HABERLER>GÜNCEL
25 Ocak 2015 Pazar - 10:39

İzmir Barosu'ndan Prof. Pekünlü'ye destek paneli

Ege Üniversitesi’nde, öğrencilerin eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle aldığı 2 yıl 1 aylık hapis cezasının infazı için 27 Kasım’da cezaevine giren emekli öğretim üyesi Rennan Pekünlü’ye destek vermek amacıyla Rennan Pekünlü Komitesi tarafından "Laiklik ve İnsan Hakları Bağlamında Pekünlü Davası Paneli" gerçekleştirildi.

İzmir Barosu ndan Prof. Pekünlü ye destek paneli

İZMİR - İzmir Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen panelin yöneticiliğini Av. İrfan Koçana yaparken, Sabih Kanadoğlu, Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Pekünlü'nün Avukatı Murat Fatih Ülkü de konuşmacı olarak katıldı.

"BU DAVA SADECE PEKÜNLÜ'NÜN DEĞİL; LAİKLİK İLKESİNİN, GELECEĞİMİZİN HAPSEDİLMESİDİR."
Panel, Av. Murat Fatih Ülkü'nün davanın hukuki süreci hakkında bilgi vermesiyle başladı. Ülkü “Hukuki güvenlik içinde tereddüt ederek yaşamamızı isteyen bir baskı yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu dava sadece Rennan Pekünlü'nün değil; laiklik ilkesinin, geleceğimizin hapsedilmesidir. Rennan Pekünlü dosyası üzerinden laiklik ilkesi aşındırılmaya çalışılıyor. Ancak biz mücadeleden vazgeçmezsek baskı düzeni kurmaya çalışanları hayal kırıklığına uğratacağımıza eminim” dedi.



"SİYASİ İKTİDARI ELEŞTİRMEK KOLAY AMA YARGININ ŞAPKASINI ÖNÜNÜ KOYUP DÜŞÜNMESİ GEREKIR."
Avukat Murat Fatih Ülkü’nün ardından Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, söz aldı. "Anayasa mahkemesi hukukun üstünlüğünü, anayasal sistemi var etmek için kurulmuş, 2. Dünya Savaşı’nın yaşattığı dönemin ardından hukuk sistemine giren ve benimsenen bir mahkemedir. Hukukun üstünlüğünü devam ettirmek için anayasa mahkemesi var. İktidar partisine karşı dava açıldığında, Anayasa Mahkemesi yasalara aykırı olduğuna, cumhuriyete aykırı olduğuna karar veriyor. Bir cumhuriyette hükümetinin olmazsa olmaz taşıyacağı ilkelerden birisi olan laik olmayan bir partiye laik hükümet görevini yüklüyorsunuz.Demokratik olmayan bir hükümete, demokratik bir hükümet görevi veriyorsunuz. O hükümet ne yapıyor bu yetkilerini kullanmaya devam ediyor. Anayasaya mahkemesi kendi kararında, demokrasi dışı olduğunu söylüyor. Böyle bir durumda iktidar gücü o siyasi partinin elinde olursa böyle sıkıntılar ortaya çıkar. Siyasi iktidarı eleştirmek kolay ama yargının şapkasını önünü koyup düşünmesi gerekir. Burada yargının, hükümetin iktidarının kontrolü altına girdiğinin bariz bir tespitidir. Yargı, bedel ödemekten uzak durmuştur. Yargı dik durabilmeliydi, bunu göstermeliydi” diyerek Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün, yargılama sürecinde yapılan uygulamaların, açıkça suç olduğunu, bunun hukukla açıklanacak bir durum olmadığını vurguladı.



"TÜRKİYE'NİN ADAM GİBİ AYDINI AZ, KENDİSİNE VE BİLİME SAYGISI OLMAYAN BİLİM ADAMI ÇOKTUR."
Panelde en son sözü ise, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu aldı. Kanadoğlu, “Türkiye’nin adam gibi aydını az, kendisine ve bilime saygısı olmayan bilim adamı çoktur. Eğer bu toplumda Pekünlü’nün başına gelen olay bir aydın karşı koymasıyla karşılaşsaydı bu noktaya gelmezdi” diyerek söze başladı. “Bilim adamı dediğimiz YÖK yönetimi, Anayasa Mahkemesi kararlarının bir kararnameyle yok sayılacağına inandırılmışsa, bunları yasalara ters olarak mahkemelere bildirmişse bu ülkede daha çok Rennan Pekünlü çıkar. Bu olayların ortaya çıkmaması için aydınlar gerekir, üniversiteler gerekir, bilim adamları gerekir” diyen Kanadoğlu bu mücadeleden vazgeçmememiz gerektiğini de belirtti.
Sabih Kanadoğlu "Türkiye bugün ne hukuk devleti ne de kanun devletidir. Türkiye bugün polis devletidir." diyerek konuşmasını bitirdi.
İzmirlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen panele ayrıca CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Rennan Pekünlü'nün eşi Belma Pekünlü ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşım zammı protestosu: '8 ayda yapılan 2 zam...'
İzmir Halk Forumu Üyeleri Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde ...
Terörist muamelesi başladı: İşadamına vize yok
Charlie Hebdo katliamından sonra AB ülkelerinin Schengen vizesi kurallarını ...
İzmir'de yine kadın cinayeti: Eşini vurdu kaçtı!
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, İdris Hacıoğlu, tartıştığı eşi 21 yaşındaki ...
 
Feyzioğlu İzmir'de konuştu: Kraldan çok kralcılar var
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, İzmir Küçük ...
Bedelli askerlik rekora koşuyor
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugüne kadar bedelli askerlik için ...
Diyarbakır'da 100 bin kişilik Charlie Hebdo protestosu
Fransa'da Hz. Muhammed karikatürlerini yayınladığı için silahlı saldırıya ...
 
Kınık’ta dayanılmaz acı: Anneye de veda…
İzmir’in Kınık İlçesi'nde kayınpederinin kullandığı otomobilin 50 metrelik ...
Unutulmadı, unutulmayacak… Mumcu’suz 22.yıl
Uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin ...
Gaffar Okan şehit düştüğü yerde anıldı
Diyarbakır’da 14 yıl önce düzenlenen silahlı saldırıda 5 koruma polisi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva