HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2015 Cuma - 11:30

Kocaoğlu’ndan ‘yeni filo’ törenine damga vuran söz: Destan yazıyoruz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş bünyesinde faaliyet gösterecek olan yeni tren setlerinin alım sözleşme töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bir kentin sadece ve sadece kendi imkanları ile kalkınacağının destanını yazıyoruz. Bu destanı yazmaya devam edeceğiz” dedi. Kocaoğlu, Büyükşehir’in ulaşıma şimdiye kadar 3 milyar TL kaynak aktardığını söyledi.

Kocaoğlu’ndan ‘yeni filo’ törenine damga vuran söz: Destan yazıyoruz!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ulaşımda son dönemde tekerlekli taşımacılıktan raylı sisteme yönelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş bünyesinde kullanılmak üzere satın aldığı yeni 85 vagon (17 tren seti, 5 vagonlu) tren setleri için sözleşme imzaladı.

İhaleyi 192 milyon 59 bin TL teklif ile kazanan Çinli CNR Corporation Limited Şirketi ile imzalanan Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki sözleşme törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, ilçe belediye başkanları, şirket yetkilileri ve çok sayıda kişi katıldı.


 
İmza töreninde konuşan Başkan Kocağlu, “Büyük kentlerin çözmesi gereken en önemli konuların başında ulaşım gelmektedir. Belediye de bu bilinçle raylı sistem, vapur alımları ve TCDD ile ortaklaşa proje İZBAN ile kentimize gelen konukları ve vatandaşlarımızı taşıyoruz. İzmir metrosunda şu ana kadar çalışan 74 vagon vardı. Bu sözleşme ile 85 vagon daha alarak taşıma gücümüzü yüzde 120 oranında arttırıyoruz. Günlük yolcu taşıma kapasitesini 350 bin kişiye çıkarttık. Sinyalizasyon sistemini bir buçuk dakikada bir tren geçecek şekilde ayarlayacağız. Günlük yolcu taşıma kapasitemiz 750 bin kişiye çıkacak. Bu yarış ve kıran kırana bir süreç oldu. Büyükşehir Belediyesi açık ve şeffaf bir ihale yaptı.  Bize göre çok uygun fiyatlarla bu vagonları belediye bünyesine dahil edeceğiz. Bize bu konuda kredi veren paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
 
NARLIDERE VE BUCA METROSU İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Başkan Kocaoğlu, TCDD ile ortaklaşa yapılan Aliağa-Menderes Hattı’ndan da bahsetti. Kocaoğlu, “Biz 11 yıl içerisinde 750 milyon lira Aliağa’dan Torbalı’ya kadar mesafede harcama yaptık. Burada vagonlar ve çekerler yok. Şimdi ihaleye çıkıyor ve Torbalı’dan Selçuk’a gidiyoruz. Mayıs ayında da Torbalı’ya ulaşacağız. İZBAN Şirketimiz ile bu zamana kadar 450 milyon TL’lik çeker aldık. Bu rakamın yarısı belediye tarafından karşılandı. Ayrıca tramvay hatlarının ihalesi de yaklaşık 400 milyon civarındadır. Büyükşehir Belediyesi kendi gücü ile metroda kredi kullanmadan, İZBAN’da cüzzi kredi kullanarak bu zamana kadar 2 milyar TL’nin üzerinde raylı sisteme yatırım yapmıştır. Bu arada otobüslerin tamamına yakınını yeniledik. Klimalı, alçak tabanlı otobüslerle çalışıyoruz. Bu konuya da 450 milyon TL yatırım yaptık. Vapurlarımız da yapıldıkça bize geliyor. Deniz ulaşımına da yaklaşık 300 milyon TL para harcadık. Yani Büyükşehir’in toplamda ulaşıma yatırımı 3 milyar TL’yi bulmuştur. Metro Hattı’nın Narlıdere’ye ve Buca’ya uzaması konusunda da çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.
 
YERELDE KALKINMA VURGUSU
Kocaoğlu, belediyenin finans sıkıntısı çekmediğini söyledi. Kocaoğlu, “Büyükşehir, adil, ayrım yapmadan ihale yapan Türkiye’nin en önemli kuruluşu olmuştur. Bunun altında kenti katılımcı bir yönetim anlayışı, şeffaf yönetim vardır. Böyle de devam edecektir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kadromuz, kanaat önderleri ile birlikte yerelde kalkınma sloganı ile yola çıktık. Kalkınmanın sadece ulaşımda, sanayide, turizmde, kültür sanatta olamayacağını, kalkınmanın topyekün olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle hareket ederek kenti kalkındırmaya gayret ediyoruz.  Ne mutlu ki İzmirli hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor. İzmirli gibi durmak ve yaşam tarzını korumak için çalışıyoruz. Bir kentin sadece ve sadece kendi imkanları ile kalkınacağının destanını yazıyoruz. Bu destanı yazmaya devam edeceğiz” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ
China CNR Corporation Limited Küresel İş Sistemi Genel Müdür Yardımcısı Yu Yanbin ise yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Türk haklı ile Çin halkları arasında dostluklar çok eski zamanlara uzanıyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi büyük ilerlemeler kaydetti. China CNR Çin’de demiryolu ulaşımı teçhizatları alanında lider konumdadır. Bugünkü imza töreni bundan sonraki işbirliklerimiz için çok önemli bir başlangıçtır. Projeyi büyük bir samimiyetle, en kaliteli bir şekilde tamamlayabilmek için şirketimizin gücünü ve kuvvetini hiçbir çabadan ve çalışmadan kaçınmadan göstereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne mükemmel bir hizmet sunacağız” dedi.
 
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 85 vagon için 192 milyon 59 bin liralık yatırım yapacak. Her bir vagon 2 milyon 259 bin liraya mal olacak. Vagonların teslim süresi 30 ay olacak. İlk üç tren seti 19. ayın sonunda, en az altı tren seti de 23. ayın sonunda, son tren setide de 26. ayın sonunda teslim edilecek. Deneme seferlerini ardından 30. aydan itibaren araçlar hizmete girecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin metro sistemi için daha önce sipariş verdiği ve Çin’deki fabrikada yapımı tamamlanan 10 adet vagon ve 85 vagonlu yeni tren setleriyle metronun filodaki toplam vagon sayısı 172’ye ulaşacak.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında alımını yaptığı 32 vagonla birlikte 2009 – 2015 yılları arasında metro vagonu için yaptığı yatırım miktarı 293 milyon lira oldu. İzmir Metrosu’nda günde 350 bin, İZBAN’da ise günde 280 bin yolcu taşınıyor. Bu rakam, toplu ulaşımın toplam yolcu sayısının yüzde 34’üne denk geliyor. Büyükşehir Belediyesi, ulaşımın büyük bölümünü raylı sistem üzerinden yürütmeyi planlıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 11 Mart 2015 Çarşamba 10:01

Evet aktarma rezilliği destanı yazılıyor izmirde. İzmirin kuzeyi izban ve yarım saatte bir kalkan aktarmalarla sefil durumda. Tramvay bile Çiğli'de başlamıyor Mavişehirde başlıyor. Zenginlere hizmet etmekten başka bir icraatleri yok. Destanmış. İstifa et Aziz Kocaoğlu !!

Yorumu oyla      12      5  
Atilla Kamar 6 Mart 2015 Cuma 15:15

Negatif bakmayın. Oradaki hızlı tren maketi değil. Yunus modeli metro aracı...

Yorumu oyla      18      11  
Sinan Öztan 6 Mart 2015 Cuma 15:11

AKP ve yandaşları nakaratlara devam ediyor.Kıskanmayın,desekleyin.Ne de olsa İzmir'de yaşıyorsunuz.Büyükşehir çalışıyor.İzmir ulaşımına hizmet ediyor.Ankara,İstanbul ve Antalya'ya devlet metro yapım işini üzerine aldı.İzmir'e gelinde söz verdiği halde sözünü unuttu.Tüm bunlara rağmen ulaşım alt yapısında İzmir diğer illerden daha ileride.

Yorumu oyla      25      13  
Tayfun 6 Mart 2015 Cuma 14:51

gerek gemi gerek tren uretiminde Çin su anda dunyada en onde olan ulke , hem iscilik hem enerji hem celik fiyatları daha dusuk maliyette bu nedenle baskalarının bunlarla rekabet etme sansı yok.

Yorumu oyla      29      12  
6 Mart 2015 Cuma 14:39

Tören iyi güzel de metro treni alım sözleşme töreninde hızlı tren vagonun maketinin ne işi var?

Yorumu oyla      14      18  
reco baba 6 Mart 2015 Cuma 14:26

koskoca kalkinan yeni ve buyuk turkiyede vagon,tren,demiryolu yapacak firma yok mu ya? yolu uzatip cine,japonyaya kadar gitmissiniz?.bu adamlar cakma saat,gozluk isinde iyi de vagon isinden ne anlar?

Yorumu oyla      15      26  
6 Mart 2015 Cuma 14:03

Kıskananlar yine saldırmaya başlamış :)

Yorumu oyla      37      10  
belli 6 Mart 2015 Cuma 13:21

bence hüseyin sezer ali engin ve tüm ekipten bahsediyor destan diye

Yorumu oyla      14      21  
YORUMCU BABA 6 Mart 2015 Cuma 13:06

Vay Bee.Büyük Şehir Belediye Başkanı Destan Yazıyormuşta,Bir Tek Bizim Haberimiz Olmamış!

Yorumu oyla      33      35  
belli 6 Mart 2015 Cuma 12:32

İzmirli görüyor destanınızı merak etmeyin!

Yorumu oyla      43      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgecan Aslan'ın adı Buca'da yaşayacak
Buca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Mersin’de katledilen üniversite ...
Dikili’de değişim tüm hızıyla sürüyor
Dikili Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile tüm ilçe adeta şantiye alanına dönüştü.
Karşıyaka’da ‘el emeği, göz nuru’ günleri
Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla rol üstlenmesi, bireysel ...
 
Karabağlar'da söz kadınların!
Karabağlar Belediyesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin farklı bir ...
Bornova’nın kadınları aerobik, step ve pilatesi çok sevdi
Futboldan hentbole, cimnastikten tekvandoya çeşitli branşlarda açtığı ...
Seferihisar'dan Cemevi kararı
Seferihisar Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında Cemevleri ibadethane olarak kabul edildi.
 
Menderes'e Almanya'da bakan desteği
Dünya’nın en büyük turizm fuarı ITB Turizm Fuarı’na katılan Menderes Belediyesi ...
Büyükşehir kazmayı vurdu: İZBAN Selçuk'a uzuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 kilometrelik İZBAN Selçuk hattındaki 2 ...
Konak Meclisi’nde CHP’yi bu kez tarihi han ikiye böldü
Konak Belediye Meclisinde Kemeraltı'ndaki Küçük Karaosmanoğlu Hanı'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva