HABERLER>POLİTİKA
3 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:06

Koalisyon görüşmelerinde 'Truva Atı' varmış!

AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinde AK Parti heyeti başkanı Ömer Çelik'in koalisyon değil seçim istediği, bu nedenle Başbakan Davutoğlu tarafından değiştirilmek istendiği iddia edildi. Çelik'in görevine devam etmesinin nedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak gösterildi. AKP heyetinde CHP ile koalisyona olumlu bakan tek isim olduğu belirtiliyor.

Koalisyon görüşmelerinde  Truva Atı  varmış!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'koalisyon değil seçim istediği' gerekçesiyle koalisyon görüşmelerinde  AK Parti  heyeti başkanlığı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i bu görevinden almak istediği ancak bunu gerçekleştiremediği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre, AK Parti ile CHP heyetleri arasında bugün yapılacak son görüşme öncesinde AK Parti’deki erken seçim yanlılarının gücünü artıran bir olay siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. Buna göre, yakın çevresinin erken seçim yerine koalisyondan yana tavır koyduğunu belirttiği Başbakan Davutoğlu, CHP heyetinin başkanı olan Ömer Çelik’ten rahatsız oldu. Davutoğlu’nun rahatsızlığı Çelik’in Ak Saray’a çok yakın ve 3 dönemlik oluşu nedeniyle erken seçimi istemesinden kaynaklandı. Çelik’in görüşmeler süresince, koalisyon kurulması ile erken seçim olasılıklarının yarı yarıya olduğuna ilişkin açıklamaları da Davutoğlu cephesindeki rahatsızlığı artırdı. Edinilen bilgilere göre Davutoğlu, bu rahatsızlığını dile getirdi. Davutoğlu, Ömer Çelik’i bu görevinden almayı da istedi. Ancak özellikle Ak Saray’ın Çelik’i istemesi parti içindeki güç dengeleri nedeniyle bu istek gerçekleşme şansı bulamadı.

KOALİSYONDAN YANA TEK İSİM
AK Parti içinde koalisyonu savunanların heyetteki Çelik dışındaki isimlerden de rahatsız oldukları belirtiliyor. Heyette yer alan Başbakanlık Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ali İhsan Arslan’ın da erken seçimden yana oldukları, heyette koalisyona olumlu bakan tek ismin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz olduğu dile getiriliyor.

AK Parti içinde başta Ömer Çelik olmak üzere heyette, erken seçim yanlısı isimlerin yer alması ve Davutoğlu cephesinde bu nedenle yaşanan rahatsızlık, koalisyon olasılığının çok düşük hale geldiği yorumlarına neden oldu. AK Parti’de doğrudan Saray’la görüşen bazı milletvekili gruplarının seçim hazırlıklarına şimdiden başlatmaları da koalisyon olasılığını çok azaltan gelişmeler olarak değerlendiriliyor.

GÜL, CHP DİYOR
AK Parti’de erken seçim olasılığı çok güçlenirken 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ise CHP ile koalisyon kurulması yönünde girişimlerini sürdürüyor. Kendisi ile görüşen AK Partililer'e bu yönde telkinlerde bulunan Gül, görüştüğü CHP’lilere de yapılması gerekenin AK Parti-CHP koalisyonu olduğu görüşünü anlatıyor.

CHP: AKP asla uzun süreli hükümet kuramaz
AK Partideki içindeki koalisyonu zayıflatan bu gelişmeler CHP’de de etkisini gösteriyor. CHP kurmayları arasında da özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koalisyonu istemediğine ve azınlık hükümeti kurulabileceğine ilişkin açıklamalarına dikkat çekiliyor. CHP’de bu açıklamalardan sonra AKP’nin MHP ile olsa bile asla uzun süreli bir hükümet kurmayacağı görüşleri dile getiriliyor. Heyetler arasındaki görüşmelerin, koalisyon kuracak iki partinin müzakeresi biçiminde değil de ülke sorunlarının konuşulduğu toplantılara AK Parti’deki isteksizlik nedeniyle dönüştüğü de kulislerde konuşuluyor. (Cumhuriyet)

 
Karatay’tan ‘meslekten men’ iddialarına yanıt
 
CHP İzmir’de itiraz mesaisi, Serter’den eşitlik mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Davutoğlu istiyor, Erdoğan izin vermiyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi. ...
Aydınlardan Meclis'e çağrı: Anaları ağlatmayın
Farklı siyasal görüş ve çevrelerden bir grup bilim, devlet ve siyaset ...
CHP'li Başkan: HDP'ye destek stratejik bir hataydı
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 7 Haziran seçimlerinde ...
 
Demirtaş: Devlet silah bıraksın demiyorum...
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin ...
Bahçeli'den çok sert 'akil insanlar' çıkışı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, akil insanlar heyetini ve isim vermeden ...
CHP'li Akatlı ‘Diyarbakır’ı anlattı: İstisnasız, tarafsız...
Meclis’e yaptığı acil çağrı sonrası gerçekleşen oturumdan sonuç alamayan ...
 
Ankara'da 9 saatlik güvenlik toplantısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün 30 ilden gelen mülki ve idari ...
Dışişleri'nden 'Kuzey Irak'ta sivil kayıp' iddiaları ile ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Irak'ta sivil kayıp ...
AK Parti ve CHP 4’üncü kez görüştü
Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva