HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
24 Temmuz 2014 Perşembe - 09:19

İzmir’in tarih ödüllerinde son hafta heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla bu yıl 12. kez düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri”ne başvurmak isteyenlere son uyarı: Bir haftanız kaldı!

İzmir’in tarih ödüllerinde son hafta heyecanı

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2003 yılından bu yana düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular, 1 Ağustos 2014 Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor.
 
“Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Yarışması”na katılmak isteyenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin http://tarihesaygi.izmir.bel.tr/ adresinden temin ettikleri formları, şartnameye uygun hazırladıkları dosya ile birlikte “İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Tarih Proje Merkezi Konak Mahallesi, 848 Sokak No: 77 - 79 Kemeraltı – Konak” adresine elden ya da postayla teslim edebilirler. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise web sitesinden ya da 2933984 / 2931613 no’lu telefonlardan da yararlanabilirler.
 
ÖDÜL KATEGORİLERİ
Ödül Programına bu yıl tarihi konutunda yaşamayı sürdüren tarihe duyarlı kişileri ve yapıları kapsayan "Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü", basit onarım, esaslı onarım ve emek dallarını kapsayan "Tek Yapı Ölçeğinde Koruma Uygulamaları Ödülleri", "Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında Yeni Uygulama Ödülü", "Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü" ve öğrencilerin okulları öncülüğünde kültürel miras odaklı çalışmalarını değerlendiren "Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik Ödülü" kategorilerinde başvurular kabul edilecek.
 
Yeni yasa ile Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden dolayı başvuruları daha ayrıntılı değerlendirmek için 3 bölge oluşturuldu. Bu sene "Merkez" olarak belirlenen Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Karaburun ilçesinde yaşayanlar ile "II. Bölge" olarak belirlenen Kemalpaşa, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire, Selçuk, Torbalı ve Menderes'te yaşayanlar yarışmaya başvurabilecekler. Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Kınık ve Bergama'dan oluşan "I.Bölge"de yaşayanlar ise önümüzdeki yıl yarışmaya başvurabilecek.
 
SEÇİCİ KURUL
Yarışmanın Asil Seçici Kurulu, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Restorasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Can Binan, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Korkut, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asuman Türkün, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kent Araştırmaları Merkezi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Uzman Tülin Selvi Ünlü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Kıvılcım Keskiner ve Mimar Zübeyda Özkan'dan oluşuyor.
 
25 - 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Seçici Kurul toplantılarının ardından, yarışmanın sonuçları 3 Eylül günü açıklanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tiyatro yasta: ‘Hocaların Hocası’ vefat etti
Tiyatro dünyasında "Hocaların hocası" lakabıyla tanınan Sevda Şener 86 yaşında yaşama veda etti.
İzmir’de Gazze yası: Etkinlikler iptal
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu tarafından Filistin’deki ...
Bergama parşömeninin öyküsüne büyük ödül
Sinema eğitimini Yaşar Üniversitesi’nde alan yönetmen Tayfun Belet, Bergama ...
 
En pahalı filmde bir Türk
Çin’in en pahalı filmi “Dragon Blade”de Türk oyuncu sürprizi. Jackie Chan, ...
Buca ‘Uygur Kardeşler’le kahkahaya doydu
Buca Gölet Amfi Tiyatro’da sahne alan Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, ...
Beyaz perdeden bir yıldız daha kaydı
"Murphy's Romance" filmiyle Oscar'a aday gösterilen ABD'li sinema ve TV ...
 
Bodrum bu yaz baleye doyacak
Bodrum’da 19 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 12'incisi gerçekleştirilecek ...
Urla’da tiyatro bayramının son durağı Yağcılar
Urla Belediyesi 1. Köy Tiyatroları Şenliği kapanışını Türkiye’nin ilk ...
Atatürk Müzesi’nde hedef Öğretmenler Günü
İzmir’de Birinci Kordon'da bulunan ve uzun süredir kapalı olması eleştirilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva