HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mayıs 2014 Cumartesi - 09:52

İzmir'e KİK müjdesi: Tramvayın önü açık!

Büyükşehir Belediyesi’nin Konak ve Karşıyaka tramvayları ihalesine İspanya-Polonya ortak konsorsiyumu tarafından yapılan itirazı KİK reddetti. Büyükşehir, ihaleyi kazanan firmaya sözleşme daveti yapacak.

İzmir e KİK müjdesi: Tramvayın önü açık!

Kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tramvay projelerinin önü açıldı. Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım ihalesine yapılan itiraz KİK (Kamu İhale Kurumu) tarafından reddedildi. Karar üzerine hemen harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihale prosedürünü tamamlamak için birinci avantajlı firma olan Gülermak Ağır San. İnş. Ve Taah. A.Ş’yi sözleşmeye davet edecek.
 
KONAK- KARŞIYAKA TRAMVAYLARI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Şubat ayında, metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilecek 12.6 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ile 9.7 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka Tramvay hattının yapımı ile bu iki hatta çalışacak toplam 38 araç  ve  yedek parçalarının temini için ihale gerçekleştirmiş ancak tramvay yapım ihalesine ilişkin komisyon kararının firmalara tebliğ edilmesinin ardından, Comsa Sau & Pojazdy Sznynowe Pesa Bydgoszcz Spolka Akcyjna konsorsiyumu tarafından son gün yapılan itiraz ile ihale KİK’e taşınmıştı.



DUT AĞAÇLARI KORUNDU
Fahrettin Altay Meydanı’ndaki pazaryeri yanından başlayacak Konak Tramvayı hattının, pik saatlerde 3’er dakika, diğer zaman dilimi içinde ise 4-5 dakika aralıklarla çalışması planlanıyor.
 
Vergi Dairesi’nin bulunduğu Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ni takiben sahile çıkacak hat, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın konutların bulunduğu taraftan ve yola hiçbir müdahale olmadan, 3 gidiş ve 3 geliş olarak karayolu trafiğine paralel ilerleyecek.
 
Konak’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Pier’in önündeki yaya köprüsünün altından geçerek Gazi Bulvarı’na kadar yolun kenarından ilerleyecek tramvay hattı, Şehit Fethi Bey Caddesi’ne girecek ve buradan itibaren güzergahı karayolu trafiğiyle ortak kullanacak. Cumhuriyet Meydanı’nı takip eden hat, Şehit Nevres Bulvarı ve oradan Şair Eşref Bulvarı’na ilerleyecek. Tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Gar’ı takiben Şehitler Caddesi’ne ilerleyen tramvay hattı, İzmir Metrosu’nun Halkapınar Depo Alanı’nda son bulacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla projede bir değişikliğe gitmişti.

KARŞIYAKA TRAMVAYI
Alaybey-Karşıyaka-Mavişehir arasındaki 9.7 kilometrelik güzergah üzerinde 15 durak ve 17 araçlı olarak planlanan tramvay hattı ise gidiş-geliş şeklinde çift hat olarak çalışacak. Karşıyaka tramvayı, Alaybey’den başlayıp sahil tarafından Bostanlı İskelesi’ne, oradan da İsmail Sivri Sokak, Şehit Cengiz Topel Caddesi, Selçuk Yaşar Sokak ve Cahar Dudayev Bulvarı’nı takip ederek İzban Çiğli Depo tesisleri yanında Mavişehir Banliyö İstasyonu’na gelecek. Proje kapsamında Karşıyaka iskelesi ile çarşıyı birbirine bağlayacak bir üst veya alt geçit planlanıyor. Tramvay hattı, İZBAN, vapur ve otobüslere aktarma sağlayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ado 25 Mayıs 2014 Pazar 02:24

pasaport konak pier arasında tabi sorun var yollar şimdiden göçtü akbank köşeden gelin bakın başkanda belediye çalışanlarıda o bölgeden memnun değil çünkü ihaleyi alan firma farklı ve bazı mühendisler sırf o yüzden görevden alında yada istifa etti zaten hep belediye yapmak ister ankara izin vermez buca tırafiği şartmı bu tramvay öncelik metro olmalı

Yorumu oyla      16      10  
İzmirli Vatandaş 24 Mayıs 2014 Cumartesi 22:25

Megaköylü sen 20 yıl sonra bin bitince bineceğiz.

Yorumu oyla      25      6  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 22:10

karşıyaka tramvay güzergahı sıkıntılı. tramvay alaybey tersanenin oradan başlıyor. naldöken de aktarma olmalıydı. ayrıca ilk düşünülen karşıyaka tramvay projesi daha iyiydi. içinde hem doğal yaşam parkı ve aos vardı, hem de izban ile aktarması vardı. şimdi alaybey de inen biri 500 metre yürüyüp, izban alaybey istasyonunda aktarma yapacak.

Yorumu oyla      19      14  
T:C: li 24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:09

bazıları "başkan inat ediyor,tramvay otoperklarımız yerine deniz kenarından geçeydi ya" yazmış.. sizin için hergün en az 50.0000 vatandaş 6 şerit yolu geçip tramvaya binecek .. yapmayın yahu biraz düşününce lütfen.. yayalar karşıya geçerken kaza olursa ne düşüneceksiniz acaba. Vicdanınız sızlayacakmı?

Yorumu oyla      27      8  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 20:14

19.26 ksk ve konak arası vapurla, bu yapılacak tramvayın alakası nedir?

Yorumu oyla      21      7  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 20:13

tramvay projesini bu işte tecrübeli gülermak a.ş aldı. sıkıntı çıkmadan yaparlar. ayrıca otopark da belli yerlere yeraltına yaparlar ve sıkıntı olmaz. sanki komple otoparklar gidiyor gibi yazmayın.

Yorumu oyla      22      10  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 20:12

konak-pier arası kötü yapılan bisiklet yolu mu var? yahu arkadaş alt tarafı pasaport da ufacık meydanda sıkıntı oldu. ayrıca buca ya da tramvay yapalım diyorlar, hatta projesi de hazır ama tcdd hattı vermedi, ben yapacağım dedi. hatta seçimlerden önce de reklam yaptı, tramvay yapıyoruz diye.

Yorumu oyla      23      9  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 19:52

1 ay geçmeden kik işi çözdü. hayret ki ne hayret!

Yorumu oyla      25      5  
ado 24 Mayıs 2014 Cumartesi 19:26

ksk konak arası vapur var izmirin ulaşımında en sıkıntılı yeri buca metro yok zafer bey haklı zaten otopark sorunu var ve kötü yapılan konak pier pasaport arası bisiklet yolu pırojesi var ne diyelim belediye bildiğini okusun

Yorumu oyla      18      16  
24 Mayıs 2014 Cumartesi 19:06

12.42 bornova ve yenişehir tramvay hatlarının proje ihalesi yakın zamanda yapılacak. sonra da yapım ihalesi gündeme gelir. sonuçta çakıl taşıyla yapılmıyor ...

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akpınar’dan 2. adım: İstasyonda işgale son!
İlçedeki kaldırım işgali ve işporta sorununa kalıcı çözümler bulmak için ...
Urla büyük ustayı andı
Tanju Okan, aramızdan ayrılışının 18. yılında memleketi, çok sevdiği Urla’da anıldı.
CHP Ilıca Plajı'nı temizlemeye çağırıyor
CHP Çeşme İlçe Örgütü, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve tüm Sivil Toplum ...
 
Selçuk’ta üniversite adaylarına motivasyon semineri
Selçuk Belediyesi tarafından üniversite adaylarına yönelik olarak düzenlenen ...
Karşıyaka’da vezneler haftasonu da açık
Emlak ve Çevre Temizlik vergilerinin ilk taksidinin Mayıs ayı sonuna kadar ...
Yunanistan Başkonsolusu Foça’ya hayran kaldı
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, Foça Belediye Başkanı ...
 
Urlalı miniklerin müze keyfi
Urlalı Roman çocuklarının okul öncesi eğitim fırsatı buldukları Urla Belediyesi’nin ...
Başkan Soylu'dan vergi kolaylığı açıklaması
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 2014 yılına ait Emlak ve Çevre ...
Başkan Pekdaş'a TARİŞ ve TOKİ'den plan ziyareti!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TARİŞ’e bağlı birlik yöneticileri ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva