HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2014 Perşembe - 09:50

İzmir İl Özel İdare malları paylaştırıldı mı?

Yerel seçimlerin ardından yasa gereği kapatılan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları ile ilgili tartışmalar sürüyor. Valilikte oluşturulan mal paylaşım komisyonu değeri milyarlarca lirayı bulan gayrimenkuller ile ilgili henüz bir karar vermezken eski İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci’den açıklama geldi. Değirmenci malların çoğunun paylaşıldığını, bazılarının da satılacağını ifade etti.

İzmir İl Özel İdare malları paylaştırıldı mı?

İZMİR - İzmir İl Genel Meclisi’nin son başkanı Serdar Değirmenci yerel seçimlerden sonra kapatılan İl Özel İdaresi’nin mallarının valilikte belirlenen komisyon tarafından bazı kurumlara dağıtıldığını söylerken değeri yüksek olan gayrimenkullerin de özel sektörü satılacağını ifade etti.

Hürriyet Gazetesi’nden Turan Gültekin'e açıklama yapan Değirmenci’nin iddiasına göre en çok tartışma konusu olan iki mülk, İl Özel İdaresi hizmet binası olarak 26 bin 600 TL’ye restore edilen eski Tekel Tütün Deposu ile Alsancak’taki Sümerbank arazisine İmam Hatip Lisesi yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapılması teklif edilen ve inşası son aşamaya gelen eski Tekel Tütün Deposu’nun birinci katına taşınacak, üç katı ise İHL yapılacak. Bir İHL de Büyükşehir’in kongre ve kültür merkezi yapmak için planlarını hazırladığı, Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getiren Alsancak’taki Sümerbank arazisine kurulacak. Kapatılan İl Genel Meclisi, araziyi 20 yıllığına Büyükşehir’e tahsis etmiş, tahsis kararı aylarca Vali Toprak ile meclis arasında mekik dokumuş, son olarak da Özel İdare kapatılacağı için İçişleri Bakanlığı’na gönderilmişti.

ÇINARLI’YA CAMİ
Özel İdare’nin Çınarlı’daki tesisi ise protokol camisi yapılmak üzere İl Müftülüğü’ne tahsis edildi. Müftülük yetkililerinin arazide inceleme yaptığını ileri süren Serdar Değirmenci, “Alanın İl Müftülüğü’ne verilmesi işlemleri tamamlandı, imzalar atıldı. Müftülük elemanları alanı ölçüp biçti bile. Büyükşehir’in İnciraltı’na bir protokol camisi yapma projesi varken, kentin en değerli yerine cami yapmaya kalkıyorlar” dedi.

OTELLER ÖZEL SEKTÖRE
Görevi sona ermesine rağmen malların paylaşımıyla ilgili çalışmaları takip eden Değirmenci’ye göre Özel İdare’nin sahibi olduğu Bozdağ Kayak Merkezi, Gölcük Oteli, Balçova Termal Oteli, Kaya Thermal, Çeşme Oteli ve Foça Polen Tatil Köyü ise Özelleştirme İdaresi’ne verilerek özelleştirilecek. Pınarbaşı’ndaki otomobil yarış pisti de TOKİ’ye devredilecek.

GAZİEMİR’E MÜLTECİLER GELİYOR
Özel İdare’nin Gaziemir’de bulunan ve içinde lojmanlarla şantiyelerin yer aldığı tesis, göçmenlerin ve mültecilerin yerleştirilmesi için Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Kemeraltı’ndaki Özel İdare hizmet binası da yeni oluşturulan Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi’ne verilecek.

VALİ’DEN VETO
Bu arada, Özel İdare Malları Paylaştırma Komisyonu’nda daha önce köylerin arazileriyle ilgili kararın Vali Mustafa Toprak tarafından veto edildiği öğrenildi. Komisyon daha önceki toplantılarında köylerin 30 dönümün üzerindeki arazilerinin Büyükşehir’e, altında kalan arazilerin ise ilgili belediyelere devredilmesi kararı almıştı. Ancak Vali Toprak, kararı veto ederek bir kez daha görüşülmesi için komisyona geri gönderdi.

HALKIN İRADESİ HİÇE SAYILIYOR
İzmir halkının iradesinin hiçe sayıldığını savunan Serdar Değirmenci, “Her şeyi kendi aralarında konuşmuşlar, kafalarında bitirmişler. Önümüzdeki komisyon toplantısında her şey sona erecek. Eğer bunlar gerçekse İzmir’e ihanetten başka bir şey değildir. İzmir’de yerel idarenin, yerel politikacıların, halkın iradesini hiçe saymak demektir. Halkın oyuyla gelmiş, İzmir’i yönetmekle görevlendirilmiş kadrolara yönelik en büyük kötülük olur. Yerelin malı yerelde kalmalıdır” diye konuştu.

ÇAĞRI YAPTI
Çıkarılan bir yasanın Türkiye’nin her yerinde aynı şekilde işlemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Değirmenci, “Denizli’de, Trabzon’da özel idare malları belediyelere veriliyor da niye İzmir’de verilmiyor? İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni AKP yönetmediği için mi bu şekilde davranılıyor? AKP ve MHP il başkanlarını da İzmir’in mallarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Kimse bu talana kayıtsız kalmasın. Eğer her şeye merkezi idare karar verecekse yerel yönetime gerek kalmazdı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC.İSİMSİZ 46 18 Nisan 2014 Cuma 08:52

allah muhafaza bir de seçimi kazansalardı kimbilir ne olacaktı ? Yazıklar olsun , bir belediye ve bir şehir sadece siyasi tercihi sebebiyle ancak bu kadar cezalandırılabilir , dünyada böyle bir örneği daha yoktur..Tam anlamıyla " yağma Hasan ' ın böreği "..

Yorumu oyla      13      5  
17 Nisan 2014 Perşembe 14:03

alsancak limanının arkasında sümer bank arazisine imam hatip lisesi mi olur arkadaş? iş merkezleri kurun iş.

Yorumu oyla      20      6  
taylan özgür 17 Nisan 2014 Perşembe 13:05

İZMİR İN BU KARAR DİRENMESİ KARŞI ÇIKMASI GEREK HUKUK YOLU ARANMALI. İZMİR ANCAK O ZAMAN AZİZ KALIR SANAYİ ODASI STK TEKEL ÇALIŞANLARI SÜMERBANKLILAR BAL LILAR ATATÜRK LİSELİLER İZMİR SEVENLER DERNEĞİ NEREDESİNİZ???İZMİR İN MALLARINI YAĞMALAYANLARI SERGİLEMELİYİZ.

Yorumu oyla      26      5  
cetın 17 Nisan 2014 Perşembe 12:38

bız bu halk icin calisani istiyoruz daire baskanımızı istiyoruz baskanımıza dokunmayın lutfen saygılarımla

Yorumu oyla      18      7  
Sinan Öztan 17 Nisan 2014 Perşembe 12:25

İl Özel İdaresinin trilyonluk mal varlığı normalde Belediyelere devredilmesi gerekirken İzmir Valisi tam aksi bir kararla belediye yerine,durumu henüz netlik kazanmayan bir kararla yandaş tabir edilen iktidara yakın kişilere satılacağı kamuoyunda yaygındır.Diğer bir çok ilde bu sorun yaşanmazken özellikle İzmir ve Aydın illerimizde Özel İdarenin mal varlığının ne olacağı kamuoyunda şüphe yaratmaktadır.

Yorumu oyla      34      6  
Selin 17 Nisan 2014 Perşembe 11:06

Eğer hiç bir taşınmazın devri olmayacakssa, taşınır tüm mallarada ve personelede gerek yok... hepsini iade et Büyük başkan

Yorumu oyla      26      6  
Karşıyakalı 17 Nisan 2014 Perşembe 10:41

Yapılan işler yanlış. Özelidare önceden yağ şeker ve undan helva yapıyordu. Şimdi Belediyelere yalnızca un veriyor sen helvayı yap diyor.

Yorumu oyla      23      6  
Dursun 17 Nisan 2014 Perşembe 10:38

Bir kentin en büyük mülki amirinin o kente zarar vermek için bu kadar çalıştığı başka bir örnek yoktur. Bu karara imza atanları kınıyorum.

Yorumu oyla      27      6  
ahmet bilen 17 Nisan 2014 Perşembe 10:37

Aziz başkan ızmir halkını eyleme çağırmalı 500000 kişi valiliği kuşatmalıyız.Bu yağmaya dur demeliyiz.

Yorumu oyla      32      6  
ahmet 17 Nisan 2014 Perşembe 10:22

madem herşeyi başka kurumlara verdiler o zaman personelinizi de o kurumlara alın. sizin personelinizin yükünü belediyeler çekmek zorunda değil. habire konuşup aziz başkana atıp tutan zihniyet umarım bu haksızlıkları da görüyordur. hangi şartlarda mücadele ettiğimiz ortada

Yorumu oyla      49      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'de son durum:Yeni bir kent yükseliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de kurduğu Türkiye’nin en büyük ...
Büyükşehir'den ulaşıma açıköğretim düzenlemesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 – 20 Nisan tarihlerinde yapılacak olan ...
Büyükşehir'den köy enstitülerine renkli kutlama
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği, köy ...
 
Büyükşehir Meclisi’nde kredi tartışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay ve kamulaştırmalar için kullanacağı ...
Flaş! Kocaoğlu’ndan ilk neşter ESHOT’a: Üst yönetime jet atamalar!
Büyükşehir'de yeni dönemde yapılması beklenen kadro operasyonu start aldı. ...
Bir yeni Başkan isyanı da Selçuk’ta: Tam takır kuru bakır!
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı yerel seçimlerin ardından oturduğu ...
 
Büyükşehir’de operasyon başladı: İlk neşter ESHOT’a
Büyükşehir'de yeni dönemde yapılması beklenen kadro operasyonu start aldı. ...
Tevfik Fikret Lisesi’nden Gönenç’e anlamlı ödül
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e bir ödül de İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nden geldi.
İzmir’in turizm cennetinde Turizm Haftası’na gergin açılış
Turizm Haftası açılış törenine Başkan Dalgıç, ÇEŞTOB Başkanı Öncel ateşledi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva