HABERLER>EKONOMİ
18 Nisan 2014 Cuma - 15:01

İzmir İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin üniversiteler, kamu ve meslek kuruşlarının katkıları ile düzenlediği İzmir İnovasyon Ödülleri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

İzmir İnovasyon Ödülleri sahiplerini buldu

İZMİR - Uluslararası inovatif girişim guruları Patrick Keating ve Prof. Ali Beba’nın konuşma yaptığı ödül töreninde birincilik ödülünü güneş ışınlarından yoğunlaştırılmış enerji üreten Solarux Elektrik Elektronik Tic. Ltd.Şt. ürün dalında, Türk işaret dilini sese dönüştüren teknoloji eldiven üreten Turtela Teknoloji A.Ş ise konsept fikir dalında 1. oldular.
 
İGİD Başkanı Selim Doğanata firmaların internette veri işlemeye ve sosyal medyaya daha fazla önem vermesi gerektiğini belirtti.  Yarışma Ana Sponsoru Microsoft’un Yazılım Teknolojileri Geliştirme Yöneticisi Burak Bayburtlu ise internet teknolojilerinin girişimcilere büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çekti.
 
Sıra dışı ve birbirinden iddialı inovatif ürün ile projelerin yarıştığı İzmir İnovasyon Ödülleri’nin ikincisinde dereceye girenlere ödülleri tören ile verildi. İzmir Genç İş Adamları Derneği’nin (İGİD); Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ESİDEF (Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu) Gediz Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Katip Çelebi Üniversitesi, KOSGEB, Mazhar Zorlu Holding, Şifa Üniversitesi ve Alphan Manas ‘ın destek ve katılımı ile gerçekleştirdiği İzmir İnovasyon Ödülleri yarışması ürün ve konspet fikir/proje olarak iki ayrı dalda gerçekleşti.  İş dünyası ve üniversitelerden 400 kişinin katıldığı ödül töreninde konuşan İGİD Başkanı Selim Doğanata, Türkiye ve ekonomisinin hedeflerini ancak inovasyon ile gerçekleştirebileceğini, firmaların inovatif oldukları ölçüde gelecekte var olabileceklerini dile getirdi.
 
KONUŞAN ELDİVEN VE GÜNEŞTEN YOĞUNLAŞTIRILMIŞ ENERJİ
İcra Kurulu Başkanlığı’nı İYTE (İzmir İleri teknoloji Enstitüsü) Rektörü Prof. Mustafa Güden ’in yaptığı Juri heyeti birbirinden ilginç ürün ve projeler arasında en iyilerini belirledi. Geliştirdikleri teknoloji ile güneş ışınlarından yoğunlaştırılmış enerji üreten Solarux Makine Elektrik Elektronik San. Tic. Ltd. Şti ürün dalında birinci olurken, konsept fikir alanında birinciliği Türk işaret dilini sese dönüştüren konuşan eldiven üreten Turtela Teknoloji Çözümleri A.Ş. aldı.
 
Ödül törenini açılışında konuşan İGİD (İzmir Genç İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Doğanata, insanlık tarihinde üretilen toplam bilginin yüzde 90’ının son iki yılda üretildiğini hatırlattı, bilgi çağı ve onun gereği olan inovasyonun ekonomi ve şirketler için taşıdığı önem dikkat çekti. Selim Doğanata, Türk ekonomisinin ancak inovasyon ile eşik atlayabileceğini belirterek bilgi teknolojileri, sosyal medya, bilişim, inovasyon kavramlarının dünyanın yeni ancak belirleyici kavramları haline geldiğini ifade etti. Doğanata, yakın döneme damga vuran dünyayı ilgilendiren tüm konularda özellikle sosyal medyanın toplumsal sorunların çözümünde kilit rol üstlendiğini belirtti.
 
Ülkelerin ve şirketlerin gelişmesi için teknoloji ve teknoloji merkezli iletişim dönüşümüne adapte olması gerektiğine vurgu yapan İGİD Başkanı Selim Doğanata, otomotiv devi Toyata’nın tarihinin en fazla araç geri çağırma operasyonu olan bir milyon aracı sosyal medya yorumları üzerine üzere geri çağırıp araçlarındaki sorunu çözmesinin bu anlamda çarpıcı olduğunu kayedetti.  Selim Doğanata; “ Japonya’da Fukişima Nükleer faleketinden sonra 1200 bilim adamının saatler sonra internet platformunda biraraya gelerek sorunu çözmeye yönelik tartışmaya başladı ve felaketin yaralarının sarılmasında bu paylaşın büyük katkı sağladı. Dünya Sağlık Örgütü, Google ile işbirliği yaparak hastalıklar konusunda aramalardan yola çıkarak dünyanın hangi bölgelerinde hangi salgın hastalıkların bulunduğu tespit edebiliyor. Hayatın her alanında bilgi teknolojileri etkinliğini artırıyor. Şirketler bu süreci iyi okumalı ve bilgi ve iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü değişime uyarlanmalı ve uygulayabilmeli.”
 
Ödül töreninde konuşan uluslararası inovatif girişim uzmanı Patrick Keating Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlar için inovasyonun özel önem taşıdığına dikkat çekti. Keating, Türk şirketlerinin potansiyelinin umut verdiğini ve inovasyon ile şirketlerin sektörlerinde uluslararası etkin hale geleceğini kaydetti. Şirketlerin kendi ve hedeflerini iyi tanımlaması gerektiğini dile getiren Patrick Keating inovasyonu önceleyen sistemli bir plan ile şirketlerin hedeflerine daha kolay ulaşacağını ifade etti.
 
Başarı için ekip çalışmasının önemine değindiği konuşmasında Prof. Ali Beba inovasyonun gelişimin anahtar kavramı haline geldiğini belirtti. Prof. Dr. Ali Beba, inovasyonun yaşamın her alanda kendini hissettirmesi gerektiğini buna üniversitelerinde dahil olduğunu söyledi. Üniversitelerin artık sadece bilgi üretip yayımlamakla kalamayacağını anlatan Prof. Ali Beba, üretilen bilginin hayata, ekonomiye kazandırılması adımlarının da artık üniversiteler tarafından atılması gerektiğini vurguladı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 milyonun vatandaşın 4 milyar borcu var!
MHP, yeşil kartın bitip Genel Sağlık Sigortası'na geçilmesi sonrasında ...
Türkiye Rus gazında indirim istiyor
Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Rusya ile olan kontrat çerçevesinde doğalgazda ...
Optimum’da 23 Nisan şenliği
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İzmir Optimum Outlet’te birbirinden ...
 
İZFAŞ Ayakkabı Kış Fuarı’na hazırlanıyor
İZFAŞ, düzenlediği fuarlar ile kentimiz, bölgemiz, ülkemiz ve hedef ülkelerin ...
Hükümetin lokomotif kurumu TOKİ'ye yeni isim!
Ahmet Haluk Karabel, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan alındı, yerine ...
Ekonomi muhabirleri Aytaç Sefiloğlu’nu andı
İzmir ekonomi basınının Aytaç Abla’sı Gazeteci Aytaç Sefiloğlu vefatının ...
 
Milli Piyango'dan şans oyunlarına zam!
Sayısal Loto, On Numara ve Şans Topu'nun kolon ücretlerine zam geldi. ...
Üzüm üreticilerinin fiyat isyanı!
Ege Bölgesi'nin özellikle de Manisa'nın en önemli ihraç ürünü çekirdeksiz ...
Fitch: Türk bankaları için zor bir yıl olacak
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, gelişmekte olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva