HABERLER>EKONOMİ
7 Kasım 2014 Cuma - 10:59

İzmir’in dev ulaşım projeleri rötar yaptı!

AK Parti'nin açıkladığı 35 İzmir 35 Projesi arasında yer alan iki dev ulaşım yatırımına rötar geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı lojistik eylem planına göre Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın ilk etabı 2018'e, Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün bitim tarihi ise 2016 sonuna ertelendi.

İzmir’in dev ulaşım projeleri rötar yaptı!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı ekonomide dönüşüm programında İzmir'in dev ulaşım projelerine rötar çıktı. AK Parti'nin İzmir Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı propaganda sürecinde duyurduğu '35 İzmir 35 Proje' arasında yer alan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın ilk etabının bitiş tarihi 2018 yılı olarak belirlenirken, İzmir Kemalpaşa'da da yapımı devam eden lojistik köyün faaliyete geçmesi ise bir yıl ileri atıldı.

10. Kalkınma Planı (2014-2018) kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde yürütülecek olan 'Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programı Eylem Planı'na göre Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesinin ilk etabının bitiş tarihi Aralık 2018 olarak belirlendi. Eylem planında 2011 yılında yatırımı başlatılan Çandarlı Limanı'nın 1500 metre uzunluğundaki dalgakıran inşaatının tamamlandığı, geri kalan altyapı ve üst yapıların kademeli olarak gerçekleştirileceği belirtilerek, ilk etabın 2018'de tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

52 AYDA TAMAMLANACAKTI
Hükümetin 35 İzmir 35 Projesi'ne göre ise limanın 52 aylık sürede tamamlanacağı açıklanmıştı. İlk etabın tamamlandıktan sonra işletmeye açılması, diğer iki etabın ise işin başlamasının ardından 40 ayda tamamlanacağı ifade edilmişti. Her etabı 4 milyon TEU olacak liman, tamamlandığında 12 milyon TEU'luk kapasiteye ulaşacaktı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle 2013'te ihaleye çıkarılan limana talip çıkmamış, ihale iptal edilmişti.
Planda TCDD'nin Çandarlı Limanı demiryolu bağlantısına Ocak 2015'te başlanacağı, Aralık 2018'de tamamlanacağı belirtildi.  Çandarlı Limanı demiryolu bağlantısının etüd-projesi yapıldıktan  sonra liman inşaatının bitirilmesiyle eş zamanlı olarak tamamlanacağı ifade edildi.

Çiğli-Aliağa-Çandarlı Otoyolu'nun başlangıç tarihi Ocak 2015, bitiş tarihi ise Aralık 2018 olarak belirlendi. 78 kilometrelik otoyol projesinin etüd proje çalışmalarının tamamlanarak yapımı gerçekleştirileceği ifade edildi.

LOJİSTİK KÖY DE GECİKECEK
AK Parti'nin 35 İzmir projesi arasında yer alan ve 2015 yılına kadar faaliyete geçmesi öngörülen Kemalpaşa Lojistik Köy projesinin hizmete giriş tarihi olarak ise Aralık 2016 tarihi belirlendi.

Planda Nemrut Körfezindeki mevcut 4 adet iskele ile yapımı planlanan 6 adet iskelenin demiryolu şebekesi ile bağlantısını sağlayacak olan 12 km uzunluğundaki Nemrut Körfezi  Demiryolu Bağlantı Hattı'nın Aralık 2016'da tamamlanacağı öngörüldü.

Planda Cumaovası-Tepeköy Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon tesisleri yapımının Aralık 2015'te, Menemen-Manisa 2. 3. ve 4. Hat, Elektrifikasyon,  Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon Tesisi Yapımı'nın Aralık 2018'te tamamlanacağı da ifade edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Egekent'li 13 Kasım 2014 Perşembe 09:58

342 Egekent halen Konak olmadı. İstifa et Aziz Kocaoğlu. Sana bunun için oy vermedik.

Yorumu oyla      12      5  
11 Kasım 2014 Salı 18:56

tcdd ankara-izmir hızlı tren kapsamında uşak-salihli arası için yeniden çed başvurusu yapmış. halkapınar-otogar hattı bir süre daha yapılmayacak gibi.

Yorumu oyla      12      5  
izkent 8 Kasım 2014 Cumartesi 10:28

Yüksek bina yapılarak geliştik köy olmaktan kurtulduk diyenler yanılıyor. Önemli olan tümüyle düzgün kentsel yenilenme, izmirin yarısı gecekondu vs.

Yorumu oyla      13      5  
SONSÖZ 7 Kasım 2014 Cuma 20:48

Hem buyukşehirmi rotar yapacak, üzüm üzüme baka baka karardı galıba

Yorumu oyla      12      5  
smyrnoff 7 Kasım 2014 Cuma 16:23

İzmir köy vb. klişe lafları bırakın artık! Yeni kent merkezine giden! yada 5km yakınından geçen bile yok sanırım ? oradaki yapılaşma ve plazalar 5 km öteden belli oluyor. Köy olarak bakılan şehre bu yatırımlar yapılırmı?Bugün yeni kent merkezindeki gelişim bir tek istanbulda var oda 16 milyonluk şehir bırakalımda olsun.saçma sapan bahaneler ile izmir köy deniyor.

Yorumu oyla      25      10  
engin 7 Kasım 2014 Cuma 16:08

Çivi çakmayan deli bekir o zaman izmirliden vergide almıcaksın.Hem vergi alıcan hemde çivi çakmıcan.Buna kul hakkı yemek denir.

Yorumu oyla      30      7  
7 Kasım 2014 Cuma 14:27

şuradaki yorumlara katılmıyorum diyenler kimler çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      18      9  
Özlem 7 Kasım 2014 Cuma 13:58

35 projenin acaba kaç tanesine başlandı ve kaç tanesi bitti. Seçim var diye başladılar ama hiçbiri bitmedi, bitmesi de zor gibi görünüyor. Konak ve Sabuncubeli tünelleri çökme tehlikesiyle karşı karşıya, liman ertelendi. Bu projeler oy isterken en çok kullandıkları sözlerdi. limanı ertele dünya liderine saray yap. Biz İzmirliler bunlara kanmayız.

Yorumu oyla      28      8  
Kadir 7 Kasım 2014 Cuma 13:53

Bir dahaki seçimde gelirler yine vaatler verirler İzmir'e ve İzmirliye hakaret ederler sonra çekip giderler. Buradaki yarım akıllılarda İzmir'i Paris yapacaklar zannedip bunların peşinden koşarlar.

Yorumu oyla      27      8  
Murat 7 Kasım 2014 Cuma 13:47

Ya ortada o kadar ihracat - ithalat yokki ya da aktarma yükleri için transit kanunları değişmediki Çandarlı'ya ekstradan liman yapılsın.Sanayi ve dolayısıyla ihracatın performansına bakılır, liman ona göre açılır.Hiç te açılmayabilir.Herşey ekonimk performanslara bağlıdır. Esas mühim olan şehir içinde metro hatlarının uzamasıdır.

Yorumu oyla      17      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FED etkisi: Dolar kazandırıyor, altın düşüyor…
ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına erken başlayacağına ilişkin beklentilerin ...
Çikolata markası IŞİD kurbanı!
Belçikalı çikolata üreticisinin adı, IŞİD'in İngilizce kısaltması ISIS’ti ...
İzmir’de batan holdingin ortaklarına ormanda RES vizesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Kemalpaşa’da ormanlık alanda imarı ...
 
Avrupa’da faizler değişmedi
Avrupa Merkez Bankası piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında ...
Türkiye'de seyahate çıkanlar azalıyor
Türkiye'de seyahate çıkanların sayısında azalma sürüyor. Seyahate çıkanlarda ...
Yapı sektörü İzmir’de buluştu
Bu yıl 20'nci kez kapılarını açan Yapı Fuarı, sektördeki en son teknoloji, ...
 
Limanda flaş gelişme: ‘Kruvaziyer’e ÇED şoku
İzmir'in yolcu limanının Bayraklı'ya taşınması ya da Alsancak'ta devam ...
Otomotiv tarihinin en büyük yatırımı!
Yıldız Holding'in 3.2 milyar dolara United Biscuits'i almasının ardından ...
Benzinin fiyatı düşecek mi?
Brent petrolün varil fiyatı son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva