HABERLER>GÜNCEL
20 Kasım 2014 Perşembe - 14:16

İzmir Bartholomeos’u ağırlayacak: Cami de var cemevi de!

Hıristiyanlığın mezhebi Ortodoksların ruhani lideri Bartholomeos İzmir’e gelecek. Şubat ayında gerçekleşecek ziyarete Avrupa’nın çeşitli yerlerinde bulunan metropolitler de eşlik edecek. İzmir’de kiliselerde ayinlere katılacak olan Bartholomeos, protokol ziyaretlerinin ardından Hisar Camii’ne ve Narlıdere Cemevi’ne gidecek.

İzmir Bartholomeos’u ağırlayacak: Cami de var cemevi de!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Ortadoğu’da yaşanan savaş ve ülkeler arasındaki gergin ortam devam ederken dünya barışına katkı koymak amacıyla büyük bir organizasyon hazırlandı.

Hıristiyanlık Ortodoksların Ruhani lideri Patrik I. Bartholomeos, (Dimitris Arhondonis İzmir’e geliyor. Avrupa’nın farklı yerlerinde görev yapan metropolitlerle birlikte kenti ziyaret edecek olan Bartholomeos, 6-10 Şubat tarihlerinde İzmir’de olacak.
 
Dışişleri Bakanlığı’nın da olur verdiği geniş program kapsamında barış çağrısı yapılması planlanıyor. Dinler ve mezhepler arasında kardeşliğin vurgulanacağı ziyaret için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bartholomeos,  Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Ortodoks Rum Kilisesi Aya Vukla’da (Aziz Vukolos) ayine katılacak. Kilisede, belediyenin çalışmasının ardından tam 128 yıl sonra ayin düzenlenmişti.
 
Ortodoksların önemli karar organı olan Sen-Sinot Meclisi’nde görev yapan başpiskopos ve piskoposların da eşlik edeceği İzmir turunda Bartholomeos, İzmir’de Vali Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret edecek.  Heyet, Çeşme’de bulunan 1832 yılında bir Rum Ortodoks ibadethanesi olarak inşa edilen ve restorasyonu 2012’de tamamlanan Aya Haralambos Kilisesi’nde ayine katılacak.
 
CAMİ VE CEMEVİ ZİYARETİ
İzmir’de 4 günlük tur düzenleyen Bartholomeos, çok önemli bir karar daha aldı. Ziyaret kapsamında İzmir’in en önemli ibadethaneleri arasında yer alan Hisarönü Camii’ne gidecek. Burada hem camiyi inceleyecek hem de din görevlileri ile görüşecek. Bartholomeos, ardından Narlıdere’de kültür merkezi olarak yapılan Alevilerin ibadet yeri Cemevini’ne de gidecek. Burada, görüşmeler yaparak temaslarda bulunacak. Böylece, ziyarette dinler arası kardeşliğe ve mezheplerin birlikteliğine vurgu yapılacak.
 
Heyet, ziyaretin son günü olan 10 Şubat’ta ise Alsancak’ta Atatürk Lisesi’nin hemen arkasında bulunan Aya Fotini Ortodoks Kilisesi’nde büyük bir ayin düzenleyecek. Bu ayine  Ortodoksların dışında Katolikler de davet edilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 21 Kasım 2014 Cuma 13:41

erdoğan nasıl ki "müslüman karde" dayanışması yapıyor ve tüm dünyada, mısırlı müslüman kardeşleri, gazzeyi, filistini savunuyorsa, hıristiyanlarında kendi birlik dayanışması olacaktır. bunun için paranoyak olmamak gerek.ne yani şimdi hıristiyanları "düşman"mı ilan edelim. saçmalık

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 21 Kasım 2014 Cuma 10:03

ERDOĞAN FRANSA DA HOLLAND LA DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA NİÇİN KOBANİ DİYE SORUYOR. SONER YALÇINDA HER PAPA ZİYARETİNİN NEDEN 28 -30 KASIM TARİHLERİNE DENK GELDİĞİNİ İRDELİYOR. ANLAMLI MESAJ VAR. LUTFEN OKUYUN ERDOĞAN'IN KARA KAŞINA KARA GÖZÜNE GELMİYOR YA DA TÜRKİYE NİN YERLERDE SÜRÜNEN İTİBARINA PAPA, ... AMA BUNU DA SİYASİ SHOW'A DÖNÜŞTÜREBİLİRLER.

Yorumu oyla      12      11  
Işık Dikicigil 21 Kasım 2014 Cuma 09:58

ORTADOX KATOLİK KARDEŞLİĞİ . LÜTFEN OKURLAR BU GÜN SONER YALÇIN'I OKUSUN. ÇEŞİTLİ PAPALAR GELDİ GEÇTİ TÜRKİYE DEN HEPSİDE 28 - 30 KASIM DA ZİYARET ETTİ TÜRKİYE Yİ NEDEN ACABA. BUNUN ADINA HAÇLI DAYANIŞMASI DESEK Mİ ?

Yorumu oyla      12      10  
Mustafa Y 20 Kasım 2014 Perşembe 17:22

alsancaktaki ortodoks aya fotini kilisesi, araya sıkışmış, yola ancak ufak bir kapı kadar yer bırakılmış ve bizim için bu utanç verici bir durum.kimileri kübada tepelere cami düşünürken, bizim şehirlerimizde kiliseler ana caddelerden koparılmış durumda,inanca göstermiş olduğumuz tahamül ve saygı bu. sonrada müslümanlara saygı arıyoruz dünyada.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Recep Dede' yine ağlattı: Param olsa…
Ermenek'te madenci oğlunun cenaze törenine yırtık ayakkabılarıyla katılan ...
İstanbul’u sarsan su kesintisine Topbaş freni
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 4 gün süreceği açıklanan ...
İsrail Büyükelçiliği'ne taş atan çocuklara hapis istemi
İsrail'in Gazze operasyonları esnasında, Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği ...
 
Flaş! İzmir’de tekne battı: 1 ölü
İzmir'de balıkçı teknesinin alabora olması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
İstanbul 90 saat susuz kalacak!
İstanbul Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelere Ömerli İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde ...
İzmir’de hayata sağanak darbe: Araçtan itfaiye kurtardı
İzmir’de, sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle yağmur ...
 
Kadınların aşması gereken 'engel' daha büyük!
Yüzde 85’i istihdam edilemeyen 8,5 milyon engelli bireyin yaşadığı ülkemizde ...
PKK'lının inalımaz firarı: Başında 4 polis...
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen PKK dağ ...
Yürek burkan fotoğraf: Oğluna ağlarken ayağında...
Ermenek'teki maden kazasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin babası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva