HABERLER>SEÇİM 2015
5 Mayıs 2015 Salı - 12:46

Kılıçdaroğlu İzmir'de sahaya çıktı: Finalde Roman ateşi!

İzmir adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalara yoğun bir programla başladı. Öğle saatlerinde kente gelen CHP Lideri ilk mesajlarını Buca'daki örgüt buluşmasında verdi. Kılıçdaroğlu ardından Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'daki yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi projesinin temelini attı, ardından otobüsle 2.bölge turuna çıktı, finali Hıdrellez Şenliği'nde yaptı.

Kılıçdaroğlu İzmir de sahaya çıktı: Finalde Roman ateşi!

Fatih YAPAR - Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  İzmir 2.Bölge’den önseçime girerek 1.sıra adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalarına yoğun bir programla başladı.

- FOTO GALERİ: KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE SAHAYA ÇIKTI!...



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öğle saatlerinde havayoluyla İzmir’e geldi. CHP Lideri’ni Adnan Menderes Havaalanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları ve çok sayıda partili karşıladı. Kılıçdaroğlu partililerin verdiği Ege köylülerinin kullandığı yöresel poşuyu boynuna taktı. Havalimanında partili gençler ve kadınlar tarafından coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu için 'Devrimci Kemal, İzmir'e hoş geldin' pankartı açıldı. Coşkulu karşılama, Kılıçdaroğlu'nun yüzünü güldürdü.

VIP KRİZİ  
Havaalanındaki karşılamaya VIP krizi damga vurdu. Kılıçdaroğlu alana geldikten sonra VIP salonuna CHP İl Başkanı, belediye başkanları, mevcut milletvekilleri ve milletvekili adayları alındı. İl yöneticileri, ilçe başkanları ile parti yöneticileri dışarıda kaldı. Bu durum kriz yarattı. İl Yönetim Kurulu Üyesi Barış Erel ile Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in karar sert tepki gösterdiği öğrenildi. Bazı ilçe başkanları havaalanında daha fazla beklemeden Buca’ya geçerek kararı protesto etti.



‘SEVGİLİ AİLEM’ DİYE SESLENDİ…
Havaalanı’ndan Buca’ya geçen Kılıçdaroğlu Gölet Tesisleri’ndeki amfi tiyatroda gerçekleşen programda örgütle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada kendisini dinlemeye gelen partililere, “Sevgili ailem” sözleriyle seslendi.



Kılıçdaroğlu, “Kendi çıkarı için değil ülkesi için çalışan bir aile, geleceğe umut yaratan, devrimleri gerçekleştiren bir aile. CHP’li olmak kolay değil. Halkı düşünmek, uygar olmak, Türkiye’yi ve Dünya’yı iyi okumak gerekiyor. Bütün çocuklarımıza çağdaş eğitimi savunmak gerekiyor. Zor bir görev yapıyoruz. Süreç, bizi iktidara taşıyacak bir süreçtir. 13 yıllık kredinin sonuna geldik. Halkımız iktidara bu süreyi verdi. 17 milyon işsiz, 2 milyon Suriyeli var. Sorunları aşacak bilgi ve birikimiz var. Gün şunu ya da bunu suçlama günü değildir. Gün bizim projelerimizi halka anlatma günüdür. Nasıl sorunları çözeceğimizi anlatacağız. Öyle bir noktaya geldik ki seçim bildirgemizi hazırladıktan sonra kimse yanlış demiyor. İktidar bile sadece ‘Kaynak bulamazsınız’ diyor. Ama kendileri ‘en büyük ekonomi’ diyorlar. Bu yüzyıla yoksulluk, işsizlik yakışmıyor. Kendimizi anlatacağız. Halkın ciddi bir teveccühü var. Nereye gidersek dikkatle izleniyor ve dinleniyoruz. Eski anlayış ve kültür kalmadı. Eskiden ‘bu CHP kendi içinde kavga eder’ derler. Şimdi bu kalmadı. Eskiden ‘CHP hep şikayet’ eder derlerdi. Seçim bildirgemizi siyasi partiler taklit ediyorlar. Bu bizim için çok önemli bir aşamadır. Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talibiz.  Sorunları çözme kabiliyetimiz var. Biz, çalışırsak, iyi anlatabilirsek, güven verebilirsek Türkiye’de iktidar olmamak için hiçbir neden yok. Sorun yaratan değil, sorunları çözen olacağız. Halktan oy istiyoruz. Ayrım yapmıyoruz. Bize suçlamalar yapılıyor. Hemen propaganda yapılıyor. CHP iktidara geldiğinde ‘CHP imam hatipleri kapatacak’ diyorlar. Niye kapatalım? Aydın din adamları yetiştiren biz değil miyiz? Aydın din adamının iki üç dil öğrenmesini, felsefe okumasını, sevgi ve barışı- kardeşliği anlatmasını isterim. Bizim algımızı kullanarak algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Kimsenin yaşam tarzı ile, inancı ile uğraşmayacağız. Açık ve net ‘CHP olarak bütün inançların güvencesiyiz, inançlarını yaşayabilecek’ diyebilirsiniz. Kim ki ‘ben inancımı yaşayamıyorum’ diyorsa gelip beni bulacak, sizi bulacak. Yaşanacak Türkiye’yi el birliği ile kuracağız. Biz, insanı en değerli varlık olarak görürüz. Kimliği, inancı siyaset konusu yapmayız. Onu el üstünde tutarız. Bunu yapabilme kapasitesine sahibiz.  Burada konuşabiliyorsak, gönül köprüleri kurabiliyorsak, samimiyetle bunu aktarabiliyorsak iktidar olmamamız için neden yok. Vatandaş borç batağında boğazına kadar sorun yaşıyor. Sorunları tek bir parti çözer. O partinin adı CHP’dir. Bunu inanç ve kararlılıkla söyleyeceğiz” dedi.
 


İZMİR'İ SEVİYORUM
Kılıçdaroğlu, İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kılıçdroğlu, “Bana görev düşüyor çalışıyorum. Siz de çalışıyorsunuz. Kanaat önderlerinin çalışması gerekir. Medyanın özgür olması gerekiyor. Bozulan adaletin düzene girmesi gerekir. Biz, çok partili yaşamı getiren bir partiyiz. Şimdi hep birlikte dördüncü devrime hazırlanıyoruz. Özgürlük ve demokrasi devrimi olacak. Taşeronlara diyorlar ki’ CHP gelince sizi atacak, yerine yenileri getirilecek’ diyorlar. Biz kimsenin işine karışmayacağız. Onlar gibi ayrım yapmayacağız. Toplumu bölmeyeceğiz. Bu topraklara sevgi ve bereketi ekeceğiz. İzmir çalışmak için çok güzel bir yer. İnsanları güzel. Üniversiteleri var. Ben de İzmir’e hizmet edeceğim. İzmir’i kucaklayacağım. İzmir ve İzmirliler ile gurur duyuyorum. 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Güzel bir başlangıç yapmaya ihtiyacımız var. Bayrağımız, torunlarımız ve geleceğimiz için ihtiyaç var. Bu ihtiyacı en iyi biz anlatabiliriz” diye konuştu.
 


ADAYLAR ALKIŞLADI!
Kılıçdaroğlu’nun sözleri “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesildi. Programın sonunda CHP'nin tüm İzmir adayları kürsüye çıkarak partinin seçim sloganını hayata geçirdi. Adaylar 'Alkışlıyoruz' filmine uygun olarak toplu halde alkış tuttu.

BÜYÜKŞEHİR'İ ÖVDÜ, VAATLERİ SAYDI
Kılıçdaroğlu örgüt buluşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturulacak iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesinin temel atma törenine katıldı. CHP Genel Başkanı burada yaptığı konuşmada Büyükşehir'e övgü dizerken, partisinin vaatlerini de sıraladı. Kılıçdaroğlu, "Yaşanacak Türkiye’de bir grup rahatsız olacak. Onlar da hortumcular olacak. Söz veriyorum bütün hortumları keseceğim” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu da "Ülkeyi kurtarmak zorundayız. Genel başkanımızı başbakan yapmak zorundayız. Hep birlikte 32 gün gece gündüz çalışmak ümidiyle” ifadelerini kullandı.

- İŞTE BUCA'DAKİ TÖRENİN TÜM DETAYLARI: KİM/NE MESAJ VERDİ?...



MOBİL MİTİNG

Kılıçdaroğlu, Buca Kasaplar Meydanı yeraltı otoparkı temel atma töreninin ardından seçim otobüsüyle milletvekili adayı olduğu 2. bölgenin seçim turu attı. Kılıçdaroğlu, Buca'dan Bornova'ya oradan Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli'ye gitti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyu trafiğin sıkışmasına neden oldu. Vatandaşlar, caddenin ortasına kadar yürüyüp, otobüsü durdurdu ve CHP liderinin camdan uzattığı elini tuttu. Çiçek hediye edilen Kılıçdaroğlu, her köşe başında alkışlarla karşılandı. Esnaf işyerinin önüne çıkarken vatandaşta evlerin balkonundan Kılıçdaroğlu'nu selamladı. CHP lideri Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerine çıkıp, halktan oy istedi.



SİMİT, PEYNİR VE ÇAY!
CHP Genel Başkanı, Çiğli'de bir kahvehanede oturup simit, peynir ve çay eşliğinde öğle yemeğini yedi. Partililer, liderleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, 2 yaşındaki Yusuf adlı bir çocuğu kucağına alarak sevdi.



YALI CADDESİ ÜZERİNDE MİTİNG YAPTI
Kılıçdaroğlu, Karşıyaka'da renkli meşaleler ve konfetilerle karşılandı. Karşıyaka İskelesi önünde otobüsün önü yüzlerce kişi tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, İskele önü, Yalı Caddesi'nin ortasında seçim otobüsünün üzerine çıkıp miting yaptı. Dört şeritli trafik gidiş ve geliş yönünde tamamen durdu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ülkemizde işsizlik gerginlik istemiyoruz. Kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz. Adres CHP. Neden CHP? Çünkü CHP Mustafa Kemal'in partisidir. CHP uygar dünyanın parçası olmak isteyen bir Türkiye'nin partisidir. Bütün meydanları halka açacağız. Taksim Meydanı dahil. Hep beraber 7 Haziran'a hazır mıyız? Sandığa gideceğiz yaşanacak bir Türkiye'yi kuracağız. Eli öpülesi öğretmenlerimiz var. CHP iktidarında öğretmenleri bu ülkenin en saygın kişileri yapacağız. Çünkü bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal başöğretmendir. Benim siyaset anlayışımda kişisel çıkar, yandaşlık yoktur. Benim siyaset anlayışımda vatandaş vardır. Sizden tek bir şey istiyorum. CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edin ve onunla sandığa gidin. Gelin hep beraber altı okun böğrüne basalım ve yeni Türkiye'yi yaratalım."
 
Kılıçdaroğlu, trafikte sıkışan bazı sürücülerin korna çalması üzerine konuşmasını kısa tuttu.



FİNALİ HIDRELLEZ’LE YAPTI
Kılıçdaroğlu günün finalini Tepecik’te düzenlenen Hıdrellez Şenliği’ne katılarak yaptı. Konak Belediyesi tarafından düzenlenen ve CHP İzmir’in Roman Adayı Özcan Purçu’nun da ‘ev sahibi’ olduğu şenlikte konuşan CHP Lideri, “Dört milyon seçmen var. Bir seçmenin bile fire vermesini istemiyorum. Biz bu ülkede beraber yaşayacağız. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak. Hiçbir aile, çocuk sosyal devletin dışında kalmayacak. Sözüm söz..." dedi.



Kılıçdaroğlu, "Yoksulların Roman’ı, Türk’ü, Kürdü yok! Nüfusumuzun büyük bölümü kirada oturuyor. Herkesin kendi evinde oturabileceği bir çalışmamız var. Herkes ayda 277 lira sabit taksit ile 5 yıl içinde 70 metrekare evlerde oturabilecek. Onlar yapmadılar, biz yapacağız. Onlar ülkeyi böldüler, ayrıştılar. Kimseyi ikinci sınıf vatandaş olarak görmeyeceğiz. Almanya’da, Fransa’da nasıl demokrasi varsa bu ülkeye de gelecek. Sözüm sözdür ve namus sözüdür” ifadelerini kullandı.


 
SÖZÜMÜ TUTTUM
Romanların çok söz verilmesine rağmen dışlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz Romanlarla toplantı yaptık. Oturduk, sorunları çözdük. Hepsi ‘milletvekilimiz olsun’ dedi. Bir kişi çıksın, mecliste sorunları anlatsın istediler. Biz kendimize ‘halk partisi’ diyoruz. Romanlar da bu ülkenin halkı değil mi? Roman kardeşimi seçilebilecek yerde aday gösterdik. Arkadaşlar ‘bizim adayımız bu olsun’ dediler. Ben de sözümü tuttum. Şimdi sıra sizde... Bu bizim daha başlangıcımız.  Kendi milletvekiliniz olacak ama bütün sorunları çözeceğiz.  Çocuklarımız çok iyi eğitilirse aranızdan Dünya çapında müzisyenler çıkabilecek. İş, kreş, eğitim merkezleri sorunlarını da çözeceğiz. Bu ülkeyi yaşanacak bir Türkiye haline getireceğiz. Emekliye para vereceğimi söylüyorum ama ‘parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. 11 milyon emekli var. Kaçak sarayın hortumlarını keseceğim. Benim çocuklarımın yatak odalarında para olmayacak. Bakanlarımın ayakkabı kutularında parası olmayacak. Siyasetten zenginleşme olmayacak. Benim cebim önemli değil. Sizin cebinizin dolmasıdır önemli olan. 7 Haziran’da sandığa gidiyor ve altı okun böğrüne mührü basıyoruz. Ülkenin her metrekaresinde sizin müziğiniz, gözyaşınız var. Gelin birlikte ortak mücadele edelim. Seçim sonuçlarına bakacağım. Birlik olduğumuzda güçlü oluruz. İktidar olmak sizin oylarınızdan geçiyor” diye konuştu.



SKM’Yİ AÇTI
Kılıçdaroğlu İzmir mesaisini CHP İl Örgütü’nün Çankaya’daki seçim koordinasyon ofisini açarak tamamladı. CHP Genel Başkanı merkezde İl Başkanı Bedri Serter’den çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra kentten ayrıldı. Kılıçdaroğlu özel uçakla Ankara'ya geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davetlisi olarak İnciraltı'nda Sipari Restaurant'ta akşam yemeği yedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haşim 6 Mayıs 2015 Çarşamba 10:39

9/8CHP

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Adayı Turhan: İzmir bir‘inci’ olacak
Ak Parti 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan Seçim çalışmalarına ...
Karşıyaka’da ‘temiz ve sessiz’ seçim anlaşması
İzmir’in Karşıyaka İlçesi'nde, genel seçim öncesi, ses ve görüntü kirliliğine ...
Erdoğan’dan İzmir’de stat mitingi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs cumartesi günü İzmir'de 52 ...
 
Şeboy’dan Çeşme çıkarması, yazlıkçılardan büyük ilgi
İzmir’in gözde tatil mekanı Çeşme’de ziyaretler yapan AK Parti İzmir Milletvekili ...
AK Parti adayları Kocabıyık ve Uzun sahada tam gaz!
AK Parti Narlıdere İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Kocabıyık ve Uzun teşkilat ...
AK Parti Adayı Dağ: MHP insan yetiştirememiş
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ, Kemalpaşa ...
 
Son sözü seçim kitapçığı söyledi: AK Parti İzmir’e ne kadar yatırım yaptı?
AK Parti Genel Merkezi seçim döneminde farklı rakamlarla gündeme gelen ...
MHP adayı Savaşan ‘Meclis yolunda’ baba oldu
İzmir MHP 1. Bölge 2. Sıra adayı Dr. Aslan Savaşan, seçim çalışmalarını ...
AK Parti adayı Nasır'dan kadınlara STK çatısı çağrısı
Kadına yönelik pozitif ayrımcılık gözetilmesi gerektiğini dile getiren ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva