HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:01

İzmir’de İpek Yolu esintisi: Müzik, dans ve moda bir arada!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Çin Zhejiang Kültür Festivali başladı. “İpek Yolu” temalı festival müzik, dans ve modayı bir arayı getiren renkli bir açılış törenine sahne oldu. Çinli sanatçıların seslendirdiği İzmir temalı Türkçe şarkılar ise gecenin sürpriziydi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kargaşa, kaos, çatışma isteyenlere inat; hoşgörü, kardeşlik ve barış için buradayız” dedi.

İzmir’de İpek Yolu esintisi: Müzik, dans ve moda bir arada!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çin Zhejiang Eyaleti Kültür Departmanı ve Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen Çin Zhejiang Kültür Festivali, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki etkinliklerle başladı.



“İpek Kıyafet Moda Şov” ve Zhejiang Müzik ve Dans Tiyatrosu’nun gösterisi ile renklenen festivalin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz üzerinden Avrupa'ya uzanan; sadece ticari malları değil, aynı zamanda fikirleri, kültürleri ve dinleri de taşıyan ünlü İpek Yolu’nun bize bıraktığı 2 bin yıllık mirası hatırlamak ve hatırlatmak için buradayız” dedi. Her iki ülkenin stratejik konumuna da dikkat çeken Başkan Kocaoğlu “Asya’nın iki ucunda stratejik noktalar üzerinde bulunan iki ülke; Türkiye Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ‘dostluk kervanına’ güç katmak için buradayız. Ve kargaşa, kaos, çatışma isteyenlere inat; hoşgörü, kardeşlik ve barış için buradayız” diye konuştu.
 
İKİ TOPLUMU YAKINLAŞTIRACAK
Çin Başkonsolosu Su Gaochao, Çin ve Türkiye'nin Asya'nın doğu ve batı ucunda yer alan ve İpek yolu ile birbirine bağlanan iki ülke olduğunu belirterek, "Bugün Çin ve Türkiye arasındaki ticari ve siyasi işbirliği sürekli gelişmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu'nun kurulması da bu ilişkilerin gelişmesinin bir sonucudur. Çin ve Türkiye'nin dostluğunun gelişmesi için katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Umarım bu festivalle Çin'in derin kültürünü sizlere daha yakından tanıtarak, iki toplumun yakınlaşmasına hizmet ederiz" dedi.
 
İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, karşılıklı saygı ve güven duygusuna dayanan iki ülke ilişkilerin geliştirilmesi için gereken tüm şartların var olduğunu söyledi.
 
İzmir'e gelerek festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Zhejiang Vali Yardımcısı Zheng Jiwei ise iki kent arasında 2007 yılında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde kültür, eğitim ve ticaret alanında çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.


 
İPEK SERGİSİ 14 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK
Gecede, dünyanın en büyük ipek müzesi olan Çin İpek Müzesi’nin ipek kültürü sergisi de Başkan Kocaoğlu ve davetlilerin birlikte kestiği kurdeleyle açıldı. 2000 yıllık Asya Doğu-Batı Kültür Etkileşimi Sergisi,  14 Ağustos’a kadar İzmirliler tarafından gezilebilecek. Sergide antik eserlerin yanı sıra, ipeğin zengin türleri ve ipek kıyafetler de yer alıyor. Festival kapsamında, İpek Yolu’nun Asya güzergahının iki ucunda bulunan Çin ile Türkiye’nin, ipek kültürü konusunda temaslarının artırılması hedefleniyor.
 


“KELEBEK KADIN ORKESTRASI”NDAN İZMİR ŞARKILARI
Gecede sahne alan “Kelebek Kadın Orkestrası”, Zhejiang Şarkı Dans Tiyatrosu Ulusal Orkestrası’nın kadın sanatçıları sahne performanslarıyla büyük beğeni topladı. “İzmir özledim seni” ve “Şu güzeller güzeli yar gibi geldi bana” isimli İzmir temalı şarkıları izleyicilerle birlikte seslendiren Çinli sanatçılar gönülleri fethetti.

 
Menderes sahilleri tertemiz: 12 noktada…
 
İzmir Ekonomi'den uluslararası yüksek lisans programı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Kısa Film Festivali’ne başvuru yağmuru
Kasım ayında gerçekleşmesi planlanan İzmir’in uzun soluklu tek film festivali ...
Yeniden sinematek: Dünya sineması İzmir’de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yaz klasiği” haline getirdiği “Yeniden ...
İzmir’de edebiyat günleri: 3 kadın yazar...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “İzmir Uluslararası Edebiyat ...
 
İpek Yolu günleri: Doğu ile Batı İzmir'de buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çin Zhejiang Kültür Festivali’ne ev sahipliği ...
Duvarlar yüzey tasarımlarıyla canlanıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve ...
‘Aliağa sahnesi’ bir ayda 20 bin kişiyi ağırladı
Kültür ve sanatın başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Aliağa ...
 
İzmir’de edebiyat özgürleşecek: 11 ilçe, sayısız panel ve söyleşi
İzmirli sanatseverler yeni bir festivale daha kavuşuyor. İzmir Büyükşehir ...
‘Sakin Şehir’de büyük festival
İzmir’in Seferihisar ilçesi, 6-7-8-9 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin ...
Bill Cosby'den 'taciz ettiği' kadınlara para teklifi
Uyuşturucu ilaç verdiği kadınlara cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva