HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2015 Salı - 10:27

Konak Tramvayı’na yeni revizyon: Bayram sonrası…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı projesinde yeni bir revizyonla, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda hattı, mevcut gidiş-geliş üç şeritli yola dördüncü şerit olarak kara ve deniz tarafına döşeyecek. Bayram sonrası kamuoyuna açıklanacak revizyon sonrası inşaat çalışmalarına başlanacak.

Konak Tramvayı’na yeni revizyon: Bayram sonrası…

Konak ve Karşıyaka tramvay projeleri ihale öncesi ve sonrası revizyonlarla kent gündemine damgasını vurdu. İnşaatına başlanan Karşıyaka tramvayında Karşıyakalıların tepkileri sonucu sahildeki başta palmilyeler olmak üzere ağaçların korunması amacıyla taşıt yoluna alınan güzergah, Alaybey durağının iptal edilmesi ve Karşıyaka İskele'de hattın son bulmasıyla tamamlanan revizyonla uzunluğu 9.7 kilometreden 8.3 kilometreye, istasyon sayısı ise 15'den 14'e düştü.
 
Konak Tramvayı'nda ise ihale öncesi Şair Eşref Bulvarı'nda ortadan giden ve dut ağaçlarının sökülmesine neden olan ilk proje revize edilerek taşıt yoluna alınmasıyla başlayan değişiklikler ihale sonrası Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yeşil alandan geçecek hattın Mithatpaşa Caddesi'ne kaydırılması ön hazırlığıyla devam etti. Ancak, Mithatpaşa Caddesi'nde trafik akışıyla ilgili handikaplar yaratması başta otopark, altyapı sorunları nedeniyle hat yeniden Sahil Bulvarı'na alındı. Ancak, ilk projede yeralan yeşil hat güzergahı yerine yeni bir hat çizildi.


 
Son revizyonla Konak tramvayı rayları için Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na dördüncü şerit oluşturulacak. İlk projede gidiş-geliş yanyana olan hat biri Sahil Bulvarı kaldırım, diğeri ise deniz tarafı kaldırımın bulunduğu bölgeye yapılacak. Hattın üç şeritli karayolunun yanına sığdırılması için orta refüj ve kaldırımlar kısmen daraltılacak ve geriye çekilecek. Son aşamaya gelen revizyonla ilgili bayramdan sorna nihai karar ve proje yüklenici firmaya verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kamuoyuna revizyonun nedenlerini açıklayacak. Kocaoğlu, tramvaydaki revizyonların bu kadar çok olmasının nedenlerinden birinin, bu tür projeleri yapan şirketlerin İzmir'de olmaması olduğunu düşündüğünü söyledi. İzmir dışındaki şirketlerce yapılan projenin, uygulama aşamasına geldiğinde belli sıkıntılar olduğunu gördüklerini belirten Kocaoğlu, bu nedenle bazı değişiklikler yapıldığını belirtti. Kocaoğlu hat üzerindeki okaliptus, karabiber gibi ağaçların taşınmasıyla ilgili problemler yaşandığını belirterek AVM ya da bina yapıyormuş gibi eleştiriler de aldıklarını söyledi.
 
Tramvay projelerini bir kez daha irdelediklerini, Konak tramvayında projeyi bir ara Mithatpaşa Caddesi'ne almayı düşündüklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Arkadaşlar proje üzerinde çalıştı. Ancak, baktık ki Mithatpaşa Caddesi'nde Hatay ile sahil arasında yoğun dikey geçişler var. Bu nedenle caddede tramvay çalışamayacağını gördük. İlk projedeki yeşil alanla ilgili duyarlılık nedeniyle Sahil Bulvarı'nda yeni bir hat hazırladık. Yeraltındaki Büyük Kanal'ın kollektörüne dokunmadan Sahil Bulvarı'ndaki mevcut üç şeritli yolu bozmadan, dördüncü şerit olarak tramvay hattı yapılacak. Orta refüjde, yanlarda, kaldırımlarda oynama yapacağız. Geliş ve gidişte en sağda tramvay hattı olacak. Tespit çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Bayramdan sonra kamuoyuyla yeşil alanda neden yapmadığımızı anlatacağız. Tramvay inşaatı bu süreçle birlikte hızlanacak" dedi. Konak tramvayı 13 kilometre uzunluğunda ve 19 duraktan oluşacak. Üçkuyular- Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Konak-Şehit Fethi Bey Caddesi, Şehit Nevres Bulvarı- Montrö Meydanı -Şair Eşref Bulvarı-Alsancar Gar-Şehitler Caddesi- Halkapınar arasında çalışacak. (dha)

 
Simav beşik gibi: Art arda 2 korkutan deprem
 
MHP İzmir Adayı Çelik: Erkek evladı olan bir anne olarak…
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
iki dakika 23 Eylül 2015 Çarşamba 12:09

Ha birde bu işlerde asıl parayı tutan kalem deplase yani alt yapı tutar firmanın asıl karıda budur. Yoksa tramvay parası çerezdir. Firmalar tren ve tramvaydan pek para kazanmaz. Alt yapının iki yerde çıkması demek gerisini siz düşünün...

Yorumu oyla      12      5  
iki dakikka 23 Eylül 2015 Çarşamba 12:02

Yohh artık 😃 şaka gibi maliyet düşünen yok şehrin parası yanlış harcanıyor. Elektrik ve alt yapı ikiye katlayacak demek proje okumasını bilmiyorsanız benden söylemesi. Buda fiyat artışı demek zaten proje değişikliği geçikme birim fiyatlardaki artışlar ile % 20 geçti yine Ankara yolu gözüktü ee bunu başta bu işe bakanların başarısı muhahahah

Yorumu oyla      13      5  
22 Eylül 2015 Salı 17:07

Proje değişir. Niye değişmesin? Yanlış yapılacağına doğru neyse o yapılır. Konak Tüneli de değişti. Normalde güzergah farklıydı. Konak Tramvayında asıl düşünülmesi gereken yer sahil bulvarı değil, Alsancak gar önü. Sonbahara doğru buraya derin tünel ile altgeçit yapılacağı söylenmişti, proje ne aşama da o önemli. Yoksa Alsancak' a mevcut haliyle tramvay sokmak yanlış. Kitlenir kalır, hiçbir avantajı kalmaz.

Yorumu oyla      25      7  
onur 22 Eylül 2015 Salı 16:10

mükemmel yönetici aziz kocaoğlu..ekibi harika çalışıyor.her hafta proje değişiyor.15 gün sonra denizin altına alacaz tramvayı derse şaşırmayın..!

Yorumu oyla      21      23  
Atakan 22 Eylül 2015 Salı 16:07

Herşeye, her yeniliğe karşı çıkmak moda zaten. Onu yapma ağaç kesilir, bunu yapma otopark gider, orası olmaz yeşil alan. Pes arkadaş, sadece eleştiri başka birşey yok.en ufak bir projede kıyamet kopuyor, sonra neden hizmet yok diye soruluyor.izmiri , yeşili en çok ben severim tiyatrosu bitsin artık. Bırakın da biraz hizmet alalım.

Yorumu oyla      27      9  
22 Eylül 2015 Salı 14:57

4.şerit için her iki taraftan yer var mı ki! Umarım ölçümler yapılmıştır. Konak tarafına gelirken kara tarafının bir bölümünde kaldırım çok darlaşıyor.

Yorumu oyla      19      7  
22 Eylül 2015 Salı 14:27

Tramvay da ilk yapılan proje güzeldi. Yok ağaç gidecek, yok bilmem ne diye değiştirildi. Adam denizi doldurmuş, ev yapmış, üstünde oturuyor, ağaç kesilecek diye çevrecilik taslıyor.

Yorumu oyla      28      7  
22 Eylül 2015 Salı 14:06

En iyisi neyse o yapılsın. 2017 ye yetişir. Gecikme olmaz. Karşıyaka da 5 ayda 3 km hat döşendi. Konak Tramvayı ' nın 20 ayda hat döşemesi biter.

Yorumu oyla      20      10  
22 Eylül 2015 Salı 14:04

Buca metro hattının proje ihalesi yapıldı. 7 ekim de sonuçlanacak. Sonra projesi yapılacak, yapım ihalesine daha var. Otogar hattını ise bakanlık yapacak. Ankara hızlı tren projesi kapsamında yapılacak.

Yorumu oyla      18      7  
İZMİR'Lİ 22 Eylül 2015 Salı 13:33

Buraya tranvay yapacağınıza,önce Buca ve Otogara Metro yapın.O hatta zaten metro var.Sizler önce ineğin kafasını kesen sonra testiyi kıran cinsten işler yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      19      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da personele engelleri kaldıran eğitim
Hizmet kalitesini yükseltmek ve engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek ...
Mestanlı Camii açılıyor
Menderes Belediyesi tarafından yaptırılan Mestanlı Camii, Kurban Bayramı’nın ...
Başkan Atila bayramda onları unutmadı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Kurban Bayramı öncesi yaşlıları ...
 
Konak’ın çocukları bayram sevincini erken yaşadı
Konak’ta ihtiyaç sahibi 100 ilköğretim öğrencisine bayram öncesi 175 liralık ...
İzmir 21 Eylül’ü unutmadı, farkında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi, 21 Eylül Dünya ...
Gürçeşme Huzurevi’nde bir bayram klasiği
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Huzurevi sakinlerini her sene ...
 
Köyler istedi, Büyükşehir yapıyor: 20 ofis, 6 cami, bir de cemevi
30 Mart seçimlerinden sonra sınırlarına dahil olan ilçelerde ve yeni statüyle ...
Yazarların ve tarihçilerin gündemi Bergama
UNESCO Dünya Mirası Bergama’ya olan ilgi gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. ...
Karabağlarkı çocukların yüzü bayramda gülecek
Kurban Bayramı öncesi Karabağlar Belediyesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva