HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2014 Pazartesi - 23:38

Kocaoğlu'ndan İzmir'e bakış: Stat krizinden hodri meydan!

Katıldığı bir televizyon programında kent gündemindeki başlıca konulara dair önemli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu flaş açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu ndan İzmir e bakış: Stat krizinden hodri meydan!

EGEDESONSÖZ - Ege TV’de yayınlanan “Fuar Özel” programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kent gündemine dair önemli  değerlendirmelerde bulundu. Kentte krize yol açan stat tartışmalarına değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Örnekköy’e stat yapılmaz diyor Sayın Vali. Oraya stat yapılmaz diyor. Niye yapılmaz? Oradan bir kuru dere geçiyor. İZSU 100’ün üzerinde dereyi kontrol ediyor. Oradaki dereyi en iyi İZSU bilir. O derenin deplase edilip etmeyeceğini de İZSU bilir… Samimi olmak gerekiyor. Gürsel Aksel’i yapmak bu kente zarar verir. Karşıyaka’da Yalı’ya stat yapmak bu kente zarar getiri. Bize sadece maçtan maça stat lazım değil. Kentin kuzeyine ve güneyine spor kompleksi lazım. Çocukları, gençlerin ve kulüplerin faydalanacağı tesisler lazım. Hükümetin de desteği ile örnek tesisler yapmamız gerek. 20 kişi bağırsın diye stat yapmak olmaz” diye konuştu.
 
“BİZ SADECE KONUŞMADIK’’
“Stat yapmak benim işim değil” diyen Başkan Kocaoğlu, “İzin versinler yapayım dedim. Ona rağmen, Bornova’da 6 bin kişilik stat yapıyoruz. Milli Emlak’tan kamulaştırma yapabilirsek Bornova’yı 10 bin kişilik kapasiteye çıkartacağız. Şubat ayı sonunda da bu stat bitecek. Biz sadece konuşmadık. Sadece laf üretmedik. Hem olacak yerde stat yapalım dedik, hem de ihtiyacı karşılayalım dedik. Biz kulüplerin ihtiyacını karşılayacak butik stat yapalım dedik. Biz yapıcıyız. Yapıyoruz. Kaynak  arıyoruz. Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nu, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nu kim yaptı? İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı…” diye konuştu.
 
“KİMSE TAPULU MALIMIZI ALAMAZ”
Geçmişte çıkan dedikodulara “Alsancak Stadı’nın olduğu yere AVM yaptırmam” şeklinde tepki gösteren Kocaoğlu, Alsancak Stadı için “Hodri meydan” diyerek şunları söyledi: “Sayın Vali’nin değerlendirmeleri temenniden ibarettir. Sayın Vali’miz orada stat olup olmayacağı konusunda karar vermiyor. Söyleminde de bu var. Ben temennimi söylemiyorum, net söylüyorum. Alsancak Stadı’nın  O stadın 4029 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı. Gürsel Aksel Stadı’nın 1400 metrekaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tapulu malı. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alamazlar. Girelim izale-i şuyu davasına bunun hepsini alırız. Hem de tamamını… Benim bütçem Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinden aşağı mı? Yiğit harmanda belli olur. Çayıra çıkarız... İzale-i şuyu’ya çıkarız… Kim kimden alıyorsa…”
 
“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ 6306 SAYILI YASA TIKIYOR’’
Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında son gelişmeleri de aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Uzundere’de çok iyi bir noktaya geldik. Bölüm bölüm çıkabilecek noktadayız. Belediyenin işine gelir biri çomak sokar, iş altı ay gecikir, onunla uğraşırsınız. Bu işte zaman söylemeyeceksin. Bayraklı’da çok iyi gidiyorduk. Araya seçim girdi, vatandaşın kafasını biz daha fazla vereceğiz diyerek karıştırdılar. Kent dönüşümünün tıkanmasının nedeni 6306 sayılı yasadır. O yasa il kent dönüşümü yapılmaz. O yasa mülkiyeti, tapuyu gasp edicidir. O yasa ile ülkede mülkiyet, tapu kalmaz. Kamulaştırma yapmak başka bir şey. Evin çürük, iki ay içerisinde bu evi yıkacaksın demek başka şey. Yol yapmak için evini kamulaştıracağım, senin hakkını vereceğim demek başka bir şey… Ben kent dönüşümü için kamulaştırma yapıyorum, uzlaşma yapıyorum” dedi.
 
YATIRIMA DEVAM MESAJI
Narlıdere Metrosu için süreci de özetleyen Aziz Kocaoğlu, “İhale hazırlıklarımız devam ediyor. Bittiği zaman olacak. Uzun bir süre değil. Oranın zaten projesi vardı. İhale şartnamesi hazırlanıyor. Bizim asıl çeker sıkıntımız vardı. YPK’dan teşvik onayı yeni geldi. Biz 80 tane vagon için çeker ihalesine çıkıyoruz. Raylı sistem yatırımları dört bir yandan sürecek” diye konuştu.
 
“AKŞAMA SABAHA TELEFERİĞE ÇIKARIZ”
Balçova’da yapımı devam eden Teleferik Tesisleri için de kısa bir açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Akşama sabaha çıkarız. Tam tarihi bilmiyorum. Hızlı bir şekilde ilerliyor. Bazı projeler var ki, çeşitli olanaksızlar, çeşitli problemler bunları geciktirebiliyor. Bakanlıkta da, devlette de bu var. İşin ne zaman biteceği biraz da ustaya bağlı. Bizim usta da belediye başkanı değil, müteahhit. Müteahhitlerden yana her zaman yanığımdır” dedi.
 
YETİŞMEZSE BİR DAHA ADAY OLURUM
Yamanlar’da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisi konusunda  da flaş sözlerin altına imza atan Başkan Kocaoğlu, “Evsel atık bertaraf tesisinin yeri ideal. Daha başkası da yok. Şuraya bir ÇED raporunu alalım... Alacağız da… Şu işi bırakmadan çöp işini de halledeyim, körfez için ÇED raporunu da alayım, çevre konusunda İzmir’in bir numaralı kent olma hedefine büyük iki tane adım kaldı, onları da atayım... Biri çöp, biri körfez. Yetişmezse bir daha aday olmak zorunda kalırım. Bu iyi değil. Başka arkadaşlara da, gençlere de yer açılsın. Velihatlık olur mu? O padişahlıkta var” ifadelerini kullandı.
 
“ÜÇ SENE SONRA DENİZE GİRECEĞİM”
İzmir’in rüya projesi “Yüzülebilir Körfez” hedeflerine ve Kıyı Tasarım Projesi’ne de değinen Kocaoğlu, “ÇED raporu bugün imzalanasın üç sene sonra ben denize gireceğim. Hem de Konak Vapur İskelesi’nden Karşıyaka Vapur İskelesi’ne yüzmek şartı ile. Kıyı Tasarımı’nda Bayraklı ve Bostanlı’nın ihalesini hazırlıyoruz. Beş tane iskelenin onayı geldi. Onay geldikçe diğerlerini de yapacağız. Karataş ve Göztepe arasında durduk. Eski Ordu Komutanlığı karşısında trafiği alta alıp orada bir alt geçit yapacağız. Orası meydan olacak. Alt geçidin projesini bekliyoruz. Kıyı Tasarımı’nın projesi hazır. Bir aksilik çıkmazsa iki sene içerisinde 40 kilometre sahil biter, Urla’ya doğru yürürüz” diyerek iddilaı  bir çıkışın altına imza attı.
 
“İZMİR ÖKSÜZ KALMADI’’
Yeni kabinede İzmirli bakan olmaması ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir öksüz kalmadı” dedi ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay’a çarpıcı eleştiriler getirdi. “İzmir 2 bakan varken de öksüzdü” diyen Kocaoğlu son olarak şunları söyledi: “Yapılanları çıkartın, kimin ne yaptığını, kimin öksüz olduğunu görürsünüz. Binali Bey’in yap-işlet-devret ile yaptığı havalimanı, çevre yolu, tünel, bölünmüş yol gibi… İzmir geri kalmış derken, İzmir’den aldığın verginin belirli bir kısmını bu kentin gelişmesi için, ekonominin kalkınması için, kent dönüşümü için, raylı sistem için kullanmak gerekir. Ankara’nın raylı sistemini yapıyorsunuz, İzmir’inkini yapmıyorsunuz. Şunları şunları yapacağız dediler, biz de gönderdik. Kapı duvar… Niye sinirleneyim? Ben işime bakıyorum. Beddua etmem. Şikayetimi söylerim, eleştiririm, ama beddua etmem.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakan 2 Eylül 2014 Salı 14:30

Belediye işçilerinin rahatı yerinde Aziz bey gider diye çok korkuyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
işçı 2 Eylül 2014 Salı 14:23

Ver coşkuyu başkan kıskananlar çatlasın

Yorumu oyla      11      6  
Gozgoz 2 Eylül 2014 Salı 13:25

Hep şikayet hep mağdur edebiyatı, sanki siz stat yaptınız onlar engelledi. Kentsel dönüşüm onaylanalı yıllar oldu hala edebiyat, izmirde edebiyata doyduk artık, icraat görmek istiyoruz hem de hemen.

Yorumu oyla      13      7  
egeli haydar 2 Eylül 2014 Salı 12:38

okullar açılınca göreceğiz şu otobüslerin halini

Yorumu oyla      13      8  
maalesef 2 Eylül 2014 Salı 12:23

İzmirli artık size inanmıyor çünkü konuştuğunuz başka yaptığınız başka. İl başkanınızı ve adaylarınızı da alıp gidiniz bence.

Yorumu oyla      13      8  
2 Eylül 2014 Salı 10:16

aziz başkanı kutlarım gözünü açmış.yalıya stat yapmak izmiri bitirme planıdır.izmirlinin gezdiği nefes aldığı yeri çirkin beton yığınlarıyla mahvetmektir.istanbul da boğaza stat yapan var mı.uyanık olmak lazım.amaç yaşantıya dolaylı müdahaledir.izmirlinin gezinti yapıp nefes aldığı yerleri yok edip İzmirliyi eve hapsetmek istiyorlar.

Yorumu oyla      17      6  
Özalp ŞEVİK 2 Eylül 2014 Salı 09:40

Aziz bey is uretseniz laftan once cok daha iyi olacak. İzmiri resnen tarihi bir kent haline getirdiniz tamami sayenizde muze olacak eski Türkiye Sehirleri diye. Kadavra olucak koca sehir

Yorumu oyla      13      10  
Hasan 2 Eylül 2014 Salı 09:20

Bir inat uğruna bu adamı seçtiniz ya CHP size ne diyeyim.

Yorumu oyla      12      12  
İzmirde biri 2 Eylül 2014 Salı 09:00

Sayın başkanım iş yapmak bu kadar zor mu, siz özel sektörde CEO olsanız patron sizi 11 yıldır o koltukta tutar mıydı ?? Sorun kendinize bunu. Patronunuz izmir halkından biri olarak soruyorum size.

Yorumu oyla      63      26  
Ödenekçi 2 Eylül 2014 Salı 07:59

İki de bir belediyeye hükümetten ödenek yok diyenlere duyrulur. Haberi okurlarsa Aziz Kocaoğlunun kendi ifadesini görürler: "Benim bütçem Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçesinden aşağı mı? "

Yorumu oyla      19      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde heyet ve yardım tartışması
Konak İlçe Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. Başkan Sema ...
Eski başkandan mektup sitemi
Bornova eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır kendisine bir ...
Bayraklı'nın ihaleleri mercek altında!
İçişleri Bakanlığı Bayraklı Belediyesi’nde yapılan ihaleleri mercek altına ...
 
Başkan Kocaoğlu'na 'İnce' yanıt: Halk istemiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 'balık halini Güzelbahçe’ye ...
Diyarbakır heyeti Büyükşehirde: Dostluğumuz daim olsun
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 83. İzmir Enternasyonal ...
İZFAŞ'ta ikinci dalga: 5 üst düzey personel izne!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun istifasını aldığı ...
 
Kemalpaşa'da hizmet mesaisi bitmiyor
Kemalpaşa sınırları içinde yer alan ve mahalle statüsüne geçen 29 köyün ...
Gaziemir'de 7'den 70'e kurs zamanı
Gaziemir Belediyesi’nin 48 farklı branşta açtığı ücretsiz kurslar her ...
Kemalpaşa'da coşkulu zafer kutlaması
30 Ağustos Zafer Kutlamaları kapsamında Kemalpaşa Belediyesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva