HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2014 Pazartesi - 12:07

Konak’ta işportaya karşı ortak mücadele

Konak Kaymakamı Ahmet Önal ve birim müdürlerini makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçedeki işporta ve kaldırım işgalleri sorununa karşı birlikte çalışıp, birlikte çözüm üreteceklerini söyledi.

Konak’ta işportaya karşı ortak mücadele

İZMİR - Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Akkaş, Müftü Zeki Aksoy ve Kaymakamlığa bağlı birim müdürlerini makamında konuk etti. İzmir’in kalbi Konak için birlikte ve uyum içinde çalışma kararının alındığı toplantıda işporta ve kaldırım işgalleri sorunu da masaya yatırıldı. Kenti ilgilendiren her sorun gibi işporta ve kaldırım işgallerine karşı Büyükşehir ve emniyet güçleriyle birarada çalışmak gerektiğinin altını çizen Başkan Pekdaş, “İzmir’in birçok bölgesinde işporta ve kaldırım işgallerinin yarattığı sorun var. Alsancak, Kıbrıs Şehitleri ve  Kemeraltı gibi önemli bölgelerimiz bu yüzden çözülmesi gereken pek çok sorunla baş başa yaşıyor. Yeni dönemde işbirliklerine açık olmak durumundayız. Şehirde yaşamanın güvenini, güzelliğini ancak böyle yaşatabiliriz” diye konuştu.
 
YETKİ TEK ELDE TOPLANMASIN
 “Yetkililer yetkilerini kullanırken diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olmalıdır” diyen Pekdaş, bu işbirliğinin iş yapma kültürünü de geliştirileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Biz kurumlara seçilen insanlar demokrasilerde bir arada çalışmalıyız. Yetki tek elde toplanmasın. Farklı kurumlar işbirliği içinde hizmetlerini yerine getirsinler ve birbirlerini denetlesinler.  Demokrasi ve hukuk devleti ancak bu mantıkla örgütlenebilir. Yetkililer yetkilerini kullanırken diğer kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde olsunlar ki hem birbirlerini denetlesinler hem de demokrasilerin gereği olan birlikte iş yapma kültürünü de geliştirsinler.”
 
MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ
Oluşturacakları yeni yönetim anlayışıyla Konak’ın rol model olacağını da belirten Başkan Pekdaş, “Biz bulunduğumuz makamlarda kral değiliz, tek başımıza ise hiçbir şey değiliz. Birlikte çalışmak üretmek ve bu demokrasi kültürünü hayata geçirmekle yükümlüyüz. Bizim bir de rol model olma görevimiz var. Demokrasinin yerleşmesi de böyle bir şey. Birlikte çalışma kültürünün örneklerini göstermek yapacağımız en önemli şeylerden biridir. Hepimizin farklı inançları, düşünceleri, konumları olabilir ama bu ülkeyi birlikte yaşanır hale getirmek bizim sorumluluğumuzda. Bu anlamda birlikte çalışma yöntemlerini hayata geçirmek için kurum olarak biz çaba göstereceğiz. Sizlerde de bu konuda önemli katkılar olacağına inanıyorum” dedi. Konak Kaymakamı Ahmet Önal da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın işbirliği çağrısını yineleyerek “Zorlu bir süreçten, bir demokrasi bayramından çıkıp geldiniz. Konak’a hep birlikte hizmet edeceğiz” dedi. Önal, her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Semih Kocayar 21 Nisan 2014 Pazartesi 17:20

Esnafa saygımız sonsuz ancak bazıları işin ölçüsünü kaçırmış durumdalar. Aynı şekilde "ekmek parası" muhabbeti ile şehrin her yerini işgal eden işportacılara karşı kesin ve sert önlemler alınmalı. Bu işi tek başına zabıta yapamaz. Emniyet kuvvetleri de dahil edilmesi ve göstermeklik değil sürekli denetimler yapılmalıdır. Gerekirse maliye bile işe dahil olup vergisiz haksız kazanç sağlayan bu insanlara karşı tedbir almalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
esnaf 21 Nisan 2014 Pazartesi 14:08

Esnafın kapısına attığı iki masa göze batar ama her ne hikmetse güneş gözlüklü zabıtalar işportayı görmezler.yeni zabıta müdürüyle bir şeylerin değişerek düzeleceğine de inancımız yok.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köy Enstitülerinin 74’ncü yılına duygusal kutlama
Köy Enstitülerinin 74’ncü yıl dönümü Urla’nın Barbaros Köyü’nde kutlandı. ...
Akpınar net konuştu: “Mezardan babam çıksa…”
Yerel seçimlerin ardından Karşıyaka’da belediye başkanlığı koltuğuna oturan ...
Buca eski başkanı Ercan Tatı’nın annesi vefat etti
Buca Eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın annesi Gülser Tatı, geçirdiği ...
 
Pekdaş ilk nikahını kıydı: Kaç çocuk yapacağınıza...
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye başkanı seçildikten sonra ...
Başkan Arslan'dan pazarlara yerinde inceleme
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, cumartesi ve pazar günleri kurulan ...
Bisikletçilere Başkan Uyar ve Urla dopingi!
Türkiye ve yurtdışından çok sayıda bisiklet sever, İzmir ve çevresindeki ...
 
İzmir Büyükşehir’e Moody’s övgüsü
Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşlarından Moody’s, son değerlendirmesinde ...
Doğal Yaşam'da bahar bereketi: 6 minik yavru
İlkbaharla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda peş peşe doğumlar yaşanmaya ...
Agora'nın Roma Tüneli sezona hazır!
İzmir'in Agora semtinde, geçen yıllarda bir evin altında bulunan 2 bin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva