüzü ve adıyla İzmirliler'in hizmetine sunduğu Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı düzenlenen tanıtım kokteyliyle faaliyete geçti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun yanı sıra CHP İzmir Mlletvekili Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, eski ve yeni dönem belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gültepe eski Belediye Başkanı Aydın Erten’in ailesi ve dostları ile bine yakın konuk katıldı.



ANILAR TAZELENDİ

İzmir’i kuşbakışı gören konumu nedeniyle ‘şehrin balkonu’ adıyla anılan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın tanıtım töreninde Gültepe eski Belediye Başkanı Aydın Erten de unutulmadı. 1973-1980 yılları arasında, o dönem ilçe olan Gültepe’nin iki dönem başkanlığını yapan Erten’in hayatından kesitlerin yer aldığı filmin gösterimi yapıldı. Halkçı belediyecilik anlayışı, onurlu duruşuyla ‘efsane başkan’ olarak anılan Erten’in görüntüleri eşliğinde ekrana gelen filmin gösterimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Erten'in yakın arkadaşları ve sevenleri eski görüntüler eşliğinde o yılları bir kez daha anma fırsatı buldu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Gecede konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir’in en güzel körfez manzarasına sahip Çınartepe’deki alanın 2007 yılında dönemin Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ’ın girişimleriyle Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralandığını söyledi. 85 dönümlük ormanlık alanın İzmirlilerin hizmetine sunulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Sema Pekdaş, “Buradaki orman başta Gültepeliler ve Çınartepeliler olmak üzere tüm İzmirliler'in hizmetine sunuldu. Bu ormandan bir park, bir rekreasyon alanı yaratmak sevgili başkanlarımızdan Muzaffer Tunçağ’ın fikriydi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı bu yeri tüm İzmirlilere, Konaklılara kazandırmak için Sevgili Muzaffer Tunçağ’ın başlattığı bu girişim, pek çok ismin emeğiyle bugünlere geldi. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.



MÜCADELEYE DEVAM

Çam ağaçlarıyla kaplı, eşsiz körfez manzarasına sahip Çınartepe’deki ormanlık alanın, ‘İzmir’in balkonu’ adıyla anıldığını dile getiren Başkan Pekdaş, CHP Belediye Meclis Grubu’nun önerisiyle bu alanı Gültepe’nin efsane Belediye Başkanı Aydın Erten’in adıyla taçlandırdıklarını söyledi. İnancıyla, duruşuyla, halkçı belediyecilik anlayışıyla gönüllerde yer eden Aydın Erten’e ihtiyaç duyulduğu günlerin yaşandığını belirten Pekdaş, 31 yaşında Belediye Başkanı seçilen Erten’in başlattığı mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirerek şöyle konuştu:
“Bugün bu mücadeleyi diri tutmak, değerlerimizi yeniden hatırlamak için mücadele bayrağını yüceltmeliyiz. Aydın Ağabeye, 68’lilere, mücadele yolunda şehit düşmüş dostlarımıza, faşizme karşı bayrağı hep yüksekte tutanlara borcumuzu ödeme zamanıdır. Bizim şimdi yeniden kol kola, yeni bir belediyeyi, yeni bir mücadeleyi başlatma vaktimiz geldi de geçiyor bile. Yeniden mücadele bayrağını yükseltelim. Faşizme karşı Aydın Erten’lerin duruşunu yeniden hayata geçirelim.”

TAŞERONA TEPKİ, PEKDAŞ’A DESTEK
Başkan Pekdaş’ın ardından söz alan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko da rekreasyon alanına emeğin ve mücadelenin simgesi olan Aydın Erten isminin verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Her zaman omuz omuza mücadele verdiklerini dile getiren Beko, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın taşerona karşı birlikte mücadele verdiğini belirterek, “Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Ankara’ya geldi ve bize Konak’ta taşeron istemediğini söyledi. Ben DİSK Başkanı olarak Sema Pekdaş gibi belediye başkanlarının çoğalmasını ve taşeronlaşmaya karşı mücadele etmelerini diliyorum” dedi.



GÜLTEPELİLER AKIN ETTİ

Gültepeliler’in yoğun ilgi gösterdiği gecede efsane başkanın abisi Yıldırım Erten, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve dostları da sırayla söz alarak anılarını anlatma fırsatı buldu. Körfez manzarası eşliğinde İzmirliler'e temiz havasıyla rahat nefes alma imkanı sunan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’ndaki geceye bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi. Bine yakın Gültepeli sabahın erken saatlerinde itibaren aileleriyle birlikte rekreasyon alanına geldi. Kokteyl öncesi çocuklar alandaki parklarda oyun oynarken anne ve babalar da belediye tarafından işletmeye açılan kafeteryada dinlenme fırsatı buldu. Çam ağaçlarıyla kaplı 85 dönüm alana sahip Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nda çocuk oyun alanları, 760 metre uzunluğunda tartan pist, seyir teraslarının yanısıra işletmeciliğini Konak Belediyesi'nin yaptığı bir de kafeterya bulunuyor. Her gün saat 07.00 ile 23.00 saatleri arasında kahvaltıdan ızgara çeşitlerine kadar zengin menüsüyle hizmet verecek rekreasyon alanı İzmirliler'in doğayla iç içe keyifli vakit geçirme imkanı sağlıyor.



YENİLEME ÇALIŞMALARINDA NELER YAPILDI?

Açılışı yerel seçimler öncesi yapılan ancak eksiklikler nedeniyle faaliyete geçmeyen alanda Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar kısa sürede tamamlandı. Bu kapsamında belediye ekipleri, tüm yeşil alanları yeniden elden geçirerek mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdi. Rekreasyon alanı içinde yer alan ancak çalışmayan havuz gerekli tadilatın sonunda yeniden çalışır hale getirildi. Çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda güvenlik tedbirleri artırıldı. Aydınlatma sistemleri artırılırken, kamera ve ek güvenlik sistemleri kuruldu. Ormanlık alanda olası bir yangın tehlikesine karşı önlemler alındı. Boş duran kafeterya eksiklikleri giderilerek belediye tarafından işletmeye açıldı. Kafeteryanın teras kısmına gölgelikler yapılırken, vatandaşların körfez manzarasından faydalanmaları için seyir dürbünleri kuruldu. Bir yandan yenileme ve düzenleme çalışmaları devam ederken sosyal ve kültürel projelere ev sahipliği yapması hedeflenen rekreasyon alanında başta tiyatro olmak üzere pek çok sanat etkinliği gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan 15 Eylül 2014 Pazartesi 09:40

Herkes konuşuyor ama seçim zamanı gidip yine aynı adamlara oy veriyor. Anlamış değilim.

Yorumu oyla      12      5  
GÜLTEPEM 15 Eylül 2014 Pazartesi 09:37

İZMİRİN BALKONU ADI VERİLDİ O GÜN, NE ALSANCAK KOKUSU NE DE KARŞIYAKA , GÜLTEPE İZMİRİN KOKUSU VAR SADECE. YEŞİLİ ORMANI DOĞA İLE İÇ İÇE EGZOZ KOKUSU YOK , GÜRÜLTÜ YOK ... ÇOÇUKLARIN EĞLENDİĞİ ARTIK DAHA GÜVENLİKLİ BİR YER. ADI DA AYDIN ERTEN OLDUĞU İÇİN AYRI BİR YER HEPİMİZİN GÖNLÜNDE. GÜLE GÜLE KULLAN GÜLTEPEM...

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 15 Eylül 2014 Pazartesi 09:34

Tartan yaptı ve açtı, sonra tekrar. Bu iyi oldu çünkü iş yapılmayan bir yerde en iyisi olanları tekrar tekrar açmak.

Yorumu oyla      12      5  
şov var hizmet yok 14 Eylül 2014 Pazar 22:43

güzelyalının göbeğinde 34 sokak bitiminde kipanın yanında tam merkezde ali baba parkının yanında oturuyoruz,10 gündür ali baba parkı sulanmadı,evden su taşıyıp suluyoruz,insanlar geçerken ağaçların durumunu görüyor yazıklar olsun diyor konak belediyesine,insanlar haklı şehrin göbeğinde bir park on gündür sulanmaz mı,ayıp diye birşey var,bana chp belediyecilik yapamaz diyorlardı ama ben inanmıyordum ama yaşaya yaşaya öğrendim,bir parkı on gündür sulamayan,bir parkı sulamaktan aciz konak belediyesinden bir hizmet te beklemiyorum,yazıklar olsun diyorum..............

Yorumu oyla      13      6  
Mustafa ÖZDEMİR 14 Eylül 2014 Pazar 13:01

Ben,bu rekreasyon alanına giden yolları ve içinden geçilen Gültepe'yi biliyorum.Yollar berbat,heryer gecekondu,kendinizi Türkiye'nin 3. büyük kentinde değilde,dünyanın çok geri kalmış bir yerinde hissediyorsunuz.Yöneticiler uyuyor mu?!!

Yorumu oyla      31      13  
DEMOKRAT 14 Eylül 2014 Pazar 12:59

Çınartepe rekreasyon alanı güzel,ormanlık doğa harikası bir yer.Buradan körfezi seyretmek harika.Ama Çınartepe'yi bünyesinde bulunduran Gültepe ve komşu semti Levent berbat,sanki bir ortadoğu semti.Konak Belediyesi, sınırları içinde kalan bu semtlerin kentsel dönüşümü(bu konuda yasa olmasına rağmen) için kılını bile kıpırtdatmıyor.İzmir'li Çınartepe rekreasyon alanına gitsin,körfez manzarasını seyretsin ama, İzmir'in göbeğinde bulunan Gültepe ve Levent gibi şehir planlaması ve belediyecilikten hiç nasibini alamamış bu semtleri görsün de belki Konak Belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesinin yüzü kızarır..

Yorumu oyla      30      10  
BybaroKSK 14 Eylül 2014 Pazar 12:54

Teşekkürler; Konak'ın Pekdaş'ına, Gönüllerin "tektaş'ına..

Yorumu oyla      22      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den Menemen'e ikinci arıtma yola çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’ye ...
Başkan’dan Güzelbahçe’ye teşekkür Ankara’ya stat çağrısı
Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılan ...
Başkan’la Foça festivali: Önce çiçek sonra balık ekmek
9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivalinin konuğu, İzmir ...
 
Urla’nın renkleri 12 Eylül’de hayat buldu
Urla’nın kurtuluşunun 92. Yıldönümü’nün kutlandığı “12 Eylül Etkinlikleri” ...
İzmir’in geleceğine 20 milyarlık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik planı onaylandı. Büyükşehir ...
Foça’da festival coşkusu
9’uncu Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali, Foçalıları ...
 
Bornova’da şenlik var!
Bornova Belediyesi, 14 Eylül Pazar günü renkli bir etkinliğe ev sahipliği ...
Çeşme’de gürültü için referandum sinyali
Çeşme Kent Konseyi'nin toplantısında konuşan Başkan Dalgıç, gürültü konusunda ...
Tasarımcılar İzmir için yarışıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen “Tasarım Koridorları” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva