HABERLER>SPOR
24 Aralık 2014 Çarşamba - 12:52

İzmir’e ‘hayır’ başka şehirlere oyna!

Depremde yıkılma riski bulunan Alsancak Stadı'nın liglerin başlamasına 4 gün kala kapatılması, İzmir Atatürk Stadı'nda da ara çim ekimi yapıldığı için zaman zaman maçlarını oynayamayan İzmir'in asırlık kulüpleri, stat dilencisine çevrilirken aynı sorunlarla karşılaşan öteki şehirlere farklı çözümler bulunması eleştirilere sebep oldu.

İzmir’e ‘hayır’ başka şehirlere oyna!

Alsancak'ı kullanan Altınordu, Karşıyaka, Göztepe ve Altay'ın tribünlerin güçlendirilmesi, yalnız kapalı tribüne seyirci alınması veya portatif tribün yapılması önerilerine kulak tıkayan yetkililer, Eskişehir'den Ankara'ya, İstanbul'dan Diyarbakır'a kadar pek çok şehirdeki çürük raporlu statları geçici önlemlerle de olsa kulüplere tahsis ediyor.
 
Çürük raporu olmasına rağmen Diyarbakır Atatürk Stadı'nı Yeni Diyarbakırspor'un kullanımına veren yetkililer, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçını da dün bu statta oynattı. Yıkılma riskine karşılık stat kapasitesinin yüzde 35'lik kısmına seyirci alınarak sorun çözüldü.
 
Türkiye'nin en üç riskli stadından biri olduğu yıllar önce bakanlık tarafından açıklanan Ankara Cebeci İnönü Stadı, Ankara Demirspor ve Hacettepe tarafından kullanılmaya devam ediyor. 2009'da çürük raporu verilen 77 yıllık Ankara 19 Mayıs Stadı, 2010'da 2 haftalık bakımdan sonra Gençlerbirliği ve Ankaragücü'nün maçlarına açılırken, 4 ay önce kapılan Alsancak konusunda şu ana dek somut tek bir adım bile atılmadı.
 
ALTAY'IN İSYANI DİNMİYOR
Alsancak Stadı'nın kapatılmasından en büyük zararı, tesisin kiracısı konumundaki Altay görürken Başkan Aslan Savaşan, çözüm önerilerinin hiçbirinin dikkate alınmadığını söyledi. Başkan Savaşan, "En riskli bölüm olan açık tribünün yıkılıp yerine portatif tribün yapılmasını teklif ettik, kabul edilmedi. Sadece kapalı tribüne seyirci alınsın dedik, dinlemediler. Bugün Türkiye'de pek çok stat deprem yönetmeliğine uygun olmadığı halde kullanılıyor. İş bize gelince kapılar kapanıyor. Ancak ne yazık ki yerel yönetimler de kulüplere sahip çıkmıyor. Değil yardım etmek, randevu bile vermiyorlar" dedi.
 
RANT ALANI OLMASIN
İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, yıkılma riski olan tesislerin kısa sürede güvenli hale getirilmeleri gerektiğini söylerken şunları söyledi: "Eğer gerçekten bir spor tesisi riskliyse tribünlerine seyirci alınması doğru değil. Bu tür bulgular ortaya çıktıysa tesisler süratle güvenli hale getirilmeli. Ama bu statların yenilenmeyip tamamen kullanıma kapatılmasına, spor alanı değil rant alanı olarak görülmesine karşıyım." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 25 Aralık 2014 Perşembe 09:14

İzmirliler, Alsancak ve Atatürk stadını kimseye yedirmeyin. Orada rant var. Sakın olaki olay mecidiyeköy'deki Ali sami yen stadı gibi olmasın. Aman diyeyim. Stadları kaptırmayız eyy hırsız akepe !!

Yorumu oyla      13      5  
intergalaxy 24 Aralık 2014 Çarşamba 17:20

alsancak ta stadyum olmadan olmaz..arkadaki okulla birlikte yıkıp daha geniş ve büyük bir futbol sahası ideal görünüyor.. ordaki eski sahne sanatları bölümünü de fuarın içine alıp fuarı da gençlere ve sinema sektörüne plato halinde olduğu gibi değerlendirsinler işte.. herkesin işine gelir.. ama yok birileri illa çomak sokacak tepelerden..

Yorumu oyla      15      5  
Işık Dikicigil 24 Aralık 2014 Çarşamba 14:53

DEPREM BAHANE , RANT ŞAHANE

Yorumu oyla      20      5  
ercan 24 Aralık 2014 Çarşamba 13:22

İzmirliler alıştı bu uygulamalara.Bana oy vermezsen olacaklarada katlanırısın anlayışı.O bölgede büyük bir proje oldugunu çogu kimse biliyor.Alsancak stadı da bu projeye kurban edilecek.Olan biten bu.Böyle bir iki kuru demeçlerle bir yere varılmaz.Sesini duyururacak bir takım organizasyonlar yapmadıktan sonra bu tür söylemler kendim çalıyorum kendim söylüyüyurumdan başaka bir anlam ifade etmiyor.

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu Kadıköy’de galibiyeti kaçırdı: 1-1
Ziraat Türkiye Kupası E Grubu üçüncü maçında Fenerbahçe deplasmanına çıkan ...
Diyarbakır’da büyük skandal: Koridorda 500 taraftar!
Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 3. hafta mücadelesinden Galatasaray, konuk ...
Cim-Bom rahat kazandı, İstiklal Marşı ıslıklandı
Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 3. hafta mücadelesinden Galatasaray, konuk ...
 
Balçova kalecisine 2 maç Tweet cezası!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'ndaki ...
İzmir’de tarihe geçecek gol
İzmir 1'inci Amatör Küme 1'inci Grup'ta fırtına gibi esen lider Kınık ...
Göztepe'nin rakiplerinden Cihan'a kanca
Göztepe'nin gözden çıkardığı Cihan Yılmaz'a sarı kırmızılı ekibin şampiyonluk ...
 
Karşıyaka'da Şimşek 4 takviye istedi
PTT 1'inci Ligi'nde iki haftada 5 puan kaybettikten sonra Albimo Alanyaspor'u ...
Yıldız futbolcu için kayıp ilanı!
Bir dönem Beşiktaş'ın da transfer listesinde bulunan Brezliyalı yıldız ...
UEFA'dan Süper Lig ekibine şok men cezası
UEFA Disiplin Kurulu, Bursaspor'a 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva